Yaramaz kizim,2 yas sendromu ..Nasil yaklasmaliyim.. :(

lightpinklady

Bslngc:74.7 Gncl:63.2 Hedef:62 12ay
Kayıtlı Üye
4 Mart 2016
3.084
2.810
Merhaba kizlar cok sinirliyim su an. Esimle cok zit dusuyoruz,birbirimize giriyoruz artik ortamdaki sinir harbi yuzunden.. kizim 20 aylik 2yas sendromunu nirvanalarda yasiyor oyle ki kucagimda zaptedemiyorum iniyor kayip. Yay oluyor kendini ordan oraya atiyor. Herkesin bebegi uslu uslu dururken biz hic bisey yapamyoruz heryeri burnumuzdan getiriyor. Ben zaten takintiliyimdir bazi seylere. Konu kizim olunca daha da ince eleyip sık dokuyarak yaklasiyorum herseye ama cok mu kontrolcu anne oluyorum acaba...
Bugun az onceki mesele..tatildeyiz(hah tatil denirse gerci ) denize girelim gidip dedik surda 2gunumuz kaldi.. plajda kizim kumla oynamayi tercih ettigi icin once ben yuzdum babasiyla oynadi. Sonra babasi yuzerken ben kizimla durdum. Bi golden cinsi kopek geldi yanimiza suya gircek heralde dedim (kopekler cok ozgur bu beldede bizden iyi tatil yapiyorlar cok da seviliyorlar keyifleri yerinde yani) .. Kizim kopege gitmek istyor benim engellemelerime ragmen. Kopek kizima gelmek istiyor kovaliyorum. Agzina bi pet sise almis oyun istiyor . Bu arada ben korkarim kopeklerden huylanirim da . Dokunamam bile.. Babasi da bu huyumu bildigi iicin cok ustume gelir hatta damarima basar. Yine yapti bunu!
Denizden cikti geldi aa kizim gel sevelim kopegi dedi yanina goturmesiyle kopek kizimla oynamak istedi patileriyle cocugumun yuzune kafasina vurdu resmen. Surati kum icinde kaldi zavallinin. Hani tirmanma hareketi vardir ya kopeklerim sahiplerinin ustune ayak dayayip . Bacak kadar boyu olan kizima onu yapmak istedi.. sinirden öldum huyluyum ya. Kizim da guluyo hala. Normalde ufacik bisey olsa aglar. Sonra ben cektim cocugu , kizim beni itekleyp atilarak kopege gidiyo hala tutamiyorum da. Kopegin salladigi kuyruk kafasina carpti cat cat, hala gitmek istyor. Simdi kopek bebeginle oyun oynamak istemis ne var bundacilar da gelicek ama.. nerden bileyim birden isirmayacagini ya da oyun olsun diye dislemiycegini. Guvenemem yani. Pati attiginda tirnagi da gelebilirdi kizimin yuzune hatta gozune pekala....Kuduz da olabilir sonucta hersey de olabilir. Sokak kopegi neticede....

Bazen iste nasil basa cikacagimi bilemiyorum. Ne diller doksem de kizim o an dinlemiyor yani..Bir yerde kasada sirada bekleyemiyoruz mesela onundeki insanlari ellemeye calisiyor. Etrafta masalarda oturmus yemek yiyenler varsa gidip cantalariyla oynamak istiyor biraksam masadan tabak canak cekecek ya da..Yurumeyi gec ogrendi biraz axaba onun heyecani midir el tutmak istemiyor ordan oraya kosmak istiyor ama arabalara aldirmiyor cevrede yuruyen kalabaliga aldirmiyor herzaman elini birakmami istiyor. Karsidan karsiya gececek olsak kucagimda tepiniyor mesela kucakladim onu diye. Cok zorlaniyorum.....
Bu simarikliklarin,soz dinlememenin..iletisim eksikliginin onunu nasil alacagimi bil mi yo rum. Bu isin egitimi falan var mi. Vurmadim smdiye kadar ama gercekten sinirlarimi cok zorluyor bazen kendimi zor tutuyorum... :KK43:
Babasi biraz gamsiz . Biz kadinlar kadar dusunmuyor erkekler galiba cogu seyi. Ben cok ihtimal dusunurum ona goreyse yaa birak hic de oyle bisey olmazdir..
Tecrubeli annelerden yardim istiyorum. Benimki gibi cildirik bebegi olanlardan bilhassa..

