• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaprak sarma meselesi

AdventureTime

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2016
932
397
53
İyi geceler.Uzun olacak çünkü sinirliyim.
Bugün sınıfça buluştuk okulda.Cumartesi için bir plan yapıldı herkes bir yiyecek getirecek yenecek hep beraber gün gibi bir şey olacak yani.Güzel bir uygulama aslında ama suyunu çıkardılar malesef.
Başta birçok kişi annemiz çalışıyor bir sınıfa yemek yapamayız dedi yanaşmadı (ben de dahil sonuçta lisedeyiz çoğumuz fazla yapamıyoruz bazen rast gitmiyor tecrübesiziz sınıfa götüremeyiz o yüzden)
Sınıfta da bir kız aradan laf soktu "Herkes bir bahane buluyor kendileri beceremiyorlar." diye.O kadar istiyorsanız "becerebilenler" kendi aranızda yapın tüm sınıfı katmayın.
Daha önce de niyetlenmişlerdi yine yanaşan olmamıştı.1-2 kişi demişti "Nasıl sınıf bu C sınıfı şöyle şöyle yapmış.","9lar bile böyle yapmış."falan.
Sonunda bir karara vardı birkaç tane kız kura çekelim diye.İçlerinden biri "Evet kura çekelim böylece kimsenin itiraz etme hakkı olmaz." dedi.Emrivaki yaptılar yani.Sonra herkesin ismini bir kağıda yazdılar kura çektik.2 kişiye yaprak sarması yazmışlar.Diğer yemekleri birer tane.
Gel gelelim bana ve yakın bir arkadaşıma çıktı yaprak sarma.Zor bir yemek.İkimizin de annesi çalışıyor.Ben de sarma denemiştim bacaklarım kadar kalın olmuşlardı becerememiştim yani.Güzel sardığım da olmuştu ama onda da yavaş sarmıştım.Tüm sınıfa sarma sarmam bir günümü alır herhalde :KK70:
Becerikli değilim yemek konusunda.Poğaça,kek,patates salatası falan olsa kendim yapar götürürüm ama sarma bana göre ağır.Annem de çalışıyor.Çalışmasaydı da annemi yormazdım o açgözlüler için.Kadın evinin işine zor yetişiyor bir de millete yemek yapacak.
Kuradan önce söylemiştik bize sarma falan çıkarsa saramayız bilmiyoruz annemiz de çalışıyor zamanı olmuyor diye.Hallederiz demişlerdi.Şimdi kura çekildi bize sarma çıktı söyledik.Arkadaşımınkini bir çocukla değiştirdiler kura çektiren kız çocuğa "Annen yapsın sarma" dedi.Çocuğun annesi senin karnını doyurmak zorunda mı çok istiyorsan sen al sarmayı senin annen sarsın değil mi ama?
Benimki ise kaldı değiştiremedi kız kimse almak istemedi sarmayı.Kızın biri çerez getirecek dışarıdan ben onlara sarma sarıcam.Şans işi kura ama haksızlık değil mi? Güzel hızlı hızlı sarsam kolay gelse hadi neyse yaparım.Ama yapamıyorum yani napayım kura çekmek nedir kim ne yapabiliyorsa ne getirebiliyorsa getirsin işte ne emrivaki yapıyorsunuz?
Sonra başka bir arkadaş bugün gelmemişti ona söylediler arayıp.Sarmayı siz ikiniz ortaklaşa alın diye.Tamam bakalım bi dedik.Pahalı dışarıdan alsak.Harçlığımın yarısını niye ona ayırayım kendimiz yesek neyse.
Sonra arkadaşla aramızda konuştuk pahalı olur zaten az çıkıyor diye.Ben mesaj attım bu kıza "Biz sarma almayalım az gelebilir o kadar para vericez değmez başka bir şey getirelim." diye."Yok yok alın siz herkese 1 tane düşse yeter." dedi.Ben de "Zaten başka biri daha sarma getiriyor." dedim.O da "Olsun siz yine de alın ona çok güvenemiyorum." dedi.
Ya arkadaşım almıyorum diyorum anlamıyor musun yiyeceğin şurada 2 tane sarma.Yırtmadığın tarafın kalmadı hiç mi görmedin hayatında sarma?
Bunu demek istedim ama tüm sınıfla kötü olurum diye diyemedim.
Arkadaşıma sordum almak istemiyorduk ikimiz de ama "Bu kadar açlarsa bu kadar uğraşıyorlarsa bir sarma için bırak alalım sevaptır." dedim ama hiç içimden gelmiyor yani almak.Arkadaşım kabul etti ama tavırlarından belli oluyor o da istemiyor.
Diğer sarma getirecek olan çocuğa da söylediler bizim de sarma alacağımızı.Çocuk "Yuh siz kıtlıktan mı çıktınız?" dedi bana zorla sarma kitleyen kıza.Kız da "Biraz açgözlü de olacaksın." dedi.Allah doyursun seni bacım ne diyim ben sana.100 tencere sarma getirsem yine doymazsın sen.
Şimdi sizce napayım?Bence haklıyım ama sizce haklı mıyım haksız mıyım?Nerede hata yaptım?Ben kuradan önce de sonra söylemiştim "Çok beceremiyorum zor bir yemek getiremem fazla zahmetli olmayan bir şeyler ayarlayın ki yapabileyim veya dışarıdan alınmalık bir şey olur,tabak çatal peçete gibi şeyler olur getiririm." demiştim hallederiz demişlerdi.Sizce iptal mi edeyim bi bahaneyle "Benim cumartesi günü şu işim çıktı katılamayacağım." diye veya direk söyleyeyim mi "Biz vazgeçtik almıyoruz ailemiz de başka bir şey götürün dedi." diye?Yoksa alıp götürelim mi?
İnanın parasında değilim.Biraz anlayışlı olsalar belki o kadar az sarmaya değmese de almak isterim.Beni kızdıran zor durumda bırakmaları ve açgözlülükleri.
Not:Canınızı sarma çektirdiysem affedin :KK70:
SON DURUM:ORTAK OLDUĞUM ARKADAŞA KÜSTÜM VE ETKİNLİĞE GİTMİYORUN.O DA GİTMEZ DİYE TAHMİN EDİYORUM YANİ GİDERSE DE SARMA YAPMAZ.SARMADAN KURTULDUK :D

