Yapay Zeka

Aslında tam da bu yüzden korkutucu hale geliyor
İnsani özellikler eklenirse diye.
Öğrenme gibi. Vicdan gibi.
Her insani özelliği olan iyi olmuyor malesef.

öğrenme o kategoride insani özelliklerden sayılmıyor aslında. insani özelliklerin eklenmesi bir bakıma bu süreci yavaşlatacak gibi duruyor. aslında herkes bunların insanlığa zararı olacağını biliyor ama teknoloji devrinde yarar zarardan çoksa önüne geçilmez.

Ben de kısa vadede olacagini düşünüyorum. Ben görmesem de çocuğum görecek.
50 yıl :)
Gerci S sassyassyy yanlış hatırlamıyorsam mühendis o daha iyi bilir :)

Beni bir korkutan da VR lar.
Yakında her ortam bir gözlükle saglanabilecegi için, asosyal ve sağlıksız insan sayısı artacak.
Zihin yorgunluğu duyguları ve davranışları da değiştirdiği için psikolojik etkileri şimdiden merakla bekliyorum :)
20 yıl önce telefon internet mi vardı böyle şimdi uçuyoruz şu anda bunlar var 20 yıl sonrasını düşünsene bence de o oadar uzak değil robotlar yapay zakalar zaten yapılmış durumda :KK51:

Yakında her ortam bir gözlükle saglanabilecegi için, asosyal ve sağlıksız insan sayısı artacak.
Zihin yorgunluğu duyguları ve davranışları da değiştirdiği için psikolojik etkileri şimdiden merakla bekliyorum :)

ocak sonunda yurtdışına gidiyorum okumaya ve çok heyecanlıyım çünkü okulun yapay zeka merkezi var :) meraklılarına gelişmeleri günü gününe aktarabilirim :)

şuan için insanlığı bir bilim kurgu filmine çevirmeleri çok uzak ama tabiki bazı değişikliklere yol açabilirler. işsizlik sorunu vs fazlasıyla artabilir kısa vadede ama insanlığın sonuna daha var :)

ocak sonunda yurtdışına gidiyorum okumaya ve çok heyecanlıyım çünkü okulun yapay zeka merkezi var :) meraklılarına gelişmeleri günü gününe aktarabilirim :)

şuan için insanlığı bir bilim kurgu filmine çevirmeleri çok uzak ama tabiki bazı değişikliklere yol açabilirler. işsizlik sorunu vs fazlasıyla artabilir kısa vadede ama insanlığın sonuna daha var :)
Ben cok isterim lutfen paylas benimle

Asosyal dedinde aklima geldi biliyorsundur seks robotlari yapildi.insan teni ve vucudu ile birebir.
Bu zaten olan asosyal durumu daha da kotuye getirecek bence.

öğrenme o kategoride insani özelliklerden sayılmıyor aslında. insani özelliklerin eklenmesi bir bakıma bu süreci yavaşlatacak gibi duruyor. aslında herkes bunların insanlığa zararı olacağını biliyor ama teknoloji devrinde yarar zarardan çoksa önüne geçilmez.

Biyomedikal Müh. Yüksek lisansı yaptım ama lisans alanım sağlık olunca çok yetkin değilim.
Robotların, yazılımların özellikle tıp alanında kullanılması faydanın ötesinde bir şey. Yaygınlaşmasını neler olacagını bir heves bekliyorum
Ote yandan teknoloji ile birlikte çok sey degisiyor.
Kullandığımız telefonlar sayesinde baş parmak kullanimimiz bile evrildi :)
Dolayisi ile zamanla yapısı da adapte olur mu sorusu geliyor akla.
Bütün gün telefon ışığına maruz kalıyoruz.
Küçük ekrandan dünya açılıyor
Bağımlılıklar var.
İntihara sürükleyen oyunlar.
Teknolojinin fayda ile birlikte insanda getirdiği değişim endişe verici.
Burada mesele sağlıklı zihni olan insanı korumaksa ben terazideki fayda-zarar meselesine şüphe ile bakıyorum :)

Iyi mi kötü mü bilemedim....
Günlük hayattımıza yansıyan kısımları şuan için büyük kolaylık diye düşünüyorum.
Mesela Tesla'nın otopilot özelliği olan araçları sayesinde kaza oranlarında ciddi anlamda azalmalar oldu ama tam tersi duruma baktıgımızda IBM'nin insan gücü ve zekası yerine yapay zeka yazılımları kullanarak şirket calışanlarının maaslarından bilmem kac milyon dolar kar elde etmesi de yine yapay zeka yansımaları...
Insan öldürme özelligi olan,hastalıklara teşhis koyabilen,hastanın bilmem kac yıl yaşayacağını tanmin eden robotlar....
Nedense ürkütüyor bu konular beni...
Boşanan yok mu ? :))

Harika haber!

