Bu konuda öğretmen görüşü alabilir miyim ya?
Bizim kız bu sene 1. Sınıfa başladı, en genç ve çömez veli biziz, genelde milletin 2 ya da 3. Çocuğu kızımın sınıf arkadaşı. Tek çocuk olan iki kişi var ama onlar anne baba aynı okulda öğretmen olduğu için bizden daha normal(?)dirler diye düşünüyorum.
Bizim gibi velilerin arkasından ne diyorsunuz çok merak
Şimdi ilkokul öğretmenliği ile benimki biraz farklı onu baştan söyleyeyimBu konuda öğretmen görüşü alabilir miyim ya?
Bizim kız bu sene 1. Sınıfa başladı, en genç ve çömez veli biziz, genelde milletin 2 ya da 3. Çocuğu kızımın sınıf arkadaşı. Tek çocuk olan iki kişi var ama onlar anne baba aynı okulda öğretmen olduğu için bizden daha normal(?)dirler diye düşünüyorum.
Bizim gibi velilerin arkasından ne diyorsunuz çok merak ediyorum
Şimdi ilkokul öğretmenliği ile benimki biraz farklı onu baştan söyleyeyim
Aslında kesinlikle veliyle bir derdimiz yok, hatta veliyle iyi bir iletişim sağlıklı bir eğitim öğretim sürecinin en önemli ayağı.
Yalnız şu an ‘toksik’ diye tabir edilen veliler türedi. Ben senin asla öyle bir tip olduğunu düşünmüyorum. Çocuklar malum her şeyi anlatıyor okulda. Büyük bir çoğunluğu ( genç anne babaya sahip olanlar özellikle) ailelerinin telefonlarıyla çok vakit harcadığını söylüyor mesela. Şimdi evde bu şekilde ilgisiz olan velinin her dakika öğretmeni arayıp dünyadaki tek çocuk kendisininkiymişçesine ilgilenilmesini istemesi çok garip kaçıyor. Örneğin her hafta kızının sıra arkadaşının değişmesini isteyen veli, günlük olarak farklı branşlardan bile ödev sormak için arayan veli, öğlen yemeklerinde çocuğunu takip etmemizi isteyen veli vs vs.
Çocuklarımız aynı yaşta seninle, ben özel anaokuluna gönderiyorum şu an. Ama ben öğretmenine öğlen şöyle yapın böyle yapın demiyorum. Okuldaki ikinci senesi ve artık bir şeyleri öğrenmek zorunda. Bizim okulumuz ise devlet ortaokulu, yemekhanemiz yok. Öğle arası nöbetçi öğretmen olur o da koridorda bulunur. Çocuğun özel bir rahatsızlığı yoksa kimse girip de sınıftaki yemeğini kontrol etmez gibi gibi bir sürü örnek.
Herkesin çocuğu çok özel ve kıymetli, benimkiler de öyle. Ben kendi çocuklarımın öğretmeni nasıl davransın istiyorsam başkalarının çocuklarına da aynı şekilde davranıyorum. Ama sıkboğaz eden veliyle de aramız bir miktar açılıyor maalesef.
Kızım 6. sınıfta. Kendi telefonu yok, benimkinden ödev vs gibi şeyler için sınıfının Whatsap grubunu takip ediyor. Bu yaştaki çocuk bile ‘ Anne Mehmetin annesinin her gün sana yazmak için bir sebebi var’ diyorŞimdi anladım ne demek istediğini
Geçen kızımı okula bırakırken bir tane babaanne (dipnot okula çocukların çantasını taşımak için pazar arabasıyla gelmiş pimpirik seviyesi belli) torunu tuvalete gitti diye kıyameti kopardı bahçede. Neymiş, öğretmeni ders saatinde izin vermiyormuş. Bir rahatsızlığı mı var dedim, yok dedi ama nasıl tutsun çişini. Kaça gidiyor dedim, 7 dedi. Teyze tenefüste gider ya da tutar abartma ya dedim diye bana da öldürücü bakışlar attı
Ben yazmıyorum öğretmene ya, arkadaşım değil sonuçta
Evet mesajimi begenemeyen çok kişi oldu maalesefBu üyeye katılıyorum.
