• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Yanık saça tek çözüm

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
değerli arkadaşlar..saç bakımı konusunda bir kaç senedir sorunlar yaşıyorum.her seferinde google da yanmış saç bakımı yazıp çıkan sonuçları uzun uzun okuyorum.kadınlar kulubunude bu vesileyle keşfettim ve yorumları hep okudum.sonunda kendimde artık üye olup deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istedim.. saçlarımla çok oynuyorum..bir kaç kere açma işlemi gördü. ve beyazlarım olduğu için de devamlı boyuyorum.kıvırcık saçlarımın yapısı iyice bozuldu.lastik gibi uzayan yanmış saçlarım oldu.
öncelikle şunu söylemeliyim ki biz akıllanmıyoruz..iş işten geçmeden lütfen herkes gerekli önlemleri alsın.ben ne mi yapıyorum?
saçlarımı mecburen boyamaya devam ediyorum.ama düzleştirici maşa ve fönü tamamen bıraktım diyebilirim.saçlarımı düzenli bir şekilde topluyorum.
aşağıda yazacağım saç bakım yağını sizlerle paylaşmak istiyorum.

aktardan alacağınız yağları birbirbiriyle karıştırıyoruz.hazır karışımlardan almayın.onları da denedim.
çörekotu-çamterebentin-argan yağı-zeytin yağı-susam yağı-badem yağı
bunlar olmazsa olmaz yağlar.bunların yanına
yılan yağı-sarımsak yağı-menekşe yağı bunlarıda ekleyebilrisiniz.

bunların içine eczaneden bemix bepanthen-evigen ampül alıp 3*4 adet kırıyoruz.bunu saçınıza haftada en az 2 kere sürüp bekleyin 2 saat falan.

saç diplerine yedirin iyice..uçlara doğru sürün.

bunu yapmak tek başına yeterli değil unutmayın.saçlarınızı ısıdan uzak tutun.mümkünse bırakın kendi kurusun banyodan sonra.
ben çok faydasını gördüm bayanlar.saçlarım kıvırcıklığını kazandı..dökülmesi azaldı.
faydalar kişiden kişiye değişir ama unutmayın bu işlemin hiçbir zararını görmezsiniz..

deneyimlerimi sizinle paylaşmaya devam edicem.inşallah faydalanırsınız.

değerli arkadaşlar..saç bakımı konusunda bir kaç senedir sorunlar yaşıyorum.her seferinde google da yanmış saç bakımı yazıp çıkan sonuçları uzun uzun okuyorum.kadınlar kulubunude bu vesileyle keşfettim ve yorumları hep okudum.sonunda kendimde artık üye olup deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istedim.. saçlarımla çok oynuyorum..bir kaç kere açma işlemi gördü. ve beyazlarım olduğu için de devamlı boyuyorum.kıvırcık saçlarımın yapısı iyice bozuldu.lastik gibi uzayan yanmış saçlarım oldu.
öncelikle şunu söylemeliyim ki biz akıllanmıyoruz..iş işten geçmeden lütfen herkes gerekli önlemleri alsın.ben ne mi yapıyorum?
saçlarımı mecburen boyamaya devam ediyorum.ama düzleştirici maşa ve fönü tamamen bıraktım diyebilirim.saçlarımı düzenli bir şekilde topluyorum.
aşağıda yazacağım saç bakım yağını sizlerle paylaşmak istiyorum.

aktardan alacağınız yağları birbirbiriyle karıştırıyoruz.hazır karışımlardan almayın.onları da denedim.
çörekotu-çamterebentin-argan yağı-zeytin yağı-susam yağı-badem yağı
bunlar olmazsa olmaz yağlar.bunların yanına
yılan yağı-sarımsak yağı-menekşe yağı bunlarıda ekleyebilrisiniz.

bunların içine eczaneden bemix bepanthen-evigen ampül alıp 3*4 adet kırıyoruz.bunu saçınıza haftada en az 2 kere sürüp bekleyin 2 saat falan.

saç diplerine yedirin iyice..uçlara doğru sürün.

bunu yapmak tek başına yeterli değil unutmayın.saçlarınızı ısıdan uzak tutun.mümkünse bırakın kendi kurusun banyodan sonra.
ben çok faydasını gördüm bayanlar.saçlarım kıvırcıklığını kazandı..dökülmesi azaldı.
faydalar kişiden kişiye değişir ama unutmayın bu işlemin hiçbir zararını görmezsiniz..

