• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yapmacıkmışım….

Başta ben okuduğumda kaynanamın yanında eşime davranışlarını sordum dedin diye ben öyle yazmıştım , eğer duymadıysa iyi.. ama sen bence çok büyütüyosun ortada bişey yok bence. Tamam keşke sormadan etmeden açmasaymış her dolabı ama belki bişey eksik mi diye bakıyodur ? Belki eksikse sana getirecek? Veya baksa ne olur oğlunun evi 😃 sorsan öyle diyecek çünkü hazır cevap üstünden girsen altından çıksan baş edemezsin. Farkındamısın pekmezi kavanozlara bölecek diye sinirleniyosun? Bu hiç iyi bir şey değil ufak şeylere niye sinirlenir ki insan? Sana saygım var aynı düşünmeyebiliriz ama şimdi yeri geliyo biz kendi annemizle anlaşamıyoruz tartışabiliyoruz KV ile anlaşamaman çok normal.. başkasının annesi veya eşinin annesi olunca sanırım coğu kadın Nem kapıyo her hareketinden.. evet gerçekten huzur bozan kötü kaynanalar var ama seninki o tipten değil.. önce kendinden başlamalısın.. eşin sana bişey demiş yapmacıksın demiş herkesi umursama ama eşinin dediğini bi dinle düşün derim.. dışarıdan seni görenler sana gelip olanı söyler çünkü. Sana bunu hakaret olarak söylememiştir olanı söylemiştir..

Kendimden örnek vereyim çok baskıcı ve sesi yükselen bir kadındım eşim bana bi kaç kez sesin çok yükseliyo en ufak şeye bağırıyosun ! Dediğinde biyerden sonra artık duruldum.. misal hani o yüzden sakin kal ortada büyük bişey yok senin rahatsız olduysan söylemelisin eşinin yanında söyle hatta yanliş anlaşılma olmasın , annecim yardımını görüyorum teşekür ederim ama benim mutfakta ve diğer alanlarda bi düzenim var bişeylerin değiştirilmesini veya bakılmasını sevmiyorum sonuçta özel şeyler de olabilir 😉 bitti bukadar.. hem yumuşak hem net🤷🏻‍♀️ bana göre tabi sana göre değilse yine saygım var.. sıkma canını bukadar eşinle kötü olmaya değmez!
Ya belki de haklısındır bilmiyorum ama hareketleri tavırları yani nasıl anlatsam görmen lazım, baskın bir karakter hazır cevap 5 saniyede tüm evi tarayabiliyor öyle meraklı bir tip .. ben daha önce hiç böyle bir tiple karşılaşmadım. Tamam kavanozlara bölecek iyi hoş da neden kendi kafasına göre hareket ediyor, bana gelip de kızım şunları kavanozlara bölmek istiyorum diyebilir ama demiyor kendi kafasına ne eserse onu yapıyor bilmiyorum bana garip ve sinir bozucu geliyor.

Evet dediğiniz gibi zaten kendim de yapmacık olduğumu biliyorum. Kadını hiç sevmiyorum sevemiyorum da. Aslında sadece kaynanam ve ben kaldığımızda sohbeti sarıyor benim fikrimi falan alıyor işte o anlarda olduğum gibiyim gülerim şey yaparım ama eşim ve ablası da ortamda olunca kadına bir haller oluyor kraliçe gibi davranmaya başlıyor , sana mı soracağım oğlumun evi tavırlarına bürünüyor hemen o vibei alıyorum ondan… işte böyle yaptığı zamanlarda hem çok üzülüyorum hemde moralimi aşırı bozuyor… suratım düşmesin diye gülümsemeye çalışıyorum ama içimde fırtınalar kopuyor haliyle gülmem de yapmacık oluyor

Ya belki de haklısındır bilmiyorum ama hareketleri tavırları yani nasıl anlatsam görmen lazım, baskın bir karakter hazır cevap 5 saniyede tüm evi tarayabiliyor öyle meraklı bir tip .. ben daha önce hiç böyle bir tiple karşılaşmadım. Tamam kavanozlara bölecek iyi hoş da neden kendi kafasına göre hareket ediyor, bana gelip de kızım şunları kavanozlara bölmek istiyorum diyebilir ama demiyor kendi kafasına ne eserse onu yapıyor bilmiyorum bana garip ve sinir bozucu geliyor.

