yaptığım hatalardan herkesin işine yarayabilecek dersler çıkardım

Benden hoşlanıyor ama... kısmının ilişkide de devam etmesi gerektiğini düşünenlerdenim benim. Sevgilim içten içe onu bırakacağımdan çok korkuyor bunu defalarca kez söyledi çünkü asla ona sensiz yapamam ölürüm vesaire demedim. Kendisi diyor ama ben gülüp geçiyorum bu da sanırım beni cool yapıyor. Böylece her daim el üstünde tutmaya başlıyor ya giderse diye.

Aslında olay bu, erkekler avcıdır iç güdüsel olarak. Mücadele etmek ister. Siz mücadelesiz teslim olursanız başka avlar arayacaktır.

Adamin "her an gidebilir el ustunde tutayim" diye ödü koptuğu, sensiz yapamam diyip durdugu ilişkide erkek kendini sizden aşagida goruyordur her anlamda kesin ve net. Özgüvenli bir adam hareketleri değil şu laflar ve davranişlar.

Mazoşist değilse bir insan devamli kaybetme korkusu yaşamak istemez, belli biyerden sonra ilişkide güven ister.
El ustunde tutmasinin nedeni de "gitmesin" diye değil de sevdigi, deger verdigi için olur. Gitmesin diye el ustunde tutan yarin evlenip 2 cocuk yapinca daha kendini guvende hissedip farkli davranmaya başlar.

İki tarafta ölürüm sensiz moduna girmesin daha saglikli :)

Atlaya atlaya okudum. Sizin bütün konular ilişki üzerine burada sallamıyorum tarzı hava vermeye çalışmışsınız ama ben mesela sizden bir iki kriterimi sağlayıp beni sevecek biri olsa da evlensek enerjisi alıyorum. Erkekler bu kokuyu 100km öteden alır:) ben taktik mevzularına inanmıyorum. İstersem 5 defa ararım istersem hiç aramam. Kafamda taktik mevzusu dönüyorsa zaten doğru kişi değildir.
Derdi evlilik değil de bir ilişkim olsun diye fazla çaba harcıyor bence. Bir de aşırı güvensizlik durumu var hiç bir zaman bir erkeğin karşısında kendini güvende ve rahat hissetmiyor. Mutlaka ters gidecek, kesin bi problem çıkacak, ay bu adam da diğerleri gibi diye düşündüğü için çekim yasası devreye giriyor.

bunu burada daha önce bir konuda da konuşmuştuk sanki. ben ilişkilerde taktik yapılmasını doğru bulmuyorum. sizin karşınıza sadece sevip sevildiğiniz biri çıkmamış o kadar. bu arada karşınızdaki insana şu açıdan katılıyorum. "bir şeyler olsa zaten olurmuş, olmamış demek ki. bir şeyler eksik" zaten eksik hissetmeyen biri, karşı taraftan ilgi gördüğünde o ilgiden bunalmaz. yani bir şeyler olmuş olsa 2 ben yazayım, 3. yazmayayımdan çok. size bunların hiç birini düşündürmez bile. yıllarca uzak mesafe ilişkisi sürdürdüm eşimle, üniversitede cebinde beş kuruş yokken günlük 10 tlye kahvede çalışıp para biriktirirdi, bende elimden geleni yapardım. her fırsatta 10 saat yol gelip giderdik. zaten taktiksiz zaman yaratmak isteyen herkes bir şekilde zaman yaratır. seven insan erkek ve ya kadın farketmez ilgilenir. bir şeyler belirsiz devam etmez. eğer karşılıklı birbirinizi sevseydiniz, tıkır tıkır devam ederdi ilişki. bundan sonra birini bulduğunuzda da, eğer bir şeyler karşılıklıysa bu taktiklere uymadan, olduğunuz gibi olun ki sizi öyle seven biriyle sağlam temelli ilişkiniz olsun..

