yardim edin... fikirleriniz lütfen! siz napardiniz?

Okuyamayan arkadaslara kisa özet geçiyorum.

Bu arkadasin 22 yasindaki kiz kardesi calisiyor lüks yasiyor ve bunlar Almanya'da yasiyor, kiz kardesi çok alingan. Veeee hooop diye bir cocukla tanisiyor, çocuk parasini ailesine veriyormus, anne babasi ayriymis, ayak üstü bi ton yalan soyluyormus ama hoca olacak kadar Islami bilgisi varmis.! ( o nasil oluyorsa tabi )

Neyse bu arkadas, kardesinin anne tarafinin milyoner fertleriyle evlenmesini istiyor. Ve haksiz miyim diye soruyor.

Eveeeett haksizsin ve bu yaptiginiz da ayıp. ..
:KK9::KK9::KK9::KK9: bende haksız buluyorum bazı insanlar birşeyleri yaşayarak görmek için ısrarlı ise yaşayarak görmeli. Kimse kimsenin hayatına müdahele etmemeli

bilgece ... öncelikle kisa kestiginiz icin tesekkür ederim :)

niye ayip oldugunu aciklarmisiniz? insanin kardesinin iyi ellere gitmesini düzembazlarla ugrasmamalarini istemesinden daha dogal ne olabilir? ayirca hersey daha cok yeni... kardesimi tanidigim icin mutsuz olacagindan cok eminim.. cocuguda tanidim.. isi gücü dala vere... cocuk utanmadan anneme telefonda bile okadar yalkan söylediki... böyle bir adamdan ne beklenilir?

Bak canim neden yanlış çünkü kardeşin evlebmeyecek bu cocukla belli, bu yasta ne evliligi zaten? Çocuk olgunlasmis midir ki? Ben bunu cocukca görüyorum. Ayrica zenginlikle mutlu olunmaz. Mutluluk maneviyattir.
Kardesinize zenginligi ornek gostermeyin. Düzgün degil, begenmiyoruz, ahlaki kötü, yalan konusuyor ki yalandan hayir gelmez deyin. Böyle vazgecirebilirsiniz ancak. Ama parayla göz boyamayin.

Ayrica birakin da dogruyu kendisi bulsun madem o kadar biliyor..

Konu sahibi senin kardesinde alti ustu part time yani ( aushilfe ) calisiyor aldigi para 300-400 euro arasidir bunlami lüks yasiyor :KK70:
Baskasina anlat bu hikayeleri ..

Almanya dogmus buyumus biri olarak.
Part time calisanlari hicte lujs yasadiklarini gormedim.

Ben sizi anladim.

Cocugu begenmemissiniz. Meslegi yok, ailesi bir garip, annesi kardesinizi istemiyor ama daha onemlisi cocugun karkateri ciddi ciiddi bozuk yanlis anlamadiysam palavra atiyor, yalanlar soyluyor.

Istememekte sonuna kadar haklisiniz.

Yapacak bir seyiniz yok ama, kardesiniz tecrubesiz, erkeklerin karakterlerini okuyacak olgunlukta degil. Siz ne derseniz diyin anlatamazsiniz. Bu karakterde bir erkekle evliligin eninde sonunda patlayacagini o goremez, o simdi pembe bulutlar ustunde gelinlik vs hayal ediyordur.

Bence bir sure bekleyin, 1 yil kadar. Zaten adamin iyi olmadigini anlayinca kendi de vazgececektir diye dusunuyorum. Kendi gozleriyle gormesi, beyniyle kavramasi gerek, sizin dediklerinizi dinlemez bile.

Konu sahibi senin kardesinde alti ustu part time yani ( aushilfe ) calisiyor aldigi para 300-400 euro arasidir bunlami lüks yasiyor :KK70:

Aileden zenginmiş cicim okumadın herhal?:KK53::KK53:

ayrica yanlis anlasilmamak icin okadar uzun yazdim kardesimi önce anlattim... nasil biri oldugunu ve nasil yasaduigini.. hayatta önemsediklerini anlattim... kardesim son model Mercedes kullaniyor (aylik 1,5 milyara kiraliyor) son model telefonu var.. istedigi kiyafeti aliyor istedigi yere gidiyor istedigi gibi takiliyor... milyoner degil ama parasini doya doya harciyor... onun icinde para önemli degil.. ama bunlarin hepsini parasi olmadan yapabilirmi? ve onun hayatina bakinca Sabah uyanip gece yataga yatana Kadar gün boyu yaptigi herseye para gerekir... hepimizde öyle degilmi? ozaman paranin önemi yok diyenleri anlamiyorum... calismayin madem... ne gerek var para gibi önemsiz birsey icin hayatinin yarisindan fazlasini calismakla gecirmek?yasadiginiz ev cocugunuza giydirdinginiz kiyafet gittiginiz tatiller bunlar parayla yapilmiyormu? ama ben söyleyince paragöz oluyorum... yoksa siz tatil yapmak istemiyormusunuz? kocanizdan hediye almak sizi mutsuz mu ediyor? veya evinizin sicak olmasi masanizda güzel nimetler olmasi... herneyse..

