ayrıca bu yorumuna da cevap vermek isterim. raporlu öğretmenin yerine ücretli öğretmen atanmaz, anca ücretsiz doğum iznine ayrıldığında ücretli öğretmen atanır. yani bir evlat kaybetmişsin başın sağolsun rabbim aynı acıyı bir daha yaşatmasın kesinlikle ama kendi çocuğun ile öğrencileri aynı kefeye koyup öğrencilerini de başıboş bırakmadığın için seni ayrıca tebrik ediyor teşekkür ediyorum.
40 gün için ücretli öğretmen görevlendirilmez , bransınız ne acaba ? Görevlendirme ve ya okuldaki ders sayısı az öğretmenlerin desteğiyle boş geçmeyebilirmesela 40 günlük kurul raporu alsam o 40 gün için görevlendirme yapılır mi ?
Okul müdürü size görevinizle ilgili uyarılarda bulunuyor veya yeni şeyler istiyordur. Mesleğinizle ilgili aklıma uygun bir örnek gelmedi şuan, ama atıyorum şu konuyla ilgili rapor yazılacak dese alınacak mısınız?maalesef karşımdaki kırılacak zarar görecek diye kendimden veriyorum çoğu zaman. Eşim de öyledir. Parası olmasa bile altın bozdurur birikimimizden borç verir.
Nasıl ifade edeceğim kendimi bilmiyorum kırmak istemiyorum. Sanki banyo dolabının tozu alınacak deyince alınacakmış gibi hissediyorum.
İyi de baştan işi konuş
Cam kapı yer silinecek mutfak dolapları tuvalet banyo ve ütü diye
Her hafta gelince öğrenirler düzeni
Başında durma muhabbeti dinleme
Yardımcım 9 gibi gelip 1 gibi gidiyor
3+1 evim
Her hafta geliyor ama her hafta bir yerin camını sikiyor yani tüm evi aynı gün değil
Bir hafta salon bir hafta iki küçük oda gibi
Boş kaldığı hafta buzdolabına da giriyor
İşleri baştan konuş
Arkadaşlar, ilk gebeligimi preeklampsi yüzünden 30 haftalıkken kaybettim. Şimdi yeni bir gebelik planlıyorum. Hem çalışacağım hem de hamile olacağım. Çok yorulmamam ve stresten uzak durmam lazim. Rapor alıp doğuma kadar evde yatmak istemiyorum. Öğrencilerimi mağdur edemem.
Bir önceki hamileligimde de doktor rapor almam ve calismamam gerektiğini söyledi ama ben rapor alsaydım öğrencilerin dersleri boş geçecekti. Bunun vebalini alamadım ve hala kafamda acaba rapor alsam bebeğim daha iyi buyur muydu diye de düşünmüyor değilim. Sonuçta geçti bitti feride kaldı.
Önümüzdeki hafta tüp bebek tedavisine başlayacağım. Bunun için ev işlerine harcayacağım enerjiyi okuluma harcamaya karar verdim. Size kısaca yardımcı bayanlarla yaşadığım sorunları anlatmak istiyorum.
Evim 75 m2. Evimde fazla eşya yok. Koltukların ve dolapların altları hep boştur. Camlar süpürme silme toz alma toplamda 2,5 saat sürüyor. Tabi ben yaparsam 1 tam günde ancak bitiriyorum beceriksizim o ayrı.
Normalde yarim gün deyince sabah 8 öğlen 1 e kadar gelmesi lazim bayanların. Bulunduğum şehirde de tam gün 120 liraya yapıyorlar. Ama yaptıranlar bir günde hali koltuk falan da sildiriyormus.
1. Benim evime gelen hicbir yardımcı bayan öğlen 1 e kadar kalmadı. Saat 11 de bitirip islerini gittiler. Benden de normalin üstünde ücret talep etti hepsi. Yol paralarını bile verdim . Ben 1 e kadar durmalarını ve en azından ütüleri de yapsınlar istiyorum. Bunu nasıl söylemem lazim kırmadan ?
