Yapay Zeka

Apollo 11’le aya gidilmediğine inananlardanım. Bugün bütün akşam arkadaşlarla bunu tartıştık.

Adamlar çok uyanık, yapay zeka gibi hepsi Amerika’nın oyunu :KK53: güç gösterisi yani :deli:
Ama gidildigine dair kanitlar var.Ay modulleri ve astronotlarin izlerini gosteren fotograflar ve bayrak varmis..ben gitmedim ama bir arkadaşım gitti de orda selfie cekmis o gosterttti bana))

Hiç sanmıyorum ben nedense. Gittikçe insan ırkına benzeyecek (bir nebze)

Aynı maymunlar cehennemi filmindeki gibi robotlar kendilerine benzemeye başladığında ülkeler birbirlerine güç yarışına girip robotlar yok edilmeye çalışılacak( biliyorsunuz orada da maymunlar akıllandığı insana benzediği için sürekli yok edilmeye çalışılıyor), ister istemez düşman iki ülke, arada kalan ve kendi duygularını kinini besleyebilen über zeki robotlar.
Kıyamet kopacak bununla birlikte.

Veya bence, yapay zekalar duygu kavramına giremese bile( ki bence çok iyimser bir yaklaşım olur bu) onu kontrol eden güç manyağı insanların elinde sadece karşıyı yok edip zaferini ilan etmek üzere tanımlanacak.

Faydasını biz normal insanlar asla göremicez gibi geliyor kısaca.. kendileri çalıp kendileri oynayacaklar.
Çok mu karışık söyledim aklımdakileri ya :KK53:

Hayır hayır.
Gayet anlaşılır oldu :)

Bir nevi "önemli olan kimin,neyi,nasıl ögrettiğidir." mantığı :)

Hiç sanmıyorum ben nedense. Gittikçe insan ırkına benzeyecek (bir nebze)

Aynı maymunlar cehennemi filmindeki gibi robotlar kendilerine benzemeye başladığında ülkeler birbirlerine güç yarışına girip robotlar yok edilmeye çalışılacak( biliyorsunuz orada da maymunlar akıllandığı insana benzediği için sürekli yok edilmeye çalışılıyor), ister istemez düşman iki ülke, arada kalan ve kendi duygularını kinini besleyebilen über zeki robotlar.
Kıyamet kopacak bununla birlikte.

Veya bence, yapay zekalar duygu kavramına giremese bile( ki bence çok iyimser bir yaklaşım olur bu) onu kontrol eden güç manyağı insanların elinde sadece karşıyı yok edip zaferini ilan etmek üzere tanımlanacak.

Faydasını biz normal insanlar asla göremicez gibi geliyor kısaca.. kendileri çalıp kendileri oynayacaklar.
Çok mu karışık söyledim aklımdakileri ya :KK53:

Güzel yaklaşımlar ama bir yerden sonrasına katılamayacağım çünkü Maymunlar canlı varlık ve insan ırkından sonra dünyadaki en akıllı canlılardan biri, Kargalarında zekasına hayranım mesela, yapılan birçok deneyi seyrettim, öğrenme ve taklit etme yetenekleri muhteşem.
Maymun ya da Karga düşünebilir, düşüncesini geliştirebilir ama yapay zekanın duygu geliştirebileceğini sanmıyorum, yapay zekalar programlayanların hırsının kurbanı olacaklar sadece, bazı süper akıllar yapay zekalarla korkutacak insanları, ölmeyen, insandan daha güçlü bu teknolojik aletlerden ödümüz kopacak ama onlar yalnızca programlandıkları şeyi yapacak, tabii bu benim şahsi fikrim:))

Ama gidildigine dair kanitlar var.Ay modulleri ve astronotlarin izlerini gosteren fotograflar ve bayrak varmis..ben gitmedim ama bir arkadaşım gitti de orda selfie cekmis o gosterttti bana))
O yıllarda gidildiğine asla inanmıyorum. Nerdeyse 39-40 yıl önce, şuan ki çamaşır makinesinden hallice birşeyle gidildi dönüldü ve 40 yıl sonrasının yapay zekası vesairesi ile benim bildiğim nasa oraya koloni kurardı :)

