Çok zor durumdasınız anlıyorum ama o çocuğa da yazık. Kendisi bile farketmiyor belki ama annesizliğin acısını sizden çıkarıyor olmalı. Allah yardımcınız olsun.Sinirden uyuyamadigim bi geceden selamlar yine.
Bir aile dostu doğum yaptı sezaryen.
Yurt dışında olduğumuzdan akrabalar falan yok.
Kadın hemen toparlayamadi kan falan verdiler gözetim altında tutuyorlar
3 yaşındaki oğlu da bizimle kaliyor 5 gundur, gece babasi aliyor sabah hastaneye goderke birakiyor.
4 le 6 yasinda iki tane de bende var.
İlk gün fena değildi idare ettik.
Ama sonrasında çocuk sürekli kızımı dövmeye başladı evde sürekli bir çığlık ağlama kavga gürültü
Yemek yedirmek zaten ölüm benimkiler iştahsız sanırdim. Bu yiyecekleri 5 dk ağzında beklertiyor. Bizim boslugumuza geldigibi bi anda haliya saksilara koltuk arkasina vs cikariyor.
Oyuncak vs sürekli klozet e atiyor.
Balkondan da atiyor diye çıkartmiyorduk.
Bugun telefonumu ariyorum yok
Esimin telefonundancaldirdim caldicaldi caldi sonra kapandi. Evde ses de duyamadim. Hemen aklima camdan atmis olabilecegi geldi. Esim kostu bakti ama yok. Alan olduysa da kirklara karisti yani. Attin mi deyine evet diyor. Konusmasingrri biraz gercekten atti heralde
Gecen gun laptopu firlatti paramparca oldu toparladim neyse bozulmamis
Bu telefonumun basina gelen 36462.olay oldugu icin esim de suclar gibi konustu ona da sinirlendim bagirdim cagirdim.
Cok zorlanmaya basladim artik oturma cezasi veriyorum aglayinca da uzuluyorum sonucta 5 gundur annesini gormuyor.
Telefon da gitti iyice bardagim tasti.
Tabletten yaziyorum yazim hatalari affola
Bi iki teselli bekledigim yoksa ihtiyac oldukca mecbur bakacagiz cocuga
Yurtdışında yaşanır da yanına insan bir akrabasını çağırmaz mı birkaç hafta evvelden? Hadi onu geçtim yardımcı vs tutmaz mı? Çocuğun huyu yeni değil sonuçta aile biliyor. Baba işe mi gidiyor hastaneye mi? Hastaneye gidiyorsa azaltacak bir iki saat görüp gelecek, işe gidiyorsa (orada sosyal haklar ne bilmiyorum) Doğum izni mi alır, yıllık izin mi alır, rapor mu ister her neyse alacak.
Belli ki siz daha önceden bakmadınız çocuğa. Çocuklar anlaşamamış. Siz huyunu bilmiyorsunuz. Bilgisayarımı telefonumu hiç eden çocuklarıma huzur vermeyen çocuğun tüm bakımını üstlenmem. Günde birkaç saat olsa neyse..
Peki kibarca ne denir bu durumda onu düşünüyorum şu an saat geç oldu malum:)
Şükür uykum varmış.durumu ameliyat sonrası belli olmuş olabilir.
normalde 1 gün planladıkları süre uzamıştır ki kimse çoçuğunu çok zorda olmadıkça kimseye bu şekilde yük etmek istemez de.
çocuğu postalamasın yolunu bu saatte dusunemediğinize sevindim.
Memlekette de pek akrabalari yok isin asli. Anneleri de cok yasli.Yurtdışında yaşanır da yanına insan bir akrabasını çağırmaz mı birkaç hafta evvelden? Hadi onu geçtim yardımcı vs tutmaz mı? Çocuğun huyu yeni değil sonuçta aile biliyor. Baba işe mi gidiyor hastaneye mi? Hastaneye gidiyorsa azaltacak bir iki saat görüp gelecek, işe gidiyorsa (orada sosyal haklar ne bilmiyorum) Doğum izni mi alır, yıllık izin mi alır, rapor mu ister her neyse alacak.
