• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardımcı olmalı mıyız?

Ne yapmalıyız

• Götürün

OY: 29 23,4%
  • Götürmeyin

OY: 95 76,6%

• Ankete Katılan
    124
Kb konuşmuyor kızıyla, bana bilgi vermiyor diye gitmek istemiyor.
Kayınbirader , benim bir izin gunume iki gün para kesiliyor( para vereceğiz dedi ya ailesi fazlasını alacak) ben gidemem o yorgunluğun üzerine iş var diyor. Sanki benim kocam yatacak .
Kv okumam yazmam yok diyor. Ama işine gelince herşeyi en iyi o bilir.
Eşime ısrar ediyorlar çünkü biliyorlar para almayacak her işi halledip gelecek.
Özellikle eşimi isteyen yok manevi yönden , eşimden başka yapacak yok kimse ilgilenmek istemiyorlar.
Götürmeyeceğinizi söylediğiniz halde hala ısrar mı ediyorlar? Görümceniz kimin iyiliğini düşündüyse, fedakarlık yapıp o götürsün. Uzatmalarına izin vermeden kestirip atın bence. Diğer abisi ile biryere giderken her şeyin parasını verip, size gelince sömürüyorsa, o abisi götürmeli onu.

Ailenin diğer üyelerinde oldukça sıkıntı var söylediklerinize göre. Ama görümceyle durumunuz nasıl? Yani onunla ilişkide problem yoksa diğerlerinin faturasını ona kesmemelisiniz. Eğer maddi kesinti sizi çok zora sokmayacaksa eşiniz de gitmek istiyorsa engel olmayın kardeşi sonuçta.

Aslında aramız fena değil ama sürekli benden bir çı. Önceleri hiç gözume batmadi çünkü herkese karşı vericiyim. kıyafet harçlık vs herşeyde yardımcı oldum. Çocuğum olunca , çocuğuma yapılan ayrım
kızı tek başına mı gönderiyorsunuz bu en önemli gününde diyenler bence ufacık bir ayrıntıyı atlıyor, zaten kız tek başına gitmek istiyor de ailesi ona biri SAHİP çıksın diye abiyi devreye sokuyor. yoksa kardeşin abi beni kayda götür yurt ayarla diye bir talebi olmamış anladığım kadarıyla :) bu arada zaten üniversiteyi kazanların bir çoğu artık kaydını kendi yaptırıyor zaten. özel yurtlar konusunda da kız kardeşin bir süredir çalıştığını ve kendi parasını kazandığını, diğer abiye tatlı falan alındığını düşünürsek bir-iki yurt gezip fiyat alabilir diye düşünüyorum. bunu yapamayacağını düşünse zaten dile getirebilirdi, yalnız gitmek istemezdi.... kendisi yalnız gitmek istiyor sonuçta değil mi :)

Ya evet vallahi aynen böyle. Teşekkür ediyorum. Gorumce ben hallederim dedi zaten. Anne babası yalnız göndermek istemiyor.
Bizim tek sorunumuz hiç değer görmeyip her işe cagirilmamiz.
Neler yazılmış neye uğradığımı şaşırdım

Götürmeyeceğinizi söylediğiniz halde hala ısrar mı ediyorlar? Görümceniz kimin iyiliğini düşündüyse, fedakarlık yapıp o götürsün. Uzatmalarına izin vermeden kestirip atın bence. Diğer abisi ile biryere giderken her şeyin parasını verip, size gelince sömürüyorsa, o abisi götürmeli onu.

