Yardım edin lütfen..

Çokk teşekkur ederim. Şimdi inceleyeceğim sayfasını. Faydalı olur inşallah .

Benim kızım 4 yasinda güzelliğine çok düşkün, yemek yemediği zaman yersen saçların parlak olur, yanakların pembe olur diyorum, çok iştahsız olmasına rağmen iki lokma yiyor öyle.
Benim fikrim arada bir verin telefonu eline, oyun oynarken sakince, bu oyunu çok oynayanların gözleri bozuluyormuş, gece kâbus görüyormuş, neyse ki sen akıllı bir çocuksun, fazla oynamak istemiyorsun filan diyebilirsiniz, çocuklar çabuk gaza gelir. Belli ki inat haline gelmiş durum. Uzlaşmayı deneyin, yasaklamak herzaman ters teper.

Sizede çok tşk ederim yorumunuz için. Söylediklerinizi dikkate alacağım mutlaka .

Sizede çok tşk ederim yorumunuz için. Söylediklerinizi dikkate alacağım mutlaka .
Ben çocuklarımı gaza getirerek baya bir iş hallediyorum.
"Iyi ki benim çoğuklarımsınız hiç yorulmuyorum" deyince fena gaza geliyorlar, ellerinden süpürgeyi zor alıyorum. Kurban olduklarım melekler kadar saf ve temizler.

İnşallah bizde de işe yarar bu gaza getirme işi

Kuzenler size gelince bir şartla gelin telefon ile eve girmek yasak diyebilirsiniz. telefon ile gelirlerse eve almayın eşinizle de konuşun, bu şekilde yapın ... çünkü onlar oynarken sizin çocuğunuza oynamayın demeniz çocuğu ağlatmaktan başka işe yaramaz. Siz kendi tlf ve eşinizin tlf da ortada bırakmayın çünkü yaşı daha küçük nasıl alışırsa öyle gider...

Yani acik konusayim: Ben tüm sülalenin tepesinin üstüne binerim 3.5 yasimdaki cocugum bu hale gelse..ne evime nede cevreme sokarim. Cocugu farkli seylere yönlendirim oyunlar, resim yapmak, hamur islerle ugrasmak, pasta yapmak felan. Sizde daha net olmak zorundasiniz. Yok ayni bahcedeyiz su bu gecerli sebepler degil gözümde. En basit örnegi tüm sülaleye cogumun resmini paylaşma yasagi koydum. Herkesten önce bir tepki yedim ama bir paylassin biri izinim olmadan bak nasil yüzlerine patliyorum. Sunu da eklemeden gecemem: cocugunu saatlerce televizyonun ve cep telefonun önüne park eden insanlar ne diye cocuk sahibi oluyor anlamiyorum. Hani kisa süre isin olur yaparsin neyise ama "ugrasamam" diye kafa yapisi nedir

Zaten telefonlarmizi asla vermiyoruz biz , ne babası ne de ben .. Bundan sonra net bir tavır koymam gerekiyor haklsnz . Kesnlkle tavrm belli dünden sonra . Yoksa olmayacak böyle

İnanın bende yapıyorum dediklerinizi . Başka şeylere yönlendirmek , onunla vakit geçirmek için ne gerekiyorsa yapıyorum . Sanırım dediğiniz gibi net olmam lazım bundan sonra çevreye karşı da. Tşk ederim yorumunuz için

3,5 yaşındaki çocuk sizi nasıl yönetir? Aynı bahçedeyseniz çıkmayıverin 1 ay bahçeye ölmezsiniz ama bu alışkanlığın çocuğunuza zararı çok büyük. Engellemeye çalışıyorum deseniz de sizin de kolayınıza geliyor diğer çocuklarla görüşmesi. Kapanın eve, yok edin telefonu. Canı illa sıkılacak ve başka bir şeye yönelecek.

Mutlaka profesyonel bir destek alın ama madem çok yakın oturuyorsunuz taşının uzaklaşın.