deneyimlerimi sizinle paylaşmaya devam edicem.inşallah faydalanırsınız.

ben de yağlar dökülme yapıyor nedense

canım benim saçlarım mükemmeldi hiç boya değmemişti ta ki geçen aralık ayına kadar gitim belimde olan saçı küt kestim sonra boyattım 1 sene hep kızıl gezdim çünkü orjinal rengim bu olduğu için hiç boya olduğu anlaşılmazdı bir hata gittim siyaha boyadım yaz sonra sarıyı denedim sonra tekrar siyah yaptım kendi saç rengime dönerken şerefsiz kuaför ki şerefsiz saçlarımı yaktı! allah belasını versin o saçlar gitti lastik oldu bende kestirdim kısacık bir model daha sonra bu keratin tedavisini önerdi yeni kuaförüm çok araştırdım ingiliz sitelerinde, alman sitelerindeo tek çözüm buydu gittim yaptırdım mükemmel oldu saç eski haline döndü ama bu keratin tedavisi brezilya fönü değil eğer size brezilya fönü o derslerse bilin ki o kuaförün amacı paranızı almak bu işlem şu şekilde

-Sülfatsız şampuanla saç yıkanır ki bu şampuanın setini ben kendime de aldım 170 lira.
-saça keratin sürülür ve saç taranır 40 ya da 30 dakika bekletilir
-saça fön çekilir ama çok hafif bir fön.
-Saç 10 dakika o şekilde bekler
-su ile durulanır
-kurutulur
-3 gün saç hiç yıkanmaz 3 gün sonra gönül rahatlığıyla yıkanır ve %50 tedavi olmuş olur.

Benim saçımın lastikleşmesi gitti tararkne uçları kopar dökülürdü ufak ufak o mesela 1 2 tele dönüştü, saçımı rahat rahat tarıyorum

Şimdi gelen bacılar size iki çift sözüm var yanık saçın tedavisi yok diyerek milletin umudunu kırıyorsunuz ayıp bu bir
ikincisi kadın cidden kadının düşmanı kalkıp yağ bakımı öneriyorsunuz yanık saçlılara, o yağ bakımları anlıktır unutmayın içlerinde asit olduğu için saçı yakıyorlar bunu unutmayın
Saç yanıksa uzatın kesin hayır saç yanıksa önce tedavi edilir sonra uzatılır millete abuk subuk bilgiler vermeyin. Çünkü ben 25 gün yağ bakımları yapmıştım milletin tavsiyesiyle saçlarım daha beter oldu.
Saçı yananlar bitkisel ürünler bir işe yaramıyor bunu bilin ;)
Eğer adam gibi kurtulmak istiyorsanız paşa paşa gidip keratin tedavisi yaptıracaksınız emin ol kendimden biliyorum.

Dediklerimi yapın 2 3 ay sonra da gidin saçlarınızı doya doya boyatın.

süper cvp, bilgilendirme için teşekkurler :16:

süper cvp, bilgilendirme için teşekkurler :16:

keratinli bir solüsyon saçları besleyerek 10-12 hafta kadar parlak, düz ve pürüzsüz görünmesini sağlıyor.bu işlemin keratin kullanarak saça iyi geldiği söyleniyor, doğrudur, fakat vücudun geri kalanı için aynı şey geçerli değil.
formaldehit, kozmetik ürünlerde kullanılması kısıtlanan bir kimyasal. bir üründe koruyucu amaçla en fazla %0.2 civarinda formaldehit bulunabiliyor. ayrıca formaldehit, DBP ve toluen ile birlikte ojelerde bulunmaması gereken 3 zararlı kimyasaldan biri. keratin solüsyonlarında kullanılıyor, çünkü formaldehit olmadan saçlar keratini o kadar uzun süre tutamıyor. formaldehit bu işlem sırasında özellikle solunum sistemine zarar veriyor ve bu zarar solunan formaldehit miktarina göre kansere kadar gidiyor – dünya sağlık örgütü formaldehiti kanserojen madde kabul ediyor. formaldehit yurt dışında cesetlerin saklanmasnda kullanılan maddedir.

