Ben milli eğitimde çalışıyorum. 10 gün raporlu olunsa dahi öğretmen görevlendirilmesi yapılır. Dersler boş geçmez.
Tahmin edebiliyorum ya. Hic yormuyorlar kendilerini boyle yapiyor isini cogu.Mesela geçen hafta geldi gitti yerlerde sac kılları vardı tek tük. Ben ses edemedim. Bir sonraki gelişinde , elektrik süpürgesi biraz sorunluymus esim tamir etti bu hafta daha iyi supurulur demek istiyorum. Yani direk diyemeZsem böyle ima etmeyi düşünüyorum
rapor alma konusunu düşüneceğim o halde. Yine bi araştırayım ben. Çünkü çalışmazsam eğer bu sefer de evde oturdukça çocuklarım ne yapacak diye kendimi yer dururum. Hayırlısıyla bi hamile kalayım da gerisi de gelecek inşallah sağ salim
İyi de çocuk olunca yine okula gidemeyeceksiniz. Ha bir ay erken ha bir kaç ay geç..rapor alma konusunu düşüneceğim o halde. Yine bi araştırayım ben. Çünkü çalışmazsam eğer bu sefer de evde oturdukça çocuklarım ne yapacak diye kendimi yer dururum. Hayırlısıyla bi hamile kalayım da gerisi de gelecek inşallah sağ salim
Şakayla karışık söylemeyin bence net olun herkes için en kolayı. Alışmadığınız için size garip geliyor muhtemelen :) Temizlik takıntım var normalde kendim yaparım ama özel durumumdan dolayı yardımcı almam gerekti, en az benim kadar özen gösterilmesini isterim deyin. İsteklerinizi sıralayın, şurası silinecek bu yapılacak vs. Aşırı bir yük yok anladığım kadarıyla, o zaman emeğinin karşılığını zaten alacağını ama aynı şekilde size ayırdığı sürede de işini hakkıyla yapmasını beklediğinizi böylece iki tarafın da memnun olacağını söyleyin. Siz net olursanız bahaneye yer kalmaz. Diyelim ki bir şeyi eksik yaptı ya da özensiz geldi (tozlu, yeterince iyi silinmemiş vs), o zaman bir sonraki geldiğinde bunu belirtin. Diğer yerler çok güzeldi eline sağlık ama kapıları tozlu unutmuşsun ya da banyo iyi silinmemişti, bu sefer dikkat edersen vs diyin. Zamanla neyi takıp neyi farkettiğinizi anlayıp ona göre temizlik yapıyorlar.
Niye bos geçsin ki görevlendirme veya ücretli öğretmen ayarlanırmüdürümle konuştum rapor alsam dersime kim girebilir diye. Boş geçer dedi. Yapamam yani böyle bir şey. Bilmiyorum kafami da kemiriyor bu düşünce. En azından düşük riski olduğuna dair rapor alıp daha az sınıf almayı düşünüyorum.
Yapılır arkadaşım annesi için izin almıştı o surecte başka öğretmen görevlendirildimesela 40 günlük kurul raporu alsam o 40 gün için görevlendirme yapılır mi ?
Arkadaşlar, ilk gebeligimi preeklampsi yüzünden 30 haftalıkken kaybettim. Şimdi yeni bir gebelik planlıyorum. Hem çalışacağım hem de hamile olacağım. Çok yorulmamam ve stresten uzak durmam lazim. Rapor alıp doğuma kadar evde yatmak istemiyorum. Öğrencilerimi mağdur edemem.
Bir önceki hamileligimde de doktor rapor almam ve calismamam gerektiğini söyledi ama ben rapor alsaydım öğrencilerin dersleri boş geçecekti. Bunun vebalini alamadım ve hala kafamda acaba rapor alsam bebeğim daha iyi buyur muydu diye de düşünmüyor değilim. Sonuçta geçti bitti feride kaldı.
Önümüzdeki hafta tüp bebek tedavisine başlayacağım. Bunun için ev işlerine harcayacağım enerjiyi okuluma harcamaya karar verdim. Size kısaca yardımcı bayanlarla yaşadığım sorunları anlatmak istiyorum.