Bu mesajı beğenmeyenler bizlerden farklı bir dünyada yaşıyorlar sanırım. Hergün neler duyuyoruz, neler okuyoruz. Azıcık bilinç...
Anladığım kadarıyla evde bı ıs yapmıyosunuz zaten o kadar pimpirikli biriyseniz en azından Cocugunuzu parka kendiniz goturun ne sacma seylere takılmıssınız guvenıp eline verip parka salıyosunuz cocugu kaydıraktan kayması mı sorun oluyo tek sızeMerhaba hanimlar, yaklasik 3 aydir ev isleri ve bebek bakiminda bana yardimci olmasi icin haftanin 5 gunu bir hanim geliyor bana. Sabahtan gelip ev islerini yapiyor kahvalti hazirliyor beraber kahvalti yapiyoruz. Ben ucretsiz izinde oldugum icin bebegimle genellikle ben ilgileniyorum. Altini degistirmek yemegini hazirlanin yedirmek banyosu filan hep kendim yapiyorum ancak bazen isler bitince yardimci hanima bebegimi bebek arabasiyla sitede gezdirmesini veya site parkinda oynatmasini rica ediyorum. Simdiye kadar hic evde yardimci hanima birakmadim bebegimi bu konuda belki evhamli belki dikkatliyim.
Cuma gunu bebekle parka indi. Kocasi site gorevlisi oldugu icin ailece sitedeler. Bu kadinin 13 14 yaslarinda 2 tane oglu var ve onlarda parka gitmisler. Ben balkondan bir baktim bebegimi cocuguna vermis kaydiraktan birlikte kayiyorlar. Istelik kendi de bebegimle kaydiraktan kaydi. Ben kadina bebegi sana emanet ettigimde kimseye vermiceksin diye tembihlemistim. Gozlerime inanamadim yukari cagirdim kadin 2 cocuguyla cikti haliyle cocuklarinin yaninda kizmadim. Ikramda bulundum gonderdim. Ancak pazartesi gunu kadinla bu konu da gorusucem
1. Ben 1 yasinda cocuk emanet ediyorum o cocugumu 13 yasinda cocuguna veriyor kaydiraktan kaydiriyor cok riskli
2. Konu kendi de bebekle kaydiraga biniyor ( bana gore dusme riski var 1 yasinda bebek ben kaydirak isterim dememistir anneden izinsiz risk alinmasini istemem)
3. Konu benden izinsiz cocuklariyla mesai satin de eve getiriyor isim mi var yorgunmuyum hic yani
Sizce bu kadini uyarmali miyim yoksa baska bir kadin mi bakmaliyim? Birgun evde yalniz biraksam iznim olmadan cocuklari eve gelebilir, cocugum 2 cocuktan zarar gorebilir ve kadin pek dikkatli biri gibi gelmedi bana sizin oneriniz nedir ?
Türk milleti olarak fazla yufka yürekliyiz.. ama siz bu devirde olması gerektiği gibi davranıyorsunuz. Başta yok artık ya olmaz fazla tepkili diye düşünürken empati yaparak size hak verdim devir kotuMerhaba hanimlar, yaklasik 3 aydir ev isleri ve bebek bakiminda bana yardimci olmasi icin haftanin 5 gunu bir hanim geliyor bana. Sabahtan gelip ev islerini yapiyor kahvalti hazirliyor beraber kahvalti yapiyoruz. Ben ucretsiz izinde oldugum icin bebegimle genellikle ben ilgileniyorum. Altini degistirmek yemegini hazirlanin yedirmek banyosu filan hep kendim yapiyorum ancak bazen isler bitince yardimci hanima bebegimi bebek arabasiyla sitede gezdirmesini veya site parkinda oynatmasini rica ediyorum. Simdiye kadar hic evde yardimci hanima birakmadim bebegimi bu konuda belki evhamli belki dikkatliyim.