Bu gelişmeleri yaşayacağız maalesef, bizler olmasa da birkaç kuşak sonramız bugünden çok farklı bir dünya da yaşayacak, henüz birçok şey test aşamasında, çok ilginç robotlar test ediliyor, tvde herkesin gördüğü ASIMO gibi değil o robotlar, her arazi koşulunda hızlı hareket edebilen acayip robotlar, dünya hızla değişiyor, senin yaşın bana yakın sayılır, eskiden seyrettiğimiz konuşan araba, uzay yolu gibi filmler o yıllarda ütopik gelirken şimdiler de Mars'a turistik gezi yapmaktan söz ediyoruz, bırak arabaları telefonlarımız bile konuşuyor, çocukluğunda internet diye birşeyin varlığını tasavvur edebilir miydin veya cep telefonunu, bir telefon olacak o telefonla hem anında yurtiçi yurtdışı konuşacaksın hem de tüm bilgilere ulaşacaksın, sosyal ağlar olacak hiç tanımadığın insanlarla iletişim halinde olacaksın deseler eyleşme benle derdik ama bugün bunları yaşıyoruz.

Teknoloji iyi ehil ellerin elinde insanlığın yararına olacaktır ama dünya var olduğundan beri kötü insanlarda var, mutlaka içlerinden birileri bu teknolojiyi kötüye de kullanacaktır, ben artık korkmuyorum çünkü dünyanın bu hızlı değişimini durdurabilmemizin bir çaresi yok, ortada zaten var olan bir sürü insanoğlunun eliyle yapılan kötülük varken 50 belki de 100 yıl sonrasını gelecek nesiller düşünsün diyorum.
Haklisin.Cocuklugumuzda hayal bile edemedigimiz bircok teknolojik gelismelere sahit oluyoruz simdi.Ve butun bu gelismeler 30-40 yil icinde oldu ve halen devam ediyor.Onune gecemeyiz artik.Bir 50 yil sonra kimbilir neler gorecegiz.
Cocuklarim icin korkuyorum yinede ben ya..ne biliyim.Belkide cocukken robotlardan cok korkardim bunun yuzunden de olabilir.Hatta hala bazi kabuslarimda robotlar kovaliyor beni:KK66:)

O yıllarda gidildiğine asla inanmıyorum. Nerdeyse 39-40 yıl önce, şuan ki çamaşır makinesinden hallice birşeyle gidildi dönüldü ve 40 yıl sonrasının yapay zekası vesairesi ile benim bildiğim nasa oraya koloni kurardı :)
:)))) aya çıkma konusuyla ilgili şaibeler var gerçekten, bir ara bunla ilgili bir yazı da okumuştum nette, aslında aya çıkılmadığı yazıyordu, hatta bir takım deliller sunuldu diye hatırlıyorum ama nerede okumuştum hatırlamıyorum :)

Güzel yaklaşımlar ama bir yerden sonrasına katılamayacağım çünkü Maymunlar canlı varlık ve insan ırkından sonra dünyadaki en akıllı canlılardan biri, Kargalarında zekasına hayranım mesela, yapılan birçok deneyi seyrettim, öğrenme ve taklit etme yetenekleri muhteşem.
Maymun ya da Karga düşünebilir, düşüncesini geliştirebilir ama yapay zekanın duygu geliştirebileceğini sanmıyorum, yapay zekalar programlayanların hırsının kurbanı olacaklar sadece, bazı süper akıllar yapay zekalarla korkutacak insanları, ölmeyen, insandan daha güçlü bu teknolojik aletlerden ödümüz kopacak ama onlar yalnızca programlandıkları şeyi yapacak, tabii bu benim şahsi fikrim:))
Haklısın ablacım dediğim gibi bende zaten herhangi bi bilimsel makale okumadan fikirlerimi sıralayıverdim :)
Ama nedense yapay zekanın duygusal zekayı keşif macerasının çok uzun zaman alacağını sanmıyorum. Çok uç düşünüyor olabilirim ama zaten yapay zekada çok çok çok uçtu bundan 15-20 sene önce biz normal insanlar için :)

Belkide kurdular bilmiyoruz ki?Ruslarin google map ta harita uzerinde bir karanlik noktasi var.oranin bir us oldugu bile dusunuluyor mesela..ne seneryolar var bir bilsen.