Son düzenleme:
Çalışan insanlar için emrivaki yapılmasını doğru bulmuyorum. Listeden sarmayı çıkarmaları bence daha doğru olurdu. Ama götürmem gerekli ve uğraşamam diyorsanız migroslarda hazırlar var, fiyatı da 3 lira gibi bişey. Onlardan alıp paketlerini açıp bir kaba koyup götürebilirsiniz. İçinde 10'ar tane vardı sanırım. 10 paket alsanız 30 tl yapar, 100 adet sarmanız olur :KK45:

Her lisede oluyo sanırım böyle kızlar. Onların söylediği olacak diye bir şey yok. Sarmayla uğraşmak istemezsen başka bişey yapıp götürebilirsin. Sigara böreği yada patates salatası fazla yenen şeyler sonuçta.
Dışarıdan parayla sarma almak acayip saçma bir şey çok az sarmaya çok para vermek gerekir ki bütün sınıf yiyecek sarmayı.
İnternette tarifler var onlara bakın sarma sarmak istiyorsanız, ve sarma makinaları var yaprağı koyuyosun pirinçle hoop sarıveriyo. Tabi çok şekli düzgün olmaz ama onlar içinde kalem gibi sarmaya gerek yok. Çerez gibi yenip gidecek nasılsa

O kadar çok "sarma" dedin ki , ister istemez gözümün önünde dönüyor . Aç gözlü muyum neyim :))

Niye her cumartesi böyle bir saçmalıkla uğraşıyorsunuz ki ? Dersiniz ,sınavınız ,işiniz ,gücünüz yok mu ? Çok bir araya gelmek istiyorsanız da 3-5 kişi toplanın gidin yiyin için .. sevmediğiniz insanlarla bir arada olmak ve birde karınlarını doyurmak zorunda mısınız ?