Cuma gunu bebekle parka indi. Kocasi site gorevlisi oldugu icin ailece sitedeler. Bu kadinin 13 14 yaslarinda 2 tane oglu var ve onlarda parka gitmisler. Ben balkondan bir baktim bebegimi cocuguna vermis kaydiraktan birlikte kayiyorlar. Istelik kendi de bebegimle kaydiraktan kaydi. Ben kadina bebegi sana emanet ettigimde kimseye vermiceksin diye tembihlemistim. Gozlerime inanamadim yukari cagirdim kadin 2 cocuguyla cikti haliyle cocuklarinin yaninda kizmadim. Ikramda bulundum gonderdim. Ancak pazartesi gunu kadinla bu konu da gorusucem
1. Ben 1 yasinda cocuk emanet ediyorum o cocugumu 13 yasinda cocuguna veriyor kaydiraktan kaydiriyor cok riskli
2. Konu kendi de bebekle kaydiraga biniyor ( bana gore dusme riski var 1 yasinda bebek ben kaydirak isterim dememistir anneden izinsiz risk alinmasini istemem)
3. Konu benden izinsiz cocuklariyla mesai satin de eve getiriyor isim mi var yorgunmuyum hic yani
Sizce bu kadini uyarmali miyim yoksa baska bir kadin mi bakmaliyim? Birgun evde yalniz biraksam iznim olmadan cocuklari eve gelebilir, cocugum 2 cocuktan zarar gorebilir ve kadin pek dikkatli biri gibi gelmedi bana sizin oneriniz nedir ?
3 aydır çalıyo hanım bir kez göndermişim o da denemek amaçlı. Kendisi bebek bakıcılıgı yaptığı söyledi ben işe başlayınca bebek bakıcı olmak istediğini söyledi. Haftanın 5 günü bir evde sürekli ne iş olabilir ki sabah 9 akşam 5 e kadar. Gorev taniminda bebege yardimci olmak da vardi disari cikarken hastaneye giderken yanimizda hep.Anladığım kadarıyla evde bı ıs yapmıyosunuz zaten o kadar pimpirikli biriyseniz en azından Cocugunuzu parka kendiniz goturun ne sacma seylere takılmıssınız guvenıp eline verip parka salıyosunuz cocugu kaydıraktan kayması mı sorun oluyo tek sıze
1 yaşındaki bebeğinizi evde yardımcı ile yalnız bırakmamanıza gerekçe olarak titizliğinizi ve evhamınızı gösterip, çok daha tehlikeli bir yere bir başlarına yollamanız bana garip geldi. Üstelik bu hanım bebek bakıcısı değil, eve yardımcı olan bir hanım. Kendisinden üstün bir dikkat ve risk algısı beklemeniz hata olmuş. Niye bu kadar şok oldunuz ki ergen çocuklarının parkta çocuğunuzu kaydıraktan kaydırmasına? Yani ne bekliyordunuz ben çok anlayamadım.Merhaba hanimlar, yaklasik 3 aydir ev isleri ve bebek bakiminda bana yardimci olmasi icin haftanin 5 gunu bir hanim geliyor bana. Sabahtan gelip ev islerini yapiyor kahvalti hazirliyor beraber kahvalti yapiyoruz. Ben ucretsiz izinde oldugum icin bebegimle genellikle ben ilgileniyorum. Altini degistirmek yemegini hazirlanin yedirmek banyosu filan hep kendim yapiyorum ancak bazen isler bitince yardimci hanima bebegimi bebek arabasiyla sitede gezdirmesini veya site parkinda oynatmasini rica ediyorum. Simdiye kadar hic evde yardimci hanima birakmadim bebegimi bu konuda belki evhamli belki dikkatliyim.
Bu kadar katı olmamalısınız, cocuguna vermesi yanlıs bır davranıs olabılır evet, cunku rısklı dıkkat gerek uyarsanız dıkkate alacağını dusunuyorumMerhaba hanimlar, yaklasik 3 aydir ev isleri ve bebek bakiminda bana yardimci olmasi icin haftanin 5 gunu bir hanim geliyor bana. Sabahtan gelip ev islerini yapiyor kahvalti hazirliyor beraber kahvalti yapiyoruz. Ben ucretsiz izinde oldugum icin bebegimle genellikle ben ilgileniyorum. Altini degistirmek yemegini hazirlanin yedirmek banyosu filan hep kendim yapiyorum ancak bazen isler bitince yardimci hanima bebegimi bebek arabasiyla sitede gezdirmesini veya site parkinda oynatmasini rica ediyorum. Simdiye kadar hic evde yardimci hanima birakmadim bebegimi bu konuda belki evhamli belki dikkatliyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?