• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardım edin akıl verin lutfeeeenn

kimbudeliii

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2025
25
2
1
18
Merhaba nereden başlasam bilemiyorum 18 yaşındayım evliyim 15 aylık kızım var isteyerek evlenmedim şimdi diyeceksiniz neden çocuk yaptın cahillik çocuk olursa belki fikrim değişir ama öyle olmadı birkaç kez annemin evine gittim fakat ne yapacağımı ne edeceğimi bilmiyordum geri geldim ama zerre sevmiyorum istemiyorum çıkmazdayım yardım edin daha gencecigim yaşıtlarım disarlarda gezerken ben sabahtan akşama kadar evdeyim yaşıtlarım okula giderken ben evdeyim temizlik yapıyorum yemek yapıyorum ailem arkamda durmuyor ki hep elalem ne der hep ben çok yoruldum artık eşimde nasıl desem iyi desem değil kötü desem değil değişik biri bazen dışarı cikiyorum çocuk gibi almak istiyorum bazı birşeyler am para harcandığı için o gün gün boyu laf azar yiyorum ağzından küfür düşmüyor millete bakıyorum Bebek gibi sevilirken ben bide kendime bakıyorum sanki 20 yıllık evliyiz ya gerçekten yardım edin istemiyorum ben bu adamı defalarca oturdum konuştum yok diyor en son oturup konuştuğumda onu istemediğimi söylediğimde çık git dedi kapı orda dedi ama çocuğumu vermem dedi beni tutan şey zaten yavrum yardım edinnnn

Tatlım biz sana nasıl yardım edebiliriz ki, olmaması gereken herşey olmuş daha çok küçüksün ve bebeğin var.Yapabilecegin en güzel şey tahsilini bitirmek.Kaça kadar okudun ne yaptın bilemiyorum.Oncelikle okulunu bitirip o arada bebegın biraz büyüyüncede işe girip calışmalı ve birikim yapmalısın.Kpss ye hazırlanabilirsin mesela evde.Sakın yakın zamanda başka çocuk yapma.Önceligin kendini yetiştirmek olsun ki bunu yapınca çocuğunuda daha iyi eğiteceksin.Hayata erken başlamışsın bu seni yoracak, yorulmadan kendin için yapabileceğin ne varsa yapmalısın.

Daha 16 yaşına bile girmeden hamile kalmış olmanız gerekir. Nasıl oldu bu iş? Kim evlendirdi sizi nasıl kıyıldı bu nikah ya da çocuk doğduğunda hiçbir doktor bir şey yapmadı mı?
yapmak zorunda değil
resmi nikahı varsa zaten değil, değilse ancak 15 yaş altında bildirmesi zorulu, değilse zorlaymış gibi bir durum yoksa bildirmez, ki zaten genelde bildirmiyorlar.

kanun bu:
18 yaş altında resmi nikahı olmayan gebeler, kamu sağlık kurum ve kuruluşlarına başvurduklarında, 15 yaşını tamamlamamış olanların (rıza olsun veya olmasın) tamamının ve 15 yaşını tamamlamış olanlar da ise cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen herhangi bir emarenin varlığı mevcut ise adli mercilere bildirimi sağlanmaktadır

Tabipler Birliği her çocuk gebeliğini bildirin diyor, biliyorum da kanunen zorunluluk yok....

Yapmayın Allah aşkına 16 yaşında evlilik mahkeme oluyo aile geliyor kıza soruyorlar. Hikaye anlatiyor. Çocuk oldu mu zaten yasa direk bakarlar. Konu gerçek değil bence.
önce hamile kalmış sonra evlenmiş olabilir
16 iken aile izniyle evlenmiş olabilir Ymahkemede yok ben illa istemiyorum demediyse izin verilmiş olabilir) ya da hamile kalmış 17 iken nikah kıyılmış olabilir, gebeyim, diyince izin vermeyecek hakim yok.

çocuk oldu mu yaşa kim bakıyor tam olarak?

yani tamam fake de olabilir de ülkede sadece İstanbulda 1 senede en az 1000 (bin) tane 16-18 yaş arası gebe var, çocuk gebe sayıları yıldan yıla artıyor (eskiden azalırdı son 10 senedir artıyor sayılar) şu durumda, tam olarak imkansız gördüğünüz şey nedir?

