Yanlışlıkla evleneceğim galiba!

8 aylık bir ilişkim var kızlar.Sorun şurda herşeyi çok hızlı yaşıyoruz daha 2.ci ayımızda evlilik konuşması geçmişti o zamanlar çok ciddiye almıyordum açıkçası ama artık sevgilim aileler tanışsın seneye istemeye gelelim diyor.Benimse tereddütlerim var ona daha erken şimdiden ne acelemiz var dediğimde de hata mı yaptım ayrılcak mısın beni bırakmayacaksın dimi diyor sürekli.
ben 21 yaşındayım sevgilim 33 yaşında ilk problem bu .ben şuan üniversite okuyorum 2.üniversiteye de hazırlanıyorum ama o ortaokul mezunu ikinci problemde bu. şuan liseyi dışardan bitirmeye çalışıyor gerçi kpss ye girecek lise bitince ama garantisi yok eğer kazanıp memur olamazsa iş daha kötüye gidecek.şuan güvenik görevlisi ve aldığı maaş yetmiyor bide evlensek çocuk olsa nasıl bakacak eve ek iş yaparım diyor ama bilmiyorum.en basiti bir haftalık yurtdışına gidelim tatile turlarla fiyatı uygun hem taksitte yapıyorlar diyorum ben bir hafta eğlenmek için 9 ay taksit ödeyemem diyor .düğünü şurda yapalım gelinliğim şöyle olsun diyorum o kadar lükse ne gerek var diyor.araba alalım diyorum kredim bitsin en fazla şahin alırız aşkım param ona yeter diyo o da mutlu değil sonuç olarak hak veriyorum ama böylede olmuyor aklımı mı kalbimi mi dinlemeliyim napmalıyım?
Maddı kısım için birşey soyleyemem ama sizin aranızda level farkı var bence

Kendi iç dünyanızda birşeyleri kabul etseniz iyi olur gibi. O zaman daha mantıklı kararlar alabilirsiniz.
Önemli olan diploma değil de edepse, neden zorla liseyi bitirtip üniversite "kazandırdınız"?
Edepli ve iyi ya üniversite okuyanlardan? Bal gibi de yanınızda taşıyabilecek kalıba sokmuşsunuz adamı.
Madem önemli olan diploma değil, siz neden ikinci üniversiteye kayıt olup birşeyler yapmak için uğraşıyorsunuz?
Hoş ben bunların olduğuna da inanmıyorum ya neyse.

Gayeniz eleştirmek yerine yardım etmek olsaydı eğer yazdıklarımı dikkatli okurdunuz akıl süzgecimden geçirdim ve o insanla beraber mutlu olacağımı anladım üniversite benim için olmasa da olur birilerinin ağzı kapansın istedik ve başardık zamanında maddi imkansızlık ve sıkıntılardan dolayı tamamlayamadığını bilseydim eğer ilk başta emin olun burda bu konuyu açmazdım dahi
Ben mi neden ikinci üniversite okuyorum sevdiğim ve ilgi duyduğum alanda en iyisi olmak için .hayallerime adım adım gitmek için.kimse bana bunun için bir baskı yapmadı keyifle ilerliyorum o yüzden ve yine siz söylediklerimi o kadar anlamamışsınız ki okumayanlar iyi okuyanlar kötüye getirmişsiniz resmen olayı tekrar söylüyorum okumak çok güzel diplomanın olması bir emeğin göstergesi fakat herşey demek değil .
Anlamadığım asıl konu da ne biliyor musunuz? Şu konu üstüne birçok kişi yorum yaptı onlarda klavye başında beni tanımadan görmeden fikrini beyan etti amaçları sadece bir parça yardımım dokunur mu düşüncesiyle .Peki siz nasıl bu kadar kalbinizi karartıp acımasızca yargılayabiliyorsunuz ?