Benim de başımdan bir benzeri geçti.Boyle insanlar hayatımıza genelde duygusal olarak bosluktayken ozsaygimiz dusukken giriyorlar ben de bunu fark ettim.
Ben bir kitap okudum ve bakış açım çok değişti ilişkilere tavsiye ederim herkese .
Aslında biz adına taktik vs diyoruz ama aslolan kendimiz.Kendi sınırlarımız ve kendi ihtiyaçlarımız hep buna dikkat etmek lazım.
Benim burda ihtiyacım karşılanıyor mu ?
Sınırlarıma saygı duyuluyor mu ? Gibi sık sık kendimize sormamız lazım .
Siz yakınlık kurmak istemissiniz duygusal olarak ulaşılabilir birini istemissiniz ama karşı taraf sizin bu ihtiyacınızı görmezden gelmiş.
İlk görmezden geldiği an o seti çekmek lazım işte.
Karşı tarafin yanlısı da sizin hep zihin okuma varsayımlar yapmanıza neden olması .
Biz kimsenin zihnini okumak zorunda değiliz.
Açıkça benim sana hislerim bu yönde değil zamanını çalmak istemem diyebilirdi iki cümle kurmak zor değil .
Ama işte hem egom beslensin hem kenarda dursun bu kadın tavrı yavşak bı tavır bana göre.

Geçenlerde bı haftasonu çok yalnız hissediyorum aglamak üzereyim ama öyle bı moddayim.Eskiden görüşüp benden hoşlanan ama reddettigim biri bana kahvaltıya gidelim dedi.İnanilmaz cazip bı teklifti.Evde hiç kahvaltılık yok :) yalnızım mutsuz hissediyorum egomu besleyen benden hoşlanan biri var düşünün.
Açık açık adama söyledim arkadaş olarak görüşmek istersen görüşelim tabi güzel güzel kahvaltı yapalım ama lütfen sana umut vermiş de olmayayım dedim.
Ve tabi adam bozuldu gitmedik kahvaltıya.
Ama noldu ben kendimce dürüst davranmış oldum pisman değilim kararimdan.
Demek istediğim insanlar net olsa sorunlar daha az olacak gibi düşünüyorum.

Eklentiler

• Screenshot_2021-12-09-13-46-29-676_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2021-12-09-13-46-29-676_com.android.chrome.jpg
    64,7 KB · Görüntüleme: 82
Derdi evlilik değil de bir ilişkim olsun diye fazla çaba harcıyor bence. Bir de aşırı güvensizlik durumu var hiç bir zaman bir erkeğin karşısında kendini güvende ve rahat hissetmiyor. Mutlaka ters gidecek, kesin bi problem çıkacak, ay bu adam da diğerleri gibi diye düşündüğü için çekim yasası devreye giriyor.
yani evet aslında. ille de bir ilişkim olsun da nasıl olursa olsun, kiminle olursa olsun tarzı değil ama. hoşlandığım insanla olması için fazla çaba gösterdiğim doğru. yoksa ben 2-3 senedir yalnız olan bir insanım. hatta bu şahıs hayatıma girmeden önceki dönemlerimi o kadar özlüyorum ki anlatamam. sanki o zamanlar böyle kendi dünyasında kendine yeten, insanlara fazla kafa yormayan, kendi yağında kavrulan hatta halinden memnun bir insandım. mesela bu şahısla ilk buluşacağım gün burda konu bile açmıştım ya ben yalnızlığa çok alıştım ama biriyle de buluşucam gibisinden :KK70: bakabilirsiniz yani bu şahıs o konudaki şahıs. öyle de rahatsızdım bişey başlatmaktan. ne bileyim belki sevmekten, belki aşık olmaktan.
evet güvenemiyorum çünkü bugüne kadar yaşadım, güvendim güvenim boşa çıktı vs. öyle olunca kendimi salak gibi hissediyorum. bu şahıs da güvenilmez çıktı. yalanlarını yakaladım vs oldu yani bişeyler hep.