canım benim saçlarım mükemmeldi hiç boya değmemişti ta ki geçen aralık ayına kadar gitim belimde olan saçı küt kestim sonra boyattım 1 sene hep kızıl gezdim çünkü orjinal rengim bu olduğu için hiç boya olduğu anlaşılmazdı bir hata gittim siyaha boyadım yaz sonra sarıyı denedim sonra tekrar siyah yaptım kendi saç rengime dönerken şerefsiz kuaför ki şerefsiz saçlarımı yaktı! allah belasını versin o saçlar gitti lastik oldu bende kestirdim kısacık bir model daha sonra bu keratin tedavisini önerdi yeni kuaförüm çok araştırdım ingiliz sitelerinde, alman sitelerindeo tek çözüm buydu gittim yaptırdım mükemmel oldu saç eski haline döndü ama bu keratin tedavisi brezilya fönü değil eğer size brezilya fönü o derslerse bilin ki o kuaförün amacı paranızı almak bu işlem şu şekilde

-Sülfatsız şampuanla saç yıkanır ki bu şampuanın setini ben kendime de aldım 170 lira.
-saça keratin sürülür ve saç taranır 40 ya da 30 dakika bekletilir
-saça fön çekilir ama çok hafif bir fön.
-Saç 10 dakika o şekilde bekler
-su ile durulanır
-kurutulur
-3 gün saç hiç yıkanmaz 3 gün sonra gönül rahatlığıyla yıkanır ve %50 tedavi olmuş olur.

Benim saçımın lastikleşmesi gitti tararkne uçları kopar dökülürdü ufak ufak o mesela 1 2 tele dönüştü, saçımı rahat rahat tarıyorum

Şimdi gelen bacılar size iki çift sözüm var yanık saçın tedavisi yok diyerek milletin umudunu kırıyorsunuz ayıp bu bir
ikincisi kadın cidden kadının düşmanı kalkıp yağ bakımı öneriyorsunuz yanık saçlılara, o yağ bakımları anlıktır unutmayın içlerinde asit olduğu için saçı yakıyorlar bunu unutmayın
Saç yanıksa uzatın kesin hayır saç yanıksa önce tedavi edilir sonra uzatılır millete abuk subuk bilgiler vermeyin. Çünkü ben 25 gün yağ bakımları yapmıştım milletin tavsiyesiyle saçlarım daha beter oldu.
Saçı yananlar bitkisel ürünler bir işe yaramıyor bunu bilin ;)
Eğer adam gibi kurtulmak istiyorsanız paşa paşa gidip keratin tedavisi yaptıracaksınız emin ol kendimden biliyorum.

Dediklerimi yapın 2 3 ay sonra da gidin saçlarınızı doya doya boyatın.

keratinli bir solüsyon saçları besleyerek 10-12 hafta kadar parlak, düz ve pürüzsüz görünmesini sağlıyor.bu işlemin keratin kullanarak saça iyi geldiği söyleniyor, doğrudur, fakat vücudun geri kalanı için aynı şey geçerli değil.
formaldehit, kozmetik ürünlerde kullanılması kısıtlanan bir kimyasal. bir üründe koruyucu amaçla en fazla %0.2 civarinda formaldehit bulunabiliyor. ayrıca formaldehit, DBP ve toluen ile birlikte ojelerde bulunmaması gereken 3 zararlı kimyasaldan biri. keratin solüsyonlarında kullanılıyor, çünkü formaldehit olmadan saçlar keratini o kadar uzun süre tutamıyor. formaldehit bu işlem sırasında özellikle solunum sistemine zarar veriyor ve bu zarar solunan formaldehit miktarina göre kansere kadar gidiyor – dünya sağlık örgütü formaldehiti kanserojen madde kabul ediyor. formaldehit yurt dışında cesetlerin saklanmasnda kullanılan maddedir.