Evim 75 m2. Evimde fazla eşya yok. Koltukların ve dolapların altları hep boştur. Camlar süpürme silme toz alma toplamda 2,5 saat sürüyor. Tabi ben yaparsam 1 tam günde ancak bitiriyorum beceriksizim o ayrı.
Normalde yarim gün deyince sabah 8 öğlen 1 e kadar gelmesi lazim bayanların. Bulunduğum şehirde de tam gün 120 liraya yapıyorlar. Ama yaptıranlar bir günde hali koltuk falan da sildiriyormus.
1. Benim evime gelen hicbir yardımcı bayan öğlen 1 e kadar kalmadı. Saat 11 de bitirip islerini gittiler. Benden de normalin üstünde ücret talep etti hepsi. Yol paralarını bile verdim . Ben 1 e kadar durmalarını ve en azından ütüleri de yapsınlar istiyorum. Bunu nasıl söylemem lazim kırmadan ?
2. Gelen bütün bayanlar sürekli çocuklarından ve maddi sorunlarından bahsediyorlar. Kendimi o kadar kötü hissediyorum ki, bi önceki bayan küçük oğlunun halının üstünde yattığını söyledi , eşyalarımi değiştirmeyi düşünüyordum zaten hepsini ona verdim koltuk takimimi ve genç odası takimini, mutfak eşyalarını degistirdim hepsini verdim. Ben boyle şeyler dinlemek istemiyorum. Bunun nasıl önüne geçebilirim ? Yardim etmeyince kötü hissediyorum.
3. Düzenli temizliğe gelen kişiler belli bir sure sonra isleri yapmamaya başlıyor . Bi gün yatağın altı kirli kalıyor, bi gün bi odanın tozunu almamış oluyor . Bunları görünce nasıl dile getirebilirim ? Emir kipi mi kullanmam lazim ?
4. Gelen bayanlarla gereksiz samimiyet kuruyorum. Belli bir sure sonra bana evlilik tavsiyeleri verip evin şeklini değiştirmek gerektiğinden duzenimi beğenmediginden bahsediyor. Rahatsız oluyorum zamanla. Yani iyi insan olmasalar evimi emanet etmem asla. Ama sonra kendimi kötü hissediyorum.
5. Mesela mutfak dolaplarının silinmesini isteyeceğim. Bunu nasıl rica etmem lazim ? Sürekli her gelen kadın kendilerine ne kadar kötü davranildığından bahsediyor. Ben de kırmak üzmek istemiyorum.
6. Bi de artik devam etmek istemedigimi ondan memnun kalmadigimi nasıl söylemeliyim.
İnsanları kaybetmek istemiyorum ama arkadaş olarak başladığım hicbir yardımcimla şuan görüşmüyorum. Çünkü kendimi istismar edilmiş gibi hissediyorum.
Öyle zengin de değiliz yani. Eşim de ben de memuruz sonuçta.
Cevaplar için tesekkur ederim şimdiden.
Ah arkadasim .. bende ayni konudan muzdariptim... coksamimiyet kurarsan afesersin b...unu cikariyolar... evimdeki herseyden biraz biraz verirdim.. baktim hep ayni hep ayni degistirdim... emir kipiyle asla konusmam.... ama konusmak gerekicek sanirim... her gelen temizlikci yokluktn bahseder sanardim... allahtan ben 2 tane buldum.. cok şükür... hem.komsum hem temizlife geliyolar... yarim gunu 3 buçuk saatte bitirip cikiyolar... tabiki eksik yaptıkları oluyo.. daha hic soylemedim...eksik meksik en azindan dert yanmiyolar☺ buarda gelen temizlilciye ben seni ararim bi dahaki sefer için dersen o seni rahatsiz etmez zaten.. sende baskasini denersin o sirdaArkadaşlar, ilk gebeligimi preeklampsi yüzünden 30 haftalıkken kaybettim. Şimdi yeni bir gebelik planlıyorum. Hem çalışacağım hem de hamile olacağım. Çok yorulmamam ve stresten uzak durmam lazim. Rapor alıp doğuma kadar evde yatmak istemiyorum. Öğrencilerimi mağdur edemem.
