• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yapmacıkmışım….

Bu memleketin kanunu bu damatlar rahat ettirilir gelinler hizmet ettirilir bir de mutlaka bir kusur bulunur 20 yıldan sonra ben uğraşmayı bıraktım ben olduğum gibiyim kim memnun olmak istiyorsa olsun istemiyorsa da kendi bilir bu arada surat asmak ve zorla gülümsemekten başka yüz ifadeleri de var size eltinin yöntemini önereyim geldiklerinde mutfağa geçin sürekli ikram yapın birini getirin birini götürün bulaşıkları toplayın 5 saat otursalar 5 dakika sizi görebilsinler
Şu yoruma bayıldım evet bunu da yapıyorum arada çok iyi oluyor :D

Bu memleketin kanunu bu damatlar rahat ettirilir gelinler hizmet ettirilir bir de mutlaka bir kusur bulunur 20 yıldan sonra ben uğraşmayı bıraktım ben olduğum gibiyim kim memnun olmak istiyorsa olsun istemiyorsa da kendi bilir bu arada surat asmak ve zorla gülümsemekten başka yüz ifadeleri de var size eltinin yöntemini önereyim geldiklerinde mutfağa geçin sürekli ikram yapın birini getirin birini götürün bulaşıkları toplayın 5 saat otursalar 5 dakika sizi görebilsinler
Evet gerçekten öyle, damatlara karışan eden yok ama gelinler nedense hep bir baskı altında, çok yoruldum. Yaa buda güzel bir taktikmiş bende böyle yapayım sürekli kendime iş çıkartayım belki o anki gerginliğim de gider

Şeye çok güldüm; karşında arkadaşın var sanıyorsun demiş ya ahaha hayırdır karşında İngiltere prensesi mi varmış anasını ne sanıyorsa :) siz insansınız duygularınız var ve aksini göstermek zorunda değilsiniz. Sevmiyorsanız gülümsemeyin,muhatap olmayın vakit geçirmeyin. Ne hissediyorsanız dışarı onu yansıtın ;kv size yaranmaya çalışsın. Eşiniz de masaya çıkıp tepinsin isterse öncelikle eşinizi yok saymayı öğrenin. Görülüp çok ciddiye alınması gereken biri gibi gelmedi bana. Bırakın evde kavga çıkarsa çıksın bazen felaketler iyidir herkes ders alır

Şeye çok güldüm; karşında arkadaşın var sanıyorsun demiş ya ahaha hayırdır karşında İngiltere prensesi mi varmış anasını ne sanıyorsa :) siz insansınız duygularınız var ve aksini göstermek zorunda değilsiniz. Sevmiyorsanız gülümsemeyin,muhatap olmayın vakit geçirmeyin. Ne hissediyorsanız dışarı onu yansıtın ;kv size yaranmaya çalışsın. Eşiniz de masaya çıkıp tepinsin isterse öncelikle eşinizi yok saymayı öğrenin. Görülüp çok ciddiye alınması gereken biri gibi gelmedi bana. Bırakın evde kavga çıkarsa çıksın bazen felaketler iyidir herkes ders alır
Ayy dimi? Gerçekten öyle sanıyor herhalde annesi kraliçe. Bide benim annesine olan tavırlarıma bakacağına biraz da annesinin bana olan tavırlarına baksa keşke, kendisi çok mu samimi benimle.. nedense sadece benim hal ve hareketlerime bakıyor ama neden samimi değilim onun sorusunu sormuyor kendisine. Yok saldım zaten artık, bugün de epey soğuk yaptım kendisine, kimse kusura bakmasın herkes nasıl davranıyorsa karşılığını o şekilde alıyor işte. Evet kavga çıkacaksa da çıksın gerçekten, artık umrumda değil. Bende çok sık görüşmek istemiyorum ama torunum da torunum başlıyor kendisi, o başlamasa eşim hadi annemi alıp bize getireyim torununu görsün vs diyor. Nasıl azaltacağım bu görüşme sıklığını bilmiyorum

Kızlar neredeyse 3 yıllık evliyim kaynanamla başından beri anlaşamıyoruz kısa kesmek istiyorum çok müdahale eden aşırı kontrolcü bir kadın. Her şeyimize ev düzenime, bebeğime ve daha bir sürü şeye sürekli müdahale ediyor sürekli akıl veriyor benide aşırı geriyor. Yaptığı emrivakiler bizim yerimize karar vermeler de cabası..

