Yalnız mı bırakılıyorum (özellikle öğretmen arkadaşlarım)

okul rehber öğretmenlerinden çok bir şey beklemeyin. görevini hakkıyla yapan binde birini tenzih ederek söylüyorum ki yüzde 98 i odasında film izleyip boş dersleri olan öğretmenlerle çene çalıyorlar.
bir veli olarak aynı fikirdeyim hocam.ayda 1 bile sınıfların 40 ar dakikasını alıp konuşma yapabilirlerdi akran zorbalığı ergenlik verimli ders çalışma saygı vs konularında ama hiç bir şey yapmıyorlar fakat yırtınan bir fenciyle türkçeciyle matematikçiyle aynı maaşı alıyorlar. :KK12:

Evet yalnız bırakılmışsınız.Rehberlikten cocugun evraklarını görün, sorun ne? Zihinsel engel mi? Otizm mi? vs vs Teşhis ne ?Ne kadar süre özel öğretim sınıfında eğitim görmüş ne zamandan beri kaynaştırma öğrencisi? Önce bir bilgi edinin sonra ben sizin yerinizde olsam veli ile iletişim kurarım arkamı döndüğümde yok olan meslektaşlarımla değil.Çok kolay birşey olmasa gerek o coşkulu kutlamaların içinde çocuğunun olmadığını görmek.Evet bilgisi vardı ama sonradan belli ki kötü hissetmiş, özel çocukların anneleri çok hassas oluyor. Veli ile iletişiminizi düzeltip ona anlatın şu an sınıfa uyum sağlamada sorun yasadığını bir süreliğine bireysel ilgilenmenin onun yararına olacağını vs vs

Benim kendi sınıfım olmasa da bu yıl ing ağırlıklı bir sınıfta vardı otizmli öğrencim konuşmada da güçlük çekiyor. Haftada 13 saat dersim var ve çocuk benim dersten muaf. Uyum sorunu yok ama benim ona katkım sıfır. Bu sene kaynastırma olmuş raporu yenilenmiş özel eğitim imiş geçen yıl.Ben annesini çağardım konuştum .Yazık bizim okulun tüm beşleri hazırlık.Çocuk muaf olduğu derse maruz kalıyor.Her sabah kalkıp gelip üç ders bomboş oturuyor.Kıyamadım.Anne tekrar raporunu yenilemiş,özel eğitim sınıfına geçti.Orda hiç olmasa okumasını ilerletir bir şey öğrenir.Zaten toplumla uyumlu yaşayabiliyor .

Belki sizin öğrenciniz de henüz hazır değil.Uyum sorunu yaşıyor.Bence çocuğun açısından bakılmalı,ona ne yararlı olacaksa o.Henüz sosyal yönü gelişmemişken onu topluma karıştırmak çocukların ondan kaçması,dalga geçmesi ve aralarına almamalarına neden olabilir ki bu çocuğu çok olumsuz yönde etkiler
Özel eğitim öğrencisi değil.Dil konuşma terapisi alıyor.Dikkatini asla toplayıp da bir cümleyi bile dikkatle dinleyemiyor,okula boş gelip boş gidiyor.Bunu kaç kez söyledim davranış bozukluklarindan akademik başarıya asla sıra gelmiyor.Simdi özel eğitime gitsin desem çocuğu iyice uzaklaştırma istiyor derler,bunu rehberlikci söylemeli soylenecekse

bir veli olarak aynı fikirdeyim hocam.ayda 1 bile sınıfların 40 ar dakikasını alıp konuşma yapabilirlerdi akran zorbalığı ergenlik verimli ders çalışma saygı vs konularında ama hiç bir şey yapmıyorlar fakat yırtınan bir fenciyle türkçeciyle matematikçiyle aynı maaşı alıyorlar. :KK12:
bi şey denicem polemik olmasın diye😬 ama maalesef genel durum bu. oysa inanılmaz ihtiyaç var okullarda rehberliğe. keşke herkes işini yapsa 🤷‍♀️ bi de ben kesinlikle kaynaştırma öğrencilere karşıyım. çoğu eziliyor tamamen içine kapanıyor konudaki gibi çocuklar da diğer çocukları mağdur ediyorlar. kaynaştırma bizim ülkede devlet okullarında uygulanabilen bir şey değil. onlara vakit ayrılamıyor ki

Ben pedagog önerdim anneye,rehber Öğrt hayır o bu sorunu çözemez bu çocuk sevgi görüyor zateh dedi

Sevgi ile çözülmez ki bazı rahatsızlıklar.
Siz sizin rehberlikçinin ipiyle sakın olan kuyuya inmeyin. Pes yani.

Pedagog diye bir meslek yok bu arada hocam. Çocuklar üzerine süpervizyon almış psikologlar vardı ama pedagogluk yıllar önce bitti ülkemizde.

