Yanık izi

Rica ederim ne demek😊Evet saç içinde çok etkili:) Tabi zaten kullanımı o şekilde.Ama yaptıktan sonra 1 hadi max 2 hafta içinde bitirilmesi gerekiyor.O yüzden az miktarlarda yapın bence.Ve buzdolabında saklayın.Çok güzel iz geçiriyor ama E vitamini kıllarıda besliyor aklınızda bulunsun:KK30:O yüzden bence bu karışımı kullanırsaniz dönüşümlü kullanın.Sudokrem var mesela onunla olabilir.Birde gece ya da evde durduğunuz zamanları tercih edin yoksa E vitamini güneş ışıgında leke yapabiliyor.Sudokremde aynı şekilde.Hatta sudokrem vadeli kullanımda ten renginide açıyor.Bu yüzden onuda dönüşümlü kullanın.Yoksa yanık yer harici ton farkı oluşabilir.Birde sudokrem ten soyuyor hafif onuda unutmayayım😀
Sudokremi yüz için kullanıyordum ben yanık için hiç kullanmadım ama aklımda bulunsun onu da bir araştıracağım. Ton farkı olsa farketmez zaten aşırı beyaz tenliyim. Yeter ki geçsin başka birşey istemiyorum. :/

Çok geçmiş olsun. Ben domuz yağı kullanmıştım. Çok çok kötü bir şekilde yanmıştım, şuan neresi olduğunu bile göremiyorum. Tamamen geçirdi.
Domuz yağını aradım ama nerede satıldığını bulamadım hiç. Bir de gerçek mi yoksa sahte mi ayırt edemeyeceğim için cesaret edemedim. Köyde önceden domuz yağı kullanılır İŞ, yalnız çok kötü kokuyormuş :)

Domuz yağını aradım ama nerede satıldığını bulamadım hiç. Bir de gerçek mi yoksa sahte mi ayırt edemeyeceğim için cesaret edemedim. Köyde önceden domuz yağı kullanılır İŞ, yalnız çok kötü kokuyormuş :)
Domuz yağını bulgar pazarlarından veya göçmen tanıdıklarınızdan bulabilirsiniz

Ya kabına burnunu yaklaştırınca gerçekten bir garip kokuyor ama sürdükten sonra öyle çok gelmiyor. 😀😀 Ya da geliyor ama insan alıştığı için rahatsız etmiyor, bu da olabilir. 😀😀

Ya kabına burnunu yaklaştırınca gerçekten bir garip kokuyor ama sürdükten sonra öyle çok gelmiyor. 😀😀 Ya da geliyor ama insan alıştığı için rahatsız etmiyor, bu da olabilir. 😀😀
Annem çok kokar ıyy falan dedi ama hemen geçiriyor dedi. Önceden çok yaygınmış, yerini medikal ürünler almış.

Annem çok kokar ıyy falan dedi ama hemen geçiriyor dedi. Önceden çok yaygınmış, yerini medikal ürünler almış.

Yok yok o kadar da çok kötü değil ya kokusu. O kadar iyi geliyor ki koku moku gelmiyor insana. 😀
İstanbul Avrupa yakasındayım bende, inan hepsini tüketmemiş olsam kesin ulaştırırdım sana. 💜

Güneş koyulaştırır mı peki yarayı? Ben sarıp çıkıyorum genelde.

Ciltteki taze yaralarda kesinlikle güneşlenilmemesi öneriliyor.
Yanık hastaları ve estetik operasyonlardan sonra güneşten uzak durulması önermiyorlarmış.
Neden olarak da yara ile çevresindeki ton farkının kalıcı olarak artabilmesiymiş.

Acnelyse mi almalıyım, daha önce expigment %4kullanıp yüzümü yaktığım ve iz bıraktığım için ağır soyucu kremleri kullanırken endişeliyim
Soyucu kremleri cok dikkatli kullanmak lazim. Mesela yazin kullanilmaz. Her gun surulmez. Gun asiri surceksiniz soyulma baslayinca birakacaksiniz. Soyulunca da yanik kremi tarzi kremler kullanacaksiniz ki tekrar kabuklanmasin.
Bende bikini bolgesinde kararma olmustu bu sekilde kullandim. Soyulunca hametan vs kullanmistim. Rengi acilmisti