2. Gelen bütün bayanlar sürekli çocuklarından ve maddi sorunlarından bahsediyorlar. Kendimi o kadar kötü hissediyorum ki, bi önceki bayan küçük oğlunun halının üstünde yattığını söyledi , eşyalarımi değiştirmeyi düşünüyordum zaten hepsini ona verdim koltuk takimimi ve genç odası takimini, mutfak eşyalarını degistirdim hepsini verdim. Ben boyle şeyler dinlemek istemiyorum. Bunun nasıl önüne geçebilirim ? Yardim etmeyince kötü hissediyorum.
3. Düzenli temizliğe gelen kişiler belli bir sure sonra isleri yapmamaya başlıyor . Bi gün yatağın altı kirli kalıyor, bi gün bi odanın tozunu almamış oluyor . Bunları görünce nasıl dile getirebilirim ? Emir kipi mi kullanmam lazim ?
4. Gelen bayanlarla gereksiz samimiyet kuruyorum. Belli bir sure sonra bana evlilik tavsiyeleri verip evin şeklini değiştirmek gerektiğinden duzenimi beğenmediginden bahsediyor. Rahatsız oluyorum zamanla. Yani iyi insan olmasalar evimi emanet etmem asla. Ama sonra kendimi kötü hissediyorum.
5. Mesela mutfak dolaplarının silinmesini isteyeceğim. Bunu nasıl rica etmem lazim ? Sürekli her gelen kadın kendilerine ne kadar kötü davranildığından bahsediyor. Ben de kırmak üzmek istemiyorum.
6. Bi de artik devam etmek istemedigimi ondan memnun kalmadigimi nasıl söylemeliyim.
İnsanları kaybetmek istemiyorum ama arkadaş olarak başladığım hicbir yardımcimla şuan görüşmüyorum. Çünkü kendimi istismar edilmiş gibi hissediyorum.
Öyle zengin de değiliz yani. Eşim de ben de memuruz sonuçta.
Cevaplar için tesekkur ederim şimdiden.
Okul müdürü size görevinizle ilgili uyarılarda bulunuyor veya yeni şeyler istiyordur. Mesleğinizle ilgili aklıma uygun bir örnek gelmedi şuan, ama atıyorum şu konuyla ilgili rapor yazılacak dese alınacak mısınız?
O şekilde düşünün kadının işi bu, yapması gereken işi söyleyince alınacaksa o mesleği yapmaması gerekir zaten alınmaz yani merak etmeyin.
fizik40 gün için ücretli öğretmen görevlendirilmez , bransınız ne acaba ? Görevlendirme ve ya okuldaki ders sayısı az öğretmenlerin desteğiyle boş geçmeyebilir
Ben daha önce vekil öğretmenlik yaptımmesela 40 günlük kurul raporu alsam o 40 gün için görevlendirme yapılır mi ?
Kendiniz de soylemissiniz samimiyet kurmayin sonuclari boyle oluyor demek ki.Arkadaşlar, ilk gebeligimi preeklampsi yüzünden 30 haftalıkken kaybettim. Şimdi yeni bir gebelik planlıyorum. Hem çalışacağım hem de hamile olacağım. Çok yorulmamam ve stresten uzak durmam lazim. Rapor alıp doğuma kadar evde yatmak istemiyorum. Öğrencilerimi mağdur edemem.
Bir önceki hamileligimde de doktor rapor almam ve calismamam gerektiğini söyledi ama ben rapor alsaydım öğrencilerin dersleri boş geçecekti. Bunun vebalini alamadım ve hala kafamda acaba rapor alsam bebeğim daha iyi buyur muydu diye de düşünmüyor değilim. Sonuçta geçti bitti feride kaldı.
Önümüzdeki hafta tüp bebek tedavisine başlayacağım. Bunun için ev işlerine harcayacağım enerjiyi okuluma harcamaya karar verdim. Size kısaca yardımcı bayanlarla yaşadığım sorunları anlatmak istiyorum.
Evim 75 m2. Evimde fazla eşya yok. Koltukların ve dolapların altları hep boştur. Camlar süpürme silme toz alma toplamda 2,5 saat sürüyor. Tabi ben yaparsam 1 tam günde ancak bitiriyorum beceriksizim o ayrı.
Normalde yarim gün deyince sabah 8 öğlen 1 e kadar gelmesi lazim bayanların. Bulunduğum şehirde de tam gün 120 liraya yapıyorlar. Ama yaptıranlar bir günde hali koltuk falan da sildiriyormus.
