• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yardım edin çalışmaya başladım ve çok kötüyüm

• Konu Sahibi Konu Sahibi mehtapbaygus
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
M

mehtapbaygus

Ziyaretçi
bugün izinim bitti ve artık çalışmaya başladım:( hiç istemesemde mecburum çalışmaya kızıma annem bakıyo ama ağlamaktan gözlerim şişti çok özlüyorum.kulaklarıma ağlama sesi geliyo.
kendi kendimi teselli etmeye çalısıyorum ama sanırım fazla başaramıyorum.sadece beni teselli etmenizi istiyorum.:( çalışmassamda o na bakamamki:çok üzgünüm:

niye! çalışmasan da kızına bakamazsın...? açıklar mısın...

eger ihtiyacın yok ise ve bu senin için bir ızdırab ve vicdan muhakemesine dönüyorsa,çalışma ! memuriyetin yoksa tabi,hoş olsa da özgür kararın...ne şekilde huzuru ve mutluluğu yaşayacak ve vicdanını rahatlatacaksan onu yaşa...
ama çalışma zorunluluğun var ise; yalnız diilsin..milyonlarca kadın kızının kokusuna hasret gün boyu..ve alışmak zorundasın,devam etmeliysen...hem bebeğin annede ya bakıcı da olnalrı düşün birde ,biliyorsun ki emin ellerde ve emin bir çatı altında...

eşim su anda işsiz.ayrıca önceki çalıstığı yerden 4 aydır maaşını alamıyo ya 1 2 kuruş eline veriyolar şuana kadar biriktirdiğimiz parayıda ben raporluyken kira falan verdik o şekilde bitti.
çocuğumun bezlerini bile şimdiye kadar babam aldı ama birilerine muhtaç olmak istemiyorum bebeğimin bütün ihtiyaçlarını ben karsılamak ve ne biliyim güzel okullara gitmesini istemek hakkım değilmi.

sevgili mehtap sabırlı olmalısın bak ne güzel bebgine annen bakıyor yabancı ellerde degil icin raha olsun
kendine zaman ver inan bana alısacaksın kendini isine vermeye calıs calısan anne ne tek sensin nede son olacaksın sevgiler

canım bende ıse gerı donmek zorunda kalacak olanlardanım
elbettekı her anne eger ımkanı olsa en az 1 yılını cocugu ıle gecırmek ıster mutlaka ama bu fedakarlıgı da onlar ıcın yapıyoruz bız de bu acıdan da bak ıstersen
hem annenın yanında emınsın dogru kısının elınde oldugundan
kendını bu kadar cok kasarak hem bebegını hemde kendını strese sokma

zamanla gececektir zaman
hem yabancı ellerde de değil annen bakıyor
sen calıs ve kızına güzel bir dünya hazırla yerimseniben

canım ilk gün zor geçer biraz, bebeğin de küçükmüş daha ama şartlar böyle gerektirmiş. zamanla braz daha alışırsın eminim, benim kızım da bakıcı da çok güvendiğim birisi ama yine de zor tabi. çocuklarımızın geleceği için çalışmak zorundayız, sen de bebişine kavuşacağın anı düşün canım kolaylıklar diliyorum

Canım bebeğinden ayrı kalmak istememen ve hep onun sesini duyman normaldir.
Annelik bambaşka bir duygu hiçbir şeyi yerine koyamıyorsun.
Annem bakıyor demişsin en azından yabancı biri bakmıyor bebeğin emin ellerde.
Sende bebeğin için elimden geleni yapmak zorundasın.
Böyle düşünüp ağlamakla kendi ruh sağlığınıda bozabilirsin. Ve inan bebekler annelerinin ruh sağlığından etkilenip huzursuz olabiliyorlar.
Onun için, hayattaki en değerli varlığın için kendine biraz daha özen göstermen gerekebilir.
Zamanla işlerini yoluna koyabilirsin, bu kadar düşünme bence.
Önemli olan senin ve bebeğinin sağlığı...
a.s.

hepinize sonsuz teşekkürler okudukça birazda olsa içim rahatlıyor.kızım biberonda almıyo kaşıkla ne yiyebilirse artık.bunuda çok takıyorum kafama inşallah biberondan içerde bende rahatlarım akşamada az kaldı dimi:(

canım bu ilk günler çok zor geçer ama eminim alışacaksın.çok arkadaşım oldu bu durumda. bide bakıcı eline bırakmak zorunda kaldılar.
ben henüz yaşamadım bunu şu anda 33 haftalık ikizlerime hamileyim ve bende doğum iznim bitince çalışmak zorundayım. tesellim bebeklerime annemin bakacak olması. yabancı bir ele bırakmayacağım. onları çok özleyeceğim, çok zor olacak biliyorum ama herşey onlar için. onlara güzel bir gelecek hazırlamak için çalışacağız. bunu düşün ve sakin ol.