ooffff sıktı bu reklam amaçlı üyelikler de
bari bi topiğe yazın elli yere birden yazıyosunuz sayfadan soğuyorum resmen
tamam tamam onca uygulayan insanlar yalancı siz doğrucusunuz

bu sayfayı her gördüğümde hevesleniyorum keratine ama benim bulunduğum yerde bir kaç kuföre sordum keratin yapan yok merkeze sorayım bari kocaelide oturan arkadaşlar bildiğiniz iyi bir kuaför varsa söylerseniz sevinirim

ya kızlar bazılarınız şaka gibisiniz cidden ben bu işlemi yaptırmış bir insanım şurda insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum bir umut gene ölülerden bahsedenler var ciddi olamazsınız yaptırdım en son keratinim 3 hafta önceydi geçen cuma saçlarımdan bir tutam kesip açtılar saçmda hiç bir yanma ve yıpranma olmadı ama ben bu sefer saçımı evde boyıyıcam artı bu saça iyi gelen bir malzeme saçın yapısı keratinden ibaret şurda saçı yanmış arkadaşlara o psikolojinin ne kötü olduğunu bildiğim için umut ışığı yol gösteriyorum çünkü ben saçım yandğında ölü gibiydim psikolojim bozulmuştu şuan saçlarım hem uzadı hem de sapa sağlam. Ölülerden bahseden şahıs lütfen topic'imin altına yorum yapıp tıp fakültesinden fırlamışcasına konuşma kulaktan dolma bilgilerle gelmiş ahkam kesiyorsun bizde seni dinleyip "aa ne bilgili kadın" diyicez zaten. Komikleşme.

ya kızlar bazılarınız şaka gibisiniz cidden ben bu işlemi yaptırmış bir insanım şurda insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum bir umut gene ölülerden bahsedenler var ciddi olamazsınız yaptırdım en son keratinim 3 hafta önceydi geçen cuma saçlarımdan bir tutam kesip açtılar saçmda hiç bir yanma ve yıpranma olmadı ama ben bu sefer saçımı evde boyıyıcam artı bu saça iyi gelen bir malzeme saçın yapısı keratinden ibaret şurda saçı yanmış arkadaşlara o psikolojinin ne kötü olduğunu bildiğim için umut ışığı yol gösteriyorum çünkü ben saçım yandğında ölü gibiydim psikolojim bozulmuştu şuan saçlarım hem uzadı hem de sapa sağlam. Ölülerden bahseden şahıs lütfen topic'imin altına yorum yapıp tıp fakültesinden fırlamışcasına konuşma kulaktan dolma bilgilerle gelmiş ahkam kesiyorsun bizde seni dinleyip "aa ne bilgili kadın" diyicez zaten. Komikleşme.

:24::24::24: valla kendimi gördm yazdıklarında, saçlarımı sevmiyoruuuummmmm! :( saçımı arkadaşla 1.5 sene önce öyle bi boyayalım dedik gaza gelip :26: neyse ben çok duramadım korktum yıkadım. O boya akmıştır dimi ya?? (saçımla aynı renk olduğundan renk farkından anlamıyorum, uçları da kıpkırık olduğundan senelerdir aynı boyda, boydan da anlayamıyorum)
yarın ilk işim izmir'de "keratin bakımı" yapan kuaför bulmak olacak :34:

canım vaktini ayırıp uğraşıp yazmışsın boşvr anlayana...şimdi ben bikaç şey sormak istiyorum ben de bu bakımı yaptırıcam çünkü saçalrım tarif ettiğin gibi yanık vaziyette...

bu sonucu almak için keratin bakımını 1 kez yaptırman yettimi yoksa kaç kez yaptırdın düzenli yaptırıyormusun.. bu kısmını atladım sanırım..

birde nasıl bir işlem uygulanıyor ne kadar sürüyor yazarmısın..:21:

canım vaktini ayırıp uğraşıp yazmışsın boşvr anlayana...şimdi ben bikaç şey sormak istiyorum ben de bu bakımı yaptırıcam çünkü saçalrım tarif ettiğin gibi yanık vaziyette...

bu sonucu almak için keratin bakımını 1 kez yaptırman yettimi yoksa kaç kez yaptırdın düzenli yaptırıyormusun.. bu kısmını atladım sanırım..

birde nasıl bir işlem uygulanıyor ne kadar sürüyor yazarmısın..:21:

Canım ben 3 seans yaptırdım çünkü saçlarım ciddi anlamda rezildi. Diplerim yanmamıştı şansıma uçlarım yanıktı hemde baya onları kestirip keratin bakımı yaptım kestirmezsen saçların kopar.