Çocuğunuzu acilen yarım gün bile olsa kreşe/anaokuluna başlatın.
Pandemi var demeyin, şu anda içinde bulunduğunuz durum en az virüs kadar tehlikeli.
Okula başlarsa ilgisi dağılır, sosyalleşir.
Akraba çocuklarının telefon, tabletle size gelmelerini kesin bir tavırla yasaklayın.
Eltinizin darılması çocuğunuzun sağlığından daha önemli olmamalı.

Anaokulu ve kuzenleri kısıtlama işini devreye soktuktan sonra yaklaşık 1,5-2 ayda durumu düzelmeye başlar.
Krizleri azalmazsa oyun terapisi uygulama yetkisi olan bir çocuk-ergen psikoloğundan profesyonel yardım alın.

Not: Okul öncesi dönemdeki çocuklarla çalışan bir uzmanım. Anaokulu müdürlüğü yapıyorum.
Geçen yıl aynı sizin oğlunuzun durumunda olan bir öğrencimiz vardı. Yaşları da aynıydı.
Okula başladıktan sonra olumlu yönde ilerleme kaydetmişti.

Mutlaka profesyonel bir destek alın ama madem çok yakın oturuyorsunuz taşının uzaklaşın.
Taşınma imkansz maalesef . Ev kendi evimiz . Başka çözümler bulmam lazm.
Bizi yönetseydi telefonu verirdik ağlamasn diye . Daha önceki mesajlarımı okursanz ben ve babası kesinlikle telefonlarımızı vermiyoruz . Çoğu zaman kapatyrz telefonu. Bozuk diyoruz . Bahçeye çıkmıyoruz zaten . Havalar soğuk . Aynı bahçede oturduğumuz için çocuklar geliyor bize . Onlarda daha küçük nasl gelmeyin diyebilirim. Sadece dünden sonra kesinlikle tablet ve ya telefonla gelirlerse onları kabul etmeyeceğmi söyledim eltime de.

Çok çok teşekkür ederim . Beni çok güzel aydınlattınz . Uzun süredir aklımda bir kreşe yazdırmak var . Arkadaş ortamı edinmesi , yeni şeyler öğrenmesi ilgisini çekecektir diye düşünüyordum . Bu fikri hemen öne çekmeliyim .

bir süre kuzenleri ve amcaları ile görüştürme senin çocuğundan kıymetli değil hiç birşey. küsende küssün zaten

Bir bebeğin arada gelmesi farkli, kardes farklidir. Kardes annenin tüm zamanini alir. Gece aglar, düzen bir müddet bozulur. Simdiden bu tabley sevdasina el atmaniz iyi bisey ama. Yoksa kardes gelince olsaydi daha zorlanirdi cocuk.

Keske kardes yerine ev değistirmeyi düsünseydiniz. Bu kuzenler, sirf bebek var diye gitmez. Hic bahceye cikmzyacakmi oglun? Kuzenlerde büyük, yani oglun icin idol, onlara hayrandir.

Cocugu krese yollayabilirsin, eger imkan varsa, yada oyun grubu. Akranlari ile enerjisini atsin. Tablete egitici oyunlar yükle, tamamen yok etmektense, tableti "iyi seyler" icinde kullanabilir. Aklima gelen bunlar.

Küçük onlar daha nasıl gelmeyin diyebilirim demek de çocukların telinde oynamaktır. Çocuktur bu madem annesi babası salmış siz hayır diyeceksiniz almayacaksınız evinize. Zaten bu korona döneminde ne alaka yani?

Dışarda vakit geçirin evde canı sıkıldıkça isteyecektir parka çocukların yanında istemeyecektir benim kızımda oyun dan başka birşey düşünmüyordu parka dışarıda oynadıkça aklına bile gelmez biraz zaman alabilir

Çok tşk ederim yorumunuz için .. biraz daha aştık çok şükür .. daha iyiyiz . Daha da güzel olacak zamanla .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…