Yanlış mı düşünüyorum?

Latikaa_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2018
79
30
Merhabalar, bu yazdan beri evlilik niyetiyle biriyle görüşüyorum. Aileler aracılığıyla görüşmeye başladık, ailecek tanıdığımız biri. Yani aynı ortamda bulunduğumuzda hal hatır sorma şeklinde iletişimimiz olurdu, dışarıdan gördüğüm kadarıyla efendi durduğu ve ailelerden yana olumlu referans olduğu için görüşme teklifini kabul ettim.
Kendisi benden bir yaş büyük ama öğrenci henüz, yaşadığımız yerden uzak bir şehirde okuyor (Öğrencilik durumu bazı özel sebeplerden uzadı, durumunu bildiğim için problem etmedim). Geçen dönem okula gitmeden 2 defa yüz yüze oturabildik. Okulda olduğu süreçte haftada bir, on günde bir falan telefonla arama şeklinde iletişimimiz oldu. Yüz yüze görüştüğümüzde vakit güzel geçti, yani sohbet muhabbet hoştu. Gayet konuşkan, hoşsohbet idi. Ama iletişim kanalı telefona geçtiğinde ben daralıyorum. Çünkü ben bir insanı telefon ile ne kadar tanıyabilirim? Telefon ile konuşmamız hal hatır sorma, günlük yaşam üzerine oluyor pek derinleşemiyoruz. Mesajlaşma kültürü de yok, başta da ben mesajlarda kısa net cevap veririm genelde öyle mesajlaşma huyum yoktur diye demişti zaten. Çok kısa ve net cevaplar verdiği için mesaj ile de bir paylaşım yoluna gidemiyorum. Bu dönem sonunda geldi, 2 kere yine oturduk. Bu defa oturduğumuzda süreç hakkındaki düşüncelerimi söyledim, 'zaten burada olmuyorsun, telefonla da bir paylaşımımız olmuyor, tanımakta zorlanıyorum' diye belirttim. Kendisi için gidişatın olumlu olduğunu ama paylaşım konusunda haklı olduğumu, biraz daha iletişim kurabileceğimizi falan söyledi de ne bileyim..
Yarın okuduğu yere gidecek, biz en son bir hafta önce görüştük. Son görüşmeyi de ben talep ettim. Gitmeden önce bu sefer o görüşmemiz için davet edebilirdi diye düşünüyorum. Çünkü zaten gidecek ve bir daha kaç ay dönem sonuna kadar görüşemeyeceğiz, ki zaten ben tanıma konusundaki isteğimi de belirttim. Madem onun için gidişat olumlu, bunu değerlendirebilmeliydi diye düşünüyorum. Yüz yüze görüşmeler benim için keyifli geçiyordu, keza onun için de öyle kendisi belirtti. Konuşurken uyum sağlanıyor gibiydi. Ama araya mesafe girince iletişim sıklığı azalıyor ve kalitesizleşiyor. Bu durum beni rahatsız ediyor. Özellikle ben o gitmeden önce yine görüşürüz, gidişat konusunda kendimce daha iyi bir değerlendirme yapabilirim diye düşünmüştüm ama hiç ses çıkmadı.
Uzun oldu ama ben bunun düşüncesizlik olduğunu düşünüyorum, yanlış mı düşünüyorum sizce?

Dusuncesizlik olarak gormuyorum
Ortada bir sorun da gormuyorum
Gorusmeleriniz zaten sık degilmis karsi tarafin normali budur belki alisilmisliktan dolayi
Bence gorusmeleriniz gayet olmasi gerektigi gibi mesafeli ve kaliteli oyle mic mic degil
Daha fazla gorusme konusunu bir dahaki gorusmenizde daha acik bir sekilde belirtebilirsiniz.Ondan beklentinizi vs boyle bize anlattiginiz gibi anlatin mesela sen teklif etmeyince benden hoslanmadigini araya sogukluk girdigini duusnuyorum de
Ama ben bir sorun goremiyorum gayet olmasi gerektigi gibi ilerliyor sanki

Bence bu yaşanılanlar komple saçmalık. On günde bir telefonla görüştüğün adamla evlenmemelisin. Ben de aramayı sevmem arkadaşım da yazmayı sevmez bizim iletişim az oluyor. Ama evleneceğin insandan yeterli elektrik alınırsa ister istemez o liseli ergenlik halleri geliyo asko kuşko oluyosun. Ben çevremden hep bunu gördüm. O mıçmıç hallerin de yaşanıp rafa kaldırılması gerekiyo. Günaydın iyi geceler aramaları/mesajları gerekiyo.

Yüzyüzeyken ben de arkadaşlarımla eğleniyorum ama arkadaşlarım sonuçta sadece, bi fark olmalı.

