Yardım Eder misiniz kız kardeşim?

loyanoya

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2018
52
50
Selamlar KK. Gerçekten o kadar doldum ki buraya yazacak kadar moralsizim.. Evde gerçekten artık nefret etmeye başladığım bir kız kardeşim var . İnsan kardeşinden nefret de edermiş bunuda anladım. 3 kız kardeşiz ben 28 sorunlu kardeşim 20 yaşında. Kendini aşırı beğenen hatta kendine aşık , vücuduna zekasına vs . Beni ve ortanca kardeşimi sürekli aşağılıyor, çirkinsiniz , kölesiniz bana kimse dokunamaz laf edemez gibi Bencil ve egoist .evde kraliyet hayatı yaşıyor . Bir bardak kaldırmışlığı yoktur . Annem çalışıyor ev işlerini yemeği vs herşey bende . 28 yaşına geldim bunlarla uğraşıyorum . Çok bunaldım . Annem en küçük kızı olduğu için oba aşırı toleranslı her kavgada o sizden küçük vs diyerek bi taraflarını kaldırdı. Eve bir misafir gelince filan 180 derece dönüp iyilik timsali de olabiliyor . bizim evin dışından olan herkese güleryüzlü gayet saygılı bir hanımefendi ama bize tam bir çirkef . Son olayımızda ben aynı zamanda Ales sınavına hazırlanıyorum ve video izliyorum ders videoları . Ama kotamız dolduğu için izleyemedim bunuda kız kardeşim doldurdu biliyorum . Sabahtan akşama kadar youtuberların makyaj , şaka ve oyun videolarını izliyor takip ettiği 3 ayrı yabancı dizi var artık bilgisayarın başında salaklaşıyor iyice. Dün onunla konuşmak istedim bak bu sınav benim geleceğim lütfen azalt video izlemelerini tamamen bırak demiyorum dedim . Ne dese beğenirsiniz. Kazanamıyacağını anladın günah keçisi mi arıyorsun dedi güldü bana . Seni takmıyorum , söylediklerinde şu kulağımdan girdi bundan çıktı dedi kahkaha attı bana. Sana ne kazandırıyor bu videoları izlemek dedim. Sanane dedi. Bak ben dershaneye gitmedim evde videolar var diye lütfen anlayışlı ol dedim. Bana odamdan çık bunu ben istediğim zaman konuşuruz ama BELKİ dedi . O andada dizi izliyordu. Konuyu anneme taşısamda birşey değişmeyecek , annem onun arkadasını toplayan bir anne . Ablalar , arkadaşlar ben çileden çıkıyorum bu kıza karşı nasıl bir tavır almalıyım yardım edin ne olur yoksa kafayı yiyeceğim bu evde . Bu kadar saygısız olabilir mi 10 yaş küçük bir kardeş?

İnterneti kotasıza çevirin. Tartışmak cok manasız anlamayacak sizi belli ki hiç ugrasmayın. Ev islerinden de elinizi eteginizi cekin,sadece sınava konsantre olun,ayri eve çıkın sonrasında da. Belli bi yaştan sonra isterse aile üyeleri melek olsun aynı evin icinde olmuyor.

Yapmayın canım yemek falan koca kız kendi yapsın yesin. Videoları da indirin öyle izleyin interneti olan bir cafe de vs. indirebilirsiniz. Dersinize yoğunlaşın takmayın, o tarz videolar ilgisini çekiyorsa izler karışamazsınız. Bir an önce evden gidin kendi hayatınızı kurun.

Kardesiniz ergenligi atlatamamis sanirim .Fedakarlik etmeyin hic bir konuda .Sinaviniza odaklanip kendinize yeni hayat kurmaya bakin .

Ooooo tam sopalık benim böyle kardeşim olsa dinlenir dinlenir döverdim.
Saygısız ergen siz de kusura bakmayın ama fazla anne olmuşsunuz
Çekin elinizi ayağınızı ev işlerinden eğitiminize odaklanın lütfen.
Anne tabi birşey demez dağınığını toplamıyor tabağını bile kaldırmıyorsa anne niye birşey desin ki.
Bırakın kıymetli kızını kendi terbiye etsin (bu yaştan sonra ..... terbiye eder)

yemek falan yapmayın. madem öyle anneniz kendisi yapsın tatlış minik kızına yaptırmak istemiyorsa. birşey derse ben ders çalışıyorum yapamam diyin. ben de kızdım :KK12:
kavga da etmeyin, laf da söylemeyin. kardeşiniz gibi davranın :KK49: o küçük sen neden böyle davranıyorsun derlerse de canım öyle istiyor bu konuyu benim istediğim bir zaman sonra konuşuruz şimdi çalışmam lazım diyin :dondurma:

