O zaman daha önceden bilmediği bir şehirde tek başına nasıl okuyacak? Burası Türkiye diye başka şehir yazmayalım madem. Ayrıca ilk veya ikinci gitmesinin arasında bir fark yok gözünü açık tutmayı kendini korumayı er yada geç öğrenmek zorunda. Milyon defa gittiğimiz yolda da başımıza bir şey gelebilir. Bence o yaşa gelmiş üniversite kazanmış bir genç kadın artık işlerini kendi halletmeyi öğrenmeli.Kardeşim üni kazanacak ve ben onu kayda götürmek için para istiycem. Bir de kocaman kız kendi başka daha önce gitmediği bir yere gitsin aynen. Buranın Türkiye olduğunu unutanlar var yolda kızın başına bir şey gelse ne olacak?Zaten üni kayıt zamanı da bitti gerçi.
Bence kız kardeşi yalnız göndermek olmaz. Bu onun için önemli bir şey. Kendimden hatırlıyorum... Desteğe, ailesinden birinin yanında olmasına ihtiyaç duyması giç anormal değil. (Benzin parası, kesilen maaş o konulara bir şey diyemeyecegim, çünkü asla böyle şeyleri aile içinde söz konusu edemem)
Ama gel gelelim her şeyi sizden beklemelerine ve diğer abiyi kayırmalarına. İşte o konuda tırnaklarımı çıkarırım. Aileler maalesef çocuklarına eşit davranmaz. Siz de mutlaka bunu anlamalarını sağlamalısınız. Eğer bir şeyi sürekli siz kabullenir yaparsanız bir zaman sonra bunu sizin göreviniz ve yapmanız gereken bi şey olarak görür, minnettar dahi olmazlar. Çok ağlayana da destek üstüne destek verirler. Bu kısmı çözmek lazım. Ama görümce konusunda değil, önünüzdeki diğer maçlarda.
Esek kadar kiz gitsin tek başına gibi sacma yorumlar var pes..Genc kiz ilk defa farklı bir sehre gidecek..Abisi götürsün ne var bunda..Ayni karindan doğmuşlar yapmayin Allahaskina bu ne bencillik..1 gunluk param kesilecek verin diyen bir adamin saf olduguna inanmiyorum konu sahibi bu kadae iyi ve yardimsever olsaniz bu 1 gunluk parayi esiniz babasindan istemezdi.Eksik anlatilmis bi konu bir de abiye eltiye sormak lazım..
Bu arada üniversite kayıt süresi doldu diye biliyorum ben.
Ne hikmetse kadınlar klübünde açılan bütün konularda hep konu sahibinin eşi ailesiyle tek ilgilenen evlat kayın var ilgisiz ama hep kayrılıyor. Konu sahibi ve ailesi hep mağdur olan taraf... Tabi ki koskoca kız tek başına başka bir şehire gidebilir sonuçta bundan sonra tek başına bir hayat sürecek uzun bir süre. Atladığınız nokta işin psikolojik boyutu. Başka bir şehirde üniversite kazandım ailecek götürdüler beni odada 3 kızdık diğer kızı da ailesi getirmişti tek başına gelen bir kız vardı kendi yatağını kendi sermeye çalışıyordu annem çok üzülmüştü niye bu kızı tek getirdiler diye yardım etmişti birlikte serdik yatağı eşyaları birlikte yerleştirdik. Minimum 4 sene ailesinden uzakta yaşayacak birinin onunla gitmesi ilk bırakma anı için daha iyi olur. O kadar ilgili ailenin hayırlı evladı abinin de bir günlük paranın lafını yapması çok garip olmuş. Ayrıca eşim izin vermiyor nedir yani gerçekten ciddi ciddi bu cümleyi kurabiliyor musunuz siz veya eşiniz? Eşlerin birbirinden izin alması gerektiği kesinlikle yanlış ancak danışılır koskoca insan gelip eşim izin vermiyor dese gülerim yani
Mesafe yakın, bir günde halledilir.Mesafe ne kadar? Günübirlik gidilecek bir yer mi, otobüsle filan halledilebilir mi?
Peki kayinpederiniz araba kullanamiyor mu, o gitse ya görümcenizle?