Bir önceki hamileligimde de doktor rapor almam ve calismamam gerektiğini söyledi ama ben rapor alsaydım öğrencilerin dersleri boş geçecekti. Bunun vebalini alamadım ve hala kafamda acaba rapor alsam bebeğim daha iyi buyur muydu diye de düşünmüyor değilim. Sonuçta geçti bitti feride kaldı.
Önümüzdeki hafta tüp bebek tedavisine başlayacağım. Bunun için ev işlerine harcayacağım enerjiyi okuluma harcamaya karar verdim. Size kısaca yardımcı bayanlarla yaşadığım sorunları anlatmak istiyorum.
Evim 75 m2. Evimde fazla eşya yok. Koltukların ve dolapların altları hep boştur. Camlar süpürme silme toz alma toplamda 2,5 saat sürüyor. Tabi ben yaparsam 1 tam günde ancak bitiriyorum beceriksizim o ayrı.
Normalde yarim gün deyince sabah 8 öğlen 1 e kadar gelmesi lazim bayanların. Bulunduğum şehirde de tam gün 120 liraya yapıyorlar. Ama yaptıranlar bir günde hali koltuk falan da sildiriyormus.
1. Benim evime gelen hicbir yardımcı bayan öğlen 1 e kadar kalmadı. Saat 11 de bitirip islerini gittiler. Benden de normalin üstünde ücret talep etti hepsi. Yol paralarını bile verdim . Ben 1 e kadar durmalarını ve en azından ütüleri de yapsınlar istiyorum. Bunu nasıl söylemem lazim kırmadan ?
2. Gelen bütün bayanlar sürekli çocuklarından ve maddi sorunlarından bahsediyorlar. Kendimi o kadar kötü hissediyorum ki, bi önceki bayan küçük oğlunun halının üstünde yattığını söyledi , eşyalarımi değiştirmeyi düşünüyordum zaten hepsini ona verdim koltuk takimimi ve genç odası takimini, mutfak eşyalarını degistirdim hepsini verdim. Ben boyle şeyler dinlemek istemiyorum. Bunun nasıl önüne geçebilirim ? Yardim etmeyince kötü hissediyorum.
3. Düzenli temizliğe gelen kişiler belli bir sure sonra isleri yapmamaya başlıyor . Bi gün yatağın altı kirli kalıyor, bi gün bi odanın tozunu almamış oluyor . Bunları görünce nasıl dile getirebilirim ? Emir kipi mi kullanmam lazim ?
4. Gelen bayanlarla gereksiz samimiyet kuruyorum. Belli bir sure sonra bana evlilik tavsiyeleri verip evin şeklini değiştirmek gerektiğinden duzenimi beğenmediginden bahsediyor. Rahatsız oluyorum zamanla. Yani iyi insan olmasalar evimi emanet etmem asla. Ama sonra kendimi kötü hissediyorum.
5. Mesela mutfak dolaplarının silinmesini isteyeceğim. Bunu nasıl rica etmem lazim ? Sürekli her gelen kadın kendilerine ne kadar kötü davranildığından bahsediyor. Ben de kırmak üzmek istemiyorum.
6. Bi de artik devam etmek istemedigimi ondan memnun kalmadigimi nasıl söylemeliyim.
İnsanları kaybetmek istemiyorum ama arkadaş olarak başladığım hicbir yardımcimla şuan görüşmüyorum. Çünkü kendimi istismar edilmiş gibi hissediyorum.
Öyle zengin de değiliz yani. Eşim de ben de memuruz sonuçta.
Cevaplar için tesekkur ederim şimdiden.
Bildiğim kadarıyla ücretsiz izinde ve heyet raporunda yerinize yeni bir öğretmen görevlendirilir. Bizim okulda bugüne kadar hep öyle oldu.müdürümle konuştum rapor alsam dersime kim girebilir diye. Boş geçer dedi. Yapamam yani böyle bir şey. Bilmiyorum kafami da kemiriyor bu düşünce. En azından düşük riski olduğuna dair rapor alıp daha az sınıf almayı düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?