• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yanıyorummmmmm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İlk çocuğum 22 aylık diyorsunuz, ona bile bakamamışsınız gayet de her şeyin farkındasınız. Bir doktora gidip tedavi olmak yerine sürünüp durmuşsunuz. Ama gebelik şüphesiyle hem muayene hem kürtaj hem de ardından kontrole gidebilmişsiniz. Ha bana sorarsanıZ isabetli olmuş bu karar ama her şeyi bile bile yapıp edip onu yapan sanki ben değildim demeniz sadece vicdanınızı rahatlatmak için. Rahatlıyorsa sorun yok tabi. Çok hızlı bir şekilde tedavi olmalısınız.
Allah affetsin.

Pisman oldum vicdanim rahatlasin diye simdi de bile bile hamile kalmayin da.Tedavi olun bir an once pandemi var falan diye de aksatmayin onljne terapi alin gerekirse uygun ilac kullanin

Psikolojinin bozulmasi cidden etkiler insani. Psikolog destegi alsaniz online terapi yapanlar var ama sanirim once bir ilac tedavisi baslanmali. Bir devlet hastanesi vs yok mu gitseniz psikiyatriste ve bir de terapi alin psikologdan.

Bu ruh haliyle zaten hamilelik lohusalık emzirme derken alt üst olurdun ilk çocuğuna yazık ederdin. Acil psikiyatr terapi psikolog falan ne lazımsa git önce kendini düzelt. Bak 2 yaşında bebeğin var daha sana çok ihtiyacı olan
Hanımlar mrb.bu postu gözyaşları icinde yazıyorum.2 haftadır ağlamaktan göZyaşı pinarlarim kurudu ama icimin yangini gecmiyor icimde kalbim patlayacakmis gibiyim.6 yıllik evliyim egitim fakultesi mezunuyum.eşim memur maddi durumunuz iyi 22 aylik bir kizim var.bekarken yasadigim ailevi sorunlarim nedeniyle psikolojik olarak kendimi bildim bileli lise yillarindan beri rahatsizdim.surrkli bunalma yasama istememe v.s
Ailemin islerine kosmaktan onlara kendimi feda etmekten hic kendime vakit ayiripta ne doktora gittim ne bisey.evliligimizin 4.yilinda kizima hamile kaldim .fakat hamile olunca bendeki sorunlar durduk yere tavan yapti.surekli yasamiyor hissi hayattan soguma unutkanlik gunluk islerimi bile yapamama v.s...
Dogumdan sonra ayni durum devam etti.4 ay annemlerde kaldim kotuyum dedim bakima ihtiyacim var baktilar ama anlamadilar beni hep beceriksiz olarak suclandim bi cocuga bile bakamiyor olarak halbuki psikolojik olarak o kadar kotuydum ki anlatamadim..anlamadilar..
Suan kizim 22 aylik ama hala iyim sayilmaz.2 hafta once bogulma nefes alamama sıkintidan kalbim patlicakmis gibi olma v.s olmaya basladi balkona atiyordum kendimi nefesimi veremiyordum sanki..1 kac gun sonra kusma basladi suphelendim test yaptim hamileymisim tekrar 😢
Yaşamiyor hissi vardi surekli bende sanki ben degilimde baskasi yasiyor bedenim benim.hormonlarinda etkisiyle kendimi tam kaybettim persembe günu ogrenmistim hamileligimi cuma doktora gittim .aklimda hep istememe cocugu hep eski yasadiklarim .doktora sordum aldirmak istoyorim diye elime kagit verdi hemen doldur dedi.yemin ediyordum kendimde degildim .esimde gordu cok kotuydum oda gonlu olmssada izin verdi.ve ben kürtaj oldum.o kadar karsiydim ki beni taniyanlar tanir .bu karari kendimde olmadan verdim.eve geldim bi kac saat sonra olaylari idrak ancak edebildim ama bebegim gitmisti 😢😢😢😢 hafta boyu dua ettim allahim ne olur alamamis olsun dedim ben ne yapmisim dedim.1 hafta sonra gittim tertemiz rahim dedi bogazim dugumlendi cok agladim.yaniyorum kizlar neden ben allahim .simdi psikolog arastiriyorum yemin ederim ki kendimde degildim yoksa yapmazdim noyle bisey.tatli ekmegim aci oldu rahat yatagim batar oldu.icimin acisi gecmiyor cok uzuluyorum yavruma .kizimlada ilgilenemiyorum uzuntuden.rahatsizligim ney onuda bilmiyorum hamililelik hormonlariyla bana kendimi kaybettirdi.nasil atlatcam bunu yasama nasil döncem nolur yardim edin

Gönülden edilen tovbeler kabul olur insallah Rabbim hz vahsi nin tovbesini kabul etmis siz bol bol dua edin ama mutlaka bir pskologa gidin belki hayirlisi boyledir yani hamilelik döneminde ilac da kullanamayacaginiz icin pskolojiniz cok kotu bir sekilde bozulacakti

