yalvarıyorum bir akıl verin. nikah,nişan,düğün yaşanılan aile gerginlikleri ve ayrılma noktası

Sabaha kadar yazın durun. Atı alan Üsküdar’ı geçmiş. Yazdıklarınızdan çıkardığım tek şey, aile sizi de ailenizi de kendilerine denk görmüyor ve o şekilde muamele ediyor. İpsiz sapsız biriymişsiniz gibi sizi nişan yemeğine götürmüşler. Her şeyi biliyorum deyip duruyorsunuz ama bu adeti bilmiyormuşsunuz bakın. Ufak detay da değil, ailenizi ezdirip geçirmişsiniz.

Takım elbise olayında nişanlınız kimsenin ağzını kapatamamış, falso. Geleceğin reklamı bu, bilesiniz.

100binlik düğünü de sanki kendi şanları için yapıyorlar. Belki düğünde takacaklardır geri kalanları. Bazı yerlerde nişanda takı yapılmazmış. Herkes düğünde takarmış, o hesaptır belki.

Kendinizi sürekli maddi anlamda kanıtlama uğraşındasınız. Daha önce birşey mi yaşadınız?

Yurtdışında umarım evde kalmaz, çalışırsınız. Yoksa geçmiş olsun. Fena ezerler.

*Bu iş bozulursa anneniz o dul karı lafını yer.

Merhaba esmermavigözcüğüm ben dul kadın,
Önce bakış açını değiştirmen lazım hayata karşı ki mutlu olasın,
Hep beklenti başka hiç birşey göremedim ben sıkıntında, her genç kız hayal kurar diyeceğim ama seni yanıltmış olurum sen doğrusunu bil her kadın hayal kurar dul olsa da kurar sadece o dullar hayat tecrübesi edinmiştir ve neyin gerçekten mutluluk getireceğini daha iyi birlirler.

bakin hanimefendi. dul olmak bir kusur değil asla. hayatta bosanmalar da olabilir. belki bende bu nikahi bozup bosanma davasi acarsam dul bir insan olarak görülecegim. benim demek istediğim. biz onlara mecburmuşuz gibi zorla kızlarını veriyolarmış gibi hiçbir naza gelmemeleri. hicbir ilgi alaka göstermemeleri. dullara ilgi gösterilmez demiyorum. gösteren gösterir. ama sanki o dünya prensi ben ortada kalmis bir kizimmış gibi. dediğimi anliyormusunuz

Nişanlıya değil babasının parasına aşık olmuşsunuz ama elinizde patlamış. :KK70: :KK70:
Ava giderken avlanmış resmen :KK70:erkek ailesi de muhtemelen anlamış durumu kız ailesine bu yüzden yüz vermiyor.
Şimdi boşansa kendi deyimiyle "dul karı" olur yeni kocadan geeeenççççç kııııızzz gibi bu kadar hediye ve altın da isteyemez. iki ucu pisli değnek :KK53:

Off diğer konunu da okudum
İstemeye gelen insanlarda abartı maddi isteklerde bulunan annene babana karşı tarafın hiç saygı göstermemesine de ayrıca şaşırmadım
Cidden ava giden avlanmış

benim parayla pulla işim yok. ben kendi standartimin altina düsmeyi istemiyorum. insanlardan ve cevremden eksik kalmıs gelin bakısları almak istemiyorum. aileme laf söz gelsin istemiyorum. söz tepsisine 800 lira attilar kiza 2 bilezik takmıslar altlarnda 600 binlik arabaya biniyolar kiza 2 bilezik takmislar gibi şeylerin konusulmasını istemiyorum. herseyim 4-4lük olmasada 4-3lük olsun istiyorum.
Yalnız yukarıdaki cümlede sağlam anlatım bozukluğu var; bu kadar şeyi “istemeyip” parayla pulla işiniz nasıl olmuyor anlayamadım. Üşenmedim okudum, halanın ağzının payini verememişsiniz, yemek vs fiyasko olmuş tamam da, bana nişanlınızı değil cüzdanını seviyormuşsunuz gibi geldi, ki sanırım böyle düşünürken yalnız değilim. Böyle evlilik olmaz, bi daha tartın derim ben.
Not: evliyim, altınlarımı ben değil banka kasası kullanıyor. Size nasıl altın takmamak garip geliyorsa kuyumcu dükkanı gibi gezmek de benim gibileri irrite ediyor.

