Yapılanlar söylenen sözleri unutamamak. Nasıl davranmalıyım

1mirac

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2016
5.079
4.167
Kızlar selam. Size gene akıl danışmaya geldim kısaca özetlemeye çalışıcam.

Şimdi ben kv ile altlı üstlüyüm. 3 senelik evliyim. 6 ay öncesine kadar yeme içme birdi. Maaşıda annesine veriyordu eşim. Gelir giderler kvdendi. Herşeyin de lafını yaparlardı. Sanki eşim çalışmıyor da biz onlardan geçiniyoruz gibi davranırlardı.

Zaten evin reisi ben ne dersem o olur kafasında. Evime yatmadan yatmaya iniyordum.

Neyse eşimle babası bi konudan kavga etti normalde de pek anlaşamıyorlar ama annesine düşkün eşim.
Neyse eşim kv yi aradı, baya rest çekti. Kv cok bozuldu . Konuşmanın sonunda" bidahada ne ver bana ne al senin kesen ayrı benim ki ayrı " dedi ama kesinlikle evleri ayırmak için değil . Her kavgada böyle blöf yapıyor çünkü eşimin gene götürüp vereceğinden emin. Bende hiç çıkmadım o gunden sonra. Neyse olayın üstüne 3 gün sonra tam da maaş günüydü eşimde vermedi. Çünkü anladı bazı şeyleri. O işin sonu yok dedi

Kv baktı maaş gelmiyor bi şok oldu, bana geldi, Annemle ben muska yapmşız, annem onun ocağını yıkmış annem bu eve gelmeyecekmiş,ev onun muş. Ben doldurmuşum eşimi. Bu zamana kadar bana yemek pişirmiş evimin eşyasını ödemiş hepsi haram olsun muş!(eşimin maaşıyla ödediler) Daha neler neler. Bağırıp çağırdı komşular bile duymuş

Bende ,burası benim esimin evi bende senin gelininim bura benimde evim tabiki gelecek kimsenin de gunahını alma oglun kendi yaptı dedim . Yaaa kendi şeyine laf söylenince nası da dilin açılıyo felan dedi baya tartıştık.
Eşime küfürler beddualar etti.

Ama eşim 1 ay sonra onlarla barıştı. Evler ayrı gene tabi ki annesidir barışsın. Ben bayramlarda ve başka mecburiyetler haricinde asla kv nin yanına gitmiyorum.
Kendisi arada bi geliyor çocuk gibi azarlıyor beni. Örneklere girip konuyu uzatmak istemiyorum ama gözünün üstünde niye kaşın var derecesinde sataşıyor. Bağırıyor. beni sindirmek amacı. Hani evlerde ayrıldı ya hem nefret var içinde,hemde beni sindiriyor ki onun dediği olsun. Benim ağzım açılmasın. Ben o kadınla 5 dakika yanyana gelsem gidince sinirimden ağlıyorum kızlar.

Neyse ben o dediği lafları unutamıyorum. Bu olaydan önce ve sonrada,eşime arkamdan söylediği birsürü şey duydum ve aşırı soğudum.
'Evi temizlemiyor vs. gibi. Aldığı maaşı sorup ' iyi işte git o pinti çingenene ver" demeleri..
Hele sürekli beni azarlaması..

Onunla asla eskisi gibi samimi olup evime girmesini saatlerce oturmasını istemiyorum. Hele aklında tekrar birleşmek vs geçiyorsa asla direk boşanırım bu kadar netim. Artık onlara muhtac yasayamam.

Onun amacı türlü bahanelerle 100-200 eşimden ala ala,yavas yavaş eski düzene dönmek olabilir. Her markete gittiğimizde de görümcem ne kadar tuttu 200 tuttumu vs diye soruyor onuda anlamiyorum.

Ama içim onlardan yana acayip huzursuz. Şuan düzenimiz çok iyi, ama eminim onlar biyerde bişey yapacak. Uni. Okuyan 2 kardesine zaten biz destek olucaz. Ama diğer türlü kvye verilmesini asla istemiyorum.

Eşimse bi tartışmamızda bikere yanlarına gitmediğimi vs ima etti. Onunda Baya içine dert oluyor görüşmemem.

İlk zamanlar kıyamet kopsa girmiyordu evime kv ama simdi girip çıkıyor nadiren. Eminim eskisi gibi oturcak gelip gene yakında.