Kadını kim görse sen çok iyi katlanıyorsun benim kaynanam olmasını asla istemezdim diyor. O derece değişik bir insan. Neyse ilk başlarda ben pasif agresif davranıp yaptıkları karşısında sadece surat asıyordum ters cevap veriyordum bazen. Bu sefer de eşimle tartışıyorduk anneme saygısızlık ediyorsun vs derdi. Şimdi ise yüzümü hemen düşürmemeye çalışıyorum yeri geldi mi lafımı esirgemiyorum direkt çekinmeden söylüyorum ne konuda olursa olsun, bebeğime asla karışmasına izin vermiyorum ama bazen sinirlerimi çok zıplatıyor öyle bir şey yapıyor ki sinirlerimi alt üst ediyor, yine de gülümsemeye çalışıyorum surat asmamaya dikkat ediyorum.

Eşimle en son az önce tartıştık annesi sebebiyle, çünkü kadın dün bizdeydi (normalde yaklaşık 8 aydır köydeydi daha yeni geldi buradaki evine) ve eşim inanılmaz derecede değişti kadının bir ayaklarını yıkamadığı kaldı, bana da mesafeli uyuz davrandı bende akşam konuyu açtım annesinin yanında neden bana böyle saçma salak davrandığını sordum. Normalde anneci bir insan değildir hele bebeğimize karşı asla karıştırmazdı kaç defa kavga etmişliği var, benimde gönlümü yapmaya çalışır normalde annesi saçma bir şey yapınca ama bu sefer hiç öyle olmadı. Ben öyle neden annesinin yanında öyle davrandığını sorduğumda dedi ki sende kendini görmüyorsun gülümsemen hareketlerin o kadar yapmacık ki aşırı belli oluyor zorlama olduğu, bazen annemle konuşurken üslubuna dikkat etmiyorsun karşında bir arkadaşın varmış gibi kelimelerin tuhaf vs dedi. Bende dedim ki sen önce aradaki dengeyi kurmayı öğren sonra bunları konuşuruz, eğer sen aradaki dengeyi iyi kurabilsen belki böyle olmaz dedim. Ne yapsam yaranamıyorum ben napıcam kızlar?
Yanlış yapıyosun bacım... anasının yanında tartışmaya devam ekmeğine ballı yağ sür sen

Dün nasıl soğuk davrandı eşiniz size? Ses tonu mu sertti? Gereksiz laf mı soktu? Onun haricinde anası geldiğinde dilerse ayakalarıni da yıkayabilir ama aralarındaki sevgiye karışamayız. Yakınsanız sık da görüşebilir ama her seferinde sizi de görüşmek için zorlayamaz. Siz seviyeli bir şekilde gereken cevabı verip devam edin kv ile iliskinize.

Dün nasıl soğuk davrandı eşiniz size? Ses tonu mu sertti? Gereksiz laf mı soktu? Onun haricinde anası geldiğinde dilerse ayakalarıni da yıkayabilir ama aralarındaki sevgiye karışamayız. Yakınsanız sık da görüşebilir ama her seferinde sizi de görüşmek için zorlayamaz. Siz seviyeli bir şekilde gereken cevabı verip devam edin kv ile iliskinize.
Şöyle ki normalde aşkım canım cicimli konuşur annesinin yanında da bu böyledir ama bu sefer hep ismimle hitap etti baya mesafeli ve soğuktu annesi ve ablası bizdeyken benimle neredeyse hiç konuşmadı hiç iletişime geçmedik. Arada laf soktuğu da oldu tripli asık suratlı konuştu. Ya bende seviyeli bir şekilde devam etmeye çalışıyorum ama bu sefer adı yapmacıklık oldum işte

Yani rol yapıyorsun ve geçer bence de bu karşı tarafa. Hele kendini belli olmasın diye kastıkça daha çok anlaşılıyor. Ha eşin de bu soğuk, samimiyetsiz iletişimi sezip annesinin gönlünü yapmaya çalıştı anladığım kadarıyla (bence buna da gerek yok).
Bizim toplumda zor olmakla birlikte açık iletişim kurmamanın, zamanında içinize attıklarınızın bedeli bu. Kayın annecim bazı özel konularda o kadar üstüme geldin ve geliyorsun ki üzülüyor ve kızıyorum, diyip duygularını belli etsen belki, nasıl olucak bilmiyorum ama, farklı olabilirdi bir şeyler. Ben sonucu kestiremesem de açık olmaya çalışırım mesela, karşı taraf beni anlamasa da ben kendimi ifade ettiğim için iyi hissederim kendimi.
Eşin de mesele, anne eşimin sana olan tavırları ın farkındayım ama bu zamana kadar malesef sağlıklı iletişim kuramadını, eşim de kendince böyle bir çözüm bulabilmiş belki farkında nile değil, dese annesin de böyle davranmak zorunda kalmasa mesela..
Psikoloji kitabından fırlamış hibi konultum, belki çok zor ama bazen bir saygı çevresinde, büyük bir kavga bile taşları yerine oturtabiliyor. Sahtelikten daha iyi oluypr seviyeli samimiyet.
Bende açık iletişim kurmaya çalışıyorum artık, neyden rahatsız olduysam gidip söylüyorum uygun bir üslupla.. artık öyle zoraki gülümsemeye de çalışmayacağım saldım valla zaten ne yaptıysam suç oldu umrumda değil artık