allah razi olsun. beni birtek siz anlamışsınız. duygularıma tercüman olmussunuz. evet bu durumlar berbat. ailem nişanlımı cok sevmiş ve saymısti. ailem değil bütün sülalem. bana sen ne sevap isledin böyle altin gibi cocugu buldun diyolardi. şu saate kadar tek bir kusuru yoktu. ama ailesinin yaptiklarinin ona normal gelmesi. ona göre hicbir sıkıntının olmaması. altini bana hak görmemesi. sikayetlerimin ona bos gelmesi. bunlar beni üzüyor. benimle saatlerce konusur ise uykusuz gider düsüncelerimi degistirmeye calisiyor öyle degil böyle degil onu demek istememişlerdi oyle yapmamıştir herkes sizi cook seviyo sürekli böyle asırı iyi niyetli hicbiseyin altinda bisey aramiyo cok iyimser. ama ben ona aşık oldugum icin evleniyorum yoksa 21 yasında okumayi birakip evlenmezdim. evde kalmis yasi gecen bi tip degilim.

Ay bir de okumayı bırakıp evleniyorsunuz.

Yorum yok

bakin hanimefendi. dul olmak bir kusur değil asla. hayatta bosanmalar da olabilir. belki bende bu nikahi bozup bosanma davasi acarsam dul bir insan olarak görülecegim. benim demek istediğim. biz onlara mecburmuşuz gibi zorla kızlarını veriyolarmış gibi hiçbir naza gelmemeleri. hicbir ilgi alaka göstermemeleri. dullara ilgi gösterilmez demiyorum. gösteren gösterir. ama sanki o dünya prensi ben ortada kalmis bir kizimmış gibi. dediğimi anliyormusunuz

Öncelikle herkese bir süreliğine güle güle diyorum.

Bacım sen tam bir mal ve ağır kezbansin. Allahta mustehakini vermis. 1 seneye kalmaz "ilgiye muhtac bir dul" olmakla ilgili konularını okuruz zaten.

Hehh.. Bir de tüy dikildi üstüne,tam oldu..

herşeyi yalnış anlamak icin mi yaratıldınız siz
kusurların türevleri vardir
biri evlenmis bosanmissa o herseyi kabullenir cok sesini cıkaramaz itiraz edemez.
birinin maddi durumu kötüyse sen ne gördünki ne istiyosun hesabi yapilir cok ses edemez.
biri digerinden büyüktür yasi gecmistir o saatten sonra kimle evlenicem sevmisken evleniyim diyip bazi seylere göz yumar herseyi mükemmel beklemez vs vs.
onemli olan yıl degil yasadiginz ülke ben türkiyyede yasıorum ve genel algi bu sekilde kimse inkar etmesin
ve benim babamin durumu allaha sükür 4 memur gelirinden fazla. kusurlu felan degiliz yani canim

Fakir olanlar kusurlu mu?
Önce dedin ki altın gelinin şanıdır. Şimdi de maddi durumu kötü olanlar altın beklemesin diyorsun. O çok yüksek onura şana bir tek siz mi layıksınız?

Ben bu saydıkların arasında senden cahilini ve kusurlusunh görmüyorum. Ailenle hesaba girmişsiniz. Nasılsa gelecek altınlar oooh yapmışsınız. Gele gele 2 bilezik gelmiş. Bosananlara, maddi durumu kötü olanlara daha fazla takılıyor. Çatla

Aileni küçük görüyorlar besbelli senide benim ailemi çağırmadıkları hiç bir yere bende gitmem sen çok yanlış yapıyosun haberin olsun kesinlikle düğünü ertele bence biraz daha tanımamız düşünmemiz lazım de nikah iptali bir şekilde olur yurt dışına gittiğinde aptal muamelesi görürsün hem o kadar iyi olsa yakınından birini bulurdu niye geri Türkiyeden kız arıyor bence var bir ayıbı her şey para değil oraya gidince büyük şoklar seni bekliyor bence

Boşanmışsa herşeyi kabul eder ne demek yahu açıklasana sen bize şunu,
Senin meziyetlerin ne arkadaş sen kendini ne sanıyorsun?
Okulu bırakmışmış evlenmek için ben 2 üni bitirdim yüksek lisansımı da yaptım sen bu kafayla nereye toslarsın bilmiyorum. Akıl istemişssin ama akıl begendiğinde yok madem aklın sana yetiyordu ne demeye konu açtın aydınlat bizi biraz

X