ayrica biliyormu...:1shok:
yani siz bu sekilde düsünseniz bile esinizin ihanetini affedecek biri olsaniz bile esinize bunu belli etmemeniz lazim..yoksa isiniz zor nasil olsa esim affeder düsüncesiyle gidip esini aldatanlari cok duyoruz...hatta en yakin bi arkadasim vardi...oda ayni düsüncedeydi sizin gibi...ama defalarca aldatildi..belkide o 1 kere aldatildim sandi ve affetti...ama duydugum kadariyla herseferinde bir sevgili degistiriyordu kocasi olacak herif.....
benim esim mesela cok iyi bilir...ihanetin sekli nasil olursa olsun affetmeyecegimi..yuvanin dagilacagini beni kaybedeceyini iyi bilir....o yüzden kendisinede söyledim..yok alkollüydüm yok böyleydi bahanesi kabul etmem...ihanetin her ne sekli olursa olsun dönüsü-affi olmaz benim icin..
lmaz:
birde cekip gitmenin daha kolay oldugunu ima etmisiniz...evet belki yanliz olunca daha kolay olabilir..ama cocuklu biri olarak ihaneti affetmeyip cekip gitmek kadar zor birsey yok...cünkü yasadim bunu..neyin zor neyin daha kolay oldugunu iyi bilirim..ama yinede pisman olmadim hic bir zaman kararimdan..
Haklısın bu düşüncede olsamda eşimin bilmemesi gerekir mantıken.
Ama o benim ne karakterde olduğumu bilir.
Yapmak isterse yapsın.Engelleyebilir miyim ?
İstediğim kadar baskı kurayım yapacak adam yine yapar.
Buna açığım demiyorum.Yine diyorum Allah ne bana ne başkasına asla yaşatmasın.
Yalnız, çekip gitmem diye kabullenip oturmamda.
Neler yapabileceğimi eşim çok iyi bilir.Adımını ona göre atar.
Belki birçok kadından dahada fenası yaparım, çünkü bir kadına göre tepkilerimi normal veremem(her konuda)
Ailemde bile bu düşüncemi söylediğimde çok tepki alırım.Zorla teşvik ediyormuşum gibi algılanır.
Asla demiyorum ama karşımdaki adam yapabilecek bir adam değil.Düşüncesi müsade etmez.
Çekip gitmek kolaydır anlamında demedim.,Bu kolaylık kişiye göre değişir.
Yaşadığınızı siz bilirsiniz.Ne kadar kolay olabilirki ?
Boyle dusunmekte ozgursunuz tabii, ama esinizden ayni anlayisi beklemeyin bence.
'Oyle bir durum olursa bende seni affederim' demesini beklemeyin yani..
Konu Turk erkegi olunca, ne kadar medeni olursa olsun caniniz tehlike de bile olur diyebilirim!
Boyle konular acildiginda nerde, kiminle olursam olayim, bu kayinbabam dahi olsa, erkek-kadin aynidir, Allah katinda namus ayni namustur derim, ve hep kadindan da misal veririm. Farklilik sadece dusuncemizde, kulturumuzde var malesef.
Yoksa fedakarlik yapmak her zaman kadina dusmez, ve sadece erkekler hata yapmaz...
Eşimden aynı anlayışı beklemiyorum.
Zaten aynı tepkiyi veremezde.
Namus kadında da erkekte de aynıdır.
Evet katılıyorum bu düşünceye ama yapan yaptığıyla utanır.
Fedakarlık tek kadına düşmez tabiki ama burda bence geri adım atılabilirdi
Tabiki bana göre bu böyle.
valla bravo,
çok şanslı bir eşiniz var,burayı okuyan erkekler
gıpte edecektir size,ne kadar güzel bir düşünce diye
benim eşim de bilir bir aldatma söz konusu olursa
bu beynen veya fiziken olsun
ne beni ne de oğlunu asla bir daha göremez,
bizi haketmeyen bizden mahrum kalır.
komik olmuş hanımefendi gülüyorum :)
Bunu diyen erkek zaten erkek değil şerefsizdir.
Takdire açık bir düşünce olduğunu düşünerek yazmadım.
Diyorum bu kişisel bir seçim.
Siz gidersiniz ben kalırım.
Peki o evladı tek başına seçtiğiniz bir yaşama götürmeniz ne kadar doğru ?
Seçim çocuğundur ne olursa olsun o onun babası.Seçim kendine kalmalı.
Ama dilerimki Allah yaşatmasın.
Büyük konuşmamak gerek.