Yapışkan Görümcem

angryangel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2011
1.316
10
106
39
İstanbul
Arkadaşlar bu gün malumunuz hafta sonu. Eşimle uzun zamandır baş başa dışarı çıkamıyorduk. Bu gün hava da güzelken dışarı çıkalım dedik. Hem gittiğim kurs için alıncak malzemelerim vardı onları da alacaktık. Görümcem tutturdu ben de geleyim malzemelerin alınacağı yerleri biliyorum diye. Ama ben ona demiştim hoca malzeöeleri alabileceğim yerleri yazdırdı diye. Dün de biz yemek yerken geldi ne zaman gidiyoruz diye eşim gelmeye istekli olmasına rağmen o sorunca ne zaman gideceğimizi siz ikiniz gidin bari dedi. Ben de sen de gel diye ısrar ettim. Sonra görümcem sabah 8 de gidelim ben oradan dershaneye gideceğim dedi. Ben de sabah 8 erken olur o saatte kalkamam sanırım dedim ki eşim haftasonu o saatte hiç kalkamaz ve o saatte aç susuz yola çıkıp dışarıda geçirdiğim vakitten hiçbirşey anlayamam. Neyse sabah 9 buçuk gibi kalktım 10 buçuk gibi kahvaltımızı bitirdik çıkalım dedik eşime bir ara bari biz çıkıyoruz sormazsak küser belki şimdi dedim (çünkü dershaneye gidecek sanıyorum ben hala) Bizim aramamızı bekliyormuş herhalde saniyesinde hazırlanıp geldi. Eşim sordu dersaneye gidecek misin sen diye gitmeyecekmiş eşimin de canı sıkıldı çünkü biz bugün birlikte vakit geçirmek istiyorduk neyse takıldı peşimize bütün günümü de ziyan etti. onun yüzünden adamakıllı gezemedik laf söyleyip durdu. eve dönerken otobüsün kalkmasına yarım saat varmış eşim yakındaki bir pastanede oturup çay içelim dedi bu hemen itirazlarda. yok efendim orası pismiş o oturmazmış. Ben eşimle defalarca gittim oraya bir pisliklerini görmedim. onun yüzünden yarım saat durakta pineklemek zorunda kaldık. Her gittiğimiz yerde böyle yapıyor hep kendi isteklerini kabul ettirmeye çalışıyor. O yüzden çoğunlukla onunla bir yere gitmek istemiyorum ama yapışıyor.

Aynen bugün de resmen haftasonu keyfimin içine limon sıktı.

Keşke aratmasaydın eşine,dersanedesin zannettik der geçerdin

Madem görümcen,teklifsizce gelmek isteyip,sonra istekleri konusunda diretecek kadar samimi imiş...
O halde sen de aynı samimiyetle gerçek sebebi söyleyebilirsin bence.
Mesela kızkardeşimiz olsa,söyleriz.
Aman sen şimdi mızmızlanırsın,birşey beğenmezsin,burnumuzdan getirirsin deriz mesela :)
Eh hadi görümcedir,azıcık sansürlü söyledik diyelim.
Aman canım,biz şimdi gezeriz,başka yerlere takılırız.Sana uymuyor,biz de istediğimizi yapamıyoruz şeklinde olabilir.

siz dışarı çıkma kararınızı onun yanında niye alıyorsunuz?
onamı soracaksınız ne yapacağınızı?
pastaneye giderkende, eşinle aranda konuş, pastaneye doğru ilerle ve gir içeri, o da peşinizden gelsin..
sizin peşinize takıldığında gezerken ona birşey danışmayın..
yanınızda öylece buluntu gibi hissetsin..
böyle böyle sizle beraber gezmekten keyif almaz..
ve zamanla peşinize takılmaktan vazgeçer..
yüzsüz anlayışsızlara fazla müsamaha göstermeye gelmez..

iş eşinde bitiyor.
benım kardeşim olsa , ben açıkça söylerım veya bir arkadaşa uğrayacağız geç geliriz falan derım.

neyse bu eşlerin kız kardeşlerine seslerini çıkaramamalarına anlam veremıyorum.
evde karısına yapmadığını bırakmazlar, ne kız kardeşlerine
ne de annelerıne seslerini çıkaramazlar.

görende eşlerin çocukluğu birlikte geçti sanır
görende aynı evde yaşadılar sanır.