24 yaşında, üniversiteden geçen yıl mezun olmuş genç bir kadınsınız.

Şu anda halen öğrenci olan bir adamın evlilik niyetiyle bir yola çıkması ne kadar sağlıklı tartışılır.

Adamın aile ısrarıyla görüşmeyi kabul etmediğine emin misiniz ?

Bence görüşmeye niyeti yok. Aile istediği için istiyor gibi yapıyor. Muhtemel gittiği şehirde bir sevgilisi var. Kendini sakın kaptırma
Yok kendimi öyle kaptırmıyorum da durumu anlamaya çalışıyorum, gittiği yerde sevgili meselesine ilişkin bir şey hissetmedim ama böyle ayrıntılar var işte doğru bir değerlendirme yapmak istiyorum buradan gelecek objektif yorumlarla

Şöyle söyleyim bir erkek ilgi duyuyorsa öyle 9-10 günde bir haberleşmez bence. Altı üstü telefonda arayacak ya da mesaj atacak ne kadar zor olabilir. Hele gitmeden tekrar görüşmeyi senin istemen. Bence ilgisi yok sana karşı maalesef açık olmalıyım bu konuda

Evet mesela bazı insanlar öyle sürekli mesajlaşmaktan telefonlaşmaktan falan hoşlanmaz, ben de öyleyim o konuda anlayabiliyorum. Sürekli görüşelim edelim modunda da değilim gerçekten bahsettiğiniz gibi öyle mıç mıç görüşmeler de istemem ama şu aşamada daha yakından tanımak da istiyorum seviyeli görüşmeler ile. Beklentimi belirttim aslında haklı da buldu ama vakit varken ve ben belirtmeme rağmen en azından gitmeden önce yüz yüze vakit geçirebilmek için zaman ayırıp davet etmeliydi diye düşündüm, çünkü en son bir hafta önce ben davet ettim. Böyle giderse ileride ihmalkâr davranır gibi geliyor

Sürekli mesajlaşmak konuşmak başka bir şey 9-10 gün konuşmamak ya da belli süre gelmişken görüşmek için fırsat kollamamak başka şey bence ben sana deyim

Emin değilim, yüz yüze iken bu konuda olumsuz bir şey hissetmedim ama net anlayamıyorum da şu an

Evet yoğun duygular olsaydı dediğiniz gibi farklı olurdu ama hani bu tarz bir görüşme için başta öyle yoğun duygular yaşama beklentisine de girmedim, en azından kişiliğini anlayıp daha sağlıklı yorum yapabilmek için.. yine bu şekilde de bir şey anlamadım bu işten o ayrı

Aynı sonuca ulaşıyorum bu tarz bir görüşme için yersiz bir beklentiye mi giriyorum diye emin olamıyorum, teşekkür ederim yorumunuz için

Aynı sonuca ulaşıyorum bu tarz bir görüşme için yersiz bir beklentiye mi giriyorum diye emin olamıyorum, teşekkür ederim yorumunuz için
Mantıken yeni tanışan bir çiftin daha meraklı olması gerekir değil mi. Tanımaya çalışır keşfeder karşısındakini. Dur bakalım sen hiç adım atma bakalım o ne kadar adım atacak. Sen kendini epey bi geri çek bence

Şimdiye kadarki tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirim ki, daha çok görüşmek isteyen taraf daha çok ilgisi olan veya daha olumlu olan taraf oluyor.
Ben karşınızdaki kişinin size çok ilgisi olduğunu düşünemedim. Bir erkeğin günlerce konuşmadan aramadan durması bana normal gelmedi.
Sebebi nedir bilemem, ailesi yüzünden mi görüşüyor elektrik mi tutmadı onun açısından ama böyle görünüyor

Adamın size ilgisi yok msj yazmayı sevmeyen adam arar bu kadar basit aslında hoşlandığınız kişiyle o telefonda kaç saat durduğunu bile fark etmezsin adam sizi mantıklı bulmuş sadece

Heyecan hissetseydi bence görüşme teklifinde bulunurdu.
Ayrıca o mesajdan, siz telefondan çok hoşlanmıyorsunuz. Aranızdaki iletişim aşka evrilseydi ikiniz için de iletişim yolunun pek önemi olmazdı.
Elbette aracı ile görüşülür tanışılır ama duygularınız bu süreçte de oluşurdu.
yeterince duygunun olmadığı bir evliliği kesinlikle yapmayı.

Aileleriniz ne tuhaf. Biri hala öğrenci, diğeri yeni mezun, iş hayatına atılmamış gencecik insanları niye illa evlendirmeye çalışıyorlar? Hani yaşınız geçmiş olsa, uzun süredir birini bulamıyor olsanız, ailelerden yardım isteseniz anlarım da bu çaba yersiz geldi bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…