Yapay Zeka

Harika haber!

İşsizlik meselesi için de tabiki dönem değişik siyasiler sözde uyum sagladikları mesajını veren bir şeyler söylüyor
Çocuklar için yazılım kursları ve robotik kurslar.
Mutlaka artık Yazılımcı yetiştirmek gerektigine ve erken yaşta egitimlerle başlamaları gerektiğine dair.
İnandırıcı buluyor musun? Istihdam konusunda :)

bu bahsi geçen robotlar şuan için insanı alt edemez ama ilerleyen dönemde evet bizim bir segment üstümüz olacaklar :')

çocuklara verilen yazılım kursları gerekli ama maalesef yapay zekalara karşı bir savunma değil,belki kısa vadede olur.

istihdam konusunda aslında bu robotların yapılış amacının o olduğunu düşünüyorum. ve hızlı ilerlemiyor. şuan yakından takip ettiğim şey vicdan meselesi ve en az 1 yılı var eklenmesi için. kendi adıma eğlenceli buluyorum ve hatta mezun olup en azından tek algoritma bile kurabilirsem bu yapay zekalar üzerinde bu benim için zirve olur hahahah torunlarıma bol şans :))

Aklıma izlediğim bir çok dizi film geldi sayenizde :) konu ile ilgili aklıma gelen en örnek verilebilir olan dizi person of interest, the 100.

Person of interest dizindeki senaryonun gerçek olduğuna inanıyorum.
Çünkü ne zaman şehir değiştirsem belediye ..... Şehrine hoşgeldiniz diye mesaj atıyor.
Olay basit aslında. Baz istasyonu gps artık neyse takip ediliyoruz bunu kabullendim. Fakat bu bilgi otomatik olarak kimlere gidiyor niye gidiyor? Belediye aaaa eudora gelmiş hoşgelmiş diyebiliyorsa bu kadar suçlu niye bulunamıyor kafamda deli sorular.

Neyse sonraki konu;

!!!!!!! X files kısmi spoiler alarmı!!!!! :KK70:

X files yeniden başlamış. Son zamanlarda aşılar hakkında o kadar çok kötü şey okudum üstüne diziyi izlemek tuz biber oldu.
Gözle görülmeyen mikrop parazit gibi şeylerle ile dünya nüfüsunu azalma görevini üstlenecek bir manyak çıkarsa biz robotları görmeyiz merak etmeyin. Yapay zekaya sıra gelmez. :KK70:

X filesta hiç aya gidilmediği gösterildi ya hemen bir soru işareti geldi. Teee o zamanların teknolojisiyle yapılan montajın bu zamanın teknolojisiyle saptanabilir olması gerekmez mi?

Neyse yine birsürü cevapsız soru.
Sizden farklı düşündüğüm tek nokta her ne olacaksa yakın gelecekte olacak bence.:deli:

Bizde katildigin icin cok tesekkur eder sizi yine aramizda gormekten zevk duyarız sevgili Mune.Kalp kalp kalp)
Tam çıkıyordum aklıma geldiniz, uzaylılarla ilgili program var HaberTürk'te, ufo beni de götürsün, Mars'ta organik tarım yapar yeşil ineklerden süt sağarım diyenler izleyebilir :KK70:

X