• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlaç vermek için koyulan teşhis

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İyi ki sildirmişsiniz. Sgk da memurum ve mahkemeler bile hakkınızda açılan bir davada direk hastane kayıtlarınızı istiyor. Yıllar sonra bile başınıza iş açabilirdi.
Sgkda sildirdiğim için dosyamdan da silinmiş midir? Bir de tanıda Psikiyatrik Muayene Tanısı yazıyor, başka birşey yazmıyor. Bir sorun çıkmaz değil mi? Teşekkür ederim ya çok yardımcı oldunuz bana yorumunuzla. 🙏

Esas konuyla ilgili bilgim yok ama sinirli oldıgunuzu yazmışsınız hormon eksikliği olabilir ozelliklede troid.. Bi dahiliye uzm gitmenizi hormon troid testi yaptırmanızı tavsiye ederim

Esas konuyla ilgili bilgim yok ama sinirli oldıgunuzu yazmışsınız hormon eksikliği olabilir ozelliklede troid.. Bi dahiliye uzm gitmenizi hormon troid testi yaptırmanızı tavsiye ederim
Ona baktırmıştım, normal çıktı hormonlarım, sadece ferritin eksikliği vardı. Bu yapar mı ki?

Sildirmeniz iyi olmuş. İlaç yazmak için de olsa Dr un yaptığı şey damgalamaya girer. Memursanız sıkıntı olabilir sicilinizde. Günümüzde insanlar sgksını kullanarak psikiyatriste gitmeye çekiniyor. Kötüye kullanılabilir bu tanı.

Son düzenleme:
Sgkda sildirdiğim için dosyamdan da silinmiş midir? Bir de tanıda Psikiyatrik Muayene Tanısı yazıyor, başka birşey yazmıyor. Bir sorun çıkmaz değil mi? Teşekkür ederim ya çok yardımcı oldunuz bana yorumunuzla. 🙏
Evet silinmiştir. Aynı kayıtlar zaten. Psikiyatrik muayene yazması önemli değil, herkes Psikiyatriye gidebilir ama yanlış olan bir tanının olması başınıza iş açabilirdi. Artık bir sorun çıkmaz. Takmayın kafanızı boş yere.

Evet silinmiştir. Aynı kayıtlar zaten. Psikiyatrik muayene yazması önemli değil, herkes Psikiyatriye gidebilir ama yanlış olan bir tanının olması başınıza iş açabilirdi. Artık bir sorun çıkmaz. Takmayın kafanızı boş yere.
Tamam, çok ama çok teşekkür ederim. Çok yardımcı oldunuz. 🙏

Sildirmeniz iyi olmuş. İlaç yazmak için de olsa Dr un yaptığı şey damgalamaya girer. Memursanız sıkıntı olabilir sicilinizde. Günümüzde insanlar sgksını kullanarak psikiyatriste girmeye çekiniyor. Kötüye kullanılabilir bu tanı.
Aynen öyle. Bende bunları düşünerek sildirmek istedim zaten. Olmadığım bir rahatsızlığın tanısını taşımak istemiyorum. Allah bütün hastalara şifa versin, herkese yardımcı olsun. 🙏 yorumunuz için teşekkür ederim, sağolun. 🍀

