Yanlışlıkla evleneceğim galiba!

8 aylık bir ilişkim var kızlar.Sorun şurda herşeyi çok hızlı yaşıyoruz daha 2.ci ayımızda evlilik konuşması geçmişti o zamanlar çok ciddiye almıyordum açıkçası ama artık sevgilim aileler tanışsın seneye istemeye gelelim diyor.Benimse tereddütlerim var ona daha erken şimdiden ne acelemiz var dediğimde de hata mı yaptım ayrılcak mısın beni bırakmayacaksın dimi diyor sürekli.
ben 21 yaşındayım sevgilim 33 yaşında ilk problem bu .ben şuan üniversite okuyorum 2.üniversiteye de hazırlanıyorum ama o ortaokul mezunu ikinci problemde bu. şuan liseyi dışardan bitirmeye çalışıyor gerçi kpss ye girecek lise bitince ama garantisi yok eğer kazanıp memur olamazsa iş daha kötüye gidecek.şuan güvenik görevlisi ve aldığı maaş yetmiyor bide evlensek çocuk olsa nasıl bakacak eve ek iş yaparım diyor ama bilmiyorum.en basiti bir haftalık yurtdışına gidelim tatile turlarla fiyatı uygun hem taksitte yapıyorlar diyorum ben bir hafta eğlenmek için 9 ay taksit ödeyemem diyor .düğünü şurda yapalım gelinliğim şöyle olsun diyorum o kadar lükse ne gerek var diyor.araba alalım diyorum kredim bitsin en fazla şahin alırız aşkım param ona yeter diyo o da mutlu değil sonuç olarak hak veriyorum ama böylede olmuyor aklımı mı kalbimi mi dinlemeliyim napmalıyım?
1.si daha yasın 21 önünde güzel bir hayat var öncelikle eğitimine ve kariyerine odaklanmalısın. işini eline almadan kesinlikle evlenme ve kendinden büyük birisiyle evlilik yapacaksan bu kişi şartları oturmuş biri olsun yani gerekli olgunlukta ve evlilik için gerekli şartlara sahip biri
2.aranızda eğitim farkı olduğundan bahsetmişsin orta okul ve ünv. bu ciddi bir uçurum kafa yapılarınız uyuşmayabilir ierde bunu iyi gözlemle
3.olarakta maddi olarak yeterli imkan yoksa mutlaka hırıltılar başlıyor ne yazık ki bunu da iyi değerlnendşr

yahu ne evlenmesi bu yaşta bence sakın öyle bir hataya düşme hele ki böyle maddi sıkıntıların olacağı bir evliliğe hiç yanaşma derim. zaten denginiz de değil, valla 8 aylık evliyim evlilikte saygı sevgiden sonra ilk gelen şey maddiyat, sürekli sıkıntı stres olmaz, üstelik yaş farkınız da çok, zaten adamın 2. ayda evlenmek istemesi aranızdaki yaş farkı. önünüzde çok güzel geçirebileceğiniz yıllarınız varken neden evlilik gibi ağır bir yükün altına giriyorsunuz anlamıyorum, 2 sene daha beklemek istiyorum diyin, 2 seneye ayrılmazsanız evlenirsiniz.

Evet siz dediğinizde farkettim sonra da merak ettim ne oldu diye ama bir sürü de yorum yazan var ben nasıl bu sayfayı buldum onu da bilmiyorum
Çok tatlısın ya çok güldüm valla sayenizde :KK70: hakkatten nerden buldunuz bu konuyu :))))
Konu sahibi şu konuya bence bi açıklık getirsin bende merak ettim :)))))

Ablacım son yazılanları okumadım fakat şöyle birşey var ki sen daha 21 yaşındasın tam gezecek eğlenecek zamanların hayatının en dolu yılları o ise çoktan bunları aşmış 33 yaşında ve bu senin ayağına bir taş koyacak hayatını yaşaman zorlaşacak sen gezmek dışarı çıkmak isteyeceksin o istemeyecek yaşından dolayı bu kadar acele ediyor 8 ay çok ama çokkk kısa bir süre böyle önemli bir karar alman için üstelik bu sıkıntılar varken.. Bence sen bu işi bırak ve önüne bak senden çok düşük hayat şartları yaşayan biri çünkü.. Daha çok gençsin ve önüne sana daha uygun hem yaşı hem hayat standartlarıyla daha rahat bir insan çıkacak karşına emin ol çok gençsin