Belli ki siz daha önceden bakmadınız çocuğa. Çocuklar anlaşamamış. Siz huyunu bilmiyorsunuz. Bilgisayarımı telefonumu hiç eden çocuklarıma huzur vermeyen çocuğun tüm bakımını üstlenmem. Çok büyük sorumluluk. Siz iki dakika bakmadan balkondan kendi sarksa kılacak? Günde birkaç saat olsa neyse..
Peki kibarca ne denir bu durumda onu düşünüyorum şu an saat geç oldu malum:)
Cocuk yakin zamanda su cicegi gecirmis hala yuzunde benekler var. annesini normal odaya almadilar henuz. O yuzden hastane kabul etmiyor. Goruntulu konusturduk bi iki kezÇocuğu anneyle birkaç saatliğine bile görüştürme durumları yok mu?
5 gün o yaşta bir çocuk için çok fazla. Hele bir de kardeş durumunun farkındaysa bu sebeple de hırçınlaşmış olabilir. Kardeş geldi diye bırakıldığını bile düşünebilir o yaşta.
Sizi de sabrınızdan dolayı tebrik ediyorum bu arada. Her yiğidin harcı değildir bu tarz bir sorumluluğu alabilmek.
Tesekkur ederim mesajiniza.öncelikle sabır diliyorum. ev ev değil tımarhane olmuştur çoktan :)
anladığım kadarıyla baba akşam alıyor çocuğu.
öncelikle eğer bu kalma süresi uzadıysa evi güvenli hale getirin.
kıymetli eşyalarınızı, zarar gördüğünde üzüleceğiniz şeyleri ortadan kaldırın.
normalden biraz daha esnek davranın.
2 saat tv izliyorlarsa 3 izlesinler
varsın o öğün kakaolu kek yesinler.
ev işleriniz biraz aksasın, eviniz biraz kirlensin, sular neler paklamıyor :)
dışarı çıkarma ihtimaliniz varsa daha kolay olabilir bakımları.
umalım ki anne sağlığına kavuşsun.
evlat da annesine.
o yaştaki kuzuya zordur annesinden ayrı o kadar gün.
çok güzel yardıma yetişmişsiniz, umarım başınız hiç sıkışmaz, sıkışırsa da yardım edeniniz bol olur :)
Esim zaten cogunlukla evdeydi bayram izni haftasonu falan derken. Bugun basladi. Babasi bugun aksilik olmazsa benimle kalacak dedi bakalim :)Allah size ve yavrunun annesine kolaylıklar versin
sağ salim iyileşip bir an önce hastaneden çıkıp birbirlerine kavuşurlar inşallah
sizin için de zor bir durum 3 küçük çocuk, ben bir taneyle baş edemiyorum
sizde bari eşinizden destek alın o eve gelince birazcık kendinize vakit ayırmaya çalışın ki biraz da ruhunuz dinlensin
Cocuk bizi taniyor cocuklarimla oynamayi falan seviyordu. Ben de az cok huyunu ne sevdigini va biliyorum. En fazla 3 gun olur yabanci olmadigimiz icin psikolojisi de etkilenmez ve bize guvenebilirler diye biraktilar. Cunku cocuk henuz tam konusmuyor hic tanimadiklari bir bakiciya geceye kadar birakmak cok riskli.Yaptığımız iş çok kiymetli. Iki küçük cocuk annesi olarak takdir ettim. Ancak bu kalma süresinin uzaması halinde ailenin bir yardımcı tutması gerekirdi diye dusunuyorum.
Yardımcı tek onunla ilgilenecek. Gezdirecek oyun oynayacak bir şekilde kafasını dağıtacaktı. Siz üç çocuğun ihtiyacını ve evin yönetimini nasıl tam olarak karşılayacaksınız ki. Çocuğun faydası için en doğrusu bu olurdu.
Evim guvenli. Cunku benim de kucuk cocuklarim var. Butum pencereler emniyet kilitli baslari bile sigmaz. Balkona gozetimsiz cikartmam.Eşya falan değil de allah korusun ya kendini atsa yada sizin çocuklara bişey yapsa?
çok büyük sorumluluk, baba işe gidiyorsa izin alsa süper olur.
yada hastaneye çocuğu da götürse ? bilemedim.
Allah kolaylıık versin size
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?