Evet dediğiniz gibi zaten kendim de yapmacık olduğumu biliyorum. Kadını hiç sevmiyorum sevemiyorum da. Aslında sadece kaynanam ve ben kaldığımızda sohbeti sarıyor benim fikrimi falan alıyor işte o anlarda olduğum gibiyim gülerim şey yaparım ama eşim ve ablası da ortamda olunca kadına bir haller oluyor kraliçe gibi davranmaya başlıyor , sana mı soracağım oğlumun evi tavırlarına bürünüyor hemen o vibei alıyorum ondan… işte böyle yaptığı zamanlarda hem çok üzülüyorum hemde moralimi aşırı bozuyor… suratım düşmesin diye gülümsemeye çalışıyorum ama içimde fırtınalar kopuyor haliyle gülmem de yapmacık oluyor
Ona bu hakkı eşiniz veriyor maalesef ...

Herşeyin farkındaysan sus 😌 gerçekten en güzel cevap çünkü baş edemezsin her erkek annesi biraz öyledir benim de abilerim var annem de mesela her gittiğinde tencerelerin yerini değiştirir 😂😂 yengemde şakayla karışık ya bu kadın yine durmamış tencerelerim nerde diye kahka atarlar 😀 sende öyle ol relax ol:) bende sana onu demek istedim bişey desen dicek oğlumunda evi ne var gelde cevap ver 🤦🏻‍♀️

Herşeyin farkındaysan sus 😌 gerçekten en güzel cevap çünkü baş edemezsin her erkek annesi biraz öyledir benim de abilerim var annem de mesela her gittiğinde tencerelerin yerini değiştirir 😂😂 yengemde şakayla karışık ya bu kadın yine durmamış tencerelerim nerde diye kahka atarlar 😀 sende öyle ol relax ol:) bende sana onu demek istedim bişey desen dicek oğlumunda evi ne var gelde cevap ver 🤦🏻‍♀️
Bu konuda belki relax olabilirim ama dediğim gibi ortamda hem eşimin ablası hem eşim varken oluşan o ortam çok boğucu oluyor benim için… kadın kraliçe gibi davranmaya başlıyor bir afralar bir tafralar şımarıyor falan buda benim canımı sıkıyor haliyle, böyle hareketlere gerek yok bence yani. Asıl böyle bi ortamda nasıl davranacağımı bilemiyorum ben

Bu konuda belki relax olabilirim ama dediğim gibi ortamda hem eşimin ablası hem eşim varken oluşan o ortam çok boğucu oluyor benim için… kadın kraliçe gibi davranmaya başlıyor bir afralar bir tafralar şımarıyor falan buda benim canımı sıkıyor haliyle, böyle hareketlere gerek yok bence yani. Asıl böyle bi ortamda nasıl davranacağımı bilemiyorum ben
Herzaman gitme ozaman eşinle mesela eşin gitsin gelsin seni kötü hissetiriyosa bi git bi gitme araya zaman bırakarak ziyaret et kadın böyle demek ki değişmez , size gelince de saygıda kusur etme hele eşine hiç ağzını açma erkekler aile diyince aslan kesiliyolar annesini kötüleme sakın..

