• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yanıyorummmmmm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben sizi cok iyi anliyorum.
Hamilelikte depresyon ne demek sonuna kadar yasadim ilk hamileligimde cok kotuydum gercekten bu hamileligimde de 12 hafta cok zor gecti aldirmak istedim hatta nefes alamiyordum istemiyordum ailem ve esim hep engel oldular iyi ki oldular cunku kendimde degildim gercekten.
Olan olmus artik o durumda olan birinin gunahi olamaz kendinizde degildiniz ben sizi anliyorum.
Ama anlayamadigim 22 aylik olmus cocugunuz bugune kadar boylesine buyuk bir depresyonda kesinlikle yardim almaliydiniz.
Lutfen kendinizi toplayin bir cocugunuz daha var hemen tedaviye baslayin gecmiste alınmis karari da dusunmeyin artik.

Gebelik çok zor bişey, gebe olana kadar bunu anlamamıştım, ne kadar zor olabilir diyordum, bulantılar başlayana kadarmış. 1 ay boyunca yaşadığım bulantılar beni hayattan soğuttu, üstelik antidepresan bıraktım, ilaç yoksunluğu da eklenmiş yani gebeliğin üstüne. O bulantılı günlerden birinde şunu dedim bilseydim korunurdum. Bu beni kötü vicdansız yapmaz, sizi de yapmaz, psikoloji bambaşka bişey. Tedavinizi araştırın ve tedavi olun. Her şeyin bir nedeni var.
Evet hormonlarinda etkisi buyuk malesef birde yapi meselesi kimisine bakiyorum gule oynaya geciriyor kimiside psikolojik olarak cokuyor .tesekkur ederim bende cok duzelmek istiyorum bu yasta boyleyken ilerki yaslarimdan korkuyorum kizim icin duzelecm ins tesekkur ederim sizede

Yahu siz ilk gebeliginizde daha kendinize bakamamissiniz, ikinci gebeliginizde hem kendinize hem.o.cocugunuza nasıl bakacaktinz? Keşke korunsaydiniz ama mevcut durumda yapılacak en mantıklı şeyi yapmışsınız. Çocuklar doğunca bi şekilde kendi kendilerine buyumuyo, sorunlu ebeveynler yüzünden ruhlarinda binlerce yarayla yaşamaya çalışıyorlar sadece. Dogursaydiniz ve diğer yavrunuzla ilgilenemeseydiniz, yıllar sonra size hesap sorsaydi ne cevap vericektiniz? Terapiye gitmedim, korunmadim, e kürtaja da karsiydim o yüzden senle ilgilenemedim sana berbat bı hayat verdim mi? Doğmamış olandan önce doğmuş olanı düşünün ve toparlanın, karninizdaki kanlı canlı bir bebek değildi, 5 haftalıkmis daha kalbi bile atmiyomus canlı statüsünde değildi. Bian önce terapiye başlayın ve korunun

Hamilelikte depresyon ne demek sonuna kadar yasadim ilk hamileligimde cok kotuydum gercekten bu hamileligimde de 12 hafta cok zor gecti aldirmak istedim hatta nefes alamiyordum istemiyordum ailem ve esim hep engel oldular iyi ki oldular cunku kendimde degildim gercekten.
Olan olmus artik o durumda olan birinin gunahi olamaz kendinizde degildiniz ben sizi anliyorum.
Ama anlayamadigim 22 aylik olmus cocugunuz bugune kadar boylesine buyuk bir depresyonda kesinlikle yardim almaliydiniz.
Lutfen kendinizi toplayin bir cocugunuz daha var hemen tedaviye baslayin gecmiste alınmis karari da dusunmeyin artik.
Beni anlayan insanlari gorunce azda olsa icim yumsuyor.aileme demedim cunku beni anlamayacaklarini dusundum.ilk hamilelikte sık sık onlarda kaldim dogumdan sonrada kalmak zorunda kaldim ama onlar anlamadi beni basit lohusalik her kadinda olur dediler.tek esim biliyordu ve zaten daha ogreneli 1.gün oldugunda kurtaj oldum yani zaman cok hizli gelisti.esime sonradan dedim keske bana engel olsaydin cok kotuydun dedi gercektende oyleydim ceken bilir.deliriyorum sandim kendimi gebelik devam ederse delirecegimden korktum.ailemde ogrendi simdi keske deseydin dediler bakardik sana dediler😢😢 onunda pismanlini yasiyorum deseydim boyle mi olurdu .oluru hic olmazmiydi muhakeme yetenegim bebegim gittikten sonra cikti 😢 bende kendime kiziyorum niye duzeltmek icin kendimi bisey yapmadim diye ama sizde atlatmissiniz insanin bisey yapasi geliyor mu banyo dis fircalamak gibi temel bakimi bile aksatiyorum kendimden ins baslicam doktora belki komik gelecek ama hocaya bile gitmek istiyorum duzelmek istiyorum artik.ama bebegimin acisi nasil gececek bilmiyorum 😢😢

