Yardımcı bayan krizim

yok 40 günlük rapor alamam o zaman yerime biri gelmeyecekse. Elimde olsa ücretsiz izne ayrılmayı tercih ediyorum ama öyle bi hakkım yok maalesef. Düz memur olsam umrumda olmazdı. Ama ogrencilerimi yari yolda birakamam. İnşallah kendi çocuğum da olur. Onun da mağdur olmasını istemem bi öğretmen yüzünden

Okul müdürü size görevinizle ilgili uyarılarda bulunuyor veya yeni şeyler istiyordur. Mesleğinizle ilgili aklıma uygun bir örnek gelmedi şuan, ama atıyorum şu konuyla ilgili rapor yazılacak dese alınacak mısınız?
O şekilde düşünün kadının işi bu, yapması gereken işi söyleyince alınacaksa o mesleği yapmaması gerekir zaten alınmaz yani merak etmeyin.

ben de öyle dedim yeni yardımcıma. Mesela geçen hafta cam sildi , bu hafta dolap içlerini silmesini isteyeceğim. Bir sonraki hafta ütü isteyeceğim. Her hafta cam sildirmek olmaz zaten.

Mesela geldiğinde salonu sildiği kova kirliydi. Gidip ben degistirdim suyu. Ona söyleyemedim

Sabah 8 de geliyor bana bir abla. O gelmeden cay demleyip biraz kahvaltilik hazirliyorum. Geldiginde aciyorum kapiyi. Yapilmasini istedigim seyleride not alıyorum veriyorum listeyi eline o giriyor ben cikiyorum. Oluyor bitiyor.

arkadaş olmamak lazım.
işveren ve çalışan ilişkisi olarak düşünün.
ya da amir-memur..
bir şekilde mesafe olmalı.

ama iş konusunda sıkıntılar olur.
kimisi mesai gibi görür sabah 9 akşam 5!
iş bitse de bitmese de gider.
mesela bir perde takmasını rica edersin ( 36 haftalık hamileydim.) benim görevim değil der.
kimi banyoda zayıftır kimi mutfakta.

çok yüklenmemek lazım. hep yazıyorum bu konularda.
cam siliniyorsa, mutfak detayına girilmeyebilir.
bir sefer camsa diğer sefer detaylı mutfak olabilir.
hoş 75 metrekare ev biter aslında.

ben hiç halı sildirmedim. kendim de silmem.
mutfakta ve çocuk odasında yıkanabilir şeyler kullanıyorum.
diğer yerlerde dönüşümlü kullandıklarım da var yıkatıyorum da.

klasik bir temizlikte;
cam-kapı-avize-banyo- mutfak dolap kapakları- tezgah ve tezgah arkası silinir.
yerlere süpürülür silinir, her şeyin tozu alınır sandalye koltuk aksesuar.

ay çok haklisiniz gerçekten. Böyle düşünmem lazim.

Hamile cocuk olursa ben de tutarım, onun dısında kadınlara hıc guvenmıyorum. haftasonu 1 günde canım cıktı ama içime sine sine evimi temizledim. Yardımcı kadınlar çok iyi yapmıyorlar.. Kv dedi benim temizlikçiyi göndereyim dedim peşinde dolaşacaksam ne anladım o işten. ben yapayım daha iyi
Bence dinlenin rapor alın. Yerinize birinin bulunması müdürün devletin işi. zaten 3 cocuk yapın demiyorlar mı yapın işte :)

mesela 40 günlük kurul raporu alsam o 40 gün için görevlendirme yapılır mi ?
Ben daha önce vekil öğretmenlik yaptım
Boş geçmez dersler
Müdür rapor almayın diye özellikle öyle söylemiş araştırın bence

Rapor alırsan ücretli öğretmen gelir canım, müdür seni dara sokmak için öyle demiş. Bizim okulda bir hocamız okul kapanmasına 1 ay kala rapor aldı, hemen ücretli öğretmen yolladılar. E tabi öğrenciler için iyi olmuyor ama senin sağlığın ve bebişin sağlığından önemli değil hiçbir şey..

Hiç bişey demenize gerek yok, liste yaparsınız, liste yaptım kolaylık olsun yaptıkça silersin dersiniz.

Ayrcıa siz 2,5 saate 120 tl alıyormusunuzki çok fazla ve yanlış olduğunu onlarda biliyor.

Preeklampsi geçiren kadınlar sonraki gebeliklerde de risk altında diye biliyorum. İdealist olmanız güzel ama bence hamilelik boyunca dinlenmeniz daha doğru olur. Hiçbir meslek sizin ve müstakbel bebeğin sağlığından daha önemli olamaz.

Kendiniz de soylemissiniz samimiyet kurmayin sonuclari boyle oluyor demek ki.
En bastan konusun. Mutfak dolaplari, utu dahil yapacak misiniz? Oyle bir kadin ariyorum diyip ucreti konusun.
Is yaparken basinda durmayin sohbet etmeyin belli ki mesafenizi koruyamiyorsunuz. Is bitince gelip kontrol edin burasi tozlu kalmis diyin cekinmeyin. Sonucta onun da gozu var, tozu o da gorebilir ayip degil bunu soylemek.
Profesyonel davranis bunlari gerektiriyor maalesef.

risk altında olduğum için yorulmamam ve strese girmemem gerekiyor. Beni en çok strese sokan şey ev işleri. Evim temizse hayat güzel. Kirliyse sürekli obsesyonlardayim.

Çalışmak bana iyi gelecek diye düşünüyorum. Çünkü çok seviyorum öğrencilerimi ders anlatmayı eğlenmeyi. Sadece okul yolu uzak bi de nöbet tutmak zor.

Basit bir söz ama göz görmeyince gönül katlanır

Başında bekleme

Gördüğünü de şakaya vur söyle aaa kirli su ile temizlik mi yapılır de ama kendin yapmış gibi de olsun diye bekleme

Alt komşum bu hafta yardımcın gelmedi mi dedi ses çıkmadı dedi

Ben evde iken kibar yapmış temizliği

Ben olmayınca daha takır tukur

ahahaha öyle yapıyorlar , ben ne zaman görsem kapı siliyor gittiklerinde bakıyorum tozlu tozlu duruyor kapılar. Sonuçta para veriyorum karşılığını almak istiyorum. Söyleyeceğim bundan sonra begenmedim diye.

Mesela geçen hafta geldi gitti yerlerde sac kılları vardı tek tük. Ben ses edemedim. Bir sonraki gelişinde , elektrik süpürgesi biraz sorunluymus esim tamir etti bu hafta daha iyi supurulur demek istiyorum. Yani direk diyemeZsem böyle ima etmeyi düşünüyorum

Ben milli eğitimde çalışıyorum. 10 gün raporlu olunsa dahi öğretmen görevlendirilmesi yapılır. Dersler boş geçmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…