İşsizlik meselesi için de tabiki dönem değişik siyasiler sözde uyum sagladikları mesajını veren bir şeyler söylüyor
Çocuklar için yazılım kursları ve robotik kurslar.
Mutlaka artık Yazılımcı yetiştirmek gerektigine ve erken yaşta egitimlerle başlamaları gerektiğine dair.
İnandırıcı buluyor musun? Istihdam konusunda :)

Senin bu konuda fikrin ne mune merek ettim?)
Yapay zekalar bugünkünden daha fazla gelişecektir ama insanlığı kendi duygu ve düşüncelerine göre yok edeceklerine inanmıyorum çünkü yapay zekalar da insani duygular yoktur, Ayşe'ye öfkelenmez, duyguları incinmez, ağlayan beni kırdın diyen yapay zeka görmeyeceğiz ortalıkta, insanoğlu ona ne yüklerse onu yapar onlar.
Şu an sitede de yapay zeka kullanılıyor, uyarı aldığınızda sizi belli süre banlayan ve ban süreniz bitince üyeliğinizi aktif eden ceza sistemi de bir yapay zeka, size sizi yok edeceğim diyor mu :)))
Kendi komplo teorimi yazayım yapay zekadan korkmamızı isteyen insanoğlunun kendisi bence, biz görebilir miyiz bilmiyorum ama bir gün teknoloji o kadar gelişecek ki herşey yapay zekalar üzerinden yapılacak, belki insanoğlunun belli kesimini yok etmek üzere programlanacaklar, belli bir kitleyi yok ettiklerinde birileri çıkacak ve o yapay zekalarla savaşıyormuş gibi yapacak, insanlığın diğer kısmını kurtarmış bir kahraman gibi görülecek ama yapay zekaların ardındakiler zaten amaçlarına ulaşmış olacak.
Yapay zekadan değil insanoğlunun kötülüğünden korkarım.
Ona bakarsanız robot askerler üretildiğine dair söylentiler dolanıyor, o askerleri programlayacak ve belli kesimlerin üzerine salacak olanlar kimler? Yine insanoğlu.

Bu yapay zeka beni her zaman korkutmuştur.

Mesela,

“Yapay Zekanın sadece insanların verdiği kararları otomatikleştirdiğini düşünmek, elektriğin sadece mumun yerini aldığını düşünmek gibidir.” George Dvorsky (alıntı)

Sadece bu tespit bile çok korkunç bence.

Biraz daha ilerisinde üstün yetenekli inanılmaz ego ile tasarlanmış, belki de dünyada ki en zeki insandan daha zeki bir yapay zekanın( ki bunu kendisi çok iyi bilecek) , duygu kavramını geliştirip kendi aralarında güç yarışına çevirecek. Bana göre!

Filmleri boşa yapmıyorlar alıştırıyorlar önden, sonra kimseye yabancı gelmeyecek..

Bende bugün aya ayak basma yalanına taktım nedense :KK70:
güzel konu :KK16:

A

Mesela,

“Yapay Zekanın sadece insanların verdiği kararları otomatikleştirdiğini düşünmek, elektriğin sadece mumun yerini aldığını düşünmek gibidir.” George Dvorsky (alıntı)

Biraz daha ilerisinde üstün yetenekli inanılmaz ego ile tasarlanmış, belki de dünyada ki en zeki insandan daha zeki bir yapay zekanın( ki bunu kendisi çok iyi bilecek) , duygu kavramını geliştirip kendi aralarında güç yarışına çevirecek. Bana göre!

Filmleri boşa yapmıyorlar alıştırıyorlar önden, sonra kimseye yabancı gelmeyecek..

Korkma konusunda hemfikiriz fakat daha yerinde kararların verildigi,daha adil bir adalet işleyişi olacagından hiç şüphem yok :)

Yapay zekalar bugünkünden daha fazla gelişecektir ama insanlığı kendi duygu ve düşüncelerine göre yok edeceklerine inanmıyorum çünkü yapay zekalar da insani duygular yoktur, Ayşe'ye öfkelenmez, duyguları incinmez, ağlayan beni kırdın diyen yapay zeka görmeyeceğiz ortalıkta, insanoğlu ona ne yüklerse onu yapar onlar.
Şu an sitede de yapay zeka kullanılıyor, uyarı aldığınızda sizi belli süre banlayan ve ban süreniz bitince üyeliğinizi aktif eden ceza sistemi de bir yapay zeka, size sizi yok edeceğim diyor mu :)))
Kendi komplo teorimi yazayım yapay zekadan korkmamızı isteyen insanoğlunun kendisi bence, biz görebilir miyiz bilmiyorum ama bir gün teknoloji o kadar gelişecek ki herşey yapay zekalar üzerinden yapılacak, belki insanoğlunun belli kesimini yok etmek üzere programlanacaklar, belli bir kitleyi yok ettiklerinde birileri çıkacak ve o yapay zekalarla savaşıyormuş gibi yapacak, insanlığın diğer kısmını kurtarmış bir kahraman gibi görülecek ama yapay zekaların ardındakiler zaten amaçlarına ulaşmış olacak.
Yapay zekadan değil insanoğlunun kötülüğünden korkarım.
Ona bakarsanız robot askerler üretildiğine dair söylentiler dolanıyor, o askerleri programlayacak ve belli kesimlerin üzerine salacak olanlar kimler? Yine insanoğlu.
Iste korktuğum nokta bu zaten.o zekayi gelistiren yine bir insan.Hirslari olan egolari olan,kotuluk bilen,gucu eline gecirmek icin savaslar baslatan insanoglu..isterse yapay zekayi pekala bir savas makinesine donustirebilir.Dedigin gibi robot askerler ile savas baslatabilirler.Ve belkide bellu bir sure sonra robotlar kendi istekleri dogrultusunda kendileri yapay zeka gelistirebilecekler.
Ben korkuyorum bunlari düşündükçe..cocuklarima ve torunlarima bıraktığımız gelecek gerek insanlarin kotulugu olsun gerek se yapay zeka bana pek parlak gorunmuyor

