- 11 Ekim 2014
- 14.414
- 40.937
- 598
Ya aslında şöyle konu sahibi dinini yaşamak istiyor, erkek boyunduruguna girmek değilama istekleriniz çok celismiyor mu ?
haremlik selamlık kadar dindarsiniz ama kadın kendi bildiğini yapsın diyosunuz
bende yukarıdaki arkadaş gibi merakımdan soruyorum bunlar celismiyor mu ?
yani yorum yapsam ban yerim gibiYa aslında şöyle konu sahibi dinini yaşamak istiyor, erkek boyunduruguna girmek değil
Hayır çok ayrı konular ,bağlantısını ben mi kuramadımama istekleriniz çok celismiyor mu ?
haremlik selamlık kadar dindarsiniz ama kadın kendi bildiğini yapsın diyosunuz
bende yukarıdaki arkadaş gibi merakımdan soruyorum bunlar celismiyor mu ?
ya sormak istiyorum da ban alacağım dini konular yasak ondan soramiyorumHayır çok ayrı konular ,bağlantısını ben mi kuramadım
Kadın kendi bildiğini yapsın demiyorum ,işin en doğrusu bence zaten başta kadın bu uniyi okumus bu kadar emek vermiş bu erkek diyemez yapma diye ,gitsin o zaman ev hanımı bulsun ,ha eğer gelip görüşmek istiyorsa da kabul ettiği anlama gelecek bu
tıbbiyeli hanımcımBen bunu kabul etmiyorum işte ,o adamın o kadına yapma demeye bile hakkı yok bence ki kadın da yapmışitaatkar kadın bu işe itaatkar degilim sanirim
Ama afedersiniz ama hadsizce bence , ülkenin en iyisi unisinde tıp okuyorum bir de söylüyorum mesleğimi çok sevdiğimi yapacağımı ,bana diyemez sadece su şu bölümler olur diyeHayır çok ayrı konular ,bağlantısını ben mi kuramadım
Kadın kendi bildiğini yapsın demiyorum ,işin en doğrusu bence zaten başta kadın bu uniyi okumus bu kadar emek vermiş bu erkek diyemez yapma diye ,gitsin o zaman ev hanımı bulsun ,ha eğer gelip görüşmek istiyorsa da kabul ettiği anlama gelecek bu
ya kişisel fikrimi soruyorsan bence de deli gibi hadsizceAma afedersiniz ama hadsizce bence , ülkenin en iyisi unisinde tıp okuyorum bir de söylüyorum mesleğimi çok sevdiğimi yapacağımı ,bana diyemez sadece su şu bölümler olur diye
Elbette herkes herşeyi isteyebilir ama hem ondan hem bundan istiyorum olmaz ,o zaman ona göre biri ile gpruseceksin ,kızdığım bu ,yani hem avukata doktora talip ol hem de ev hanımı perfomansi bekle ,bu olmaz işte ,ya kişisel fikrimi soruyorsan bence de deli gibi hadsizce
ama olaya din filan girince bir şey diyemiyorum
yani adamda eviyle çocukları ile yeterince ilgilenecek vakti ve enerjisi olan bir kadın istiyor olabilir/istemeye hakkı var.
bu dediği bölümlerde onun için olabilir vs
Sans eseri kaldı ise kendilerinden talibimÇevremde var bu şekil erkekler ama hepsi 25 ten önce evlendi, eşlerini yüksek lisans yapmalarını desteklediler, ev işlerinde çocuk bakımlarından eşit sorumluluk aldılar .
bu kadın tıp okumayı bilmişya kişisel fikrimi soruyorsan bence de deli gibi hadsizce
ama olaya din filan girince bir şey diyemiyorum
yani adamda eviyle çocukları ile yeterince ilgilenecek vakti ve enerjisi olan bir kadın istiyor olabilir/istemeye hakkı var.
