Yardımcı bayan krizim

Ben milli eğitimde çalışıyorum. 10 gün raporlu olunsa dahi öğretmen görevlendirilmesi yapılır. Dersler boş geçmez.

rapor alma konusunu düşüneceğim o halde. Yine bi araştırayım ben. Çünkü çalışmazsam eğer bu sefer de evde oturdukça çocuklarım ne yapacak diye kendimi yer dururum. Hayırlısıyla bi hamile kalayım da gerisi de gelecek inşallah sağ salim

Tahmin edebiliyorum ya. Hic yormuyorlar kendilerini boyle yapiyor isini cogu.
Ima da anlamazlar islerine gelmezse. Amaan acik acik soyle cekinme bence

Şakayla karışık söylemeyin bence net olun herkes için en kolayı. Alışmadığınız için size garip geliyor muhtemelen :) Temizlik takıntım var normalde kendim yaparım ama özel durumumdan dolayı yardımcı almam gerekti, en az benim kadar özen gösterilmesini isterim deyin. İsteklerinizi sıralayın, şurası silinecek bu yapılacak vs. Aşırı bir yük yok anladığım kadarıyla, o zaman emeğinin karşılığını zaten alacağını ama aynı şekilde size ayırdığı sürede de işini hakkıyla yapmasını beklediğinizi böylece iki tarafın da memnun olacağını söyleyin. Siz net olursanız bahaneye yer kalmaz. Diyelim ki bir şeyi eksik yaptı ya da özensiz geldi (tozlu, yeterince iyi silinmemiş vs), o zaman bir sonraki geldiğinde bunu belirtin. Diğer yerler çok güzeldi eline sağlık ama kapıları tozlu unutmuşsun ya da banyo iyi silinmemişti, bu sefer dikkat edersen vs diyin. Zamanla neyi takıp neyi farkettiğinizi anlayıp ona göre temizlik yapıyorlar.

bence sağlığınız el verirse 9 ay evde oturmayın
bu bunalım da iyi gelmez

yerdeki tek kıla bile takarsınız

işe gitmek de kafa dağıtıyor

İyi de çocuk olunca yine okula gidemeyeceksiniz. Ha bir ay erken ha bir kaç ay geç..

bence de. Alınacağı bir şey yok sonuçta söylemezsem istediğim gibi olmayacak. O zaman bayan almamın da bi anlamı yok

Niye bos geçsin ki görevlendirme veya ücretli öğretmen ayarlanır

Ben de ilk kez hamileligimde almaya başladım. Saati 15 lira şeklinde. Işi ne zaman biterse o zaman gidiyor. Ayrıca oram ağrıdı, geçen surda temizlik yaparken şöyle oldu tarzi konusmalar beni çok geriyor. Benim verdiğim deterjanla degil, kendi istediği garip şeylerle yapmasina sa sinir oluyorum. Hamileyim ve beyaz sabun hariç bisey kullanma diyorum, inatla her yere çamaşır suyu döküyor vs. Ben bunlara gelemiyorum. O yüZden 4 yıl hep kendi isimi kendim yaptim evim 130 metrekare.
Hamilelikte birini buldum. Saati 15 lira. Ben soylemeden anaçlikla iş yapiyor. Ne deterjan verirsem onu kullanıyor. Sürekli şikayet etmiyor, yoruldum demiyor. Sil dersem siliyor, yika dersem yıkıyor vs. Yatak odasina girme diyorum girmiyor. Valla kadın gerçekten zor iş. Inşallah iyi bir rast gelir

Ben de öğretmenim; eğer rapor alırsanız veya ücretli/ücretsiz izne ayrılırsanız yerinize muhakkak bir ücretli öğretmen gönderirler ya da dersinizi sizle aynı branştan olan öğretmenlere bölüştürürler. Siz sınıf öğretmeniyseniz ders bölüştürme işi olmayacağına göre mutlaka biri gelir yerinize. Müdürünüz vicdan yapın diye böyle konuşmuş bence. Seminer haftasından önce kesin kararınızı verirseniz dersler başlayana kadar çoktan biri ayarlanmış olur. Siz de rahatça evinizde dinlenirsiniz. Herşey istediğiniz gibi olur umarım. Şimdiden sağlıklı bir şekilde bebeğinize kavuşmanız dileğiyle. :)

Öğrencileriniz için düşündükleriniz çok güzel. Belliki kul hakkından korkan birisiniz. Allah karşınıza sizin gibi birini çıkarır umarım.

Cevap gayet basit, ve zaten bu sorunların temeli de bu:samimiyet kurmak. Onlar oraya iş yapmak için geliyorlar. Siz psikolog musunuz ki onların sıkıntılarını dinleyesiniz? Onlara bu olanağı vermeniz hata. Sonuçta emeklerinin karşılığını alıyorlar. Samimiyet kurmayın,sohbet etmeyin. Sadece yapacakları işle ilgili konuşun. Ve evet kırıcı olmadan emir kipinde konuşun. Devam etmek istemiyorsanız da o kişiye küçük bir yalan söyleyin. Sonuçta memurmuşsunuz. Artık temizliği kendim yapıcam,maddi olarak zorlamaya başladı vs vs.

