Yanlış mı yapıyorum?

Meredith Grey

Su’nun Annesi 🤰🏼
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2015
5.233
6.047
Merhabalar hanımlar,

Aylardır açmayı düşündüğüm bir konuyu sizinle paylaşacağım. Ailevi bir durum olduğu için kararsızdım ama sonuçta burada biz bize, anonimiz.

Konu teyzem. Yaptıklarından ve karakterinden dolayı midem bulanıyor, onunla iletişim kurmaktan kaçınıyorum.

Kendisi evli patronunu çeşitli entrikalarla bilmem kaç yıl sonunda boşatıp evlenmiş biri. Adam daha eşinden boşanmamışken, adamın oğlunun sünnet düğününe gidip utanmadan göbek atmış biri.
Bunlar midemi öylesine bulandırıyor ki. Zorluyorum kendimi; hadi diyorum bunlar benimle alakalı konular değil, olayların iç yüzünü tamamen bilmiyorum.

Sonra bana ve çevremdeki insanlara karşı davranışları aklıma geliyor. Sevgilimi mesleği, kazancı yüzünden küçümsemesi. İyi semtlerde oturamazsınız, oraya buraya gidemezsiniz bla bla gibi laflar etmesi. Bunu bile rahatsız olarak yazıyorum ki ülke durumuna göre maaşı çok çok iyi. Sevgilim kendisine baktığı, fit bir vücudu olduğu için seni aldatır iması yapması.
Sevgilimin burcunu öğrenince o burç herkese yürür, o burçtan çocuğum olacaksa hiç olmasın demesi.
İyi bir bölümden mezun olup, iş bulamayan arkadaşım için o da mı boş insan demesi. Kendisine göre bir insanın boş insan olmaması için, cüzdanının dopdolu olması ve kulağa hoş gelen bir unvanı olması lazım.

İnsanlara laf sokmaya bayılır. Sessiz sakin oturursunuz gelip durduk yere laf sokar. Yanıt vermezseniz, 3 kere bile aynı lafı üst üste söyler.
Bir tek zengin ama odunun teki olan eşine özenli davranır, peşinde geyşa gibi dolanır. Onunla konuşurken ses tonu bile değişir.

Bu davranışları sebebiyle bir süredir teyzemle görüşmüyorum. Attığı mesajları okumuyorum, aradığında açmıyorum. Çevremdeki insanlar 'Aman o da öyle. Bakma davranışlarına, umursama. Özünde iyi bir insan. Ölümlü dünya' gibi gibi laflar ediyorlar.

Sizce yanlış mı yapıyorum? Sizlerin de görüşlerini merak ettim. Teşekkür ederim şimdiden.

Şu evli adam kısmı hariç bu tarz benzer huylarından dolayı 1,5 yıldır ablamla konuşmuyorum.Kafam çok rahat.Çünkü öbür türlü hep bir kaos hep bir gerginlik kendime zarardı.
Bazı insanları hiç anlamıyorum.
Huzurlu huzurlu oturup, yaşayıp gitmek varken niye bunları yapıyorlar? Ne yararı var? Sanırım çok sıkıcı hayatları var, belki kavga mavga çıkar da aksiyon olur diye düşünüyorlar.

Kesinlikle cok dogru yapıyorsunuz, sizi mutsuz eden insanlardan kım olursa olsun uzak durun.. İletişimi yok denecek kadar azaltın..

Ben tahammül edemediğim hiç kimseyle görüşmüyorum. Babam bile olsa. Memlekete gittim, babamın yanına 5 dk uğradık eşimle. Eşim ayıp oldu hemen kalktık diyor, bazı insanlara 5 dk da bazı insanlara 5 senede doyuyorum dedim. Görüşmeyin tabi ki. Teyze nedir.. Yerini bilsin herkes.

Görüşmemeye devam edin zira kendininkinden sıkılırsa sisin kocanızıda alabilir. En tiksindiğim kadın grubu.
Bunu da tiksinerek yazıyorum ama başka bir aile üyemizin dediğine göre kıskandığı için sevgilime hunharca saydırıyormuş. 40lı yaşlarında bir kadının 20li yaşlarındaki yeğeninin sevgilisini kıskanması, yakışıklı vs diye pek de akıl alır gibi değil ya.

Bu öz dedikleri şey tam olarak insanın neresinde, oraya nasıl ulaşılır acaba...

Akrabam dahi olsa sevmediğim bir insanı seviyormuş gibi yapamıyorum ben. En fazla yüzyüze geldiğimiz sosyal ortamlarda başkaları da gerilmesin diye medeni bir tutum sergilemeye çalışırım.

Görüşmeyin bence de...Yaşıtınız mı ki, niye dönmemenize rağmen ısrarla arayıp yazmaya devam ediyor? Laf arıyordur anca.

Yaşıtım olsa daha bir alttan almaya çalışırdım sanırım. 40lı yaşlarının sonunda.

Umursanmamak insanı deli eder ya, sanırım olumsuz da olsa bir yanıt almaya çalışıyor.

Annem laflarından dolayı ona kırıldığımı söylemiş, o da ben hep öyle konuşuyorum ki şimdi mi kırılmış demiş pişkince..

çok doğru yapıyorsun, ölumlu dunya da, e o da ölecek sen de, değer mi onun saçmalıklarıyla uğraşmaya. boşver yerinde olsam hiç konuşmam selam sabah vermem.

Özünde iyi insan lafıda anlamını yitirdi burada benim için, iyilik falan göremedim yazdıklarınızda.

Rahatsız oluyorsaniz, sizinle ilgili herhangi birşeyi kücümsediginizi düşünüyorsaniz görüşmeyin bundan rahatsız da olmayın.

Özünde iyi bir insan değil.

Sanırım maddi olarak yardım ettiği insanlar olduğu için özünde iyiymiş gibi düşünülüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…