Yani rol yapıyorsun ve geçer bence de bu karşı tarafa. Hele kendini belli olmasın diye kastıkça daha çok anlaşılıyor. Ha eşin de bu soğuk, samimiyetsiz iletişimi sezip annesinin gönlünü yapmaya çalıştı anladığım kadarıyla (bence buna da gerek yok).
Bizim toplumda zor olmakla birlikte açık iletişim kurmamanın, zamanında içinize attıklarınızın bedeli bu. Kayın annecim bazı özel konularda o kadar üstüme geldin ve geliyorsun ki üzülüyor ve kızıyorum, diyip duygularını belli etsen belki, nasıl olucak bilmiyorum ama, farklı olabilirdi bir şeyler. Ben sonucu kestiremesem de açık olmaya çalışırım mesela, karşı taraf beni anlamasa da ben kendimi ifade ettiğim için iyi hissederim kendimi.
Eşin de mesele, anne eşimin sana olan tavırları ın farkındayım ama bu zamana kadar malesef sağlıklı iletişim kuramadını, eşim de kendince böyle bir çözüm bulabilmiş belki farkında nile değil, dese annesin de böyle davranmak zorunda kalmasa mesela..
Psikoloji kitabından fırlamış hibi konultum, belki çok zor ama bazen bir saygı çevresinde, büyük bir kavga bile taşları yerine oturtabiliyor. Sahtelikten daha iyi oluypr seviyeli samimiyet.