bu dediği bölümlerde onun için olabilir vs
yok o dediğinizi biliyorum yapmak erkeğe hediye filan , aslında zorunluluk yok.Elbette herkes herşeyi isteyebilir ama hem ondan hem bundan istiyorum olmaz ,o zaman ona göre biri ile gpruseceksin ,kızdığım bu ,yani hem avukata doktora talip ol hem de ev hanımı perfomansi bekle ,bu olmaz işte ,
Ayrıca latte belki hep aksini duyduğunuz için öyle biliyorsunuz dur ama dinen de kadının sorumluluğu değildir ev temizlemek yemek yapmak çocuk uyutmak
ben de katlansin demek istemedim zatenbu kadın tıp okumayı bilmiş
okumuş mezun olmuş
TUS'u da yüksek gelecekmiş
bu kadının hangi bölümde en yararlı/mutlu/verimli olur bunu bilecek zekası yok mu?
neden bu kararı olası eşi onu geçtim herhangi bir başka insan evladı alsın?
tabii ki görüş belirtsin ama genelde muhafazakar mahallenin (aslında genel olarak yurdum erkeği) erkekleri görüş belirtmiyor dayatıyor, incitiyor. had bilmiyor. muhafazakar tayfa bunu bir de islam sosuyla yapıyor, daha manipülatif oluor.
benim etrafımda benden zeki diyeceğim adam sayısı bir elin parmaklarını geçmez mesela --bunu da genel olarak herkes belirtir bana ait bir ukalalık değil.
üstelik ben çok da itaatkarimdir ilişkilerimde sakinimdir, dırdır etmem, restleşmem, didişmem. adam inat filan yapmıyorumdur yani yaptığım bir şeyi, rasyonel olan gereken olduğu için yapıyorumdur...
dolayısıyla zekama, yeneteneğime, kapasiteme ve kararlarıma saygı duymayan adama katlanamam misal.
Nerden aklıma geldi bilmiyorum da biraz iç dökmek olsun ,şeye de sinir olmustim son sözü ben söylerim ama dimi bu konuda anlaşalımbu kadın tıp okumayı bilmiş
okumuş mezun olmuş
TUS'u da yüksek gelecekmiş
bu kadının hangi bölümde en yararlı/mutlu/verimli olur bunu bilecek zekası yok mu?
neden bu kararı olası eşi onu geçtim herhangi bir başka insan evladı alsın?
tabii ki görüş belirtsin ama genelde muhafazakar mahallenin (aslında genel olarak yurdum erkeği) erkekleri görüş belirtmiyor dayatıyor, incitiyor. had bilmiyor. muhafazakar tayfa bunu bir de islam sosuyla yapıyor, daha manipülatif oluor.
benim etrafımda benden zeki diyeceğim adam sayısı bir elin parmaklarını geçmez mesela --bunu da genel olarak herkes belirtir bana ait bir ukalalık değil.
üstelik ben çok da itaatkarimdir ilişkilerimde sakinimdir, dırdır etmem, restleşmem, didişmem. adam inat filan yapmıyorumdur yani yaptığım bir şeyi, rasyonel olan gereken olduğu için yapıyorumdur...
dolayısıyla zekama, yeneteneğime, kapasiteme ve kararlarıma saygı duymayan adama katlanamam misal.
Latte ama bu isteğini yanlış kişiye söylüyor sorun buben de katlansin demek istemedim zaten
sadece adam isteklerini söylemiş bence demek istedim zaten ortada evlilik ilişki vs yok neyi dayatacak ki
orası öyleŞunu anladım ama lisans eğitimi ile bazı eğitimler asla paralel ilermiyor ,buna daha çok dikkat edeceğim mesela
neden yanlış olsun ki insan aile hekimi uzmanı biriyle evlenmek istiyorsa elbette tıp mezunu birine söylemeli bunuLatte ama bu isteğini yanlış kişiye söylüyor sorun bu
Ama kadin kocasina itaat etmeli?Ben bunu kabul etmiyorum işte ,o adamın o kadına yapma demeye bile hakkı yok bence ki kadın da yapmışitaatkar kadın bu işe itaatkar degilim sanirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?