bunu burada daha önce bir konuda da konuşmuştuk sanki. ben ilişkilerde taktik yapılmasını doğru bulmuyorum. sizin karşınıza sadece sevip sevildiğiniz biri çıkmamış o kadar. bu arada karşınızdaki insana şu açıdan katılıyorum. "bir şeyler olsa zaten olurmuş, olmamış demek ki. bir şeyler eksik" zaten eksik hissetmeyen biri, karşı taraftan ilgi gördüğünde o ilgiden bunalmaz. yani bir şeyler olmuş olsa 2 ben yazayım, 3. yazmayayımdan çok. size bunların hiç birini düşündürmez bile. yıllarca uzak mesafe ilişkisi sürdürdüm eşimle, üniversitede cebinde beş kuruş yokken günlük 10 tlye kahvede çalışıp para biriktirirdi, bende elimden geleni yapardım. her fırsatta 10 saat yol gelip giderdik. zaten taktiksiz zaman yaratmak isteyen herkes bir şekilde zaman yaratır. seven insan erkek ve ya kadın farketmez ilgilenir. bir şeyler belirsiz devam etmez. eğer karşılıklı birbirinizi sevseydiniz, tıkır tıkır devam ederdi ilişki. bundan sonra birini bulduğunuzda da, eğer bir şeyler karşılıklıysa bu taktiklere uymadan, olduğunuz gibi olun ki sizi öyle seven biriyle sağlam temelli ilişkiniz olsun..
bizde şöyle bir durum oldu.
bu şahsın uzun ilişkisi 6-7 ay önce bitmişti. çok uzun sürmüş vs. biz aslında ilk başlarda iyi gidiyorduk. yani ilgisinde de pek bir sorun yoktu. hatta eeen en başında benimle hayalleri vardı, geleceğe yönelik planları da vardı. şuraya gideriz böyle yaparız bilmem ne. doğmamış çocuğa don biçer gibiydi. ben ikimize dair güzel bişey söylediğim zaman çok hoşuna gidiyordu. ne bileyim gerçekten aramızda güzel bir şeyler yaşanacağına inandırdı bir şekilde. sonra ne oldu nasıl oldu bilmiyorum ama bir yerde o eski sevgilisi ile karşılaştı. sadece birbirlerini görmüşler kız gaza basmış gitmiş ikisi de kendi arabasındaymış. sonrasında bana olan eski ilgisi kayboldu.

Ya işte ortada bir çaba var. Birşey için ekstra çaba harcamak kişinin kendisi gibi davranmasını engelliyor. Karşıya kendini kabul ettirme durumu irrite edici maalesef. Halbuki kasmasa belki nice ilişkiler yaşayacak.

