Yan evde kı hıntlı aıle

Spagetti_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2013
58
7
98
merhaba ablalarım. artık ıcıme fenalıklar geldıgı ıcın sıze bu durumu anlatacagım. bız 4 katlı bır apartmanda oturuyoruz. 2. katında bız varız. yanımızdada 2 katlı bır ev var. orda hınt kokenlı bı aıle yasıyor. baya kalabalıklar. assada tavuk kumeslerı var. cok pıs bır aıle. eskıden kumeslerınden cok fena koku gelıyordu. kac kere sıkayet etmıstık. hıc anlamıyorlar. babamda hasta oldugu ıcın onun yerıne ben konusmustum. yarı turkce yarı hıntce bırseyler soyluyorlar. aslında dedıklerımı anlıyorlar ama kufur edceklerı zaman hıntce konusuyorlar. mahkemeye verıcektık neredeyse. baya bı zaman sonra temızlemıstıler kumesı megersem hasta tavuklar varmıs. onların cesedlerı koku yapıyormus. ordan bıkere husumet var aramızda. ne zman balkonda camasırımız olsa kadın camdan halı sılkıtıyor. bı yemek yapıyorlar galıba tavuk ne bıcım kokuyor ıgrenc. o koku tammen bızım eve gırıyor. evler cok yakın. gece yarısı son ses garıp muzıkler acıyorlar. sokakta cıplak ayak gezıyorlar. daha neler neleer. oturdugumuz apartman yenı yapıldı. bız gecen sene tasındık buraya. herkez bızım gıbı sıkayetcı bunalrdan. tum sokagın huzurunu bozuyorlar. onların yuzunden yenı evımızı satmak zorundayız. artık dayanamıyoruz. babam hasta yenı yenı ıyılesıyor. annem hergun aglaya aglaya namaz kılıyor. kardesım desen rhat ders calısamıyor. evde huzur bırakmadılar. yakında unıversıteye gıdecegım. o zaman aılemı burda yanlız bırakamam. anca duzenımızı kurmustuk. bılseydık hıc gelmezdık buraya. bende hergun dua edıyorum. fıl suresı var hergun onu okuyorum. baska care yolu varmıdır? sızlerle paylasmak ıstedım derdımızı. bıraz uzun oldu kusura bakmayın telden gırıyorum.

telden gırdıgım ıcın konuyu yanlıs yere acmısım acaba nasıl duzenlerım ?? edıtorler yardımcı olabılırmı ? :26:

uzaktan bakınca çok hoş göründü,hint bir komşu
ama tabiiki yaşayan için sorunlar olabilir
neden gelmişler acaba türkiyeye?
ilk başlarda adaptasyon sorunu yaşamaları çok normal,gecekondu kültürünü düşün.İlk göç ettikleri yıllarda şehirde köy hayatı yaşıyorlardı,ama zamanla -kaynaştıkça şehir kültürünü benimsemeye başladılar,bugün gecekondu kültürü - yaşayış farklılıkları eskiye nazaran yok denecek kadar az...
sizinkiler de zamanla düzeleceklerdir,inanıyorum.
hem aileni bırakıp gidemeyecek kadar büyük bi sorun mu veriyolar size??Anlatmadığınız başka sorunlar da var mı??

*konunuzu şikayet ettim,taşınır herhalde yakın zamanda ^^

Gelen geçen herkes ülkemize engelsiz giriş çıkış yaparsa milletin düzeni bozulur işte böyle.valla bu durumda yapılacak pek bişey kalmamış uyarmışsınızda..ya komşularınızla polise şikayet edeceksiniz ya da taşınacaksınız Allah sabır versin.

kendimizden olmayana empati kurmak zor tabi ama buda slzin sınavınız galiba , keşke kavga edecek düşman olacak kadar ilişkileri bozmasaydınız , sanırım bu aile çok fakir blrazda bundan dolayı mı horlanıyorlar acaba, fakiri kimse sevmez ,keşke komşu zengin olsaydı ,o vakit daha cazip olurdu sanırım

artık ülkemiz yolgeçen hanına döndü.bende suriyelilerden şikayetçiyim adamları ilk defa bayan görmüş gibi bakıyorlar ve çok gürültülü ve pis insanlar.bide bunlar türk vatandaşlığınada geçtiler.sonumuz hayrolsun..

ben düzeleceklerini sanmıyorum
zaten kavgalı olduğunuz için hep huzuruz olacaksınız
bence imkanınız varsa yeni bi ev alın araştırıp
anneniz de babanız da huzurlu bi şekilde otursun zaten adam hastaymış iyice sinirleri bozuluyodur

ev alma komşu al diye boşuna demiyolar
uyarmanıza rağmen hala kendilerini düzeltmemeleri çok tuhaf gerçekten
hintlilere herkes pis diyo kültürleri öyle heralde ama insan yaşadığı yere ayak uydurmalı böyle de olmaz ki

olmadı mahallecek dava edin mahkemeye verin ama sonucunda giderler mi bilemem
zaten süreç te çok uzun sürebilir
en iyisi taşınmanız

Yabancı düşmanlığı hortlamış.

yabancı düşmanlığı filan değil.ama biz bile kendi ülkemizde rahat hareket edemezken onların kendi ülkeleri gibi davranmaları rahat hareket etmeleri beni rahatsız ediyor.kendi ülkelerinde baskı altındalar bizim ülkemize gelince cennete düştüklerini sanıyorlar..

