Yardımcı olmalı mıyız?

Ne yapmalıyız

• Götürün

OY: 29 23,4%
  • Götürmeyin

OY: 95 76,6%

• Ankete Katılan
    124
O zaman daha önceden bilmediği bir şehirde tek başına nasıl okuyacak? Burası Türkiye diye başka şehir yazmayalım madem. Ayrıca ilk veya ikinci gitmesinin arasında bir fark yok gözünü açık tutmayı kendini korumayı er yada geç öğrenmek zorunda. Milyon defa gittiğimiz yolda da başımıza bir şey gelebilir. Bence o yaşa gelmiş üniversite kazanmış bir genç kadın artık işlerini kendi halletmeyi öğrenmeli.

P

Sanırım dikkatinizi tam vermeden okudunuz. Eşim kimseden para istemedi. Kayınbabam teklif etti. Eşim almaz zaten. Yorumlarda bir iki yerde bahsettim sizin için tekrar yazayım, onların işi için yapılan hastane sınav alışveriş ziyaretlerin yol yemek paraları hep eşimin cebinden çıktı. Götüren kayınbiraderim olunca durum tam tersi oluyor ne yazık ki. Öyle çok şey var ki anlatılacak, yazamıyorum çok uzun. Kayınbabamin para teklifi etmesinin sebebini , eşimin artık yüz vermeyeceğini anlamaya başladıklarından diye düşünüyorum. Maddi yönden sömüremicez bari işimizi görsün diyorlar

E çünkü genelde ezilen, derdini kimseye anlatamayan , anlatsa umduğu desteği bulamayan bu sebeple arayış içine giren ve kendisine birilerinin manen destek olmasını isteyen kadınlar burada. Maalesef destek olan kadar köstek olan da var.
Kime anlatayım sorunlarımı, dertlerimi ?
Kanser olan anneme mi? Sürekli intihar eden ablama mi? Vurdumduymaz babama olur mu? Yada durun muhakkak beni haksız çıkaran azarlayan abime anlatayım birde onu takayım kafama.
Ben size anlatmayı seçtim yanlış mı yapıyorum?
Ve evet ister inanın ister inanmayın. Ben masum olan tarafım.

Eşim izin vermiyor kısmını pek anlayamadim lütfen ne demek istediğinizi açıklar mısınız? Gercekten idrak edemedim.

Eşim bir kuruş dahi istemedi hanımlar rica ediyorum dikkatli okuyun. Onlar teklif etti fakat bu zamana kadar bir lira paraları bize geçmedi. Eşim almazdı , onlar vermez zaten. Başka yorumlarda açıkladim zaten.

Burda mesele görümcenizle ilgili, eltinizle değil. Ben kardeşimi götürürdüm, ama annemler ablamı daha çok seviyor beni takmıyor diye düşünmek aklıma gelmezdi. Çünkü konunun onlarla ilgisi yok. Bence.

Mesafe ne kadar? Günübirlik gidilecek bir yer mi, otobüsle filan halledilebilir mi?
Peki kayinpederiniz araba kullanamiyor mu, o gitse ya görümcenizle?
Mesafe yakın, bir günde halledilir.
Kullanıyor kayınbabam ama götürmez çünkü birbirleriyle küsler

Hazır eşiniz kararı size bırakmışken net olun kararlı olun ve bırakın kendi işlerini kendileri halletsin. İçim şişti nasıl dayandınız bunca zaman?

Valla bende bilmiyorum nasıl dayandım. Görmezden geldim boşver dedim. Sonra olmuyor ama hepsi birikiyormus içimde. Götürmeyecek eşim öyle karar aldık

Görümcem hemen kazanmadı bir kaç yıldır çalışıyor sınavlara giriyor vs.
Herşey anlatılmadığı için yanlış anlaşılıyorum. Bana eşime çocuğuma iyiliği hiç dokunmadı zaten, ise giderken yol parasını bizden istedi maaşını aldığında tatlıyı kayınbiraderim yedi. Bir zaman sonra zoruna gidiyor insanın , yavaş yavaş bitirdik artık taviz vermiyoruz

Görümcem ben giderim dedi , kb ve kv tek başına nasıl yapacaksın oralarda dedi. Eşim hep tek klacak ya bundan sonra dedi

Aman onlar danışıklı döğüşüklüdür merak etmeyin. Asla onaylamayın bu işi. Kim götürürse götürsün, koskoca kız.

Mesafe yakın, bir günde halledilir.
Kullanıyor kayınbabam ama götürmez çünkü birbirleriyle küsler
Görümceniz ve babasi küs?
Mesafe o kadar yakinsa, görümceniz kendi de halledebilir bence. Zaten kendisi de giderim demis.
Götürmesin esiniz derim yani.

Sakin götürmeyin. Sanki götürmezseniz, görümce gitmeyecekmi üniversiteyi? Sefasini kim çekiyorsa, cefasinida çeksin bir zahmet.

Kendinizi kullandirtmayin. O 1 günlük para görümceye gitmenin yerine, ailecek dişarda yemek yiyin, bare siz birbirinin değerini biliyorsunuz. Görümce, sizin değerinizi bilmiyor.

Evet uzun zaman oldu hemde. Konuyu yazmayı isterdim ama ifşa olmak istemiyorum

Anladim.
Bosverin, siz hic birsey yapmayin. Kendileri cözsünler birbirilerini cok seven aile bireyleri olarak.

Bu arada söylemeden duramiyacam: yil olmus bilmem kac, TR‘de bu kayit isleri neden hala posta yolur ile yapilamiyor? Ben yurtdisindayim ve burda okudum, hic bir zaman kayit icin bir yere gittigimi hatirlamiyorum.

E kayıt yapildi, evrakların elden teslimi vs gerekiyormus. Yurt veya ev tutulacak birde...

Şimdi kp ve kv ayrıdır kardeş ayrıdır kardeşinin sana ihtiyacı varsa gitmelisin

Katılmıyorum dediğinize bence burda her zaman kendini haklı gören kadınlar var bunu sizi tenzih ederek söylüyorum ki zaten herkes kendine göre haklı herkes kendine göre mağdur olan taraf. Bir de diğer taraftan dinlemek lazım.
Ben derdinizi anlatmayın demedim demem saçma olurdu zaten burası forum sitesi topiğin adı da bir derdim var. Derdinizi gerek ailenizden gerek burdan kime anlatmak isterseniz ona anlatabilirsiniz, beni hiç ilgilendirmez seçim sizin.
Eşim izin vermiyor kısmını da açıklayayım biz karar verdik götürmeyecek eşim izin vermiyorlar diyecek yazmışsınız ben bunu sondaki lar ekine dikkat etmeyerek okumuşum. Öyle olunca eşiniz gidip ailesine sizin izin vermediğinizi söyleyecek anlamı çıkıyor. Yorumumu da ona göre yaptım.
Eşiniz para istememiş zaten bende para istedi veya paralarını alacak yazmamışım. Bir günlük ücreti eksik yatacak diye belirttiğinize göre bu konuyu oturup düşünmüşsünüz, ailesinin bu kadar maddi manevi her şeyine koşan evlat bir günlük parasının eksik yatacak olmasını nasıl hesaplayıp buna takıldı orayı kafamda oturtamadım.

Universiteyi kazanmis esek kadar kiz, gitsin kaydini yapsin gelsin. Bu kadar somurmelerine niye izin verdiniz ki simdiye kadar?
İyi de kız diyelim ki x şehrinde yaşıyor. Gitti hiç bilmediği tanımadığı y şehrini kazandı. Hiç tanımadığı şehire nasıl tek başına gidip kayıt yapabilecek?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…