Çalışan insanlar için emrivaki yapılmasını doğru bulmuyorum. Listeden sarmayı çıkarmaları bence daha doğru olurdu. Ama götürmem gerekli ve uğraşamam diyorsanız migroslarda hazırlar var, fiyatı da 3 lira gibi bişey. Onlardan alıp paketlerini açıp bir kaba koyup götürebilirsiniz. İçinde 10'ar tane vardı sanırım. 10 paket alsanız 30 tl yapar, 100 adet sarmanız olur :KK45:
Bimde de var onu düşündük ama onları da beğenmediler.Ev yemeği satan yerlerden istiyorlar :D

bence ayarlayan kıza “kusura bakma canım annem çalışıyor, ben de sarma saramıyorum. dışardan alayım desem biliyorsun ki pahalı, harçlığımı ona ayıramam. herkese 1 tane düşecek sarma alacağımıza doğru düzgün bir şey olsun daha iyi, kek yapıp getireceğim” yaz

itirazını falan da kabul etme

çok olay olacak bir şey yok burda
böyle etkinliklerin amacı güzel yemek yemek değil, güzel vakit geçirmektir

çalışan anneciğini sakın sarma için yorma
1 günlük etkinlik için de harçlığını bitirme

dişli ol

ben senin yerinde olsam en başta “ay sizin saçma etkinliğinizle vakit harcayamam size afiyet olsun” der gitmezdim valla:KK53:

hatta annesine sarma sardıracak diğer çocuğa da yazık cidden
ne gerek var anneleri bu kadar yormaya ya?

biz de lisede böyle etkinlikleri çok yapardık
kek, poğaça, makarna salatası, tatlı olurdu genelde

sarmayı ilk defa duydum

Her lisede oluyo sanırım böyle kızlar. Onların söylediği olacak diye bir şey yok. Sarmayla uğraşmak istemezsen başka bişey yapıp götürebilirsin. Sigara böreği yada patates salatası fazla yenen şeyler sonuçta.
Dışarıdan parayla sarma almak acayip saçma bir şey çok az sarmaya çok para vermek gerekir ki bütün sınıf yiyecek sarmayı.
İnternette tarifler var onlara bakın sarma sarmak istiyorsanız, ve sarma makinaları var yaprağı koyuyosun pirinçle hoop sarıveriyo. Tabi çok şekli düzgün olmaz ama onlar içinde kalem gibi sarmaya gerek yok. Çerez gibi yenip gidecek nasılsa
Valla hiç beceremiyorum ki.1 tencere sarmayla da uğraşmam açık söyliyim.Çok istiyorlarsa yemeyi kendileri yapsın.

O kadar çok "sarma" dedin ki , ister istemez gözümün önünde dönüyor . Aç gözlü muyum neyim :))

Niye her cumartesi böyle bir saçmalıkla uğraşıyorsunuz ki ? Dersiniz ,sınavınız ,işiniz ,gücünüz yok mu ? Çok bir araya gelmek istiyorsanız da 3-5 kişi toplanın gidin yiyin için .. sevmediğiniz insanlarla bir arada olmak ve birde karınlarını doyurmak zorunda mısınız ?
Ahaha evet benim de çekti :D
Her cumartesi değil sınavlar bitti ya bu hafta o yüzden.Okul zamanı da 1 kere yapmıştık ama böyle kura falan yoktu herkes ne istediyse onu getirdi.Bence de tüm sınıfı katmak çok saçma.

