Yanık izi

Acnelyse acayip tehlikeli bir krem, bikini bölgesine kullanılabilir mi bilmiyorum, evet cildi soyuyor ama hassas bölge sonuçta.

Hiç aklıma gelmedi ya. O an annemde evde yoktu soramadım. Bir daha olursa aklımda olacak inşallah.
Dövme yaptırmayı düşünüyorum çizik olan koluma, eğer geçmezse buna da dövme yaptırırım sanırım. Tek sağlam kolum vardı o da yandı.

Geçer geçer. Sen tıbba güven yeter ki
Geçen yıllarda tatilde çok fena güneş yanığı olmuştum. Aslında güneş yanığı da değil, orası yaylaymis,yayla yanığı olmuşum. Bacaklarım boru gibi şişti, ayaklarım o kadar büyüdü ki terliğe sigamadim. Yüzüm kupkuru ve kırışık ve parça parça başka renklerde,bacağım desen yuzelli ayrı renk var, gerçekten çok çok kötü haldeydim .
O beldedeki doktor yalandan birkaç ilaç verdi, anestol- silverdin falan.
Eve geldim acıdan doktora gidemiyorum çünkü tuvalete giderken bile ağlayacak kadar canım acıyor...ilk yandıktan 9 gün sonra gidebildim doktora, bir krem yazdı.
Aman Allahım, bir anda herşeyi soydu ve derim kendi rengine döndü.
Ama o kadar kötüydüm ki,yüzümde beş ayrı renk vardı. Kabuk bağlayan yerler yanmazken kalanı yanmıştı falan. İnan ki yüzümü de bir anda tertemiz yaptı. Bir tane çil bile kalmadi o günlerden hatıra.
Anında rengini esitledi
Bak , şu iki resim arasinda sadece 10 saat zaman farki var

Bu ilaç sürmeden önce
Bu hemen ertesi sabahı.

Yani diyecegim o ki, evet
İkimizin yanığı da başka tür yanıklar. Ama modern tıp benimkine çare olduysa seninkine de elbet olur.

Elmayı rendele ve orayı kapatacak kadar koy ve sar. Bir kaç saatte bir rendelenmiş elmayı değiştir. Bunu bir hafta yap canım önemli ölçüde farkı görürsün

Benim de elimde yanık izi var ufak yanan naylon yapismisti 6 7 yaşındayken.. eski izler geçiyor mu bu kremle.. 23 senelik filan

Yaa çok geçmiş olsun, seninki de küçük bi yanık değilmiş yani. Benimki güneş falan olsa bir nebze idare edeceğim ama yağ yanığı bende günlerce uyuyamadım bileğim parmaklarım çok uyuştu. İyileşmesi biraz uzun sürdü ama yine de çok şükür uyuşması da ağrısı da geçti. Bir tek iz kaldı o da geçecek umarım. Senin iz falan kaldı mı?
Bu arada kullandığım kremler bunlar

Yandıktan 3 4 gün sonra böyleydi

Şuan böyle

Yaklaşık 1 haftadır da böyle. Hiç soyulmuyor da.

O izlerden bende de var hiç takma ben takmıyorum.. sadece iş konusunda belki sıkıntı olabilir

Benim dikişli olanlarda var o yüzden çok dikkat çekiyor kuzum, dövmeyle kapattıracağım bu yaz.
Yine kapatmak istiyorsan kapat ama bakanları soranları takip üzülme.. ben hiç kapatmayı düşünmedim derin değil ama belli oluyor benim de.. soran da oluyor bazen hiç tınlamıyorum kimene.. yoksa dövme ile daha mutlu olacaksan kapat ama elalemi umursama yani.. ben takmayarak unuttum bile izleri, unuttuğum için kapatma ihtiyacı duymadım sadece soran olduğunda aklıma geliyo..

Senin izlerin nerede? Fotoğrafı falan var mı? Dur yazıyorum sana

Bence fazla takılma. Kusurlarımıza rağmen kusurlarımızla güzeliz ❤
Ama benden bir tavsiye akılda bulunsun Silverdin vermişse bir doktor doktorunuzu değiştirin zira o ilaç kara leke bıraktırıyor yanıklarda.
Benim 2. Derece yanığıma hemşire arkadaşım bir hafta iğne kapsülü sürmüştü içeriğini bilmiyorum ama hiç leke kalmamıştı. Kahverengi bir kapsüldü bildiklerim bu kadar.

Yumurtanın sarısını yanip kömür oluncaya kadar yakıyorsunuz kahverengi yağı çıkıyor işte o eskilerin yanık kremi. Kuzenimin yüzünün yarısı yanmıştı ilkokulda şimdi bebek gibi teni var. Kendimde denedim çok hızlı iyileşme sağladı.

Benim de elimde yanık izi var ufak yanan naylon yapismisti 6 7 yaşındayken.. eski izler geçiyor mu bu kremle.. 23 senelik filan
Contractubex'i ben kendim kullanamadım hiç. Alerji, kaşıntı yaptı ama kullananlardan çok memnun olanlar var. Yalnız eski izlere etkisi ne olur bilemiyorum. Bildiğim kadarıyla iz ne kadar tazeyse iyileşme o kadar hızlı oluyor.

Bu arada Acnelyse öneren arkadaşlara cevaben, o krem kendi bildiğinize kullanılacak bir şey değil. Ben sivilcelerime kullanmak gibi bir hata yaptım, iki günde yüzümü kimyasal yanığa çevirip attı, zor düzelttim. Dermatologlar verse bile belli bir süre söyleyip sonra yıkayın diyerek veriyorlar.

Yanik iyilesmeden soydurulmaz herhalde. Iyilesip kahverengi iz halini alinca kimyasal peelingle soyulur
Teşekkür ederim. Bir iki sorum daha vardı..

Kimyasal peeling zararli degil di mi?
Bir de eski bir yara olsa da olur mu?
Bir de güneş lekelerinde de kimyasal peeling oluyor mu?

Çok sordum ama cevaplarsanız çok sevinirim.

Rica ederim. Kimyasal peelingi bi uzmana yaptirmak lazim. Sivilce izlerinde, yanik izlerinde yapiliyor genelde. Gunes lekesini bilmiyorum ama benim bi arkadasim yuzundeki cillerden rahatsizdi onun icin yaptirmisti. Peelingden sonra 1 hafta 10 gun evden cikmadi.
Yara, ameliyat izlerinde peeling olur mu bilmiyorum daha derin izler onlar

Yok, doğru yapılırsa zararlı değil. Ama doktor kontrolünde yapılması lazım. Evde filan denemeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…