Ben olsam misafirlerin yaninda numara yapiyormus ya bu sizin yaninizda boyle vs diye gercek yuzune gulerek anlatirdim.Net isini de ayin ilk gunu butun videolari indirirdim kalan kotoylada idare ederdi bitmediyse tabi.Ev isi olarak asla odasini,kiyafetlerini vs toplamayin kendi yapsin.Bi an once bu evden kurtulmaya bakin sinaviniza odaklanin.Bu kucuk simarigada her zaman cevabini verin ha ben dayanamaz doverdim galiba.Simdiye kadar vurmadiysaniz vurmayin bi ise yaramaz.

Niye karşısında bu kadar eziliyorsunuz? Yapmayın ev işi, yemek vs. Kendi hayatınıza odaklanın. Sadece kendi odanizi temizleyin. İnterneti de kotasiz yapın, hiç ona bulaşmayin. Okurken dovesim geldi yemin ediyorum. O anneye de tebrikler, kendine düşman yetiştiriyor haberi yok.

Benimle bu kadar saygisiz konusan kardesime bir girisirim annem dahi tutamaz. Kardeslerim ne kadar sinirlenebildigimi bilir cesaret edemezler bile. Hicbir zaman el kaldirmadim,ama gerektigi yerde ayari veririm. Ayrica o bilgisayari gözü önünde bir güzel parcalarim kucagina atarim. Eskiden bende en kücüge karsi yumsak yüzlüydüm. Tipki sizin gibi ikinci anne modunda. Sonuclar o kadar kötü ki anlatamam. Altdan almayin. Evde isler yapmasini saglayin. Annenizde cok pisman olur ilerde. Tecrübe konusuyor. Koruyorum derken aslinda büyük zarar veriyor

Hiç acımam döverdim.:sinirli:
Ki küçükken ablamı tokatlamışlığım, saçını yolmuşluğum, dizine dantel tığı saplamışlığım var. :KK53:
Hemde ablamın suçu olmamasına rağmen.:KK22:

Kardeşiyle anlaşamayanları ben nedense anlamıyorum 20 yaşlarında bir erkek kardeşim var futbol hastası ayrıca oyun videoları aşırı düşkün ama onu küçük görmeyip güzelce söylediğim her şeyi ikiletmez kesinlikle yapar. Mesela babam ses tonu ayarsızdır bağırarak konuşur (çocuk gibi azarlar kısacası ) onu dinlemez acaba sizde onun yetişkin olduğunu hissettirmiyor musunuz?

Kardeşiyle anlaşamayanları sebeplerini anlatmalarına rağmen anlamayanları anlayamıyorum. Sanki herkes bir, sanki herkes kendi kardeşleri gibi. Toplumda ruh hastası, psikopat, azılı suçlular vs var. Onların kardeşleri ne yapsın? Güzelce konuşurlarsa hallolur mu? Konu sahibi kardeşinin çok şımartıldığından bahsetmiş. Şımartılmış insana güzel güzel konuşsanız ne fark eder?

Konu sahibi, herkes yazmış zaten, bir an önce ayrı eve çıkın. O zamana kadar da ya interneti kotasıza çevirtin veya ilk günden bütün videoları indirin. Ayrıca, ev işlerini bırakıp veya en azından minimuma indirip, sınavınıza odaklanın. Şu an devam ettirdiğiniz düzenin size hiçbir faydası yok.

İlla bu düzende devam edeceğim, ev işlerini yapacağım derseniz, en azından yatılı hizmetçi arayan bir evde çalışın. En azından para biriktirirsiniz.

Oncelikle ev islerinden elinzi cekin ana kiz ne aparlarsa yapsinlar sinava calisin, ayin ilk gunu de istediginz videolari indirin o da kalan internetle idare etsin...boyle kardesim olsa vallahi doverdim

Ben de şöyle döverdim,böyle parcalardim diyenleri anlamadim. Sorsak hepsi şiddet karşıtıdır. Ama demek ki şiddetle bir şeylerin çözüleceğine inanır demek ki...

Ben annemede çemkirir, olay karışmasına izin vermezdim sanırım. Evde işe yardım etmiyorsa sevdiği hiçbir yemeği yapmaz, çamaşırlarını yıkamaz, odasına zaten elimi sürmezdim. Harçlığınıda kısıtlardım. En küçükler en laftan anlamayan olur hep aileler sayesinde. Birinin sınır koyması gerekiyor.

X