Yardım edin lütfen

monarosa352

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2019
432
133
24
Merhaba ben 18 yaşında severek kaçarak evlendim sebebiyse ailevi sorunlarım vardı ailemin psikolojik sorunları vardı sürekli şiddet görüyordum eşim maddi manevi destek çıkıcak düzgün temiz bi insan aramızda yaş farkı olsada yokmuş gibi ben olgun ve fiziksel olarakta büyük görünen bi insanım eşimde 29 yaşında kaçtık düğünümüzü yaptık balayımıza gittik 3hafta içinde gelinlik diktirdik eşya aldık vs..hiç borçsuz kısa süredede ev bulamadık satın almaya para vardı ama güzel bi ev için araştırıp gezmek gerekti eşimin ailesi biraz yakınımızda kirada durun ortamımıza kültürümüze geleneğimize alışıncaya kadar dediler yakın civarda bulamadık kaynanamın oturduğu apartmanın 1.katında bulduk ve girdik kışı geçirinceye kadar durucaz ben evlenirken kayınvalidem ne derse kırmamak için hep boyun eğdim maddi durum olmasına rağmen bazı şeyleri aldırmadı ya da ucuzunu aldırdı perdelerimin çoğunluğunu o seçti yemek takımı pike takımı nevresim takımı gelin örtüsü aldırmadı sadece uyku setimiz vardı 2de battaniye bana eski küflü pazardan çatal kaşık almış bunları kullan dedi küflenmiş bunlar dedim birşey olmaz dedi boyun eğdim ana unutmuş gibi yptım almadım evine taşındığında ona hediye gelen tabak baharat seti bardaklar verdi ve eski modeldi kırmamak için sustum aldım vs.. evlendikten sonra eksiklerimin farkına vardım diğer gelin evlerine bakıyodum şıkır şıkır sonra eşime söyledim erkek sonuçta umursamaz boşver sonra alırız filan dedi sonra çok üzüldüm ağladım eşim alıverdi sağolsun ailemle barıştık onlarda bi kaçını aldı eşimin ailesi doğulu birlik beraber yaşayan insanlar bi yandan iyi ama bir yandan kötü evlendiğimizden beri nefes alamadım kaynanam hep onun evibde yiyiyp içip orda gün boyu olalım çamaşırlarımızı onun evinde yıkayalım evimize sadece uyumaya gidelim gün boyu yanında olayım istiyo ve ev düzenime evime geldiğinde karışıyo ben güzel yemek yapıp evime çağırdığımda herkes severek yer o sofrada kolunu bağlar yemez surat asar pazara birlikte gidiyoruz kayınbabam fazla para verir bnada alsın diye bna çürük ve kilosu az alır eltim yeğeni olduğu için ayrım yapıyo benimde dertleşcek ne bi dostum ne bi arkadaşım kimsem yoktu çok dolmuştum evliliğim etkileniyodu eşimin yengesi bana yakınlık gösterdi kaynanamı hiç sevmez bana dedikodusunu yaptı bnde cahillik yaptım onunla dertleştim ve beni doldurdu doldurdukça eşime söyledim eşim bıkmıştı artık yengesini kimse sevmez sülalede eşimde konuşmamı istemedi konuşmayı bıraktım bırakınca bu yenge herkese kaynanasının eltisinin dedikodusunu yaptı şunları bunları dedi dedi kaynanamın evine geldi ortalığı karıştırmak için herkesi topladı kaynanam her birşeyde sinir krizi yaşar bayılır titrer açıkcası numara gibi. Ama yinede gastaneye götürdük başında durdum gecelere kadar eşim yengesiyle herşeyi anlattığımı bilse beni neredeyse sinşrden boşayacak güveni gidicek yaptım bi cahillik biliorum ne kadar madursamda ailevi mesele olduğu için anlatmamam gerek eşime söylemedim bu kadın bni dolduruyodu eşine söyle diyodu hatırlasana sile huzyrumuzu bozmaya çalışıyo filan dedim neyse artık konu kapanmıştı 2ay filan geçmişti ben kaynanama hiç birşey olmamış gibi hep yanına gittim güleryüz davrandım saygımda hiç kusur etmedim kaynanam illa ailenle konuşcam diyip eşimin önünde yerlere yatıyo bu karın yüzünden boşancam ben kocamdan benim kuyumu kazıyolar bana tuzak kurdular diyo eşim ne yapmamı istiyosun boşayımmı kızı bunumu istiyosun gidicez zaten bu evden diye sabrediyoruz diyo eşim bana kızdı yeter artık bıktım diyerek yaşı küçüktür yapmıştır bi hata diyo annesine kaynanam anlamıyo herkes toplancsk herkese ifşa edicem aileside öğrensin ya siz boşancaksınız ya da ben diyip duruyo eşimlede birbirimizi sevioruz kadının nede olsa yinede eşim istediği için yanına gidiorum rşim işteyken ama hiç konuşmuyo bn konuşmaya çalışsam bile telefonla başkalarına anlatıyo ailevi şeyleri beddua ediyo bana baka baka ben artık ne yapcam bilemiyorum çok yoruldum yalnızım bilmediğim şehirde dertleşcek kimsem yok ailemede söylemiyorum onlara karşı dahada iyiyiz mutluyuz diyorum çünkü bna ne kadar geçmişte aç bırakıp dövdükleri günde olsa pişman oldular ben kaçtığımda canları yandı bi daha canlarını yakmak istemiyorum