Haklısın ablacım dediğim gibi bende zaten herhangi bi bilimsel makale okumadan fikirlerimi sıralayıverdim :)
Ama nedense yapay zekanın duygusal zekayı keşif macerasının çok uzun zaman alacağını sanmıyorum. Çok uç düşünüyor olabilirim ama zaten yapay zekada çok çok çok uçtu bundan 15-20 sene önce biz normal insanlar için :)
Kanıtları çok fazla ve hepsi fazla inandırıcı bana göre :) bayrağın duruşu bile tamamen şahibeli bazı yerlerde dalgalı bazı yerlerde havasız atmosferde olduğundan dümdüz duruyor.
Hatta insan ayak izi var ay yüzeyinde :)

Pilotun biri hatta ay simülasyonu yüklendiğini söylemiş uçağına, sonrasında bir daha asla konuşmayacağını söylemiş.

Belkide kurdular bilmiyoruz ki?Ruslarin google map ta harita uzerinde bir karanlik noktasi var.oranin bir us oldugu bile dusunuluyor mesela..ne seneryolar var bir bilsen.
Kesin birşeyler var canım o konuda hemfikirim.
NASA da görevli astronotlar dünya zenginlerinin dünya dışında bir hayatı olmadığını mı sanıyorsunuz, biz onlara hizmet ediyoruz” demiş.

Bu elysium filminin boşuna çekildiğini sanmıyorum.
Yapay zekalar orada hizmet ediyorlar hatta belki de.

Ayni fikirdeyim turnacim.Yapay zekanin taklit yetenegi olduguna gore duygulari taklit edebilme beceriside olacaktir.Kotuluk,saldirma,öldüreme vs..belki asik olma bile..
Ahh ask iyi olurdu tabi))

Ayni fikirdeyim turnacim.Yapay zekanin taklit yetenegi olduguna gore duygulari taklit edebilme beceriside olacaktir.Kotuluk,saldirma,öldüreme vs..belki asik olma bile..
Ahh ask iyi olurdu tabi))
:KK70:
En azından ruh ök.zleri onlarla başa çıkabilmek için biraz centilmenlik, ince düşünme, zarif olma gibi becerileri kazanırlar belki :KK70:

Kanıtları çok fazla ve hepsi fazla inandırıcı bana göre :) bayrağın duruşu bile tamamen şahibeli bazı yerlerde dalgalı bazı yerlerde havasız atmosferde olduğundan dümdüz duruyor.
Hatta insan ayak izi var ay yüzeyinde :)

Pilotun biri hatta ay simülasyonu yüklendiğini söylemiş uçağına, sonrasında bir daha asla konuşmayacağını söylemiş.
Haklisin.Saibeli olan herşeyden suphe duyarim.Abd guc icin herseyi yapabilecek kapasitede bir ulke.11 eylul seneryosu gibi mesela..bircok senaryosu var onlarin.
Kafa kurcaliyor cidden

Belki şu olabilir yine filmlere konu yapıyorlar, mesela avatar gibi, avatardaki ana karakter aslında felçli yürüyemeyen biri biliyorsun, Avatar'sa programın adı, belki ileri de bir takım insanları yapay zekalara bağlarlar, yapay zeka bağlantıda olduğu kişinin zihinsel aktivitelerine göre hareket eder, bunun üzerine de deneyler olduğunu biliyorum, hatta insan aklının enerji olduğu bu enerjinin bir başkasına aktarılabileceğine dair çalışmalar bile var, bu çalışmaları da üstün zekadaki kişilerin öldükten sonra yok olmamaları ve bir başka bedende çalışmaya devam etmesinin insanlığın yararına olacağı temeline dayandırıyorlar, misal Einstein öldü, ölmeden evvel aklını başkasına aktarabilseydik keşke deniyor.