Hala ısrar var ve haber ver diye mesaj atılıyor eşime. Akşam konusacak herkesle. Kayınbiraderim ben izin alamadım demis, benim eşim için götürür o ya falan demiş bide

Google maps el haritaları vs vs çözüm yolu çok şu güne kadar çoğu şeyimi kendim yaptım Samsuna gittim bursaya gittim sırf gezmek için bide biraz eğitimle alakalı aile nelerden tehlike geleceğini zor durumda ne yapılması gerektiğini herşeyi öğretmek zorunda kendide öğrenmek zorunda evet burası Türkiye haberler sürekli cinayet kadına şiddet ölüm ama heryerde var bunlar sırf bunlardan dolayı spora gittim nasıl kendimi korurum diye insan bir şeylere cesaret etmek zorunda ben o bireyi ne kadar korursun ilerde o kadar zarar görür o kendini korumayı bişeyler yapmayı öğrenmek zorunda tabiki yeri gelir dururum arkasında ama üniyi kayıtta bile ben götürürsem herşeyini ben yaparsam özgüvensiz cesaretsiz korkak birini yetiştirmiş olurum.
En kötüsü madem güvenemiyorum insanlara kızıma bişey olur diye korkuyorum kızımı bindiririm otobüse arkasından gider takip ederim ama o bilir tek başıma yapıyorum der özgüveni kazanır ayaklarının üstünde durur ama tek yapması lazım bişeyleri hayat böyle değil mi tek doğar tek ölürüz evlensek tekiz insanoğlu çoğu zaman tektir.
Özgüven meselesi çok göreceli bir konu. Özgüven sahibi olacak diye başı boş da bırakılmaz, sürekli elinden tutup götürmek de olmaz.
Üniversiteyi babamın yanında okudum. Kaydı da babamla beraber yaptık. Hiç ozguvensiz de hissetmedim kendimi.
Ama bir anne olarak kızım okumaya gidecekse onunla giderim çevreyi, yasayacagi ortamı görürüm, alışma sürecinde yanında olurum. Yeni hayata başlamasına yardımcı olurum.
Hadi kızım al valizini güle güle demem.
Oğlum yok ama olsaydı onun için de aynısını yapardım. Artık kızı erkeği kalmadı çünkü. Tehlike her iki cins içinde aynı.

Özgüven meselesi çok göreceli bir konu. Özgüven sahibi olacak diye başı boş da bırakılmaz, sürekli elinden tutup götürmek de olmaz.
Üniversiteyi babamın yanında okudum. Kaydı da babamla beraber yaptık. Hiç ozguvensiz de hissetmedim kendimi.
Ama bir anne olarak kızım okumaya gidecekse onunla giderim çevreyi, yasayacagi ortamı görürüm, alışma sürecinde yanında olurum. Yeni hayata başlamasına yardımcı olurum.
Oğlum yok ama olsaydı onun için de aynısını yapardım. Artık kızı erkeği kalmadı çünkü. Tehlike her iki cins içinde aynı.
Aynen.. Bu konudakilere bakılırsa hemen hadi deyip göndermek lazım çocuğu.. Üniversite kaydına aileyle gitmek ezikliktir diyen bile olmuş.. Neyin kafası bu bir anlasam

Aynen.. Bu konudakilere bakılırsa hemen hadi deyip göndermek lazım çocuğu.. Üniversite kaydına aileyle gitmek ezikliktir diyen bile olmuş.. Neyin kafası bu bir anlasam
Ezikliktir demedi kimse, lütfen kelimeleri çarpıtmayalım. "eziklik olarak görüyorlar, onlara göre Ezikliktir" demişler. Ki haklılar, çoğu genç aileyle okula gitmeyi vs eziklik olarak görüyor, çevreme böylesi çok var.