Yahu siz ilk gebeliginizde daha kendinize bakamamissiniz, ikinci gebeliginizde hem kendinize hem.o.cocugunuza nasıl bakacaktinz? Keşke korunsaydiniz ama mevcut durumda yapılacak en mantıklı şeyi yapmışsınız. Çocuklar doğunca bi şekilde kendi kendilerine buyumuyo, sorunlu ebeveynler yüzünden ruhlarinda binlerce yarayla yaşamaya çalışıyorlar sadece. Dogursaydiniz ve diğer yavrunuzla ilgilenemeseydiniz, yıllar sonra size hesap sorsaydi ne cevap vericektiniz? Terapiye gitmedim, korunmadim, e kürtaja da karsiydim o yüzden senle ilgilenemedim sana berbat bı hayat verdim mi? Doğmamış olandan önce doğmuş olanı düşünün ve toparlanın, karninizdaki kanlı canlı bir bebek değildi, 5 haftalıkmis daha kalbi bile atmiyomus canlı statüsünde değildi. Bian önce terapiye başlayın ve korunun
Normalde korunuyorum ama olacak ya bi kac defa korunmadik malesef benim hatam 😢😢 soyle ifade edim kizim 22 aylik yeni yeni kendime geliyordum ilk 6 ay hep birileri vardi yanimda tek basima yapamiyordum .yapamiyorum derken ben cok kotuydum kizima en iyi sekilde bakmaya calisiyordum bunda sorun yoktu fakat delirecek gibiydim 😢 hatalar hatayi doguruyor sizle.ayni fikirdeyim aile cocuk icin cok onemli benimde ailem duzgun olsa bende bu durumda olmazdim tesekkur ederim yorumunuz icin .

Madem yillardir psikolojiniz bozuk neden tedavi olmadiniz
Madem aileniz sorunlu neden gorusuyorsunuz neden dogumdan sonra yanlarinda kaliyorsunuz. Kendimde degildim diye bahane bulmayin simdi tedavi olmayi düşünebildiginize gore oncesindede olabilirdini
Ailemin yaninda kalmasam kim bakacakti bana allah askina dusunun bi .napim tek basima kalacak durumda degildim lohusaliginda etkisiyle.tedavi konusunda haklisiniz kendimi ihmal ettim .suan bile kizim icin istiyorum duzelmeyi ve de bunun yuzune basima buyuk bi olay geldi nasil duzelmeyi istemem 😢

Mideniz yansa sürekli, doktora gidersiniz.
Sürekli beliniz ağırsa, yine gidersiniz.
Adetiniz düzensiz olsa, yada sürekli baş dönmesi yaşasanız? Yine gidersiniz.
Ama sorun ruh sağlığınız ise, erteleyebilirsiniz. 1,2,3,4,5?
kaç yıl peki?
Kürtajdan daha büyük problemleriniz var. Evdeki kanlı canlı, konuşan, yürüyen, mutlu anneye ihtiyacı olan çocuğunuz var mesela.
yada öz bakımını yapmayı ihmal eden bir eşe sahip kocanız?
herkesi geçtim, kendiniz?
Gidin tedavinizi olun, çocuğunuza elinizden gelen en iyi anneliği yaparsınız, belki içinizi soğutur.