kovayım, haritamda 4 tane oğlak var. etki eder mi hiç anlamıyorum.
biz aynı şehirdeyiz aramızda çok fazla mesafe yok. ilkinde ortaklaşa anlaşıp buluştuk, iki ve üçü ben organize ettim. ama üçüncü çok sıkıntılı olmuştu ya, önce ben ısrar ettim, yorgunum dedi ekti. bir hafta sonra yine ben dedim akşam görüşelim diye, ikiletmeden tamam dedi görüştük.
valla duygusal anlamda hiç iyi değilim yengenç. çalışıyorum mesela şu an ama hep gözlerim dolu. bazen ağlıyorum. niye böyle oluyor diye isyan edesim var yani. moral sıfır. zaten her türlü sıfır olacaktı da. bilmiyorum zehir mi dışarı akıyor sezen aksunun şarkısında dediği gibi. zehir dışarı akmadan yürek yıkanmıyor diyor ya hani. böyle şeyler dert olmazdı bugüne kadar. ama sevilip sevdiğim, değer görüp verdiğim, güzel şeyler yaşamayı ben de istiyorum. ben hiç taktik yapan biri olmadım. ama resmen yapmadığım için kaybettiğimi düşünüyorum. hesapsız kitapsız yaşadım hep. ilgi ise ilgi, duygu ise duygu. trip falan da yapmadım beni üzen ne varsa söyledim hep. açık iletişimden yanayım. dün gece ben kazımasam dökülmeyecekti. hasta oldu sordum hep günlerce nasıl oldun, iyileştin mi, bir ihtiyacın var mı diye. morali bozuk oldu hep ilgilendim, anlatmak istersen dinlerim dedim. gelecekte işle alakalı başarmak istediği şeyler vardı her anlattığında moral verdim, destek verdim, motivasyonunu yükseltmeye çalıştım. ben hayatında olmak istedikçe beni çok güzel itti. sürekli geçmişte aldığı yaraları gündeme getirip dururdu. yok bana şöyle yapıldı bana böyle yapıldı ben şöyle aldatıldım böyle kazık yedim bilmem ne. hep alttan aldım, herkes bir değil dedim, herkes aynı değil dedim. tabii olmayınca olmuyor beni sevmedi diye kızamam kimseye. ama keşke bildiği halde zamanımı almasaydı, daha fazla üzülmemiş olurdum.

duygularına ne kadar çok kapılmazsan ve realist olursan yaşayacağın ilişki o kadar güzel ve kaliteli olur. Bu kadar basit aslında. O öyle ama bundan bunu yapıyor, o aramadı ama çok yoğun diye kendini kandırmadığın, ne istediğini, ne kadar ilgi beklediğini belirlediğin müddetçe kimse seni üzemez, yıkamaz ve hata yaptıramaz. Olmayanı oldurmaya çalışmayacaksın. Bu yani. O kadar basit ki aslında...

aslına bakarsanız ben de hiç öyle bişey söylemedim. öyle de hissetmedim yani ne yalan söyleyeyim. ama nasıl olsa gitmez o hep burada rahatlığını veren davranışım, daha önce gidip sonra kendi ayağımla ona dönmem oldu. 2 kere gittim ama geri döndüm aptalım çünkü. ikinciden sonra araya uzun bir ayrılık girdi. takipleşmeye devam ediyorduk iki ay hiç konuşmadık. sonra bi gece sildim işte gerçekten bitti artık dedim yokluğuna zaten çok alışmıştım. hiçbir şey yazmadan sildim. ben silince yazdı ve yeniden konuşmaya başladık. keşke yanıt vermeseydim yani. hiçbir işe yaramadı zaman kaybı sadece. yeniden konuşmaya başlayınca umutlandım ama hüsran işte.
Sen susmuşsun enerjin konuşmuş 🤭🤭

Adamin "her an gidebilir el ustunde tutayim" diye ödü koptuğu, sensiz yapamam diyip durdugu ilişkide erkek kendini sizden aşagida goruyordur her anlamda kesin ve net. Özgüvenli bir adam hareketleri değil şu laflar ve davranişlar.

Mazoşist değilse bir insan devamli kaybetme korkusu yaşamak istemez, belli biyerden sonra ilişkide güven ister.
El ustunde tutmasinin nedeni de "gitmesin" diye değil de sevdigi, deger verdigi için olur. Gitmesin diye el ustunde tutan yarin evlenip 2 cocuk yapinca daha kendini guvende hissedip farkli davranmaya başlar.

İki tarafta ölürüm sensiz moduna girmesin daha saglikli :)
Kendi ilişkime bir eleştiri olarak alıp açıklayayım. Kendini güvende hissediyor ama yine de içten içe giderim diye korkuyor. Diken üzerinde değil ama çok da cepte gözüyle bakmıyor. Yani ben ona tabiri caizse köpek gibi davranmıyorum her an bak giderim gibisinden tehdit etmiyorum. Alma verme dengesinin normal olduğu bir durumdayız. Aslında bu çok ince bir ayrıntı yakalaması çok zor. Ama imkansız değil.