Koca kız tek başına yapamıyor mu?
Üniversiteyi kazanacak aklı/zekası varsa, gidip kaydolacak aklı/zekası da vardır.
Ben sevgilimle gidip beraber kaydoldum, gitmişken Ankara'yı ve çevre illerini gezdik, Bolu Abant'a gidip Trabzonu falan gördük. Çok güzeldi. Keşke bu kayıt olmadı, baştan kayıt yapmanız gerekiyor diye arasalar da yine gezsek. :D

anlatirken onemli noktalar eksik kalmis bence. ne kadar uzak mesafelere gidilecek?sehir disi mi?oyle ise ogrenci hayatinda ilk defa mi sehir disina gidecek? gidecegi sehir nispeten guvenli bir yer mi? kalacak yeri vs onceden ayarlanabilecek mi? ogrenci yapi olarak becerikli sosyal birisi mi yoksa cekincen beceriksiz mi?şimdiden yol parasi vs sorun oluyorsa bu cocuk okurken nasil gecinecek?
konuyu baska olaylara baglamazsaniz abisinin goturmesi hem destek hem eglence anlamimda guzel olurdu? unv kaydi filan gibi seyler anisi olacak guzel gunlerdir guzel paylasimlardir. ben goturmek isterdim sahsen.
ama siz baska seylere kirginsiniz cok dert olacaksa net sekilde soyleyin goturmeyin.
bi de neden goturmediginizi daha cesur sekilde belirtmenizde fayda var. bahanelere siginmadan soyleyin " herseye biz kosamiyoruz kusura bakmayin " diyin.
oteki turlu bu sefer goturmeseniz de sanki siz borclu kalmissiniz gibi baska zaman baska seyler bekleyecekler

Galiba ben anlatamadım derdimi tabiki başı boş bırakmak değil demek istediğim gidilir bakılır yeri gelir 1 2 gün kalınır cevre gözlemlenir gerekirse önceden gidilir konuşulur cevreyle kişisel bir konu bu sonuçta ama ilk gidip kaydını kendi yapar ben ikinci gidişinde destek olurum kalkıpta atıcak değilim git oku diye ama benim kendi düşünceme göre kendi başına gidebilir kaydını yapabilir

Yapılan ayrım bir yana; eşinizin götürmesi mümkün değilse, izah etsin ve götürmesin.

İzin vermediler der olur biter. İnsanlar kayıtlarını gidip tek başlarına yapıyorlar. Ne abartmışlar meseleyi.

Kimse ezikliktir demedi mi? Kelimeleri mi çarpıtıyorum?
Ahahha tamam o zaman, bir yorum görmemiş olabilirim, olur böyle şeyler Nicedays :)
Bu arada bende öyle düşünüyorum, o ne ya öyle üniversiteyi kazanan insan tek başına gidebilmeli ama işte ebeveynler. Gençlerin bazı işlerini kendilerinin görmesine izin vermeliler. Bu insanlar her işini ebeveyni ya da başkası halletttiğinde nasıl hayata hazırlanacaktır?

Ahahha tamam o zaman, bir yorum görmemiş olabilirim, olur böyle şeyler Nicedays :)
Bu arada bende öyle düşünüyorum, o ne ya öyle üniversiteyi kazanan insan tek başına gidebilmeli ama işte ebeveynler. Gençlerin bazı işlerini kendilerinin görmesine izin vermeliler. Bu insanlar her işini ebeveyni ya da başkası halletttiğinde nasıl hayata hazırlanacaktır?
Valla ben öyle düşünmüyorum ama farklı fikirler olmalı değil mi?

Galiba ben anlatamadım derdimi tabiki başı boş bırakmak değil demek istediğim gidilir bakılır yeri gelir 1 2 gün kalınır cevre gözlemlenir gerekirse önceden gidilir konuşulur cevreyle kişisel bir konu bu sonuçta ama ilk gidip kaydını kendi yapar ben ikinci gidişinde destek olurum kalkıpta atıcak değilim git oku diye ama benim kendi düşünceme göre kendi başına gidebilir kaydını yapabilir
Ben anladım ne demek istediğinizi. Kaydını kendim yap demek atmak değil zaten ama bana ters. Görüp de kendim yerleştirmem lazım.

Okul kayıtları e devlet üzerinden yapılabiliyor okula başladığında da belgeleri götürüyorsun sadece kayıt için okula gidilmesine gerek yok.

Back