Canlar, hevesinizi kırmak istemem ama keratin yüklemesi, bakım maskeleri, argan yağları vs hiçbir işe yaramıyor.Sadece keratinden sonra bir süre saç daha iyiymiş gibi geliyor ama sonra yavaş yavaş ölmeye devam ediyor.Benim de saçlarım 1 sene önce yandı ve herşeyi yaptım inanın.Keratin yüklemesi - ki çok kaliteli bir yerde 100 tl ye yaptırdım-, orjinal argan yağı, kerastase şampuan ve maskeleri, düzenli tarama, uzun süre boyamama vs vs..Üstelik ilk yaptırdığım zamanki hali bile kalmadı, kıvırcık canlı saçlarım çalı süpürgesine döndü.Bunun böyle olacağını bir kuaför arkadaşım söylemişti de inanmak istememiştim.''Ölen öldü, ne yaparsan boşa.En iyisi boyama ve uzamasını bekle'' demişti.Diyeceğim o ki içiniz rahatlasın diye yaptırın istiyorsanız ancak boşuna para israfı olur emin olun.Tek çaresi uzatmak ve kurtulmak..

mesajınızı okuyana kadar bende keratin yüklemesi yaptıracaktım ama fikrim değişti. dediğiniz gibi tek çözüm uzamasını beklemek. birde sac uzaması için faydalı besinler tüketmek.. eger benim gibi düzleştirici yapmadan saçım düzgün durmuyor diyorsanız ısıya dayanıklı sprey faydalı gliss kullanmıstım çok fazla etki etmedi. daha iyi bir marka varsa önerebilir..

röfleli ve uçları yanmış saçlarım var kuaförümden artego maske aldım,bakalım...

Canım ben 3 seans yaptırdım çünkü saçlarım ciddi anlamda rezildi. Diplerim yanmamıştı şansıma uçlarım yanıktı hemde baya onları kestirip keratin bakımı yaptım kestirmezsen saçların kopar.

İyi bayramlar diliyorum herkese :)
Canım senin bakımını yapan kuaför ne sıklıkta yaptı bu 3bakımı ve hangi marka keratin kullandı?
Birde saçlarım kıvırcık yaptırabilirmiyim sence kıvırcıklığı zarar görür mü?
İşlemden biraz bahsedermisin duyumlarıma göre sadece ısı verip bırakıyorlar bazısı fön bazısı düzleştirici yaptı diyor kafam karışık çok!

İyi bayramlar diliyorum herkese :)
Canım senin bakımını yapan kuaför ne sıklıkta yaptı bu 3bakımı ve hangi marka keratin kullandı?
Birde saçlarım kıvırcık yaptırabilirmiyim sence kıvırcıklığı zarar görür mü?
İşlemden biraz bahsedermisin duyumlarıma göre sadece ısı verip bırakıyorlar bazısı fön bazısı düzleştirici yaptı diyor kafam karışık çok!

biraz geç oldu kusura bakma canım :(
Şöyle saça bir zarar vermez çünkü düzleştirme işi değil bu sadece bakım. Önce saç sülfatsız şampuan ile yıkanıyor, kurutuluyor keratin sürülüyor, keratinde saçta kurutuluyor verilen tek ısı kurutma ısısı, 10-30 dakika arası bekleniyor ve saçı yıkayıp kurutuyorlar. Ben o keratini saçımda en az 2 gün bekletirdim malum o zaman saç berbat bir durumdaydı çünkü. 2 haftada bir yaptırıyordum ama saçıma o süre içinde ne maşa ne düzleştirici yaptım hep toplayarak kullandım saçımı ki ilk halinin fotoğrafı var. son hali ise şuan çok memnunum saçımın son yanıklarını da kendim kestikten sonra saçlarım şuan gayet sağlıklı :)

Yanmış saça ne yaparsan yap olmuyor sonu kesim mmalesef bakımlar uzatir güçlendirir ama yanık saçı malesef

canım merhaba..bende antakyada yaşıyorum ama gittiğim kuaförler öyle bir bakım olmadığını söylüyor kuaförün ismini rica edebilirmiyim??

Kizlar saclarim kotu durumda kestirdim ama tam olarak gitmedi o lastiklesme. Sacimin rengi de istedigim gibi olmadigindan 1 kere daha boyamak zorundayim . Sizce boyatim golge attirirsam guvendigim bir kuafore saclarim cok kotu olur mu :( bir de evde keratin bakim icin naturakeratin kullanmis olan var mi? Onun formaldehitsiz olan bir urunu de var

Back