Inanki yazdiklarini okuyunca cok duygulandim, senin agladigini düsününce cok kötü oldum. Mutlaka iyi günlerinizde olmuski okadari baglisin bu gence.
Ama evlilige giden bir sevgi trajedi olmamasi gerek. Bazi seyleri hayat sana ögretecek, bazi seyleri ama yasamaman icin kendini garantiye alman gerek. Eher bir erkek icin gülmekten mutlu olmaktan daha cok üzüntü duyup agliyorsan bu birseylerin yanlis gittiginin göstergesidir.
Su konuda sana hak veriyorum, erkekler yapar, firsat bulunca, arkadaslarina uyarak yapar yapmaz degil. Ama illerde esinin olmasini istedigin adam bunu ailesinde bile görüyorsa biran önce sen kendini temize cekip acida olsa ayrilman gerek.
Sen bile sasiracaksin, okudukca güzel mevkiylere güzel temiz ailelerin icine girdikce ne yakisikli, ne tahsilli, ne tertemiz dinine sevgilisine düskün adamlarla karsilacaksin. Elbette sende dogru insani bulacaksin.
Sunu düsün: Senin cocuklarinin babasi olacak evlenecegin kisi. Sadece onla degil, ailesiylede evleneceksin. Simdiden bukadari yipraniyorsan, sonraki halin cok kötü olur, hayatin mahvolur.
Birak onu. Hicbirzaman pisman olma, onlan tecrübe kazandin ama bundan sonra hayatindan cikar derim. Baska kizlar varsa pesinde ozaman onun icinde fazla zor olmaz sanirim, bir gün aglar iki gün aglar sende unutursun oda.
Birde sunu asla unutma: oda senin onun genel evine gittigini bildigini biliyor. Yinede bu iliskiye sürdürürsen bu durumu kabul ettigini gösterirsin.
Belki bir kac sene yapmaz, sonra yine yapar. Arkadaslari ailesi bunlari yapiyorsa mutlaka yine firsati imkani olacaktir. Sanada zamani gelince:
Benim ne oldugumu biliyordun, evlenmeseydin! diyecek. Demez sanma. Öyle bir an öyle bir kavga olurki yüzüne vurur. Sen madem iyiydin niye istedigin gibi bir koca bulamadin kendine, ben böyleyim der cikar isin icinden. O erkek ona hicbirsey olmaz canim. Olan sana olur.
Ve sana bir tüyo daha...bir erkegi sadece baska bir erkek unutturur. Gözlerini acik tut ve gözlerini yüksek tut. En tatli, en yakisikli, en iyi kalbli, en basarili, en mükemmel insani bulmaya gayret et.
Buldugun zamanda o insaninda seni begenmesi icin, sende en tatli, en cazip, en iyi kalbli, en basarili ve en mükemmel insan olmaya calis.