Biz neler görüyoruz hastanede, ben hepsini bildiriyorum o ayrı ama neticede bu ülkede bunlar yaşanmaya devam ediyor. Konu sahibi fake çıksa bile konu gerçek

Muhtemelen bir cem**t evlendirmesi daha, ayni evde bir sure yasatip, kiz hamile kalinca mahkemeye başvurup evlendiriyorlar, klasik hikaye.

Doktorlar birsey yapmadi mi diyorsunuz da bakalim bu cocuk hayatinda doktor yuzu gordu mu?

Ailesinin arkasinda olmama sebebide yine cem**ttir, aile mevki almak icin buyuk ihtimalle kucucuk cocuklarini bir üst kademedeki adamla evlendirdiler, dolayisiyla arkasinda durulacak bir mesele yoktur onlara gore.

Ya da bu yavrum, bi hatayla bu adama kacti evlilik disi dogurdu ve nikahsiz yasiyordur, ailede bu sebeple arkasinda degildir.

Cildiracagim ya bu duzenden, yeter artık. Cocuk ya bunlar cocuk!!!!

resmi nikahınız var mı?
çocuğu verip vermemek ona kalmamış mahkeme o kadar küçük çocuğu annesinden ayırmaz merak etmeyin.

İnsan bu durumda nasıl akıl verir???yaş çok küçük ortada bebek var,aile sahip çıkmıyor .Okulunuzu bitirin desek bu adam izin vermez , ise girin desek bebek var ,Kadın sığınmaya başvurun desek siz istemezsiniz.Ne yapmayın; Bir yanlışa kapılıp birinin aklına uyup onunla kaçmayın,size destek olurum diyen çakallara kanmayın,aklı başında hareket edin......

İnsan bu durumda nasıl akıl verir???yaş çok küçük ortada bebek var,aile sahip çıkmıyor .Okulunuzu bitirin desek bu adam izin vermez , ise girin desek bebek var ,Kadın sığınmaya başvurun desek siz istemezsiniz.Ne yapmayın; Bir yanlışa kapılıp birinin aklına uyup onunla kaçmayın,size destek olurum diyen çakallara kanmayın,aklı başında hareket edin......
Kaçmamıştır be Menekşe, isteyerek evlenmedim diyor. Ay ben nasıl üzgünüm şu an anlatamam...

Muhtemelen bir cem**t evlendirmesi daha, ayni evde bir sure yasatip, kiz hamile kalinca mahkemeye başvurup evlendiriyorlar, klasik hikaye.

Doktorlar birsey yapmadi mi diyorsunuz da bakalim bu cocuk hayatinda doktor yuzu gordu mu?

Ailesinin arkasinda olmama sebebide yine cem**ttir, aile mevki almak icin buyuk ihtimalle kucucuk cocuklarini bir üst kademedeki adamla evlendirdiler, dolayisiyla arkasinda durulacak bir mesele yoktur onlara gore.

Ya da bu yavrum, bi hatayla bu adama kacti evlilik disi dogurdu ve nikahsiz yasiyordur, ailede bu sebeple arkasinda degildir.

Cildiracagim ya bu duzenden, yeter artık. Cocuk ya bunlar cocuk!!!!
Küçük çocukların şu durumunu gördükçe içim acıyor.Nasil hayatlar bunlar??? sanki çocuklar yerden bitiyor bu ne kıymet bilmemezlik,vicdansizlik aklım almıyor ...

Kaçmamıştır be Menekşe, isteyerek evlenmedim diyor. Ay ben nasıl üzgünüm şu an anlatamam...
bundan sonrası için demiş sanırım kaçma kimseyle diye
zira böyle yaş küçük, sevgi görmemiş kızlara
seni çok beğendim, seviyorum diye ilgi gösterip, kaçana kadar kandıran çakal da çok

bundan sonrası için demiş sanırım kaçma kimseyle diye
zira böyle yaş küçük, sevgi görmemiş kızlara
seni çok beğendim, seviyorum diye ilgi gösterip, kaçana kadar kandıran çakal da çok
Ay o da doğru, çocuk bunlar ya. 16 yaş nedir? Kendi 16 yaşımı hatırlıyorum bildiğimiz ergen çocuktum yani

Back