Gerçekten bu kaynanaları ve görümceleri anlamıyorum, bak gelin terbiyesiz, saygısız bir tip olur anlarım da sakin, iyi huylu gelinlerine de böyle yapıyorlar, anlayamıyorum gerçekten, evladının yuvasını mutsuz etmek hoşlarına mı gidiyor, ya bir abim var evine bile gitmem hiç, yengem histerikli bir kadın en ufak şeyden nem kapar, huyunu bilirim ve asla kendime laf getirmem, uzak dururum, herkes evinde huzurlu olsun , yeğenlerim en iyi şekilde yetişsin, davetsiz asla gitmem ki hiç hoşlanmam, yeğenlerimin doğum günü ve diğer özel günleri haricinde görüşmem, hediyelerini alırım, mutlu ederim o kadar, bu yüzden yeğenlerim beni çok sever , abim ve yengem evliliğini sağlıkla yürütsün o çocuklar mutsuz olmasın diye bu çabam, Türk aile yapısı çok kötü, artık biseyler değişmeli bence 😕

Herzaman gitme ozaman eşinle mesela eşin gitsin gelsin seni kötü hissetiriyosa bi git bi gitme araya zaman bırakarak ziyaret et kadın böyle demek ki değişmez , size gelince de saygıda kusur etme hele eşine hiç ağzını açma erkekler aile diyince aslan kesiliyolar annesini kötüleme sakın..
Sadece eşim olsa kolay ama torununu da görmek istiyor, bebeğim 1 buçuk yaşında ben kendim de olmadan babasıyla babaannesine göndermek istemiyorum böyle olunca kendim de gitmek durumunda kalıyorum ama bir şekilde azaltacağım.. yoo annesini kötülemiyorum artık baktım her seferinde yine suçlu ben oluyorum ağzımı açmıyorum ana kuzusu sonuçta

Gerçekten bu kaynanaları ve görümceleri anlamıyorum, bak gelin terbiyesiz, saygısız bir tip olur anlarım da sakin, iyi huylu gelinlerine de böyle yapıyorlar, anlayamıyorum gerçekten, evladının yuvasını mutsuz etmek hoşlarına mı gidiyor, ya bir abim var evine bile gitmem hiç, yengem histerikli bir kadın en ufak şeyden nem kapar, huyunu bilirim ve asla kendime laf getirmem, uzak dururum, herkes evinde huzurlu olsun , yeğenlerim en iyi şekilde yetişsin, davetsiz asla gitmem ki hiç hoşlanmam, yeğenlerimin doğum günü ve diğer özel günleri haricinde görüşmem, hediyelerini alırım, mutlu ederim o kadar, bu yüzden yeğenlerim beni çok sever , abim ve yengem evliliğini sağlıkla yürütsün o çocuklar mutsuz olmasın diye bu çabam, Türk aile yapısı çok kötü, artık biseyler değişmeli bence 😕
Gerçekten ne istiyor bende anlam veremiyorum, o böyle değişik tavırlar içine girip benim moralimi bozuyor sonra da ben suratsız oluyorum… acaba neden suratsızım bunu sorgulayan yok tabi

Sadece eşim olsa kolay ama torununu da görmek istiyor, bebeğim 1 buçuk yaşında ben kendim de olmadan babasıyla babaannesine göndermek istemiyorum böyle olunca kendim de gitmek durumunda kalıyorum ama bir şekilde azaltacağım
Fazla kriter koyuyorsun arıyosun bacım ver cocuğu eşine gitsin kafa dinle arada aaaa sende ha 😂😂 ne yapabilir cocuğa babaanesi sonuçta

Kızlar neredeyse 3 yıllık evliyim kaynanamla başından beri anlaşamıyoruz kısa kesmek istiyorum çok müdahale eden aşırı kontrolcü bir kadın. Her şeyimize ev düzenime, bebeğime ve daha bir sürü şeye sürekli müdahale ediyor sürekli akıl veriyor benide aşırı geriyor. Yaptığı emrivakiler bizim yerimize karar vermeler de cabası..