Neden herşeyini birilerine anlatmak ihtiyacı duydun helede hıyunu suyunu bilmediğin insanlara işte böyle sırtından vururlar
Ailenden şiddet baskı gördüğün için kaçmışsın ama yağmurdan kaçıp şiddetli doluya tutulmuşsun belki ailen senin iyiliğin için yapıyorlardı daha 18 yaşında kocaya kaçmışsın
Şimdide ailen üzülecek yada başına kalkacak “Eee kendin ettin kendin buldun ” diyecekler diye iyiyim mutluyum rolü yapıyorsun
Kimseninde artık k...nda dolanma kendini beğendirmek için yaptıkların hizmet iyilik kimsenin umrunda değil sen kendini kendin yakıyorsun bırak uzak dur konuşma derdini sıkıntını anlatma bi daha

İnsana dert mi anlatılır Allah aşkına ? Birdaha sakın böyle birşey yapma.Sen üzüldüğün için anlatırsın ama anlattığın kişi bunu kötü niyetmiş gibi yansıtır.Yengesi kaynananı sevmiyor,sana yanaştı ağzından laf aldı, çünkü bu şekilde canını yakmak istedi kaynananın.Başarmışta.Sende bunu iyi niyet sandın tabi.Tamam şuan eşin arkanda belki ilk defa oldu diye.Ama devam edersen Gün gelir yuvanı bile yıkarlar bu sebepten.Allah korusun Yarın öbür gün ailenin kapısına gittiğinde kendin ettin kendin buldun derler.Lütfen Kimseye anlatma derdini.Hele ki eşinin ailesine..

Şimdi bu diğer açtığın konuyu okudum bu konuyu okudum ne yorum yapalım kendin kaşınıyorsun akıl vaaar mantık var var da var bide çocuk mu istiyon bu kadar şiddet aç bırakılma olayları yaşamışsın
Diyecek kelime bulamıyorum

Su anki yaşınıza bakmak için profilinize girmstim ki zaten hala 18 yaşındaymışsınız. Ve dun attiginiz mesajda ne kadar çok çocuk istediğinizden bahsetmişsiniz. Tabiki 18 yaşında çocuk doğrulabilir ama sizin bu ortam ve psikolojide çocuğu düzgün yetistirebileceginize inanan olur mu bilemiyorum.. evlendiginizden beri isiyormussunuz bir de eğer isteğiniz olmuş olsa şu ortamda 7 aylık hamile olmaya dayanabilecek miydiniz?

Bazen kendisine yazık edebilir insanlar koşullar gereği ya da yanlış tercihler sonucu. Ama çocuk yaparsanız ona da yazık olacak emin olun.

Lise mezunuysanız üniversite okumayı düşünün maddi bir sıkıntınız yok zaten anladığım kadarıyla. Ailesi baskı yaparsa yapsın bu ortamdan çocukla siyrilacaginizi düşünmeyin, size davranışları değişmez bir çocuk için. Abla tavsiyesi olarak dikkate alırsınız umarim. 18 yaş dedikoduyla, eltiyle vs. uğraşabileceğiniz bir yaş değil sizi kimse ciddiye almaz..

Şiddet ve aç bırakılmayı kendi ailesinden görmüş yalnız kız

Yaşından dolayı olsa gerek insanları kendin gibi görüp çabuk inanıyosun sanırım, bu yaşadığını da baz alarak yaşa artık kimseye güvenme anlatma net ol dik dur tavrını koy kendini ezdirdikçe tepene binerler yoksa

Yaşının verdiği cahillik bu..
Daha bu yaşta bu sebeplerden seni mi boşatacaklar yazık.
Ne var ki bunda?
Çatal bıçak ufak tefek dert yanmışsın.
Neyse buda sana ders olsun.
Derdinden kavrulsan da derdini açma,
Daha iyi olmuyorsun malesef.

He birde tavsiyem 2-3 sene çocuk düşünme derim.
Gençsin az yaşa az bi tecrübe edin.
Aile birliğiniz biraz otursun.
Çocuk olunca hayat daha bir zor çok daha sorumluluk.

Kendimi cahil zannederdim. Yaşının verdiği ani kararlarla hayatının başında mahvetmişsin. Ailende şiddet var diye kocaya kaçmayı 20li yaşını geçen biri zaten düşünmezdi. Okuyup ayakta durmak varken neden koca? Cahilliğin hatayı hata da hatayı doğurmuş. Buda size ders olmuştur. Kimseye ama kimseye güvenme. Bugun yanında duran eşin bile yeri gelince bir olayda yüzüne vurur hatalarını. Okuyor musun bilmiyorum ama eğitimini devam ettir o cahil insanlardan sıyır kendini.