cocuk simdiden sözlenelim diyor.. kardesimde neden olmasin düsüncesinde... kardesim ayrica cok saf ve iyi niyetli cocuk Uyanik birsey simdi evlenelim dese kardesim hop atlar hemen bu yüzden yol yakinken birseyler yapmaya calisyiorum.

Ben sizi anladim.

Cocugu begenmemissiniz. Meslegi yok, ailesi bir garip, annesi kardesinizi istemiyor ama daha onemlisi cocugun karkateri ciddi ciiddi bozuk yanlis anlamadiysam palavra atiyor, yalanlar soyluyor.

Istememekte sonuna kadar haklisiniz.

Yapacak bir seyiniz yok ama, kardesiniz tecrubesiz, erkeklerin karakterlerini okuyacak olgunlukta degil. Siz ne derseniz diyin anlatamazsiniz. Bu karakterde bir erkekle evliligin eninde sonunda patlayacagini o goremez, o simdi pembe bulutlar ustunde gelinlik vs hayal ediyordur.

Bence bir sure bekleyin, 1 yil kadar. Zaten adamin iyi olmadigini anlayinca kendi de vazgececektir diye dusunuyorum. Kendi gozleriyle gormesi, beyniyle kavramasi gerek, sizin dediklerinizi dinlemez bile.

cok tesekkürler anlayan biri ciktigi icin cok mutlu oldum... kendimi pek ifade edemiyorum belki türkcem yetersiz kialiyor.. ama siz beni anlamissiniz...

benim korkum Zaman gectikce kardesimin daha cok baglanmasi... ve maalesef gün geliyor beyin ne derse desin insan kalbini dinliyor ben bundan korkuyorum..

Aileden zenginmiş cicim okumadın herhal?:KK53::KK53:
kardesim ayda 1300 eur para aliyor Ausbildung ve aushilfe yapiyor .. ve hic bir mecburi ödemesi gereken birsey yok.. yani kiradir telefondur felan o kazandigi para sade ve sadece gezmesi icin... millet 3 cocuklu aile gecindiriyor onlara bakaraktan bence gayet iyi para kazaniyor. zengin demedim zaten ama sitedigi herseyi alabiliyor ve doya doya hharciyor parasini dedim. hatta yetmiyor bile kendisine.

kardesim ayda 1300 eur para aliyor Ausbildung ve aushilfe yapiyor .. ve hic bir mecburi ödemesi gereken birsey yok.. yani kiradir telefondur felan o kazandigi para sade ve sadece gezmesi icin... millet 3 cocuklu aile gecindiriyor onlara bakaraktan bence gayet iyi para kazaniyor. zengin demedim zaten ama sitedigi herseyi alabiliyor ve doya doya hharciyor parasini dedim. hatta yetmiyor bile kendisine.

Bak canim neden yanlış çünkü kardeşin evlebmeyecek bu cocukla belli, bu yasta ne evliligi zaten? Çocuk olgunlasmis midir ki? Ben bunu cocukca görüyorum. Ayrica zenginlikle mutlu olunmaz. Mutluluk maneviyattir.
Kardesinize zenginligi ornek gostermeyin. Düzgün degil, begenmiyoruz, ahlaki kötü, yalan konusuyor ki yalandan hayir gelmez deyin. Böyle vazgecirebilirsiniz ancak. Ama parayla göz boyamayin.

Ayrica birakin da dogruyu kendisi bulsun madem o kadar biliyor..

ama kardesim evlilik meraki icinde cocukta bi tuaf hem 3-4 sene sonra evlenecem diyor Hemde seneye sözlenelim diyor hemen evlenelim diyor anlamadik bende...
ve ben hepsini anlatmak istedim.. sadece maddiyat degil komple cocuk kardesimin tam tersi demek istedim.