Hazır eşiniz kararı size bırakmışken net olun kararlı olun ve bırakın kendi işlerini kendileri halletsin. İçim şişti nasıl dayandınız bunca zaman?
Nasıl yani anlamadım bu kısmı... Daha yeni üniversite kazanmış bir kişiden mi beklentileri olsun abilerinin. Abileri aile kuracak kadar eli ekmek tutabiliyorsa kardeşlerine yaptığı iyiliği kuruş kuruş mu geri alsın?
Çok hesapçı kitapçı bir insansınız siz galiba. Ya tükenirsiniz ya tüketirsiniz böyle devam ederseniz.
Görümcem ben giderim dedi , kb ve kv tek başına nasıl yapacaksın oralarda dedi. Eşim hep tek klacak ya bundan sonra dedi
Görümceniz ve babasi küs?Mesafe yakın, bir günde halledilir.
Kullanıyor kayınbabam ama götürmez çünkü birbirleriyle küsler
Herkese boyleyiz ya aptal kafamız. Valla şey olacak ama bu sitede gözüm açıldı gerçekten okuya okuya neyin ne olduğunu anladım hep
Ama şöyle düşünün üç kardeşsiniz , diğer kardeşinize yediriyor içiriyor ama size yok . Eşim kardeşini sınava götürdü kaç kere benzin parası kahvaltı parası eşim ödedi elini cebine atan olmadı. Bu sene kayinbiraderim götürdü, yol yemek kahvaltı herşeyi almış görümcem
Görümceniz ve babasi küs?
Mesafe o kadar yakinsa, görümceniz kendi de halledebilir bence. Zaten kendisi de giderim demis.
Götürmesin esiniz derim yani.
Evet uzun zaman oldu hemde. Konuyu yazmayı isterdim ama ifşa olmak istemiyorum
Sakin götürmeyin. Sanki götürmezseniz, görümce gitmeyecekmi üniversiteyi? Sefasini kim çekiyorsa, cefasinida çeksin bir zahmet.
Kendinizi kullandirtmayin. O 1 günlük para görümceye gitmenin yerine, ailecek dişarda yemek yiyin, bare siz birbirinin değerini biliyorsunuz. Görümce, sizin değerinizi bilmiyor.
Anladim.
Bosverin, siz hic birsey yapmayin. Kendileri cözsünler birbirilerini cok seven aile bireyleri olarak.
Bu arada söylemeden duramiyacam: yil olmus bilmem kac, TR‘de bu kayit isleri neden hala posta yolur ile yapilamiyor? Ben yurtdisindayim ve burda okudum, hic bir zaman kayit icin bir yere gittigimi hatirlamiyorum.
E çünkü genelde ezilen, derdini kimseye anlatamayan , anlatsa umduğu desteği bulamayan bu sebeple arayış içine giren ve kendisine birilerinin manen destek olmasını isteyen kadınlar burada. Maalesef destek olan kadar köstek olan da var.
Kime anlatayım sorunlarımı, dertlerimi ?
Kanser olan anneme mi? Sürekli intihar eden ablama mi? Vurdumduymaz babama olur mu? Yada durun muhakkak beni haksız çıkaran azarlayan abime anlatayım birde onu takayım kafama.
Ben size anlatmayı seçtim yanlış mı yapıyorum?
Ve evet ister inanın ister inanmayın. Ben masum olan tarafım.
Eşim izin vermiyor kısmını pek anlayamadim lütfen ne demek istediğinizi açıklar mısınız? Gercekten idrak edemedim.
Eşim bir kuruş dahi istemedi hanımlar rica ediyorum dikkatli okuyun. Onlar teklif etti fakat bu zamana kadar bir lira paraları bize geçmedi. Eşim almazdı , onlar vermez zaten. Başka yorumlarda açıkladim zaten.
İyi de kız diyelim ki x şehrinde yaşıyor. Gitti hiç bilmediği tanımadığı y şehrini kazandı. Hiç tanımadığı şehire nasıl tek başına gidip kayıt yapabilecek?Universiteyi kazanmis esek kadar kiz, gitsin kaydini yapsin gelsin. Bu kadar somurmelerine niye izin verdiniz ki simdiye kadar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?