Mesela,

Cok dogru Turnam.Bir guc savasi olacak bence ilerde..
Aya ayak basma yalanı ne ola ki onu anlamadim?)))

A

Korkma konusunda hemfikiriz fakat daha yerinde kararların verildigi,daha adil bir adalet işleyişi olacagından hiç şüphem yok :)
Hiç sanmıyorum ben nedense. Gittikçe insan ırkına benzeyecek (bir nebze)

Aynı maymunlar cehennemi filmindeki gibi robotlar kendilerine benzemeye başladığında ülkeler birbirlerine güç yarışına girip robotlar yok edilmeye çalışılacak( biliyorsunuz orada da maymunlar akıllandığı insana benzediği için sürekli yok edilmeye çalışılıyor), ister istemez düşman iki ülke, arada kalan ve kendi duygularını kinini besleyebilen über zeki robotlar.
Kıyamet kopacak bununla birlikte.

Veya bence, yapay zekalar duygu kavramına giremese bile( ki bence çok iyimser bir yaklaşım olur bu) onu kontrol eden güç manyağı insanların elinde sadece karşıyı yok edip zaferini ilan etmek üzere tanımlanacak.

Faydasını biz normal insanlar asla göremicez gibi geliyor kısaca.. kendileri çalıp kendileri oynayacaklar.
Çok mu karışık söyledim aklımdakileri ya :KK53:

Cok dogru Turnam.Bir guc savasi olacak bence ilerde..
Aya ayak basma yalanı ne ola ki onu anlamadim?)))
Apollo 11’le aya gidilmediğine inananlardanım. Bugün bütün akşam arkadaşlarla bunu tartıştık.

Adamlar çok uyanık, yapay zeka gibi hepsi Amerika’nın oyunu :KK53: güç gösterisi yani :deli:

Iste korktuğum nokta bu zaten.o zekayi gelistiren yine bir insan.Hirslari olan egolari olan,kotuluk bilen,gucu eline gecirmek icin savaslar baslatan insanoglu..isterse yapay zekayi pekala bir savas makinesine donustirebilir.Dedigin gibi robot askerler ile savas baslatabilirler.Ve belkide bellu bir sure sonra robotlar kendi istekleri dogrultusunda kendileri yapay zeka gelistirebilecekler.
Ben korkuyorum bunlari düşündükçe..cocuklarima ve torunlarima bıraktığımız gelecek gerek insanlarin kotulugu olsun gerek se yapay zeka bana pek parlak gorunmuyor
Bu gelişmeleri yaşayacağız maalesef, bizler olmasa da birkaç kuşak sonramız bugünden çok farklı bir dünya da yaşayacak, henüz birçok şey test aşamasında, çok ilginç robotlar test ediliyor, tvde herkesin gördüğü ASIMO gibi değil o robotlar, her arazi koşulunda hızlı hareket edebilen acayip robotlar, dünya hızla değişiyor, senin yaşın bana yakın sayılır, eskiden seyrettiğimiz konuşan araba, uzay yolu gibi filmler o yıllarda ütopik gelirken şimdiler de Mars'a turistik gezi yapmaktan söz ediyoruz, bırak arabaları telefonlarımız bile konuşuyor, çocukluğunda internet diye birşeyin varlığını tasavvur edebilir miydin veya cep telefonunu, bir telefon olacak o telefonla hem anında yurtiçi yurtdışı konuşacaksın hem de tüm bilgilere ulaşacaksın, sosyal ağlar olacak hiç tanımadığın insanlarla iletişim halinde olacaksın deseler eyleşme benle derdik ama bugün bunları yaşıyoruz.

Teknoloji iyi ehil ellerin elinde insanlığın yararına olacaktır ama dünya var olduğundan beri kötü insanlarda var, mutlaka içlerinden birileri bu teknolojiyi kötüye de kullanacaktır, ben artık korkmuyorum çünkü dünyanın bu hızlı değişimini durdurabilmemizin bir çaresi yok, ortada zaten var olan bir sürü insanoğlunun eliyle yapılan kötülük varken 50 belki de 100 yıl sonrasını gelecek nesiller düşünsün diyorum.

X