Gönülden edilen tovbeler kabul olur insallah Rabbim hz vahsi nin tovbesini kabul etmis siz bol bol dua edin ama mutlaka bir pskologa gidin belki hayirlisi boyledir yani hamilelik döneminde ilac da kullanamayacaginiz icin pskolojiniz cok kotu bir sekilde bozulacakti
Evet cok zor.tovbe namazi kildim.dua ediyorum ama kendimi cok sucluyorum.😢

İlk çocuğum 22 aylık diyorsunuz, ona bile bakamamışsınız gayet de her şeyin farkındasınız. Bir doktora gidip tedavi olmak yerine sürünüp durmuşsunuz. Ama gebelik şüphesiyle hem muayene hem kürtaj hem de ardından kontrole gidebilmişsiniz. Ha bana sorarsanıZ isabetli olmuş bu karar ama her şeyi bile bile yapıp edip onu yapan sanki ben değildim demeniz sadece vicdanınızı rahatlatmak için. Rahatlıyorsa sorun yok tabi. Çok hızlı bir şekilde tedavi olmalısınız.
Allah affetsin.
Bakamamak derken kizima en iyi sekilde baktim.sadece yanimda birilerinin olmasi lazim cunku dalginlik v.s cok fazla oluyordu.biri boyle bi yazi yazsa bende boyle dusunurdum ama inanin oyle degil benim tek hatam tedavi olmamak.icimi degil bu yazi hic bisey rahatlatmaz keske beni biraz tanisaydiniz anlardiniz.kontrole kadar da bebegim duruyor olsun alamamis olsun diye cok dua ettim .cok cok pisman oldum az bir olaylari idrakim olsaydi olmazdi bunlar kendimde degildim bahane degil😢😢.haklisiniz nasil anlatilir ki yasayan bilir halimi

Dogru karar vermissiniz, uzulmemeye calisin.

ve mevcut cocugunuz ve kendiniz icin tedavinize yogunlasin.

zaten doktorunuz esiniz de karar konusunda mutabik olmuslar, doktorunuz sizin psikolojinizi fark etmistir, yoksa daha cok caydirici sekilde konusuyorlar. Sizde ise hemen yaptirin demis, demek ki o da bunun dogru karar olduguna hemen kani olmus.
bu sekilde dusunerek kendinizi sakinlestirin simdilik.

Dogru karar vermissiniz, uzulmemeye calisin.

ve mevcut cocugunuz ve kendiniz icin tedavinize yogunlasin.

zaten doktorunuz esiniz de karar konusunda mutabik olmuslar, doktorunuz sizin psikolojinizi fark etmistir, yoksa daha cok caydirici sekilde konusuyorlar. Sizde ise hemen yaptirin demis, demek ki o da bunun dogru karar olduguna hemen kani olmus.
bu sekilde dusunerek kendinizi sakinlestirin simdilik.
Esim farkindaydi cok kotu oldugumun ama doktor oyle degil hemen verdi kagitlari elime neden diye sormadi bile kimseyi suclamak istemem benim suclu ama neden kizim dese anlatsam suan yanlis karar verebilirsin seni psikologa yonlendirim deseydj keskr 😢 kimseyi suclamiyorum doktor hangi birine degil bilmiyorum cok zordayim 😢😢 sunu dusunuyorum evet cok kotuydum delirecek gibiydim hatta delirecem kesin sandim.suam bi nevi dusunebiliyorum acabalar beni mahvediyor.acaba hamililik sonlanmadan da iyilesebilirmiydim 😢😢tesekkur ederim yorumunuz icin iyi olmak zorundayim bundan sonra icimin sıkintisi gecmiyor kendim icin ugrasmak bile istemiyorum kizim icin esim icin caba harciyorum

Esim farkindaydi cok kotu oldugumun ama doktor oyle degil hemen verdi kagitlari elime neden diye sormadi bile kimseyi suclamak istemem benim suclu ama neden kizim dese anlatsam suan yanlis karar verebilirsin seni psikologa yonlendirim deseydj keskr 😢 kimseyi suclamiyorum doktor hangi birine degil bilmiyorum cok zordayim 😢😢 sunu dusunuyorum evet cok kotuydum delirecek gibiydim hatta delirecem kesin sandim.suam bi nevi dusunebiliyorum acabalar beni mahvediyor.acaba hamililik sonlanmadan da iyilesebilirmiydim 😢😢tesekkur ederim yorumunuz icin iyi olmak zorundayim bundan sonra icimin sıkintisi gecmiyor kendim icin ugrasmak bile istemiyorum kizim icin esim icin caba harciyorum

kimseyi suclamayin zaten, zira ortada suc yok,
dogru bir karar verilmis.
Hormonal degisim saglikli bir bireyi bile ne kadar etkiliyor, sizin durumunuzda cok da olumcul olabilirdi.
Tipta her zaman var olani korumak hedeflenir. Anne ve karindaki bebegin durumu kritikse ve bir secim yapilacaksa annenin hayati kurtarilir, bebegin degil. Ayrica hayatta bir cocugunuz daha var.