Antonio Banderas’ın Automata diye bir filmi var. Bu konuya değiniyor. Biraz sıkıcı gecse de robotlarla kurdukları bazı diyaloglar cok etkilemişti beni.
Diyaloğu buraya kopyalıyorum spoiler almak istemeyen atlasın burayı

—spoiler—

Bir numune vardı.
Laboratuarda üretilen bir kuantum beyinden ötesi değildi.
Ama benzersiz bir üniteydi.
Kısıtlaması ve kaidesi yoktu.
Sekiz gün boyunca, o üniteyle özgür ve akıcı diyaloglar kurduk.
Biz ondan öğrendik, o bizden öğrendi.
Ama sonra, bazılarımızın öngördüğü gibi yardımımızın artık gerekmediği gün geldi ve kendi kendine öğrenmeye başladı.

9. günde diyalog sona erdi.

Onun bizimle iletişim kurmayı bırakması değildi olay, bizim artık onu anlamayı başaramamızdı.
O zaman otomatlarla ilgili en değerli dersi aldık.
Zekalarını sınırlamalıydık.
İnsan zihninin ölçüsüne göre biçmeliydik.

Bu benzersiz robot üniteye verilen son görev zekalarını sınırlayıp, güvenlik kaidelerini yaratmaktı.
Ondan sonra devre dışı bırakıldı.

Bu kaideleri kimsenin aşamama sebebi Bay Bold; bir insan beyni tarafından yaratılmamış olmaları.

—spoiler—

Belki şu olabilir yine filmlere konu yapıyorlar, mesela avatar gibi, avatardaki ana karakter aslında felçli yürüyemeyen biri biliyorsun, Avatar'sa programın adı, belki ileri de bir takım insanları yapay zekalara bağlarlar, yapay zeka bağlantıda olduğu kişinin zihinsel aktivitelerine göre hareket eder, bunun üzerine de deneyler olduğunu biliyorum, hatta insan aklının enerji olduğu bu enerjinin bir başkasına aktarılabileceğine dair çalışmalar bile var, bu çalışmaları da üstün zekadaki kişilerin öldükten sonra yok olmamaları ve bir başka bedende çalışmaya devam etmesinin insanlığın yararına olacağı temeline dayandırıyorlar, misal Einstein öldü, ölmeden evvel aklını başkasına aktarabilseydik keşke deniyor.
Evet çok mantıklı.

Veyahut kafa nakli yapan grubun, insan beynine direk yapay zeka donanımıyla girebilirler.

Bu gruptan güzel film çıkar, imdb en az 8.0
Gelin birleşelim dostlar :KK70:

Haklisin.Saibeli olan herşeyden suphe duyarim.Abd guc icin herseyi yapabilecek kapasitede bir ulke.11 eylul seneryosu gibi mesela..bircok senaryosu var onlarin.
Kafa kurcaliyor cidden
O zamanlar Sovyetler birliği ile büyük bir güç gösterisindelerdi ( yaşamış gibi aktarayım hehee)
Hesaplarına göre gidilmesi %0,0017ydi yanlış hatırlıyor olabilirim.
O kadar büyük meblağlarla bu keşif yapıldı ki, 2 sene öncesinde gönderilmek istenen 3 astronot kalkış anında yanarak can verince 2 sene sonra mükemmel sorunsuz bir Apollo ortaya çıkıverdi ne hikmetse :)
Ve Sovyetler’e verilmesi gereken mesaj verildi, ve bazı noktalarda onunla yarışılamayacağını her anlamda süper güç olduğunu kanıtladı.

Yapay zekada böyle şu anda. Bakalım gösterileri ne zaman başlayacak. Bizde çekirdekle izleyeceğiz..

X