Mideniz yansa sürekli, doktora gidersiniz.
Sürekli beliniz ağırsa, yine gidersiniz.
Adetiniz düzensiz olsa, yada sürekli baş dönmesi yaşasanız? Yine gidersiniz.
Ama sorun ruh sağlığınız ise, erteleyebilirsiniz. 1,2,3,4,5?
kaç yıl peki?
Kürtajdan daha büyük problemleriniz var. Evdeki kanlı canlı, konuşan, yürüyen, mutlu anneye ihtiyacı olan çocuğunuz var mesela.
yada öz bakımını yapmayı ihmal eden bir eşe sahip kocanız?
herkesi geçtim, kendiniz?
Gidin tedavinizi olun, çocuğunuza elinizden gelen en iyi anneliği yaparsınız, belki içinizi soğutur.
Evet ne guzel yazmissiniz.bunlari hep dusunuyorum ama uygulayamadim yillarca.duzelcem ins cok istiyorum bunu.ama sununda pismanligini yasiyorum kurtajdan once tedavi olsam bunlar olmazdi 😢😢 cok zor cok

Açıkçası yanlış bir karar olduğunu düşünmedim ben.

Zaten rahatsızsanız çocuk sizi ne hale getirmiştir tahmin edemiyorum. Şu an yeni bir karmaşaya değil artık iyileşmeye ihtiyacınız var. Doktora gitmek, kendinize vakit ayırmak, sevdiğiniz şeyleri ucundan kıyısından yapmaya başlamak gibi hayatın bir yerinden tutunun lütfen.

Evet beni anlamiyor diye dusunurken insanlar .anlayanlari gordukce kucukte olsa icime umut doguyor cok zor kimseye yasatmasin allahim.evlat acisi cekiyorum hemde kendi elimle kiydim yavruma hep onu dusunuyorum.kurtajdan sonra cok dua ettim alamamis olsun doktor diye yandim hala kalbim sogumuyor icerlere sigamiyorum.😢😢
Canım az empati yeterli Bunu anlamak için ,çok acı çekiyprısn belli , kimseye seni yargılamak düşmez , Allah ile senin aranda ... ama psikiyatriye gitmezsen hem kızına hem kendine edeceksin , bu da hak ..
Burda bazıları senin daha da moralini bozabilir
Şuan çok kötü bir dönemden geçiyorsun belli ki ... Allah yardımcın olsun , affetsin , kalbini ferahlatsın inşallah

Ben de aynı durumdaydım bikaç hafta öncesine kadar, çok istiyorken birden yok olmuyor gitsin bitsin istedim. Buradan ayıplayanlar çıkacaktır, her kadının hamileliği farklı ne yazık ki.