Siz acilen terapiye baslamalisiniz ayrica, burada yazdiklariniz insani endiselendiriyor.

bir de genel olarak hayattaki cocugunuza iyi anne oldugunuzu yazmissiniz,
sizi uzmek istemem ama cocuklarin su durumu hissetmemesi mumkun degil,
o yuzden daha fazla geciktirmeyin.
Ve bu konuda da kendinizi suclamayin, cok dogru bir karar vermissiniz.

kimseyi suclamayin zaten, zira ortada suc yok,
dogru bir karar verilmis.
Hormonal degisim saglikli bir bireyi bile ne kadar etkiliyor, sizin durumunuzda cok da olumcul olabilirdi.
Tipta her zaman var olani korumak hedeflenir. Anne ve karindaki bebegin durumu kritikse ve bir secim yapilacaksa annenin hayati kurtarilir, bebegin degil. Ayrica hayatta bir cocugunuz daha var.

Siz acilen terapiye baslamalisiniz ayrica, burada yazdiklariniz insani endiselendiriyor.

bir de genel olarak hayattaki cocugunuza iyi anne oldugunuzu yazmissiniz,
sizi uzmek istemem ama cocuklarin su durumu hissetmemesi mumkun degil,
o yuzden daha fazla geciktirmeyin.
Ve bu konuda da kendinizi suclamayin, cok dogru bir karar vermissiniz.
Evet hissediyor farkindayim.tesekkur ederim size yazdiklariniz icime dokundu.tedaviye baslicam elimden geleni yapiyorum zorda olsa

Tedavi olmaniz lazim.Ben daha 23yasindayken kendimdeki bunalimi farkedip anne ben doktora gidicem dedim.Annem gencsin ne doktoru?kendin atlat dedigi halde hemsire bir arkadasimi yanima alarak onun da tanidigi bir doktora girttim.Verdigi ilaclari da kullandim.Namaz dua sonra tayinim cikti ogretmen olarak hayatim yoluna girdi.Sonra tekrar tekrar hamilelik doneminde bunalimlara girip girip cikiyorum.Ben de kendi kizimla ilgilenemedim.Esim hep iyi anne olmadigimi soyleyip durdu.Ama hep benim bunalimi,dan dolayi idi.Sonra uzuuuuun bir doneme tekrar girdim hemen pskoterapi yapab bir doktor buldum ona devam ettim.Yuruyusler,namaz ,dua.Bence hayat herkese ayni degil.Herkes kendi kendinin doktoru inanin buna.

Tedavi olmaniz lazim.Ben daha 23yasindayken kendimdeki bunalimi farkedip anne ben doktora gidicem dedim.Annem gencsin ne doktoru?kendin atlat dedigi halde hemsire bir arkadasimi yanima alarak onun da tanidigi bir doktora girttim.Verdigi ilaclari da kullandim.Namaz dua sonra tayinim cikti ogretmen olarak hayatim yoluna girdi.Sonra tekrar tekrar hamilelik doneminde bunalimlara girip girip cikiyorum.Ben de kendi kizimla ilgilenemedim.Esim hep iyi anne olmadigimi soyleyip durdu.Ama hep benim bunalimi,dan dolayi idi.Sonra uzuuuuun bir doneme tekrar girdim hemen pskoterapi yapab bir doktor buldum ona devam ettim.Yuruyusler,namaz ,dua.Bence hayat herkese ayni degil.Herkes kendi kendinin doktoru inanin buna.
Katiliyorum size bende ogrtmenim iyi bir egitim gecmisim var ama bu bunalimlar isteksizlikler hayattan umudu kesmeler yuzune hic caba gosteremedim atanamadimda.benim hatam kendimi ihmal ettim benim lise yillarimdan beri vardi bi kez doktora gittim agir depresyon demisti ondan sonra hic gitmedim nedenini sorarsaniz tam olarak bende bilmiyorum vucudum alismisti sanki boyle uyusmus beyinle yasamaya.ve de hep baskalari icin kosusturmakla gecti hayatim.ilk kizima hamile kaldigimda cok kotulendim kendimi kaybetme derecesi aglama sinirlilik halleri yoktu bende gayet sakindim fakat kendimde dgildim sanki surekli cildirma hissi cok degisik seyler 😢 hatam tedavi olmamak ama inanin oyle kendimden gecmisim ki onu bile akil edemiyorsunuz bi zaman sonra.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back