Yok yok o kadar da çok kötü değil ya kokusu. O kadar iyi geliyor ki koku moku gelmiyor insana. 😀
İstanbul Avrupa yakasındayım bende, inan hepsini tüketmemiş olsam kesin ulaştırırdım sana. 💜
Ah canım benim, ulaştırmış kadar oldun çok teşekkür ederim ❤️ bir yerlerden bulmaya çalışacağım artık 🙏

Soyucu kremleri cok dikkatli kullanmak lazim. Mesela yazin kullanilmaz. Her gun surulmez. Gun asiri surceksiniz soyulma baslayinca birakacaksiniz. Soyulunca da yanik kremi tarzi kremler kullanacaksiniz ki tekrar kabuklanmasin.
Bende bikini bolgesinde kararma olmustu bu sekilde kullandim. Soyulunca hametan vs kullanmistim. Rengi acilmisti
Bikini bölgesi için hangi kremi kullanmıştınız?

Ciltteki taze yaralarda kesinlikle güneşlenilmemesi öneriliyor.
Yanık hastaları ve estetik operasyonlardan sonra güneşten uzak durulması önermiyorlarmış.
Neden olarak da yara ile çevresindeki ton farkının kalıcı olarak artabilmesiymiş.
Bilmiyordum ben bunu, teşekkür ederim artık daha dikkatli olurum. ❤️

Yeri değil biliyorum ama kaç gündür içim içimi yiyor.
Bundan 3 4 hafta önce falan kolum başta olmak üzere göğsüm ve bacağım yandı. Gösüm ve bacağımdaki yanıklar küçük olduğu için çabucak iz bırakmadan geçti ama bileğimde kocaman bir yanık izim var. Aslında çok daha kötü bir kahverengi izdi ama contractubex kremi kullana kullana bayağı azaldı. Ancak hala belirgin bir yanık izim var. Bu yanık için ne yapmam gerekiyor, diğer kolum kesik izleriyle dolu olduğu için bu kolumda da yanık izi kalmasından acayip rahatsızım. Bu izi nasıl ve ne şekilde geçirebilirim? İz kalması kaçınılmaz mıdır?
Yani hic is kalmaz diye bir durum yok
Bende bilegimden yanmistim bayagi bir tek bir noktada hafif bir beyazlik kaldi etrafindada belli belirsiz lekeler var
Cilt yapiniz nasil bilmiyorum cildinizede bagli bir durum bol bol kayisi yemenizi onerebilirim
Benim kol yandiginda farkinda olmadan bol bol yemistim oda iyi gelmis olabilir
Gecen senede serce parmagim yandi hemde cok kotu surekli pansumana gitmistim iz kalmadi ama

Bikini bölgesi için hangi kremi kullanmıştınız?
Acnelyse kullandim.
Bir de ciltte yanik olunca hemen zeyinyagi+balmumu karisimini krem gibi surunce iz kalmadan iyilesiyor. Ama yanik kurumadan hemen baslayip iyilesene kadar her gun kullanmak lazim.
Bal mumunu zeytinyaginda kisik ateste eritiyorsunuz. Soguyunca vazelin gibi oluyor. Cildi soyunca bu kremi surebilirsiniz

Acnelyse mi almalıyım, daha önce expigment %4kullanıp yüzümü yaktığım ve iz bıraktığım için ağır soyucu kremleri kullanırken endişeliyim
Hayir sakın oyle rast gele ilac kullanmayin. Acnelyse tavsiye etmem. Cok caniniz yanar. Contractubexe devam edin sabirla. Bir de yesil elma surun. Aklinizda bulunsun ilk yanik oldugunda hemen yumurta akıni surun iz kalmaz. Su an icin fayda eder mi bilmiyorum ama ilk yandiginda yumurta akı aurse idiniz acınızi da alir. Gecmis olsun. Bu arada doktora gitmenizi tavsiye ederim. Simdi suni deri gibi seylerle de tedavi yapiliyor artik.

Yani hic is kalmaz diye bir durum yok
Bende bilegimden yanmistim bayagi bir tek bir noktada hafif bir beyazlik kaldi etrafindada belli belirsiz lekeler var
Cilt yapiniz nasil bilmiyorum cildinizede bagli bir durum bol bol kayisi yemenizi onerebilirim
Benim kol yandiginda farkinda olmadan bol bol yemistim oda iyi gelmis olabilir
Gecen senede serce parmagim yandi hemde cok kotu surekli pansumana gitmistim iz kalmadi ama
Kuru kayısı her akşam yiyorum kilo almak için. Onun dışında taze kayısı sevmem ama mecbur deneyeceğim artık. Teşekkür ederim. 🙏

X