canım arkadaşım bende aynı şeyleri ilk bebeğimde yaşadım 2 aylıkken işe başladım şimdi ikinci bebeğim ücretsiz izin aldım bir süre daha kendim yanında olmak istedim ocak sonunda işe başlayacağım ...benimde kayınvalidem bakıyor gözüm arkada kalmayacak tabiki özlücem merak edicem üzülücem ama unutmaki tek çalışan anne biz değiliz birçok kadın bebeğini bırakıp çalışıyor...üstelik şanslıyız bebeğimiz güvenilir ellerde...biberon almamasınıda çok kafana takma arkadaşımın bebeğide biberon almadı hep anne sütünü çay kaşığıyla vererek büyüttüler şimdi kocaman oldu 5 yaşında üzülme beslenmesi için biberon alması şart değil...

canım bende işe başladım bu gün 3. günümve iş yok ama mecburum boş boş oturuyoz ben evdeyden çok agladım nasıl bakacaklar açlıgını anlayacaklarmı diye ilk gün bocaladım ama çok zor olmadı diğer insanları düşününce tek ben değilim rahatım yani evden uzak olmakta rahatladı aslında bir yandan evden dışarı çıkmamıştım 3 ay sorumluluk biraz benden kaynaname geçti ama işime kendimi tam veremiyom o ayrı yada rahatım diye kandırıyom kendimi keşke memur olsaydım diyom öyle yada böyle büyüyecekler ben evde alıştırdım biberonu ilk ay verdim birde işe başlamadan verdim alıyor yani üzülme takma süt üne bişey olmasın öp

mehtapcım niye üzülüyosun ki üzülecek başka şey mi bulamadın?hihoyyyt Allah bebeğine başka sıkıntı vermesin :emir_bebek: ne güzel annen bakıyormuş bundan büyük şans mı olur?
çalışan bir sürü anne var,onlar ne yapsın?:CüvCüv: ben de çalışmaya başladım,bugün 2.günümdü ve benim de bebeğime annem bakıyor,hiç gözüm arkamda kalmıyor çünkü annemde olduğu için içim çok rahat,tabii ki özlüyorum o ayrı ama çalışmak zorundayım,onun iyiliği için,kendi iyiliğim için çalışıyorum...yerimseniben
sıkma canını arkadaşım,güle güle büyüt bebeğini,umarım en kısa sürede diğer sıkıntılarınız da biter:1hug:

sakın üzülme güzelim bende 7 aylık izinden sonra bu ayın 3ünde ağlaya ağlaya işe başladım tam 1 hafta çalıştımki kriz sebebi ile işten çıkarıldım inan şimdi daha çok üzülüyorum hem ne mutluki bakıcıda değil bebeğin annen bakıyo bence gönül rahatlığı ile çalışmalısın

ben kızım daha 15 günlükken çalışmaya başladım borcumuz vardı mecburdum resmen ruh gibi dalaşıyordum araba ile gidip gelirken çok yanlış yollara girdim. hep ağlama sesi gelirdi kulağıma ve benimki ben olmadığım zaman ağlardıda. ama neyapalım mecburen zamanla alışacaksın benimde annem bakıyordu merak etme. bebeğin iyi olacaktır. kendini suçlu hissetem gezmeye gitmiyorsunki keyfinden bebişini yanlız bırakmıyorsunki. zamala alışılıyor canım çok zor bilirim

mehtap umarım artık daha iyisindir.bebeğinin senden başka birileriyle de vakik geçirmesi her an seninle olmaması aslında onun gelişimi için çok faydalı hepimiz seninle aynı duyguları yaşıyoruz ben şun evdeyim ancak bende bir süre sonra çalışmaya başlıcam bunu hem kndim için hem bebeğim için yapıcam bebeğim annesinin kendi ayakları üzerinde durabilecek güce sahip olmasını ister eminim.

bunda uzulecek birşey yok.RABBİM bebegıne saglık sıhat versın,gerısı yalan.ne buyuk şans ki annen bakıyor.takma kafana zamanla alışıcakasın.bugunlerde geçecek.

işte annelik böyle bi duygu kulagında sesi çınlar bebeginin ama zamanla alişirsın inşaallah sabırlı ol canım

kızlar hepinizden allah razı olsun iyki kadınlar kulubu varmış.çevremde hiç kimse destek olmuyodu tam tersine bebeğinin ihtiyacı var sana ağlar sensiz zayıflar taş kalplimisin çalısıyosun falan böyle laflarını duymaktan bıkmıştım
bugün çalıusalı 4. günüm ehh idare etmeye çalısıyorum bol bol eve gidince öpüyorum kızmı:) iş yerimde sağ olsun 3 satte bi eve gitmeme izin verdi çabuk eve gitmek iin taksiye biniyorum am ne yapalım şimdilik ben bunada rağzıyım.napayım herşey onun iin dediğiniz gibi
sizlerin çok güzel sözleri vardı hepsini tek tek beynime kazıdım tek çalısan anne ben değilim doğru:) bunun gibi şeyleri siz yazınca anlayabildim.birazda olsa içim rahat şimdi iykiş varsınız tekrar çok çok teşekkürler:enbuyukkk::teselli:

Back