Ayni model bende var.kesfediyorlar.evet cildiriyorum.ama care yok
Kesfetsin sourn degil de kendine zarar getirmesin istedigim sey bu. Yani buyuk zararlardan bahsediyorum yoksa kucuk seyleri ben de gormezden geliyorum zàten ama..vizir vizir arabalarin icindeyken kendi kendne karsiya gecmek istemesi nedir mesela...:işsiz:

Kızınız çok tatlı bence görmüş kadar oldum. Ayrıca bırakın köpekle oynasın, sizin gibi olmasın. Yok kuyruğu çarptı yok patisi değdi, baymayın insanları.
Evet tatlidir hanfendi. Goren hep der ki ay ne uslu bi cocuuk masalahh cok gulec bir de.. tum garezi bize etrafa karsi baska bir kisilige burunuyor :KK70:
Ben dogdugundan beri hic sikmadim ,hep ozgur biraktim evin de anasini aglattik mesela beraber. Duzen tertip diye tutturan biri de olmadim.. Ama cok mu yuz verdim acaba diye dusunur oldum. Su an hic soz dinlemiyor cunku....

Aynı durumu yaşamış bir anne olarak yazıyorum çok sabır ve zaman gerektiren bir durum..
Tatilde bazı yöntemleri uygulamakta zorlanabilirsin ama eve döndüğünüzde onun ilgi alanlarını keşfetmeye çalış oyun oynarken bu alanlara yönel uzun açıklamaları anlayacak bir yaş olmadığı için boşa yorma kendini ve bolca sabır sabır sabır..
3 yaşından sonra düzelecek inş.

Kesfetsin sourn degil de kendine zarar getirmesin istedigim sey bu. Yani buyuk zararlardan bahsediyorum yoksa kucuk seyleri ben de gormezden geliyorum zàten ama..vizir vizir arabalarin icindeyken kendi kendne karsiya gecmek istemesi nedir mesela...:işsiz:
Ama bilmiyorki ona ne yaparsa zarar gelecegini bilseler camdan balkondan dusmezler.takip edecegiz surekli anlatarak izah ederek ogrenecekler

Ama bilmiyorki ona ne yaparsa zarar gelecegini bilseler camdan balkondan dusmezler.takip edecegiz surekli anlatarak izah ederek ogrenecekler
Bence siz sakin bir annesiniz, ne guzel anlatiyorsunuz..belki de kabullenistir sizinki ben daha alisamadim sanirim.. ben cok sinirleniyorum :KK43: Ama alismam gerek.
Cok celiski yasatiyor insana annelik. Dunyadaki herseyden herkesten cok sevdigim seye karsi cok sinirlenebiliyorum. Ne sacma..

Ayni model bendede var. Aslında onlar "normal" olanı yapıyor. Yani o yaşta keşfetmek istiyor... Yoksa iki yastaki çocukları genel olarak baglasan durmuyorlar. O çok uslu duran çocuklarda çoğu zaman şiddet kullanılıp "egitildigi" de biliniyor (tabi yapı olarak da sakin olanlar da var). Bir kaç kes dikkat etdim anneler babalar sözlü veya fiziksel olarak çocuklarını bastırıyor. Birsey söylesen kiyamet kopuyor ama neyise. Sizde burdaki sorun anne ve bana ayni fikirden gitmemesi. Hatta eşiniz size gıcıklık olsun diye kızı da teşvik ediyor. Burda çocuğun bir sucu yok.. Onlar o yaşta kir tehlike nedir bilmezler. Benim. Oglumda köpek görse koşmak istiyor ben her zaman tutarim. Bazi sahipler eğitilmiş köpekleri olsa dokunmasına izin veriyor öyle dokunabilir ancak. Sokak köpeklerine bende genelde severim yemek. Veririm ama oynuyorum diye bir yerini tutabilir. Eşinizle bunu konuşun. Iki yas sendromuna gelince. Kontrol edemiyoruz ama yönlendirmeye çalışabiliriz sadece. Biz maalesef çocukları belli bir şekile sokmaya çalışıyoruz, halbuki bu yaşta onlar özgürce keşfetmek ister. Bizim burda görevimiz ne kadar zorda olsa onlara güvenli şekilde bunu saglamak. Hepimize kolay gelsin