8 aylık bir ilişkim var kızlar.Sorun şurda herşeyi çok hızlı yaşıyoruz daha 2.ci ayımızda evlilik konuşması geçmişti o zamanlar çok ciddiye almıyordum açıkçası ama artık sevgilim aileler tanışsın seneye istemeye gelelim diyor.Benimse tereddütlerim var ona daha erken şimdiden ne acelemiz var dediğimde de hata mı yaptım ayrılcak mısın beni bırakmayacaksın dimi diyor sürekli.
ben 21 yaşındayım sevgilim 33 yaşında ilk problem bu .ben şuan üniversite okuyorum 2.üniversiteye de hazırlanıyorum ama o ortaokul mezunu ikinci problemde bu. şuan liseyi dışardan bitirmeye çalışıyor gerçi kpss ye girecek lise bitince ama garantisi yok eğer kazanıp memur olamazsa iş daha kötüye gidecek.şuan güvenik görevlisi ve aldığı maaş yetmiyor bide evlensek çocuk olsa nasıl bakacak eve ek iş yaparım diyor ama bilmiyorum.en basiti bir haftalık yurtdışına gidelim tatile turlarla fiyatı uygun hem taksitte yapıyorlar diyorum ben bir hafta eğlenmek için 9 ay taksit ödeyemem diyor .düğünü şurda yapalım gelinliğim şöyle olsun diyorum o kadar lükse ne gerek var diyor.araba alalım diyorum kredim bitsin en fazla şahin alırız aşkım param ona yeter diyo o da mutlu değil sonuç olarak hak veriyorum ama böylede olmuyor aklımı mı kalbimi mi dinlemeliyim napmalıyım?
canım benim kesinlikle aklını dinlemelisin anlattığın problemler evlendikten sonra devleşir önünü alamazsın ve mutsuz olursun yaşınız eğitim durumunuz düşünce farklılığınız ortak ne yönünüz var bilmiyorum ama bunlar fazlasıyla yeter bi evliliğin mutsuzluğuna ... iyi düşün hayat laylaylom değil kesinlikle

sen 31 yaşındayken yanı hayatının en güzel yıllarında okulunu bitirmiş mesleğini eline almışken o 43 yaşında olacak ve belki de hala kpss ile uğraşıyo olacak ....

Bu aralar bahsettiginiz sey moda zaten. Okunan universitelerin degersizlestirilmesi. Neyse,evlendikten sonra anlayacaksiniz ne buyuk hata yaptiginizi,simdi ne anlatsam bosa. O zaman o duvarlariniza ayni diplomayi astiginiz insanlari mumla arayacaksiniz

Aynen katılıyorum

Emek küçümsemek diploma master neymiş yeaaa demek moda oldu

Elbette diploma insanlığı beraberindr getirmiyor

Lakin hem düzgün insan olup hem de eğitimi konu sahibesininkine denk insanlar da var

Davul bile dengi dengine

Konu sahibesi evlenirse pişman olacak bence

Aynen katılıyorum

Emek küçümsemek diploma master neymiş yeaaa demek moda oldu

Elbette diploma insanlığı beraberindr getirmiyor

Lakin hem düzgün insan olup hem de eğitimi konu sahibesininkine denk insanlar da var

Davul bile dengi dengine

Konu sahibesi evlenirse pişman olacak bence
Yani insan sinir oluyor bir yerden sonra. Okumus insan diyorum amaaaaan kendini gelistiremedikten sonra ne anlami var diyorlar. Bu devirde gencecik insan ortaokul mezunu olur mu diyorum e kendini gelistirdikten sonra olsun diyorlar :KK66: cinnet geldi yeminle ustume basima

Yalnız en basiti dediğin şey yurt dışı tatili bilmem farkında mısın? Millet daha yurt içinde zor tatile çıkıyor.Bence sen bu adamla evlenirsen maddi açıdan çok sıkıntı yaşarsın sürekli daha fazlasını isteyeceksin gibime geldi çünkü.
Ayrıca daha okulun bitmemiş bence her ihtimali düşünerek önce okulu bitirip kendine iş bulmalısın.

21 yaşındasın daha hayatının baharında son. Ünv okuyorsun 33 yaşındaki adamla nasıl tanıştıniz?
8aydir berabersiniz evlilik şimdi aşkım düşunme derim. Daha oluyom kızım. Ünvanı bitir hele ikinci ünv diplomani al işini kur sora dusun. Evlenmeden önce hayatını kurtar kendini..
O adam evlenmeye hevesli yaşım geçiyor diye bişe senin istedigini aldırmıyor ne gerek var diyor evlenince emin ol kı aldrtmaz mantıklı düşün. Ya okul ya evlilik senin yerinde olsam okul derdim evlilik hep olur zaten

Bu adam hiç akıllı değil hatta fazlasıyla cüretkar buldum ben.universite okuyan standardı farklı bir kızla hemen evlenmek istiyor..Akıllı olsaydı yurt disinda tatil yapalim dediğinde bu ilişkiyi bitirmeliydi.adamin şartları belli siz yurtdışı tatilinden bahsediyorsunuz.

21 yaş evlenmek için çok erken ve yaş eğitim sorunu da var sizde bence iyi düşün sevgi olsa bile bir süre sonra aradaki eğitim ve kuşak farkı sevginizin azalmasına neden olur

Hayata 1 kez geliyoruz unutmayın demo hakkımız yok :KK66:

21 yaşında olsam daha çok okur gezer güler coşar ve daha çok keyfime bakarım evlilik 30 a yakınken bence en erken yapılmalı

Bunu 27 yaşında cok sevdigi biri ile evlenen biri yazıyor
Acele etme ..

Buraya bunları 21 yaşında hayatın baharında aşık ve mutlu olan veya olması gereken biri olarak yazıyorsan zaten bu işin olacağı yoktur sen de biliyorsun ve bunları 55 sayfa okuyup tekrar etmeye devam edeceksin. 33 yaşında ortaokul mezunu bir adam kendini de geliştirmemiş yarın bir gün seni herşeyden kıskanıp kendi entellektüel yaşamına seni zorlayacak yurtdışı diyorsun yurtdışına vize bile alamayabilir. Allah yardımcın olsun
Konuyu nerden buldun? Arşivi mi araştirdin :KK70:

X