Yabancı düşmanlığı hortlamış.

yabancı düşmanlığıyla bi ilgisi yok bence
konu sahibi çok haklı rahatsız olmakla
bunu yapan hintli değil türk olsa da aynı rahatsızlığı duyarlardı

suriyeliler konusunda çok haklı arkadaşlar
siz görmüyo olabilirsiniz ama elini kolunu sallayan türkiyeye geliyo
gelenlerin ne oldukları belli değil
reyhanlı olayından önce sınırda kontrol bile olmadan geçiyolarmış bilen tanıdıklarımız söyledi
doğru düzgün dursalar neyse ama cidden rahatsızlık verici davranışlarda bulunuyolar

Ülkemiz cennet, ondan olabilir mi?

Mahalle ve apartmanda ne kadar rahatsız olan varsa hepiniz birleşin imza toplayın oturdukları evden attırın.

burada irk belirtmek bence yanlis olmus.Direk yabanci dusmanligina sebebiyet veriyor ayrica bu sekilde komususunu rahatsiz eden turklerde var. ben yurt disinda dogdum buyudum orada da maalesef bazi turk aileler bu sekilde davraniyorlar ve bu durum genele yayilip turk milleti pistir olgusu cikiyor ortaya. Bu durumu yasamis biri olarak boyle durumlarda irk belirtmenin hatali oldgunu dusunuyorum. En fazla polise sikayetci olabilirsn biz buradan ne yapabilirz ki?

O garip tavuk kokusu dediğiniz koku Curry li tavuk, gayet lezzetlidir, acaba hangi şehir ve semtte yaşıyorsunuz? Merak ettim.

Aynen katılıyorum ırk belirtmek ve diğer yazan arkadaşlarında meğer Hintliler böyle imiş düşüncelerine kapılması doğru değil.Benim eşim Hindistanlı eşimin ailesiyle de kaldım Hindistan'da çoğu Türk'den daha temizler duş alıp diş fırçalamadan kahvaltıya oturmazlar. Her gün muhakkak duşlarını alırlar.Birde ben kesinlikle pis ve baharat kokan bir Hintliye denk gelmedim acaba ben mi şanslıyım çözemedim..Ankara'dayım ve burada da Hintli arkadaşlarım var Hint yemeği yiyorlar hiç koktuklarını hissetmedim.Titizleri olduğu gibi muhakkak kirli pasaklı olanları da var her ırkın.Benim eşimde Türkiye'ye geldiğinde annemin 2. eşini ve onun ailesini yadırgadı.Adam doğru dürüst duş almıyor dişlerini fırçalamaktan aciz diyor.Elinden yüzünden sakalları gözükmüyor adamın.Kızı ve oğlu da öyle maalesef.Meğer ne pis bir milletmişsiniz demesi mi lazım? Bunu tüm Türklere mi mal etmeli anlamadım.Yabancı ülkede de bu tür ırkçılık ve inanış söz konusu maalesef Türkleri pis,gürültücü,saygısız olarak gören millet sayısı az değil.Bizde istisnalar olduğu gibi onlarda da olması olağan.Bir ırkı tanımadan hemen yargısız infaz yapmayalım.Nedense yorumlarda ırkçılık ve aşşağılama hissettim.Konu sahibi arkadaşta böyle bir istisnai durumla karşı karşıya kalmış maalesef.Umarım sorununuza bir an önce çözüm bulursunuz...

mesajınızın üzernden bayağı zaman geçmiş sonucunuz ne oldu merak ettim ?

farklı kültürden olduğu için yadırgıyorsunuz, başka oldukları için yadırgıyorsunuz, fakir oldukları için yadırgıyorsunuz,başka ülkede de sırf türkler sarımsak yediklerlnden dolayı isimleri sarımsak yiyenler olarak küfür ediliyorlardı ,başka oldukları için çok kolay yadırgamak, bizim Türklerde ALMANYADA YADIRGANIYOR farklı oldukları için dayak yiyorlar, aşağılanıyorlar sizin yaptığınız tavırda bu işte , onları hor görmeyin ,siz ,önce kendi düşünce şeklinizl değiştirin

Irkçılıktan nefret ederim ama pisliğe de gelemem. Öyle rengi şuymuş dili buymuş ayrımı hoş olmasa da eğer bir millet pisse ona katlanmak zorunda değilim. Tayland ve Singapur'da iki farklı budist tapınağı gezme şansım oldu. Biri taylandlıların kendi tapnakları, tabiri caizze bal dök yala idi. Hint tapınağında inanın çıkışta ayakkabılarımı giyip kirletmek istemedim. Çamaşır suyu olsa yatıracaktım. Bunun dışında çeşitli yazılım projelerinde hintli arkadaşlarla birebir çalışmış iki farklı arkadaşımdan benzer şikayetler duydum. Fakirlik başka bir şey, ölü tavukları kümeste muhafaza etmek başka. Hintlilerin %100ü bu şekilde demiyorum tabi. Kimse de böyle bir iddaada bulunamaz ama 5-10 tane bu şekilde örnek duymak biraz önyagılı yaklaşmama sebeptir.

Hatta burda bir arkadaş konu açmıştı, uzun yıllar hindistanda yaşamış gelmiş akraba mıydı komşu muydu hatırlayamadım, evinde alaturka tuvalete terliksiz girip, ceplerinde yemeklerle dolanıyorlardı. Ben buna kültürel farklılık değil pislik derim kusura bakmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…