Kızlar neredeyse 3 yıllık evliyim kaynanamla başından beri anlaşamıyoruz kısa kesmek istiyorum çok müdahale eden aşırı kontrolcü bir kadın. Her şeyimize ev düzenime, bebeğime ve daha bir sürü şeye sürekli müdahale ediyor sürekli akıl veriyor benide aşırı geriyor. Yaptığı emrivakiler bizim yerimize karar vermeler de cabası..

Kadını kim görse sen çok iyi katlanıyorsun benim kaynanam olmasını asla istemezdim diyor. O derece değişik bir insan. Neyse ilk başlarda ben pasif agresif davranıp yaptıkları karşısında sadece surat asıyordum ters cevap veriyordum bazen. Bu sefer de eşimle tartışıyorduk anneme saygısızlık ediyorsun vs derdi. Şimdi ise yüzümü hemen düşürmemeye çalışıyorum yeri geldi mi lafımı esirgemiyorum direkt çekinmeden söylüyorum ne konuda olursa olsun, bebeğime asla karışmasına izin vermiyorum ama bazen sinirlerimi çok zıplatıyor öyle bir şey yapıyor ki sinirlerimi alt üst ediyor, yine de gülümsemeye çalışıyorum surat asmamaya dikkat ediyorum.

Eşimle en son az önce tartıştık annesi sebebiyle, çünkü kadın dün bizdeydi (normalde yaklaşık 8 aydır köydeydi daha yeni geldi buradaki evine) ve eşim inanılmaz derecede değişti kadının bir ayaklarını yıkamadığı kaldı, bana da mesafeli uyuz davrandı bende akşam konuyu açtım annesinin yanında neden bana böyle saçma salak davrandığını sordum. Normalde anneci bir insan değildir hele bebeğimize karşı asla karıştırmazdı kaç defa kavga etmişliği var, benimde gönlümü yapmaya çalışır normalde annesi saçma bir şey yapınca ama bu sefer hiç öyle olmadı. Ben öyle neden annesinin yanında öyle davrandığını sorduğumda dedi ki sende kendini görmüyorsun gülümsemen hareketlerin o kadar yapmacık ki aşırı belli oluyor zorlama olduğu, bazen annemle konuşurken üslubuna dikkat etmiyorsun karşında bir arkadaşın varmış gibi kelimelerin tuhaf vs dedi. Bende dedim ki sen önce aradaki dengeyi kurmayı öğren sonra bunları konuşuruz, eğer sen aradaki dengeyi iyi kurabilsen belki böyle olmaz dedim. Ne yapsam yaranamıyorum ben napıcam kızlar?
Mesafeli olacaksın, saygısızlık etmeyeceksin, sana yapılmasına da izin vermeyeceksin diğer türlü eşin annesini tutmaya devam eder ...

En doğrusunu yapıyorsun bence burda yapmacık olan senin eşin annesini görünce değişiyor iki yüzlü yani

Kayın annecim bazı özel konularda o kadar üstüme geldin ve geliyorsun ki üzülüyor ve kızıyorum, diyip duygularını belli etsen belki, nasıl olucak bilmiyorum ama, farklı olabilirdi bir şeyler.
Açık iletişim karşılıklı olunca işe yarayan bir şey. Şu cümle bu coğrafyada, o annenin ayılıp bayılması, hastalanması, dikkatleri üzerine çekmek suretiyle geline daha da yüklenilmesi demek malesef…

Mesafeli olacaksın, saygısızlık etmeyeceksin, sana yapılmasına da izin vermeyeceksin diğer türlü eşin annesini tutmaya devam eder ...
Saygısızlık etmemeye çalışıyorum zaten zor da olsa gülümsemeye çalışıyorum ama bazen öyle bir hareket yapıyor öyle bir laf ediyor ki sinirlerimi alt üst ediyor anlatamam yani

Açık iletişim karşılıklı olunca işe yarayan bir şey. Şu cümle bu coğrafyada, o annenin ayılıp bayılması, hastalanması, dikkatleri üzerine çekmek suretiyle geline daha da yüklenilmesi demek malesef…
Ayy zaten kaynanam ve eşimin ablası kesinlikle dedikodumu yapıyorlar , buraya geldiler mi hem kaynanam hem görümcem benim her hareketimi süzüyor en ufak bir şeyi yanlış anlayacak moddalar var ya mobese gibi izliyorlar resmen beni, her hareketimi her mimiğimi. Bıktım artık onlardan