1. Benim evime gelen hicbir yardımcı bayan öğlen 1 e kadar kalmadı. Saat 11 de bitirip islerini gittiler. Benden de normalin üstünde ücret talep etti hepsi. Yol paralarını bile verdim . Ben 1 e kadar durmalarını ve en azından ütüleri de yapsınlar istiyorum. Bunu nasıl söylemem lazim kırmadan ?
2. Gelen bütün bayanlar sürekli çocuklarından ve maddi sorunlarından bahsediyorlar. Kendimi o kadar kötü hissediyorum ki, bi önceki bayan küçük oğlunun halının üstünde yattığını söyledi , eşyalarımi değiştirmeyi düşünüyordum zaten hepsini ona verdim koltuk takimimi ve genç odası takimini, mutfak eşyalarını degistirdim hepsini verdim. Ben boyle şeyler dinlemek istemiyorum. Bunun nasıl önüne geçebilirim ? Yardim etmeyince kötü hissediyorum.
3. Düzenli temizliğe gelen kişiler belli bir sure sonra isleri yapmamaya başlıyor . Bi gün yatağın altı kirli kalıyor, bi gün bi odanın tozunu almamış oluyor . Bunları görünce nasıl dile getirebilirim ? Emir kipi mi kullanmam lazim ?
4. Gelen bayanlarla gereksiz samimiyet kuruyorum. Belli bir sure sonra bana evlilik tavsiyeleri verip evin şeklini değiştirmek gerektiğinden duzenimi beğenmediginden bahsediyor. Rahatsız oluyorum zamanla. Yani iyi insan olmasalar evimi emanet etmem asla. Ama sonra kendimi kötü hissediyorum.
5. Mesela mutfak dolaplarının silinmesini isteyeceğim. Bunu nasıl rica etmem lazim ? Sürekli her gelen kadın kendilerine ne kadar kötü davranildığından bahsediyor. Ben de kırmak üzmek istemiyorum.
6. Bi de artik devam etmek istemedigimi ondan memnun kalmadigimi nasıl söylemeliyim.
İnsanları kaybetmek istemiyorum ama arkadaş olarak başladığım hicbir yardımcimla şuan görüşmüyorum. Çünkü kendimi istismar edilmiş gibi hissediyorum.
Öyle zengin de değiliz yani. Eşim de ben de memuruz sonuçta.
Cevaplar için tesekkur ederim şimdiden.
Preeklampsi geçiren kadınlar sonraki gebeliklerde de risk altında diye biliyorum. İdealist olmanız güzel ama bence hamilelik boyunca dinlenmeniz daha doğru olur. Hiçbir meslek sizin ve müstakbel bebeğin sağlığından daha önemli olamaz.
ben de öyle dedim yeni yardımcıma. Mesela geçen hafta cam sildi , bu hafta dolap içlerini silmesini isteyeceğim. Bir sonraki hafta ütü isteyeceğim. Her hafta cam sildirmek olmaz zaten.
Mesela geldiğinde salonu sildiği kova kirliydi. Gidip ben degistirdim suyu. Ona söyleyemedim
Basit bir söz ama göz görmeyince gönül katlanır
Başında bekleme
Gördüğünü de şakaya vur söyle aaa kirli su ile temizlik mi yapılır de ama kendin yapmış gibi de olsun diye bekleme
Alt komşum bu hafta yardımcın gelmedi mi dedi ses çıkmadı dedi
Ben evde iken kibar yapmış temizliği
Ben olmayınca daha takır tukur
Kendiniz de soylemissiniz samimiyet kurmayin sonuclari boyle oluyor demek ki.
En bastan konusun. Mutfak dolaplari, utu dahil yapacak misiniz? Oyle bir kadin ariyorum diyip ucreti konusun.
Is yaparken basinda durmayin sohbet etmeyin belli ki mesafenizi koruyamiyorsunuz. Is bitince gelip kontrol edin burasi tozlu kalmis diyin cekinmeyin. Sonucta onun da gozu var, tozu o da gorebilir ayip degil bunu soylemek.
Profesyonel davranis bunlari gerektiriyor maalesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?