Onlardan uzakta bir yere taşının bence.Allah fitne çıkartanları görüyor nasılsa siz içinizi rahat tutun.Dertleşecek kimseniz yoksa anı defteri tarzında bişey tutabilirsiniz .İçinizi rahat rahat dökün tabi kimsenin eline geçemeyeceği bir yere koyunda bir de o yüzden sarmasınlar size.Çocuk istediğiniz konuyuda okudum bahsettiğiniz belirti döllenme belirtisine benziyor hakkınızda hayırlısı olsun tabi ama o dönemde o ortamda bulunmamaya çalışın bence.

Yavrum,evladım,senin eğitim düzeyin nedir?
İlk önce şu konunu bir düzenle,aralara nokta koy,paragraflara ayır ki daha rahat okunsun.
O zaman yorum yapıp,akıl veren de artar.
Bu haliyle okuyup,anlamak çok zor.
O onu dedi,bu ayıldı,kv bayıldı,
karman çorman bir konu.
Karşındakiyle konuşmuyorsun,hatırlatırım.

Yaşadıklarına çok üzüldüm.
Seninle yaşıt evladım var benim,içerde uyuyor.
Bu yaşta, boyundan büyük ve gücünün yetmeyeceği işlere kalkışmışsın.
Allah yardımcın olsun.

Eşim çok iyi temiz düzgün çalışkan bi insan kendi ailem bile çok seviyo onu birbirimizi seviyoruz o zamanlar ailemle küstüm arkadaşlarım yoktu evimde bınalmıştım gidip geleceğim insan yoktu dertleşcek kimsem yoktu eşime anlatsam dırdır olacaktı o kadın bna samimiyet göstermişti saflığıma denk geldi kadın ağzımı aramıştı bnde dertleşmiştim çok pişmanım gün geçtikce insanları tanıyım p olgunlaşıyorum kaçtığıma memnuunum eşim iyi bakıyor bna maddi olarakta ama tek sorun kaynanam

Evleneli 7 ay oldu eşimin akrabaları doktora git hacıya hocaya git diyip duruyo kısır muamelesi yapıyorlar eşimle biz iyi anlaşıyoruz biz istiyoruz ama tek anlaşamadığım kayınanam evliliğimin huzurunu bozmaya çalışan kuma gelir üzerine diyip aklımı çelmeye çalışıyo eşimde hangi devirdeyiz annem seni doldurmaya çalışıyo kulak asma diyo bn farklı kültürdenim adetkerini bilmiyorum yavaş yavaş öğreniyorum kaynanama karşı eşim bnim yanımda olsa hep yeter

Haklısın ben artık kimseye güvenmiyorum artık onların sülakesinde herkes birbirinin kuyusunu kazıyo bunuda dark ettim eşim hep kaynanama karşı bnim hep yanımda olsun bni savunsun istiyorum katınbabam anlayışlı bni seviyo yaşından dolayı hatalar ypar diyo kaynanamda bni savundukları için daha çok düşman oluyo çilekeş göstermeye çalışıyo herkese kendini

Üniversitede açıktan okuyacağım sınava hazırlanıyorum eşim okumamamı istiyo destek veriyor genelde bn çocuklarla iyi anlaşırım herkes çocuğunu bna emanet eder annelerinde bile durmaz çocuklar bnde durur çok çocuk severim eşiminde bakım konusunda destekçi olacağını biliyorum

Beni yaşımdan büyük görürler hep 18 im ana 24-25yaşında zannediyorlar oturup kalkışım tavırlarım konuşmam fiziğimden ama yaşım daha 18 hatalar ypabiliyotum eşimle aramda 11yaş var o da bna olgunlaşma yönünde ev işlerinde insanlara davranışta temizlik konusunda çok yardım ediyo yaşı olduğu için istiyoruz

Her ne kadar olgun görünsende,olgun düşündüğünü söylesen de yaşın 18.Erken çökersin yapma bunu kendine.Bence çocuk konusunu şimdilik biraz ertele.İnsanlar açık açık kısır desinler yüzüne,umursama.Çocuk varsa hayat iki kat daha zorlaşır.Yaşın daha çok küçük yapma bunu kendine.Evliliğinin tadını çıkar.Eşin arkandayken başkalarını bu kadar dahil etme hayatına.Senin gibi 18 yaşında evlenen bi arkadaşım vardı şuan 22 yaşında daha hayatının baharında ama iki çocuğu var.Kendim yaşamadım ama onun anlattıklarına yaşadıklarına dayanarak söylüyorum en az bi 2 3 yıl düşünme çocuk Çocuğun olduğu zaman ah keşke dinleseydim dersin..

Kuzum benim üzülme sabret kaynanan ancak tehdit ettiğiyle kalır hiçbir şey yapamaz, yarın öbür gün başka eve çıktığınızda rahat edersin inşallah üzme kendini tıka kulaklarını. Yaptığı kötülükler kuşağına gidince zoruna gitmiş belli şeytan kocakarının

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…