üstüne düşmeyin umursamayın bence sadece takılıyor

ama kardesim evlilik meraki icinde cocukta bi tuaf hem 3-4 sene sonra evlenecem diyor Hemde seneye sözlenelim diyor hemen evlenelim diyor anlamadik bende...
ve ben hepsini anlatmak istedim.. sadece maddiyat degil komple cocuk kardesimin tam tersi demek istedim.

bence o konuda haklısın.almanyadaki türkler çok cahil mutlaka buradan gelin alıp götürmek isterler ve kardeşini kabullenmezler.

Ya sen çok ilginçsin. Ekmek elden su gölden tabi yeter o para ona.

Ben de bekarken istediğimi alıyordum, marka ve limit sınırım yoktu. Çünkü bir tek kendimden sorumluydum. Bilmem nerede çocuğuma yatırım olsun diye ev almayı düşünmüyordum. İnsan biraz yaş alınca ve evlenince ve de çocuğu olunca 1300 eur gibi bir parayı gezmeye vermesi için 10.000 eur kazanıyor olması lazım.

cok tesekkürler anlayan biri ciktigi icin cok mutlu oldum... kendimi pek ifade edemiyorum belki türkcem yetersiz kialiyor.. ama siz beni anlamissiniz...

benim korkum Zaman gectikce kardesimin daha cok baglanmasi... ve maalesef gün geliyor beyin ne derse desin insan kalbini dinliyor ben bundan korkuyorum..

Cocuk uyanik bence, sizin kizi da saf bulmus, evlenmeye simdi ikna etmezse iyi. Yani ne kadar saf olursa olsun bence kardesiniz gercekleri eninde sonunda gorur, cocuk paralarini yemeye baslayinca zaten rahatsiz olur diye dusunuyorum.

Birak bunu kardeşin anlasin..

Ya sen çok ilginçsin. Ekmek elden su gölden tabi yeter o para ona.

Ben de bekarken istediğimi alıyordum, marka ve limit sınırım yoktu. Çünkü bir tek kendimden sorumluydum. Bilmem nerede çocuğuma yatırım olsun diye ev almayı düşünmüyordum. İnsan biraz yaş alınca ve evlenince ve de çocuğu olunca 1300 eur gibi bir parayı gezmeye vermesi için 10.000 eur kazanıyor olması lazım.

ama o cocukla evlenirse 100 eur bile gezmesine veremicek.. demek istedigim bu... bütün hayatindan vazgecmek zorunda kalacak... üstelik bide yalan söylemeye cekinmeyen.. kaynana görümce derdi cikacak... cocugun annesi tam bir cingene.. afedersiniz!

ama o cocukla evlenirse 100 eur bile gezmesine veremicek.. demek istedigim bu... bütün hayatindan vazgecmek zorunda kalacak... üstelik bide yalan söylemeye cekinmeyen.. kaynana görümce derdi cikacak... cocugun annesi tam bir cingene.. afedersiniz!
Kardeşin kaç yaşında?

İlk önüne çıkanla evlenecek kadar bilinçsiz mi?

Cocuk uyanik bence, sizin kizi da saf bulmus, evlenmeye simdi ikna etmezse iyi. Yani ne kadar saf olursa olsun bence kardesiniz gercekleri eninde sonunda gorur, cocuk paralarini yemeye baslayinca zaten rahatsiz olur diye dusunuyorum.

eminim herkeste öyledir bende ablayim ben mutsuz Olim ben yemim giymim kardesim mutlu olsun yesin giysin gezsin.. o üzülmesin yeterki. ve cok saf oldugu icin cok Cabuk kaniyor... insallah anlar.. yoksa katil olacam.. fena uyuz oldum cocuga ... ben daha bunlarin cikdigini bilmiyordum baska bir meseleden dolayi cocugu aradim .. konusurken cocuk bana diyorki abla bak ben kardesini seviyorum ama cikmiyoruz henüz eger öyle bir durum olursa yemin ederim ilk sana gelecegim sana syöleyecegim senin onayini alacagim ben öyle serefsiz biri degilim.. senden riza alacagim sen onun ablasisisin benimde ablamsin. sakin kafana biseyler takilmasin.. (oysa ben ona kardesimle cikiyormusun diye sormadim bile) kendiliginden basladi bunlari söylemeye.. ben onu baska birsey icin aramistim.. yani demek istedigim cocugun Hayati yalan olmus gereksede gerekmesede yalan söyleme ihtiyaci var sanki

Ben de tek basima yasiyorum , kendi kazandigimi yiyorum :)

1300 euro tek basinaysan cok iyi bir para bence, istedigin her seyi alirsin.

Boyle finansal olarak rahat bir hayat suruyorsa , cocuk da ayak uyduramazsa bu is zaten bor noktadan sonra patlar diye dusunuyorum.

X