Sizce unutmalı mıyım? Eskisi gibi gelmeye başlarsa tavırlı mı olmalıyım? Yoksa unutup gene samimiyetimle devam mı etmeliyim ... yerimde olsanız ne yaparsınız.. ben bu kadına nasıl davranmalıyım. Daha anlatmadığım çok şey var kızlar...

pardon da tüm bunlara nasıl müsade ediyorsunuz?

yani olayın en başında evinizi otel gibi kullanmaya, tüm maaşı ona vermeye vs nasıl razı oldunuz? gözünüz bağlandı heralde.

Maasi annesine vermek ne demek yahu? Cocuk gibi gidip harclik mi istiyordunuz birseyler alacaginiz zaman?

Samimi filan olmayin esiniz yine maasini vermeye kalkabilir. Valla bilemedim, cok sabretmissiniz artik herkese duracagi yeri gosterin.
Açıkcası ilk günden beri uğraşıyorum evleri ayırmak için. Etmediğimiz kavga dövüş kalmadı. Eşim asla ayrılmam diyordu sonra baktı ki onlar parasını yiyor biz sığıntı gibi, bişeyin sahibide olamayacak, ayırdı kendisi. Kendi paramı kendim biriktiricem dedi. Siz parayı yiyosunuz beni bugün kapıya koysanız üstümdeki ceketle kalırım dedi.
Kendiside anladı yani.. ama diyorum ya
İçimi huzursuz eden bişey var ne oldugunu bilmedğim

Açıkcası ilk günden beri uğraşıyorum evleri ayırmak için. Etmediğimiz kavga dövüş kalmadı. Eşim asla ayrılmam diyordu sonra baktı ki onlar parasını yiyor biz sığıntı gibi, bişeyin sahibide olamayacak, ayırdı kendisi. Kendi paramı kendim biriktiricem dedi. Siz parayı yiyosunuz beni bugün kapıya koysanız üstümdeki ceketle kalırım dedi.
Kendiside anladı yani.. ama diyorum ya
İçimi huzursuz eden bişey var ne oldugunu bilmedğim

e evlenmeden önce bu durumdan haberiniz yok muydu?

Maasi annesine vermek ne demek yahu? Cocuk gibi gidip harclik mi istiyordunuz birseyler alacaginiz zaman?

Samimi filan olmayin esiniz yine maasini vermeye kalkabilir. Valla bilemedim, cok sabretmissiniz artik herkese duracagi yeri gosterin.
Bizim özel ihtiyaç olsun canımız bişey istediği zaman vs eşim ek işe gidiyordu öyle karşılıyorduk..

e evlenmeden önce bu durumdan haberiniz yok muydu?
Tabi ki vardı da kimse maaşı bana verecek vs demedi. Hepsi sonradan olan şeyler ben sadece altlı üstlü oturacağımı kabul ederek evlendim. Kv sonradan resmen oyun cevirdi. Bu yüzden içim huzursuz zaten..

Bizim özel ihtiyaç olsun canımız bişey istediği zaman vs eşim ek işe gidiyordu öyle karşılıyorduk..

Esin niye parayi annesine vermek icin sizinle bu kadar kavga ediyordu acaba? Ne dusunuyordu hic sordunuz? Cidden merak ettim hangi akilla,dusunceyle insan bunu yapar? Calis kazan annene ver ustune bjsey canin istediginde alabilmek icin ek iş yap. Bu neyin kafasi cidden.
Kv samimi filan olmayin gelip gitse de iyice arsizliga vurur.

İnşallah gözünüz iyice açılır çünkü ne sizin ne eşinizin tam açılmamış şu an bile.. Biran önce taşının ordan.
Mesele hangi konularda..
Şuan için maalesef Çünkü hicbiseyimiz yok, eşim birseyler yapmaya calısıyor ama onunda zamanı var.. ev varken kiraya da gidilmez diyor..

Tabi ki vardı da kimse maaşı bana verecek vs demedi. Hepsi sonradan olan şeyler ben sadece altlı üstlü oturacağımı kabul ederek evlendim. Kv sonradan resmen oyun cevirdi. Bu yüzden içim huzursuz zaten..

kv oyun çevirmemiş ki eşiniz oyun çevirmiş. bence yaırn bi gün yine aynısı olur. allah kolaylık versin. nasıl müdase ettiniz 3 sene hiç anlamadım. ben 1. ayda toplardım eşyalarımı.

Esin niye parayi annesine vermek icin sizinle bu kadar kavga ediyordu acaba? Ne dusunuyordu hic sordunuz? Cidden merak ettim hangi akilla,dusunceyle insan bunu yapar? Calis kazan annene ver ustune bjsey canin istediginde alabilmek icin ek iş yap. Bu neyin kafasi cidden.
Kv samimi filan olmayin gelip gitse de iyice arsizliga vurur.
Onun maaşı olmasa aç kalırlarmış . 3 kardesi okuyor 2si üniversite biri lise.
Bankada 100 milyardan fazla parası var kv nin. Altınları var neler neler. Hiçte aç kalmazlar ama belki her ay köşeye 2 milyar atamaz. Oda benim sorunum degil onlar beni düsündümü bu zamana kadar..