Kadını kim görse sen çok iyi katlanıyorsun benim kaynanam olmasını asla istemezdim diyor. O derece değişik bir insan. Neyse ilk başlarda ben pasif agresif davranıp yaptıkları karşısında sadece surat asıyordum ters cevap veriyordum bazen. Bu sefer de eşimle tartışıyorduk anneme saygısızlık ediyorsun vs derdi. Şimdi ise yüzümü hemen düşürmemeye çalışıyorum yeri geldi mi lafımı esirgemiyorum direkt çekinmeden söylüyorum ne konuda olursa olsun, bebeğime asla karışmasına izin vermiyorum ama bazen sinirlerimi çok zıplatıyor öyle bir şey yapıyor ki sinirlerimi alt üst ediyor, yine de gülümsemeye çalışıyorum surat asmamaya dikkat ediyorum.

Eşimle en son az önce tartıştık annesi sebebiyle, çünkü kadın dün bizdeydi (normalde yaklaşık 8 aydır köydeydi daha yeni geldi buradaki evine) ve eşim inanılmaz derecede değişti kadının bir ayaklarını yıkamadığı kaldı, bana da mesafeli uyuz davrandı bende akşam konuyu açtım annesinin yanında neden bana böyle saçma salak davrandığını sordum. Normalde anneci bir insan değildir hele bebeğimize karşı asla karıştırmazdı kaç defa kavga etmişliği var, benimde gönlümü yapmaya çalışır normalde annesi saçma bir şey yapınca ama bu sefer hiç öyle olmadı. Ben öyle neden annesinin yanında öyle davrandığını sorduğumda dedi ki sende kendini görmüyorsun gülümsemen hareketlerin o kadar yapmacık ki aşırı belli oluyor zorlama olduğu, bazen annemle konuşurken üslubuna dikkat etmiyorsun karşında bir arkadaşın varmış gibi kelimelerin tuhaf vs dedi. Bende dedim ki sen önce aradaki dengeyi kurmayı öğren sonra bunları konuşuruz, eğer sen aradaki dengeyi iyi kurabilsen belki böyle olmaz dedim. Ne yapsam yaranamıyorum ben napıcam kızlar?
Benim kv de herşeyi bilir herşeye karışır. Akıl profesörü resmen. Dünyayı yönetecek akla sahip kendine kalsa .
Benim de en iyi bildiğim şey burnumun dikine gitmek.
Çözümü şöyle buldum duymuyorum söylediği şeyleri. Eşim de öyle yapıyor. Defalarca kez anlattım, anlattık, anlattılar.
Fazla görüşmemeye çalışıyorum.
Ha eskiden bende eşimle tartışırdım. Ama gereksiz olduğunun farkına vardım.

Ya ne yapacağım o zaman bende bilmiyorum. Zoraki gülümsemeyi bende istemiyorum o zaman eskisi gibi surat mı asayım? Çünkü surat asmamak için zoraki gülümsüyorum
surat da asmayın zoraki de gülmeyin
küfür hakaret olmadan verin cevabını
ben böyle yapıyorum anne lütfen karışma
böyle daha uygun hiç boşuna nefes tüketme
vs vs uzar gider

biriktirmeyin içinizde sıkıldığınız an söyleyin

Bir de anne babamızı seçemiyoruz. Benim babamın da gereksiz davranışları var. Sürekli eşim de ısıtıp ısıtıp önüme koysa aynı konuları sinirlerim bozulur benim de . Eşim babam geldiğinde surat assa laf sokar gibi konuşsa bende hayırdır derim. Netice de o da benim babam. Her dediğini duyma. Ağzı olan konuşuyor. Kimse için kocanla kötü olma.

surat da asmayın zoraki de gülmeyin
küfür hakaret olmadan verin cevabını
ben böyle yapıyorum anne lütfen karışma
böyle daha uygun hiç boşuna nefes tüketme
vs vs uzar gider

biriktirmeyin içinizde sıkıldığınız an söyleyin
Aynen bende öyle diyorum. Sağol anne eğer bir gün akla ihtiyacım olursa sorarım diyorum. Ya da biz böyle müsanip gördük, kocamla-çocuğumla arama girme diyorum.

Back