Ahaha evet benim de çekti :KK70:
Her cumartesi değil sınavlar bitti ya bu hafta o yüzden.Okul zamanı da 1 kere yapmıştık ama böyle kura falan yoktu herkes ne istediyse onu getirdi.Bence de tüm sınıfı katmak çok saçma.
O zaman zincirin kopan ilk halkası ol :)) milleti de peşinden sürükle. . Sevdiğin arkadaşlarınla birlikte ol ,gerisini boşver ..külfetli de birşey hee ..

bence ayarlayan kıza “kusura bakma canım annem çalışıyor, ben de sarma saramıyorum. dışardan alayım desem biliyorsun ki pahalı, harçlığımı ona ayıramam. herkese 1 tane düşecek sarma alacağımıza doğru düzgün bir şey olsun daha iyi, kek yapıp getireceğim” yaz

itirazını falan da kabul etme

çok olay olacak bir şey yok burda
böyle etkinliklerin amacı güzel yemek yemek değil, güzel vakit geçirmektir

çalışan anneciğini sakın sarma için yorma
1 günlük etkinlik için de harçlığını bitirme

dişli ol

ben senin yerinde olsam en başta “ay sizin saçma etkinliğinizle vakit harcayamam size afiyet olsun” der gitmezdim valla:KK53:

hatta annesine sarma sardıracak diğer çocuğa da yazık cidden
ne gerek var anneleri bu kadar yormaya ya?

biz de lisede böyle etkinlikleri çok yapardık
kek, poğaça, makarna salatası, tatlı olurdu genelde

sarmayı ilk defa duydum
İşte bunlar güzel vakit geçirmek istemiyor güzel yemek yemek istiyor.O yüzden listede sarma var.
Ben de ne yapacağımı şaşırdım hem okulda hem mesajda itiraz ettim bu kadar yüzsüz olacağını tahmin edemedim.

Canım börek satan yerlerde veya ev yemekleri yapılan yerlerde satılıyor. Uygun fiyata bulursun zaten malzemeleri de aynı fiyata denk nerdeyse. Biz iş yerinde hazır alırdık öyle böyle değil bir paket kocaman içinde en aşağı 30 40 tane var ve incecik

Canım börek satan yerlerde veya ev yemekleri yapılan yerlerde satılıyor. Uygun fiyata bulursun zaten malzemeleri de aynı fiyata denk nerdeyse. Biz iş yerinde hazır alırdık öyle böyle değil bir paket kocaman içinde en aşağı 30 40 tane var ve incecik
Sorduk pahalıydı bu sığırların dişinin kovuğuna bile yetmez hem de.

:) yaprak srma hayatımda 1 kez yaptım bugüne kadar. Şimdi canım çekti sanırım 2 inci kez sarmak zorunda kalıcam! :mad:

Ayy lisede sanırım her sınıfta böyle gıcık kız tipleri oluyor. Anılarım canlandı. Hayır sınıfın sorumlusu o mu sanki ne getireceğinizi hatta nerden alacağını ona söylüyorsunuz. Canım uğraşmak istemezsen daha kolay bir şeyler yap götür. Birkaç gün konuşurlar anca. Ya da hiç onların lafını çekemem diyorsan. Migrostan ya da ev yemeği yapan yerden al bütçene göre.

babaannen anannen yapamazmi? yada sarma makinesi var sip sak hallediyor

babaannen anannen yapamazmi? yada sarma makinesi var sip sak hallediyor
Bizde var ama ben pek yapamadım onu da yavaş sarıyor.
Babaannem anneannem yakınımda değil ki.Olsalardı da yaşlı başlı kadınlara onlar için yemek yaptıracak değilim.Sevmiyorum da zaten bugünden sonra.

Son düzenleme:
Ayy lisede sanırım her sınıfta böyle gıcık kız tipleri oluyor. Anılarım canlandı. Hayır sınıfın sorumlusu o mu sanki ne getireceğinizi hatta nerden alacağını ona söylüyorsunuz. Canım uğraşmak istemezsen daha kolay bir şeyler yap götür. Birkaç gün konuşurlar anca. Ya da hiç onların lafını çekemem diyorsan. Migrostan ya da ev yemeği yapan yerden al bütçene göre.
Lise ortamı genel olarak gıcık.Herkes kendine dalga geçecek birini ve dedikodusunu yapacak bir konu arıyor.Okuldan edindiğim çoğu arkadaşlığımın süresi uzun olmuyor bu yüzden :D
Bakıcaz artık alıp almamak konusunda kararsızız.

Back