Aynı durumu yaşamış bir anne olarak yazıyorum çok sabır ve zaman gerektiren bir durum..
Tatilde bazı yöntemleri uygulamakta zorlanabilirsin ama eve döndüğünüzde onun ilgi alanlarını keşfetmeye çalış oyun oynarken bu alanlara yönel uzun açıklamaları anlayacak bir yaş olmadığı için boşa yorma kendini ve bolca sabır sabır sabır..
3 yaşından sonra düzelecek inş.
Kizim aslinda hep boyleydi. Mesela 3 4aylikken bebek arabasina koyup markete gideyim derdim daha yeni yeni kalkmaya calisan haliyle kalkmak ister aglardi. Aa yazik etrafi gormek istiyor der kucagima alirdim. Tek basimiza cikamazdik o yuzden . Bebek arabasini hangi kolumla surucem mesela.. Boyle bebegini alip tek basina gezen annelere gipta ile bakiyorum.. buyuyunce duzelir diye umdum ama oyle olmadi daha da yaramazlasti..

İyi de bu 2 yaş sendromu değil ki. Bırakın kızınız hayvanları sevsin, oynasın. Hayvanlarla büyüyen insanlar merhametli olur.
Ona bu kötülüğü yapmayın. Benim babam köpekle büyümüş ve köpeğine şiirler bile yazmış. Biz kedilerle büyüdük.
Ayrıca kulağında küpesi varsa kuduz da değildir zararsızdır emin olun.

Kizim aslinda hep boyleydi. Mesela 3 4aylikken bebek arabasina koyup markete gideyim derdim daha yeni yeni kalkmaya calisan haliyle kalkmak ister aglardi. Aa yazik etrafi gormek istiyor der kucagima alirdim. Tek basimiza cikamazdik o yuzden . Bebek arabasini hangi kolumla surucem mesela.. Boyle bebegini alip tek basina gezen annelere gipta ile bakiyorum.. buyuyunce duzelir diye umdum ama oyle olmadi daha da yaramazlasti..

Çocuğunuz yaramaz değil ki. Cok açık ve akıllı bir çocuk. Bahsettiğiniz hareketleri normal. Önce kendiniz çocuğunuz hakkında olumsuz düşünmeye bırakın. Siz ne kadar etrafa "kizim yaramaz" derseniz insanlarda öyle görür. Bende eskiden derdim,ama baktım imsanlarda öyle söylemeye başladı, bende onun yerine "oğlumun enerjisi yüksek, etrafı keşfetmeyi sever" demeye basladim. Etrafımdaki insanlarda daha pozitif konuşmaya başladi. Hem insan pozitif düşününce daha sabırlı oluyor

