Yanlış tanı ne yapmalıyım

drfne

Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2024
133
50
24
Daha önce vitamin eksikliğinden depresyona girmiştim. Daha sonra psikiyatriste başvurdum. Bana psikotik depresyon teşhisi koymuş galiba. E nabızda değil ama e reçetede gözüküyor. Bu tanıyı nasıl kadırabilirim. depresyonda olduğuma inanmıştım ama vitaminlerin düzelince geçti. Doktora yanlış yansıtmış olabilirim kendimi onun da suçu yok aslında. Kendisi yanlış teşhis koyduğunu açıklayıp silebilir mi. Nasıl ilerlemeliyim

silinmesin ne zarari var ki kim gorecek?
depresyon (cogu insan icin) ömürlük bir hastalik degildir. zaten ilacini terapisini alan sürecini atlatip depresyonsuz bir hayata devam edebilir. sizin enabizinizda depresyon yazmasi bir sey ifade etmiyor ki sonucta yasanmis ve bitmiş. belki de psikiyatrinizin ilaci ile düzeldiniz.
ben grip oldum iyilestim o zaman artik grip degilim onu da mi silsinler?

Galiba heyete başvurmanız gerekiyor, rapor için. Ama önce tekrar bir psikiyatriste danışın, belki de önemsiz bir şeydir.

Ama bana ilaç raporu vermiş. Bir de ben o verilen ilaçları hiç kullanmadım

Eşimin bileğindeki ağrı yüzünden bir doktor hiçbir tetkik yapmadan sinir sıkışması teşhisini girmiş sisteme. Daha sonra işlemler yapıldı ve sorunun öyle olmadığı anlaşıldı.
Üstünden yıllar geçti, biz özel sağlık sigortası yaptırdık ve şu an gerçekten eşimin bileğinde sinir sıkışması var. Daha önce doktorun girdiği o tanı yüzünden bununla ilgili hiçbir işlemde sigortadan faydalanamıyor eşim. Yani bu yanlış teşhis olayı sıkıntı. Üzerinden çok zaman geçtiği için teşhisi kaldırtamadık, daha doğrusu soruşturduk biraz, şu an tanısı girilen hastalık mevcut olduğu için önceden olmadığını ispatlamak vs çok zor dediler biz de uğraşmadık.
Sizin teşhisiniz yeniyse biraz zorlayın, belki kaldırtabilirsiniz. Yalnız sizinki psikolojik bir durum olduğu için ispatı nasıl yapılır bilemedim, doktor bana geldiğinde depresyondaydı deyip konuyu kapatabilir.

Önemsiz olduğunu düşünmüyorum rapor da engel teşkil eder mutlaka
Nasıl bu kadar bilgisiz olmayı başarabiliyorsunuz? Rapor herhangi bir şeye engel teşkil etmez.

Şöyle saçma sapan şeyleri yayıp, konu açıp gerçekten depresyonda olan, tedaviye ihtiyacı olan insanları gereksiz yere endişelendiriyorsunuz.

Yanlış tanıyla alakalı yorumum yokta. İlaçlara rapor çıkarmış olması neden bi engel teşkil etsin ki?

Sistemden kaldırmak için aynı doktorun bakanlığa dilekçe vermesi gerekiyor. O da yapar mı bilmem.

Eğer askerlik(profesyonel) pilotluk vs düşünmüyorsanız çok da problem olmaz diye düşünüyorum.

Sistemden kaldırmak için aynı doktorun bakanlığa dilekçe vermesi gerekiyor. O da yapar mı bilmem.

Eğer askerlik(profesyonel) pilotluk vs düşünmüyorsanız çok da problem olmaz diye düşünüyorum.
Onlarda da problem olmaz. Psikolojik değerlendirmeleri kendileri yapıyor bu kurumlar. Gerçekten psikolojik bir hastalığı yoksa sorun teşkil etmez.

Onlarda da problem olmaz. Psikolojik değerlendirmeleri kendileri yapıyor bu kurumlar. Gerçekten psikolojik bir hastalığı yoksa sorun teşkil etmez.
Havacılıkta e-nabıza bile bakıyorlar ve geçmişte sınav stresi için bile psikiyatriste gitmiş hatta ilaç yazılmamış olsa bile eliyorlar maalesef. Bu arada bunun için de ufak numaralar var ama sahtekarlığa girdiği için anlatmıyorum.

Askeri için yüzde yüz emin değilim ama pilotluk için böyle.

Psikolojisi düzgün kim kaldı varsada sayilidir.Depresyona ömrünce girmeyen biri varmı teşhis almamıştır ama yaşamıştır illaki.Takilmayin buna herkes sizin gibi önlemini alsa keşke.

Ilac raporu da zaten 1 yildir maks, suresi bitince yenilenmezse bir hukmu de kalmiyor, gidersiniz bir baska psikiyatriye ilaca ihtiyaciniz olmadigi icin raporu uzatmaz olur biter.

Ayrica depresyon memuriyete engel bir rahatsizlik da degil.

Vitamin eksikliği depresyona benzer belirtiler verir fakat psikotik depresyon halüsinasyon gördüğümüz ağır bir duygu durum bozukluğudur,eğer böyle bir teşhis koyduysa vitamin eksikliğinden değil bu tarz belirtiler verdiğiniz içindir,bu ve benzeri bir şikayetiniz olmadan durduk yere konulmuş bir teşhis ise şikayetçi olun sizin ne söylediğinizden çok nasıl davrandığınıza bakar doktor, siz kandırmış yada yanıltmış olamazsınız onun işi bu sonuçta,ağır bir psikolojik rahatsızlık etrafında olanlar varmı bilmiyorum ama kendi çocuğuna bakamayan iş bırakan insanlar var,teşhis önemli amaannn dursun ne olacak denilemez.

Ne kadar geriye dönük bakıyorlar acaba?mesela ilkokul zamanında çocuk psikiyatristinin yazdığı ilaç ileride polislik,askeri v.s gibi meslekleri etkiler mi ?

Bazı ilaçları devletin karşılaması için doktorların farklı tanı girmesi gerekebiliyor. Bu sebepten olabilir, neden kaldırtmak istiyosunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…