İster alınsın ister kussun madem onu istemiyosunuz söylemeden çıkın bundan sonra ben gelicem derse de biz karı koca takılmak istiyoruz bugun deyin gülümseyerek

Son düzenleme:

bu dediğin maalesef imkansız

Hayatımın çok kıymetli tek bir dakikasını bile kimsenin heveslerini yıldırma politikası yürüterek geçiremem açıkcası.

salaklığıma doymayayım ben

Evet hafta sonunuzu mahveden aslından yine siz olmuşsunuz.

Oturmuş kahvaltınızı etmişsiniz,ne güzel çıkacakken dışarı insanın aklına niye görümcesi düşer ki?

dün gelmek istediğini kendisi söyledi. aramasam da bu sefer haber vermeden gittiler diye hem kendisi hem annesi surat yapar.

her halukarda aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık

Sabah çıkarken hiç ses etmeyecektiniz, yazık etmişsiniz gününüze ...

Biraz yokmuş gibi davranın, madem açık açık söyleyemiyorsunuz o zaman davranışlarınızla belli edin.

Kalbini de kırmayın tabi bir dengede olsun her şey ama ipleri ona ve eşinize bırakırsanız düzelmez.

dün gelmek istediğini kendisi söyledi. aramasam da bu sefer haber vermeden gittiler diye hem kendisi hem annesi surat yapar.

Olur mu hiç?

Asıl siz kendinizi bunu söylemeye sorumlu hissettiğiniz sürece o ya da onlarda yapışmayı kendilerine hak sayacaklar.

Bence eşinizle biryere gitme planı falan yaparken , onun yanında yapmayın yeter , telefonda konuşurken mesela ee yarın napıyosunuz derse planınız olsada söylemeyin evde temizlik yapıcam falan diyin geçin , sonrada biyere gittiğinizi öğrenince laf ederse , son dakikada çıktı falan dersiniz olur biter :)

işin kötüsü de altlı üstlü oturuyoruz çok da birşey gizleme imkanım olmuyor. misafirim gelse ya da eşimin arkadaşları gelse kim gelmiş diye onlar da yukarı fırlıyor. Misafirimle konuşacağım 3 - 5 kelam varsa onların yanında rahatça konuşamıyorum. ya da biz yemek yerken çat kapı dalabiliyorlar evime ya da biz uyurken gelebiliyorlar.

Bu kadar içli dışlı olduk neyi ne kadar gizleyebilirim ki?

bazen dobra dobra konuşmam gerektiğini düşünüyorum ki eşim de beni bu konuda zorluyor ama sonra olabilecek sonuçlarından korkuyorum.

ne saçma insanlarmış ya
boşver surat yaparlarsa yapsınlar siz keyfinize göre eşinle gezin dolaşın onuda asla davet etmeyin kendi söylesede birşeyler uydurun küser küser bir süre sonra alışırlar
çok komikler bence
bende görümceyim abimlerle bir kere bile gezmeye dolaşmaya gitmedim teklif bile etmek aklımın köşesinden bile geçmedi
aksine abim arada arar inci farklı bir yerler önersene bu haftasonu nereye takılsak der bende bildiğim onların gitmediği yerleri öneririm gider gezerler kıskanmayı bırak keyfi bile alırım
ama benim kaynanada biz yeni evliyken ne zaman eşimle gezecek olsak kendi kızı yok ama kızkardeşinin kızını peşimize takardı , keşke o zaman reddetseymişim boşa zamanımızı paramızı o kıza harcamışız

üç gün sonra evlilik yıldönümümüz. eşim ve kendim için sinemada yer ayırtıcam bakalım ne yapacaklar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…