Ben geçenlerde ilk defa aldım gelmeden önce kaçta gelip kaçta gideceksiniz diye bir kaç kere sordum bi de fiyati kesin konuştum extra yol parası vs vs vermedim

Yapılacaklar liste yapın
Bana geldiğinde
Tüm ev süpürge silme (el ile) toz alma
Salon koltukları silme
Banyo wc detaylı temizlik
Camlar
Kapilar
1 balkon yaptı
Mutfak dolapları distan sildi

9.30 da başladı 15.30 da bıraktı ama biraz konuşkan o yüzden 14.30 da gitmiş sayabiliriz :)

1. Saate takılma listedeki her şeyi yapsın varsın 1 saat önce bitsin ne yapalım

2. Bir yakınınız varsa siz çalışırken o dursun başında. Yoksa ben çalışma odasında olacağım çalışacağım deyip pek konuşmayın .

3. Liste yapın

4. Bakınız 2. Madde

5. Bakınız 3. Madde

6. Ben tekrar almak istediğimde 1 hafta önceden ararım demiştim yani memnun kalmazsam aramam olur biter

Aaaa bi de benim aldığım hanim "ben temizledikten sonra git bak beğenmediğin olursa soyle" dedi kontrol et çekinme dedi

Selam ben evlere temizliğe gidiyorum yarım gün 60 5 saat genelde ev sahipleri bana not bırakıyor hepsini bitiyorum. Ama koltuk halı siliyorum mutfak dolapları siliyorum . Ya siz en başta 3 saat anlasın evinizin ufak olduğunu söyleyin saat başı fiyat belirlenir. Konuşmaya muhabbete gelince hiç hoş değil herkesin kendine göre sıkıntıları vardır. En iyisi mesafeli olmak.

Böyle konuları hiç anlayamıyorum.
Arkadaşım geliyor temizliğe.en başından söylüyorum bunu bunu yap diye oda yapıyor.hic sorun yaşamıyoruz.
En baştan söyleyin yapmaları gerekenleri

siz doğru kişiye denk gelmemişsiniz. tam gün benim anladığım 8 saattir. ha bana gelen bayan 2 buçuk 3 dedi mi en geç bitiriyor ve çıkıyor ama bitmedi mi 5e kadar kalıyor. standart yaptığı işler zaten belli ben o gün ekstra ne istiyorsam rica ediyorum diyorum ki bugün mutfak dolap içlerini siler misin ya da bugün halıları siler misin gibi gibi.. siz eğer söyleyemiyorsaniz bir liste hazırlayıp verebilirsiniz. Çok acinacak bir durum da yok aslında onlarda gelip alın teriyle bizlerin yaptığı gibi çalışıp gidiyorlar. bize nasıl kimse acımıyor veya acinsin istemiyorsak onlar da öyle. sonuçta bir meslek. yani siz doğru kişiyi bulamamissiniz

Ah arkadasim .. bende ayni konudan muzdariptim... coksamimiyet kurarsan afesersin b...unu cikariyolar... evimdeki herseyden biraz biraz verirdim.. baktim hep ayni hep ayni degistirdim... emir kipiyle asla konusmam.... ama konusmak gerekicek sanirim... her gelen temizlikci yokluktn bahseder sanardim... allahtan ben 2 tane buldum.. cok şükür... hem.komsum hem temizlife geliyolar... yarim gunu 3 buçuk saatte bitirip cikiyolar... tabiki eksik yaptıkları oluyo.. daha hic soylemedim...eksik meksik en azindan dert yanmiyolar☺ buarda gelen temizlilciye ben seni ararim bi dahaki sefer için dersen o seni rahatsiz etmez zaten.. sende baskasini denersin o sirda

2 yöntemim var bu konuda:
1. Ayşe hanım ben sizden yapmanızı istediğim şeyleri dolabın üzerine yazacağım. Ordan bakar yaparsınız.
(Abartmamak lazım iş yazarken)
2. Burası senin evin gibi düşün. Temiz olmasından sorumlusun. Düzenim bu bunu bozmadan temiz tutalım.

Dipnot: bir arkadaşım var temizliğe gider eşyaların yerlerini değiştirince daha çok iş yapmış gibi gözüküyorsun der.

Dert anlatanlara gerilmemem gereken bir süreçteyim demelisin.

Bildiğim kadarıyla ücretsiz izinde ve heyet raporunda yerinize yeni bir öğretmen görevlendirilir. Bizim okulda bugüne kadar hep öyle oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…