Gayet açık ne yazdığım .. kaynananın yanında tartışmaya devam et oda keyiflensin
Kaynanam görmediği tartıştığımızı, onun yanında bir şey belli etmedik ikimiz de. Ama çok uyuz bir insan gerçekten nasıl bu kadar sinirlerimi zıplatmayı başarıyor anlamıyorum. Mesela köyden geldi ya sağ olsun bize kışlık falan getirmiş o malzemeleri almış bizim evdeki kiler odasına gitmiş dolapları falan açmış onları yerleştirmeye calısıyo benim haberim yok ben mutfaktayım tesadüfen gördüm. Hemen yanına gittim ben kendim sonra hallederim sen zahmet etme dedim, bide odadaki tüm dolapları açmış içlerini süzüyor ne var ne yok diye🤦🏻‍♀️maksat dolap karıştırmak. Orda da bir şişede pekmez vardı ben geçenlerde almıştım, eşim de diyo ki aa annem bu pekmezi kavanozlara bölecek demişti unuttu herhalde, bende dedim ki gerek yok böyle bir şeye ben hallederim .. şu uyuz hareketlere bak gel de sinir olma ya benden habersiz yapıyo bide

Kaynanam görmediği tartıştığımızı, onun yanında bir şey belli etmedik ikimiz de. Ama çok uyuz bir insan gerçekten nasıl bu kadar sinirlerimi zıplatmayı başarıyor anlamıyorum. Mesela köyden geldi ya sağ olsun bize kışlık falan getirmiş o malzemeleri almış bizim evdeki kiler odasına gitmiş dolapları falan açmış onları yerleştirmeye calısıyo benim haberim yok ben mutfaktayım tesadüfen gördüm. Hemen yanına gittim ben kendim sonra hallederim sen zahmet etme dedim, bide odadaki tüm dolapları açmış içlerini süzüyor ne var ne yok diye🤦🏻‍♀️maksat dolap karıştırmak. Orda da bir şişede pekmez vardı ben geçenlerde almıştım, eşim de diyo ki aa annem bu pekmezi kavanozlara bölecek demişti unuttu herhalde, bende dedim ki gerek yok böyle bir şeye ben hallederim .. şu uyuz hareketlere bak gel de sinir olma ya benden habersiz yapıyo bide
Başta ben okuduğumda kaynanamın yanında eşime davranışlarını sordum dedin diye ben öyle yazmıştım , eğer duymadıysa iyi.. ama sen bence çok büyütüyosun ortada bişey yok bence. Tamam keşke sormadan etmeden açmasaymış her dolabı ama belki bişey eksik mi diye bakıyodur ? Belki eksikse sana getirecek? Veya baksa ne olur oğlunun evi 😃 sorsan öyle diyecek çünkü hazır cevap üstünden girsen altından çıksan baş edemezsin. Farkındamısın pekmezi kavanozlara bölecek diye sinirleniyosun? Bu hiç iyi bir şey değil ufak şeylere niye sinirlenir ki insan? Sana saygım var aynı düşünmeyebiliriz ama şimdi yeri geliyo biz kendi annemizle anlaşamıyoruz tartışabiliyoruz KV ile anlaşamaman çok normal.. başkasının annesi veya eşinin annesi olunca sanırım coğu kadın Nem kapıyo her hareketinden.. evet gerçekten huzur bozan kötü kaynanalar var ama seninki o tipten değil.. önce kendinden başlamalısın.. eşin sana bişey demiş yapmacıksın demiş herkesi umursama ama eşinin dediğini bi dinle düşün derim.. dışarıdan seni görenler sana gelip olanı söyler çünkü. Sana bunu hakaret olarak söylememiştir olanı söylemiştir..

Kendimden örnek vereyim çok baskıcı ve sesi yükselen bir kadındım eşim bana bi kaç kez sesin çok yükseliyo en ufak şeye bağırıyosun ! Dediğinde biyerden sonra artık duruldum.. misal hani o yüzden sakin kal ortada büyük bişey yok senin rahatsız olduysan söylemelisin eşinin yanında söyle hatta yanliş anlaşılma olmasın , annecim yardımını görüyorum teşekür ederim ama benim mutfakta ve diğer alanlarda bi düzenim var bişeylerin değiştirilmesini veya bakılmasını sevmiyorum sonuçta özel şeyler de olabilir 😉 bitti bukadar.. hem yumuşak hem net🤷🏻‍♀️ bana göre tabi sana göre değilse yine saygım var.. sıkma canını bukadar eşinle kötü olmaya değmez!

Back