İki tarafın da ölürüm sensiz moda girmemesi kısmına katılıyorum ben zaten bunu meşrulaştırmış değilim. Sadece cepte olmama idi benim bahsettiğim.

yani evet aslında. ille de bir ilişkim olsun da nasıl olursa olsun, kiminle olursa olsun tarzı değil ama. hoşlandığım insanla olması için fazla çaba gösterdiğim doğru. yoksa ben 2-3 senedir yalnız olan bir insanım. hatta bu şahıs hayatıma girmeden önceki dönemlerimi o kadar özlüyorum ki anlatamam. sanki o zamanlar böyle kendi dünyasında kendine yeten, insanlara fazla kafa yormayan, kendi yağında kavrulan hatta halinden memnun bir insandım. mesela bu şahısla ilk buluşacağım gün burda konu bile açmıştım ya ben yalnızlığa çok alıştım ama biriyle de buluşucam gibisinden :KK70: bakabilirsiniz yani bu şahıs o konudaki şahıs. öyle de rahatsızdım bişey başlatmaktan. ne bileyim belki sevmekten, belki aşık olmaktan.
evet güvenemiyorum çünkü bugüne kadar yaşadım, güvendim güvenim boşa çıktı vs. öyle olunca kendimi salak gibi hissediyorum. bu şahıs da güvenilmez çıktı. yalanlarını yakaladım vs oldu yani bişeyler hep.
İşte o güvenilmeyen adamları çekiyorsun kendine. Problem bu bence.

görmemek değil canım 3-4 kez buluştuk :KK70: görmeden zaten olmaz. ay görmediğim insanın adını bile hatırlamam kız :KK70: görüştük ama yazın. ağustostan beri yüz yüze görüşmüyoruz araya ayrılık falan girmişti. sonra ben onu komple silince kendini hatırlattı. tekrar görüşelim diye konuştuk hatta kendisi davet etti ama sadece laftaymış yani. 28 yaşındayım az kaldı 29 olucam, görmeden, elini tutmadan, sarılmadan, öpmeden zerre his oluşmuyor zaten imkansız. görüşme kısmı böyle.

bu hasta olduğunda kardeşim geldi diyen değil mi?
evlerimiz yakın gitmemem için öyle söyledi.bence demiştin hani?
ağustostan beri yüzyüze görüşmediğin adam hasta olunca kendisine bakmaya gideceğini mi sandı.?
bunu o konunda yazmış olsaydın ben zaten derdim sana bu işin oluru yok diye yahu.
eh evet kendi hatan olmuş bu adam🤷‍♀️

ağustostan beri yüzyüze görüşmediğin adam hasta olunca kendisine bakmaya gideceğini mi sandı.?
bunu o konunda yazmış olsaydın ben zaten derdim sana bu işin oluru yok diye yahu.

bak ikisi aynı kişi mi bilmiyorum tam ama
bir işletmeci olan vardı restorantta o da böyle hep yoğundu, arayayamıyordu edemiyordu. tam buluşacakken işi çıkıyordu vs

İlişkilerde taktik şu bu işlemez bence. Zaten nereye kadar taktikle idare edilebilir ki bir ilişki ? Bir yerde patlar ve yine kendi özüne döner insan.

Hani derler ya ; Seni özleyen, arar. Seni isteyen, söyler. Sana ilgisi olan, gösterir. Ve sen bunların hepsini gerçekleştirmek için çabalarken uzaklaşmayı seçmişse eğer ne elinden bir şey gelir ne de söylediklerinin değeri olur.

İşin özü iki tarafında hisleri birbirine aynı ölçüdeyse o iş yürür. Yoksa hissiyatı eksik olan taraf gözünün üstünde kaşın var der yine gider.