Beni anlayan insanlari gorunce azda olsa icim yumsuyor.aileme demedim cunku beni anlamayacaklarini dusundum.ilk hamilelikte sık sık onlarda kaldim dogumdan sonrada kalmak zorunda kaldim ama onlar anlamadi beni basit lohusalik her kadinda olur dediler.tek esim biliyordu ve zaten daha ogreneli 1.gün oldugunda kurtaj oldum yani zaman cok hizli gelisti.esime sonradan dedim keske bana engel olsaydin cok kotuydun dedi gercektende oyleydim ceken bilir.deliriyorum sandim kendimi gebelik devam ederse delirecegimden korktum.ailemde ogrendi simdi keske deseydin dediler bakardik sana dediler😢😢 onunda pismanlini yasiyorum deseydim boyle mi olurdu .oluru hic olmazmiydi muhakeme yetenegim bebegim gittikten sonra cikti 😢 bende kendime kiziyorum niye duzeltmek icin kendimi bisey yapmadim diye ama sizde atlatmissiniz insanin bisey yapasi geliyor mu banyo dis fircalamak gibi temel bakimi bile aksatiyorum kendimden ins baslicam doktora belki komik gelecek ama hocaya bile gitmek istiyorum duzelmek istiyorum artik.ama bebegimin acisi nasil gececek bilmiyorum 😢😢
Evet bende delirecegimi dusundum aklimi kaybetmekten cok korktum. Bende ailemde kaldim cunku annemsiz duramiyordum.
Hatta ilk hamileligimden sonra ailem tekrar hamile kalmami hic istemedi cunku onlarda delirmemden korktular.
Hatta babam demis biz acaba yanlis mi yaptik ki biraksaydik aldirsa miydi cunku geceleri uyanip anne ben nefes alamiyorum lutfen bana yardim edin diye agliyordum. Ki babam inanilmaz karsidir kurtaja filan.
Psikiyatriye gittim eger duzelmeseydim kurul karariyla alacaklardi dusun durumumu.
12 haftayi atlatinca toparladim ama.
Bunu yasamayan ne demek bilemez.
Bence o zaman alinan kararin gunahi olamaz kendinde degildin boyle dusun.
Lutfen artik uzulme bak esinde arkanda sanirim.
Bak bu hamileligimde de kotu oldum 12 hafta ama ilki kadar.kotu gecirmedim annemlerde kalmadim mesela geceleri uyanip ellerimi basimin arasina alip deliriyorum deyip saldirmadim oraya buraya allahim cok zor gunlerdi hormonlar depresyon hastalarini mahvediyor allah kimseye yasatmasin kimse de kinamasin bu bir rahatsizlik.

Evet bende delirecegimi dusundum aklimi kaybetmekten cok korktum. Bende ailemde kaldim cunku annemsiz duramiyordum.
Hatta ilk hamileligimden sonra ailem tekrar hamile kalmami hic istemedi cunku onlarda delirmemden korktular.
Hatta babam demis biz acaba yanlis mi yaptik ki biraksaydik aldirsa miydi cunku geceleri uyanip anne ben nefes alamiyorum lutfen bana yardim edin diye agliyordum. Ki babam inanilmaz karsidir kurtaja filan.
Psikiyatriye gittim eger duzelmeseydim kurul karariyla alacaklardi dusun durumumu.
12 haftayi atlatinca toparladim ama.
Bunu yasamayan ne demek bilemez.
Bence o zaman alinan kararin gunahi olamaz kendinde degildin boyle dusun.
Lutfen artik uzulme bak esinde arkanda sanirim.
Bak bu hamileligimde de kotu oldum 12 hafta ama ilki kadar.kotu gecirmedim annemlerde kalmadim mesela geceleri uyanip ellerimi basimin arasina alip deliriyorum deyip saldirmadim oraya buraya allahim cok zor gunlerdi hormonlar depresyon hastalarini mahvediyor allah kimseye yasatmasin kimse de kinamasin bu bir rahatsizlik.
Evet canim allah senin yavrularini sana bagislasin .bende duzelirmiydim acaba diye cok dusumdum kurtajdan sonra onunda pismanligini yasadim ama aile konusunda senin kadar sansli degilim iyilerdir ama bu kadar anlayis gostermezlerdi anlamazdi bundan emindim.hamile kalmayi hic istemiyordum cocuk dusunmuyirdum asla ama oldu.benim hatam 😢 esim arkamda oda uzuldu bebegimize ama hamilelik aninda yasanacak kucuk bir aksilik bile beni cok kotu edecekti hep bunlarla gecti 1 gun hayal meyal sarhos gini kafamla bu karari verdim .kimse yasamaz ins bu aciyi

Canım az empati yeterli Bunu anlamak için ,çok acı çekiyprısn belli , kimseye seni yargılamak düşmez , Allah ile senin aranda ... ama psikiyatriye gitmezsen hem kızına hem kendine edeceksin , bu da hak ..
Burda bazıları senin daha da moralini bozabilir
Şuan çok kötü bir dönemden geçiyorsun belli ki ... Allah yardımcın olsun , affetsin , kalbini ferahlatsın inşallah
Amin cok tesekkur ederim size.gidecem psikologa hocaya hangi kapi varsa calacam duzelmek icin 😢

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back