Zaten kardeslerine destek oluruz dedim zorda kalmazlar..

Kv eşinize sizin hakkınızda çingene falan dediğinde eşinizin tepkisi ne oldu? Ben olsam yüzüne bakmam o kadının. Bana bunları söyleyen kv’ye hiç birşey olmamış gibi davranan kocanın da yüzüne bakmam. Bu kadar pasif olan kocamdan da soğurum zaten

Yaşlar kaç merak ettim açıkçası? Ne yapıyorsunuz eşinizle dışarı gezmeye falan gettiğinizde annesinden izin mi alıyorsunuz? Kredi kartı ekstrelerini falan da kontrol eder o kadın.

Siz çalışmıyor musunuz?
Yazı dilinizden ve tarzınızdan anladığım kadarıyla eğitimli bi insansınız, nasıl tahammül ettiniz bu durumlara?
Eşinize destek olabilirsiniz pekala, ve oradan ayrılabilirsiniz.
Karı-koca ilişkinizi etkilemiyor mu bu sorunlar?

Onun maaşı olmasa aç kalırlarmış . 3 kardesi okuyor 2si üniversite biri lise.
Bankada 100 milyardan fazla parası var kv nin. Altınları var neler neler. Hiçte aç kalmazlar ama belki her ay köşeye 2 milyar atamaz. Oda benim sorunum degil onlar beni düsündümü bu zamana kadar..

Zaten kardeslerine destek oluruz dedim zorda kalmazlar..

bankadaki 100 milyarı neyle yaptılar sizce? kendi çalışması ile dğeil tabi sizden tırtıkladıkları ile. siz de dışarı çıkıp dondurma yemek için eşinizi ek işe yolluyorsunuz. allah akıl fikir versin ya.

kv oyun çevirmemiş ki eşiniz oyun çevirmiş. bence yaırn bi gün yine aynısı olur. allah kolaylık versin. nasıl müdase ettiniz 3 sene hiç anlamadım. ben 1. ayda toplardım eşyalarımı.
Banada öyle geliyor. Ama aynı düzene dönerse asla yapamam. insanın gözü kapanıyor gerçekten iyi sabretmişim.
Şimdi durumumuz kötü ayakları yapıyolar eşime.
Bende biz destek oluruz diyorum. Komple gidip annesine vermesindense aylık kardeşlerine para yollasa daha iyi olmaz mi .
Bide 2. Cocuk istiyor eşim. Burdan taşınmadan asla düşünmem..

Mesele hangi konularda..
Şuan için maalesef Çünkü hicbiseyimiz yok, eşim birseyler yapmaya calısıyor ama onunda zamanı var.. ev varken kiraya da gidilmez diyor..
Hangi konuda demeniz bile gösteriyor durumu... Hangi konusu mu var kuzum.. Evlenmeyi bilmiş adamın parasını annesine vermesi ne demek? Bir kez yapsa eşim şoka girerim. Altlı üstlü oturmak...? Hem de o fıtratta insanlarla... Kv çok iyidir yine de yılda 3 4 kezden fazla görüşmemeye çalışırım ki tadımız hep güzel olsun.. Onca laftan sonra hala evinize girmesi... Kv.dem bana çingene diyecek değil evime sokmak adımı testurla anar bir daha. Benim harcadigim parayi görümcem soramaz mesela ... Ne alaka olurum. Sizi (eşiniz ve sen) çok sessiz pasif bulmuşlar. Ama şunu da söylemeden gecemicem anneci adamın düzeldiğini görmedim, çocukluktan farklı bi bağlanma otorite kurma şekli çünkü o annenin yaptığı. Çocukluktan ruha işleyen şeyin düzelmesi çok zor.

bankadaki 100 milyarı neyle yaptılar sizce? kendi çalışması ile dğeil tabi sizden tırtıkladıkları ile. siz de dışarı çıkıp dondurma yemek için eşinizi ek işe yolluyorsunuz. allah akıl fikir versin ya.
Ya iyide o eşimin tercihiydi ve artık değişti durum. İnsan bazı şeyleri zamanla anlıyor vermeseydi annesine koskoca adam cocuk gibi davranıyorsa benim elimden ne gelir ki. Allah akıl fikir verdi işte :) ayrıldığına göre.

X