Siz kendinizi değiştirmeyin. Nasılsanız öyle olmaya devam edin.

bir işletmeci olan vardı restorantta o da böyle hep yoğundu, arayayamıyordu edemiyordu. tam buluşacakken işi çıkıyordu vs

işte sanırım o adam bu adam.
ağustostan beri görüşmemek mi olur yahu.
ben zaten sevgililik öncesi bu ön eleme çeyrek final yarı final işlerinide anlamıyorum.
bu kadar kasmaya ne gerek varsa..

işte sanırım o adam bu adam.
ağustostan beri görüşmemek mi olur yahu.
ben zaten sevgililik öncesi bu ön eleme çeyrek final yarı final işlerinide anlamıyorum.
bu kadar kasmaya ne gerek varsa..
evet aynı kişi.
salaklığım da buradan geliyor zaten.
basireti bağlanmış gibiydim yani öyle hissediyordum aslında. yani iç sesim de bana olmaz diyordu ama ben neyi diretiyordum bilmiyorum. belki de sadece kendi hislerime odaklandım karşı taraf ne düşünür ne hisseder bunun üzerinde durmadım belki kendince.
bakın çıkardığım derslerden biri de bu mesela. ne kadar yoğun da olsa bir insanın ilgisi varsa arar, mesaj atar, yarım saat de olsa gelir bi yüzünü göreyim der. ki bu da ilk başlarda diyordu bunu.
ama olmadı, olduramadık.
sorun belki de oldurma kısmında. suyun akıp yolunu bulması lazım, suyu ben yönlendiremem. böyle elimde patlıyor.
işin komik tarafı ben burda bazı konulardaki adamlara ve konu sahibi hanımlara kızıp boşver ya altın çüklü mü bu diyorum :KK70: düşünüyorum benimki de mi altın çüklüydü diye :KK70: biraz dalga geçeyim şu durumumla. altın çüklü olsa yine iyiydi yahuu altın olmuş kaç.
valla bundan sonra işime gücüme parama bakıcam
ertelediğim projeler var bak kafamı toplayamamışım kaç aydır. yazık değil mi bana?
merak ediyorum mesela asgari ücret ne kadar olacak?
kendi gündemimi değiştireyim biraz di mi ama...
ya neden bu kadar taktım ne salağım.
gerçekten ona değil kendime isyanım. yani olmaz olmaz napalım kendini mi öldürsün.
bi de dün bana dedi ki her görüştüğümle sevgili mi olucam, olmadı işte oturup ağlayalım mı beraber dedi.
ben de hayır senin için neden üzüleyim ki ama beklentiler farklıysa zaman kaybetmek istemiyorum dedim.
gitti engelledi.
eline sağlık boşver.

bi de dün bana demez mi bende yalan yok :KK70:
tam bu konuyu yüzüne vurmak istedim sonra dedim amaaan boşver.
yalanını yüzüne vurmayı düşünüp vazgeçtim.

Öncelikle kendinize gerizekalı demeyin. Kalbiniz mantığınızın önünüe geçmiş ki bu da ilişkilerde sıklıkla görülen bir durum. Ben erkekleri anlayamıyorum hep taktik mi yapacağız. Ev arkadaşım da dedi sen sürekli o kişiyi düşünerek onun sana yazmasını engelliyorsun diye. Gerçi artık onun beni sevmesini beklemiyorum. Soğuk yapmakta yarar var kadınlar için ben bunu anladım. Yaşım 26 ama hala düzgün şekilde bir ilişkiyi sürdüremiyorum asla soğuk davranamıyorum mesela staj için gittiğim lisedeki öğrencilere karşı bile asla ciddi olamıyorum. Onları anlamaya çalışıyorum ve güzel bir şekilde yaklaşmaya çalışıyorum. Erkekler avcı ruhluymuş erkeklerin hepsi (en azından benim karşıma çıkanlar) kadını kendine bağlayana kadar çok ilgili ama ondan sonrası fos.

X