Kızlar hepinize iyi akşamlar dilerim. Umarım hepiniz iyisinizdir.
Ben geçen hafta İSTANBULda bir psikiyatri doktoruna gittim, kendi doktorumun bulunduğu hastaneydi fakat kendi doktorumun izinli olduğu için hastanede başka bir doktora Muayene oldum. Buraya kadar herşey normal. Klasik şeyler anlattım. Öfkemden, sinirlendiğimde aşırı sinirli oluşumdan bahsettim, arada sırada dikkat eksikliğimin tekrarladığından kısaca bahsettim (yaklaşık 1 dakika).Normalde psikiyatri ilaçları kullanmıyorum, fakat doktor bana ilaç yazdı. Hemde 2 tane. Neyse dedim vardır bir bildiği diyip çıktım odadan. Huyumdur, kağıtta ne yazarsa konulan tanıyı falan araştırım, her zamanki gibi yaptım bunu. Adam bana Şizofreni teşhisi koymuş ya, F-28 kodlu. Gördüğüm an ellerim boşaldı resmen. Arkadaşlar evet sinir problemim var ama artık kendimi kontrol edebiliyorum. Neyse. Velhasıl ben doktorun yanına gittim. Kendisine de sakince anlattım. "İşinize karışmak gibi olmasın ama huyumdur tanıları araştırırım. Tanıda kodun şizofreni olduğunu gördüm, bana açabilir misiniz?" diye sordum. Kendisi de bana ilaç vermek için öyle bir kod girdiğini ve tanıya takılmamı söyledi. Neyse yine çıktım. Yanımda erkek arkadaşımın kardeşi var. O da bir doktor arkadaşına hemen telefon etti. Doktor tanıyı sildirmemi söyledi. Bu kodla engelli raporu bile alınabileceğini dahi söyledi. Ben girip hemen tanıyı sildirdim, doktor da sağolsun hemen sildi. Şimdi, e nabıza baktığımda "Psikiyatrik Muayene Tanısı" olarak gözüküyor tanı kısmında, bu tanı ileride bir problem yaratır mı? Daha doğrusu evlilik iş gibi önemli durumlarda bu tanı çıkar mı? Daha doğrusu silinen tanı çıkar mı? Sağlık raporu konusunda problem olur mu?
Ve şunu söyleyeyim, bir insana olmadığı hastalığın kodunu vermek bu kadar kolay mı?
Herhangi bir sıkıntı olmaz merak etmeyin, tanılara göre ilaç verildiği ve sorgulandığı için ne tanı gerekliyse onu yazıyor doktorlar pek de önemsemiyorlar açıkçası. Ama uzun süreli bir tedavi olmadığı ve her seferinde aynı kod girilmediği sürece sıkıntı olmaz.

Sanmıyorum ama yinede arastırmak lzm
Daha cok yorgunluk unutkanlık yapar
Evet yorgunluk ve unutkanlık var bayağı. Ama bir türlü geçmiyor o yorgunluğum. İlaç kullansam bile eskiye dönüyor değerlerim.

Herhangi bir sıkıntı olmaz merak etmeyin, tanılara göre ilaç verildiği ve sorgulandığı için ne tanı gerekliyse onu yazıyor doktorlar pek de önemsemiyorlar açıkçası. Ama uzun süreli bir tedavi olmadığı ve her seferinde aynı kod girilmediği sürece sıkıntı olmaz.
Yorumunuz ve bilginiz için teşekkür ederim. İçime su serptiniz. 🙏

Yok sildirdim ama sağlık dosyasında çıkar mı diye korkuyordum.
bilgisayardaki sistemden sildirmek önemli. İnsanların hayatlarıyla oynamaktan çekinmeyen böyle gerzek doktorlara çok kızıyorum. Allah bilir o ilaçlara da ihtiyacınız yoktu, bunlar ilaç firmalarından gelecek avantalar için ilaç yazmak için her yolu mubah sayıyorlar kendilerine.

Düzeltmişler artık bi sıkıntı çıkmaz bence. Ama takip etmeniz iyi olmuş yoksa ileride gerçekten hayatınızı etkileyebilirdi. Şuan görünen normal bi muayene gibi tanı girmiş bunda bi sıkıntı yok

bilgisayardaki sistemden sildirmek önemli. İnsanların hayatlarıyla oynamaktan çekinmeyen böyle gerzek doktorlara çok kızıyorum. Allah bilir o ilaçlara da ihtiyacınız yoktu, bunlar ilaç firmalarından gelecek avantalar için ilaç yazmak için her yolu mubah sayıyorlar kendilerine.
Ya ondan mı yoksa başka birşeyden mi bilmiyorum inanın. Sadece bana bu ilacı kullanman için bu tanıyı girmen gerek dedi. E ilaç da şizofreni Tanısı ile kullanılan bir ilaç. Ben şizofreni değilsem neden kullanıyorum ki. Almadım aten ilaçları falan, sistemden de sildirdim. Dediğiniz gibi sinirlendiğim nokta buydu, benim hayatımı, memuriyetimi belki hayallerimi etkileyecek bir tanıyı öylesine girdi. Farketmesem neler olurdu düşünmem istemiyorum.

Düzeltmişler artık bi sıkıntı çıkmaz bence. Ama takip etmeniz iyi olmuş yoksa ileride gerçekten hayatınızı etkileyebilirdi. Şuan görünen normal bi muayene gibi tanı girmiş bunda bi sıkıntı yok
Umarım bir sıkıntı çıkmaz ya. Çok teşekkür ederim, çok sağolun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back