Ayni model bendede var. Aslında onlar "normal" olanı yapıyor. Yani o yaşta keşfetmek istiyor... Yoksa iki yastaki çocukları genel olarak baglasan durmuyorlar. O çok uslu duran çocuklarda çoğu zaman şiddet kullanılıp "egitildigi" de biliniyor (tabi yapı olarak da sakin olanlar da var). Bir kaç kes dikkat etdim anneler babalar sözlü veya fiziksel olarak çocuklarını bastırıyor. Birsey söylesen kiyamet kopuyor ama neyise. Sizde burdaki sorun anne ve bana ayni fikirden gitmemesi. Hatta eşiniz size gıcıklık olsun diye kızı da teşvik ediyor. Burda çocuğun bir sucu yok.. Onlar o yaşta kir tehlike nedir bilmezler. Benim. Oglumda köpek görse koşmak istiyor ben her zaman tutarim. Bazi sahipler eğitilmiş köpekleri olsa dokunmasına izin veriyor öyle dokunabilir ancak. Sokak köpeklerine bende genelde severim yemek. Veririm ama oynuyorum diye bir yerini tutabilir. Eşinizle bunu konuşun. Iki yas sendromuna gelince. Kontrol edemiyoruz ama yönlendirmeye çalışabiliriz sadece. Biz maalesef çocukları belli bir şekile sokmaya çalışıyoruz, halbuki bu yaşta onlar özgürce keşfetmek ister. Bizim burda görevimiz ne kadar zorda olsa onlara güvenli şekilde bunu saglamak. Hepimize kolay gelsin
Evet haklisiniz mesela kumsalda oynarken biraksam denize dogru yuruyecek geri cevirince kiyamet kopuyor. Ne simit takar ne kolluk kac cesit sey aldim arayip tarayip ordeklisi baliklisi ,bot gibi olani..ilgisini ceksin sevsin diye... Ama hic birnin yuzune bakmadi. Bizi de istemiyor suyun icindeyken. Birakicaz oyle durucak guya. Yuzune bi damla su gelse aglar da aglar ama..
Ilgisini cikolata dondurmayla cekebiliyorum sadece. Bi yeri duzeltym derken bi yerden oluyoruz, abur cubur disinda birsey yemez oldu. Kilosu da cok az ,hem yemez hem yerinde durmaz....

Doğrudur benimkide öyleydi bütün çocuklar kuzu gibiyken o terör estiriyordu ilerleyen yaşlarda geçmezse hiperaktivite ve dikkat eksikliği olup olmadığına baktırırsın

Cocuk babasiyla kopek sevmis yav alti ustu. Cocugunuz cok enerjikse ve hayvanda seviyorsa sahiplenin bir tane. En guzel terapi hayvanlar..
Annemlerin bi kedisi var.. hatta su an yazlikta sitede bi anne kedi ve 4yavrusu mesken edindi bizim evi. 7/24 mama salam sosis su sut imkani var cunku tarafimizdan...
Onlara da atliyor ama ben bakimini ustlenebilir miyim kendime guvenemiyorum. Ya ben daha kendime bakamiyorum :KK43:

Doğrudur benimkide öyleydi bütün çocuklar kuzu gibiyken o terör estiriyordu ilerleyen yaşlarda geçmezse hiperaktivite ve dikkat eksikliği olup olmadığına baktırırsın
Dun esimle yuruyus yapalim dedik. Kizimla kostura kostura geri donduk eve. Her daim agliyor tepiniyor. Kaya kaya iniyor kucagimdan ..Sinirlendim dedim seni doktora goturucem bu ne boyle diye. Esim de ne doktoru ya sacmalama dedi. E hiperaktiftir belki bakcaz artik dedim. Ama su an nasil anlasilir ki kisilik mi hiperaktivite mi..

Annemlerin bi kedisi var.. hatta su an yazlikta sitede bi anne kedi ve 4yavrusu mesken edindi bizim evi. 7/24 mama salam sosis su sut imkani var cunku tarafimizdan...
Onlara da atliyor ama ben bakimini ustlenebilir miyim kendime guvenemiyorum. Ya ben daha kendime bakamiyorum :KK43:
Kedi dunyanun bakmasi en kolay hayvani. Mamasini suyunu doldur bittikce yenile. Tuvalet kabini gunde 1 kere temizledin mi tamam. Toplamda gunde 10 dakika surer. Bizde de var 1 kedi. Yakinda birde kopek gelecek. 6 aylikta bir insan yavrusu sahibiyiz ayrica :)

X