8 aylık bir ilişkim var kızlar.Sorun şurda herşeyi çok hızlı yaşıyoruz daha 2.ci ayımızda evlilik konuşması geçmişti o zamanlar çok ciddiye almıyordum açıkçası ama artık sevgilim aileler tanışsın seneye istemeye gelelim diyor.Benimse tereddütlerim var ona daha erken şimdiden ne acelemiz var dediğimde de hata mı yaptım ayrılcak mısın beni bırakmayacaksın dimi diyor sürekli.
ben 21 yaşındayım sevgilim 33 yaşında ilk problem bu .ben şuan üniversite okuyorum 2.üniversiteye de hazırlanıyorum ama o ortaokul mezunu ikinci problemde bu. şuan liseyi dışardan bitirmeye çalışıyor gerçi kpss ye girecek lise bitince ama garantisi yok eğer kazanıp memur olamazsa iş daha kötüye gidecek.şuan güvenik görevlisi ve aldığı maaş yetmiyor bide evlensek çocuk olsa nasıl bakacak eve ek iş yaparım diyor ama bilmiyorum.en basiti bir haftalık yurtdışına gidelim tatile turlarla fiyatı uygun hem taksitte yapıyorlar diyorum ben bir hafta eğlenmek için 9 ay taksit ödeyemem diyor .düğünü şurda yapalım gelinliğim şöyle olsun diyorum o kadar lükse ne gerek var diyor.araba alalım diyorum kredim bitsin en fazla şahin alırız aşkım param ona yeter diyo o da mutlu değil sonuç olarak hak veriyorum ama böylede olmuyor aklımı mı kalbimi mi dinlemeliyim napmalıyım?
olmaz o iş canım baştan demesi sen daha şimdiden razı değilsin

O zamanda aynıydı ama ilk başta önemsemedim parasına bakıyımcı değilim çünkü ve benim takıldığım nokta parasının miktarı değil onu nasıl kullandığı e takdir edersiniz ki tanıdıkça öğreniyorsunuz bunuda
Siz önce bir çalışmayabaşlayın, sonra para nasıl akıp gidiyor öğrenin, sonra bir gıdım maaşı kullanamıyor diye eleştirmeye devam edecekmisiniz bakalım..

Bide yurtdışı diyorsunuz yahu vallahi gülecektim. Ben mevcut durumda bir süre düşünemiyorum bile, adamcağız muhtemelen yarım kadar maaşla nasıl düşünsün. Yazık... Birbirinize uygun değilsiniz, olabilir. Suçlamadan ayrılın bitsin. Kapasitesi o yani ne yapsın..

bu işlerde çekinmek olmaz. o yüzden iyi düşün. seviyor olabilirsin ama ilerisini de düşünmelisin. kaldı ki sen üniversite okuyorsun. elbette ki bi lise mezunundan daha yüksek maaş alacaksın ve sen çalışıp yüksek maaş aldığında kocan gurur yapıp çalışma diyebilir bile. bunun yanında maddi sorunlar ilişkileri de bozuyor ve ileride çocuğunuz olduğunda o da bu durumdan etkilenir. bence öncelikle sevgiline şu an erken olduğunu ve önce ikinizin de okulunuzu bitirip işe girmeniz gerektiğini söylemelisin. sen okulunu bitirip işe girdiğinde eğer o hala liseyi bitirmemişse bu okul konusuna verdiği öneme göre olur ya da olmaz dersin. en önemli olanı meslek ileride sevginiz kalmazsa arada kalan saygıyı da maddi sıkıntılar yüzünden kaybetmemeye dikkat et.

Ne kadar ayıp düşünceler Madem böyle düşünüyorsunuz 8 aydır neden adam oyalıyorsunuz Ayrıca adamın 8 ay önceden maaşı bu kadar değil miydi Madem istemiyorsunuz tereddütlerin İzvar neden adami oyalıyorsunuz. Hayatınızdaki adama üzüldüm gerçekten Madem böyle düşünceleriniz var O zaman bir an önce bırakın adam kendi hayatına baksın Madem dengi olduğunuzu düşünmüyorsunuz bırakın adam kendine denk birini bulacaktır. Ama tahsil lisans Bunların hepsi boş iş Önemli olan insanın içinin temizliği dürüst olması güvenilir olması

Ay 21 yasinda bu kadar gore bile yanlis yapilmaz ki. Ne isin var senin 33 yasinda hala hayatta ne yapacagindan bir haber hayallerle yasayan bi adamla?

Net ayrıl. Adam iyidir kötüdür demiyorum. Ama belli ki ideallerin var ve peşinden koşuyorsun. Birinci üniversiteni okurken ikinci için çabalıyorsun. Demek ki ailen de destek oluyor. Maddiyat önemlidir demiyorum. Ama istediğin gelinliği giyemediğin, istediğin evde oturamadığın, istediğin ayakkabı parasını babandan almayı bırakıp çabalamaya geçince seni bu süreç yıpratır üstüne adama sarar onun da psikolojisini bozabilirsin. Şahine tamamım gelinlik, düğün yeri, düğünüm önemli değil. O yanımda olduğu sürece ben mutluyum dersen maddiyat benim için gereksiz detay dersin durma devam et

X