Ben sistemin raporlu öğrenciler bazında sağlıksız olduğunu düşünüyorum.
Bizim okulumuzda çok fazla var. Otizm, konuşma bozukluğu, özel öğrenme güçlüğü olan öğrenci. Lakin hepsi uyum içinde.
Sizin bahsettiğiniz öğrenci ise öfke sorununa dayalı olarak henüz kaynaştırmaya hazır değil. Bunu rehberlik öğretmeni takip etmeli ancak yardımcı olmuyorsa belki RAM ile siz iletişime geçebilirsiniz.

Merhabalar,ben sınıf öğretmeniyim.İkinci sınıf okutuyorum.Bu yıl bir kaynaştırma öğrencisi geldi bana, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu var,öfke kontrol problemi var.Ders yapmama izin vermiyor,arkamı döndüğüm an yerinden kalkıp arkadaşlarının üzerine saldırıyor,dil cikariyor el hareketi çekiyor vs.Teneffuslerde de sürekli olarak çelme takma,itme,yumruk atma,vs vs,sürekli ama günde iki üç kez fln değil sürekli.Sen niye bana bakıyorsun deyip koşarak atlıyor çocukların üzerlerine.İlac kullanıyor fakat hiçbir faydası yok.Veliler tepkili.Rehber öğretmenden vaka izleme formu istedim hükmü yok dedi,baba da zaten ben bir yere imza atmam dedi,ben elde her vukuati mesaj ile yazıyorum buna çok bozuluyorlar.

23 Nisan için bir gosteri hazırladım.Provalar sırasında hareket göstermek için arkami döndüğüm an arkada tekme attığı çocuklar ağlıyorlardi şarkıyı durdurup konuşup anlatıp başa aliyordum fakat yine aynı,on kez arkamı dönüyorsam on kez olay oluyor düşünün.Defalarca uyardım kendini annesine de söyledim çıkaragim dedim annesi çıkarın dedi çıkardım artık.Cikarmadan önce rehberlikciye danıştım sıkıntı olur mu diye hayır dedi oyunumu sabote ediyor de ailesine hakkın var dedi.

23 Nisan oldu bitti gösterimiz en çok beğenilen gosteriydi,sınıf wp grubunda foto ve videolar atılınca çocuğun babası çıktı gruptan.Ozelden yazdım,mecbur kaldığımı, yıl sonu gösterisnde aynısını tekrar yapacaklarını, orada çocuğun olacağını söyledim çünkü artık arkamı dönüp hareket göstermeme gerek yok öğrendiler.
İki gün sonra durduk yere anne de gruptan çıktı çocuğu da okuldan ben yokken götürmüşler.Anneye mesaj yazdım cevap yazmayıp beni engelledi.O gün meğer okula gelip önce rehberlik ile sonra mud yardımcısi.ile görüşmüsler.Cocugu okuldan alıp beni de şikayet edeceklermis.

Bunu bana rehberlikci söyledi.O kaynaştırma öğrencisi çıkarman iyi olmadı dedi,oysaki ben ona danışmistim.

Bu arada veli okul bulamamış olacak ki mesaj ile hocam kusura bakmayın anı hareket ettik bayram dönüşü konusuruz vs yazdı,geri gelecek çocuk anladığım kadarıyla.

Sizce burada idare ve rehberliğin bir ihmali mi söz konusu ? Yapmaları gereken bir şey var da yapmıyorlar mi kendi cümlesinin bile arkasında durmuyor resmen çok canım sıkkın aklım karışık.
Yazik ya bi ilacla hallolacak sey icin cocuk neler yasiyor

bi şey denicem polemik olmasın diye😬 ama maalesef genel durum bu. oysa inanılmaz ihtiyaç var okullarda rehberliğe. keşke herkes işini yapsa 🤷‍♀️ bi de ben kesinlikle kaynaştırma öğrencilere karşıyım. çoğu eziliyor tamamen içine kapanıyor konudaki gibi çocuklar da diğer çocukları mağdur ediyorlar. kaynaştırma bizim ülkede devlet okullarında uygulanabilen bir şey değil. onlara vakit ayrılamıyor ki
kızımın sınıfında 2 tane var kaynaştırma.kimseye bir zararları yok ama öyle oturup oturup gidiyorlar bir şey öğrenmeden.bu bile üzücü .biri dışlanıyor hatta sadece sıra arkadaşıyla konuşabiliyor.ayrı sınıflarda uzman öğretmenlerle çok iyi eğitim almalılar birebir.şiddet göstereni de vardı ilkokulda .o çocuktan ve ailesinden bıkmıştık.bunlar olmamalı.çocuk dışlanmamalı ama maalesef bizim çocuklarımızın ders işlemesine engel oluyorsa şiddet gösteriyorsa dışlıyoruz istemeden kızıyoruz.herkes önce benim çocuğum der çünkü haksız mıyım?

Bir çocuğun kaynaştırma olup olmadığına 1.sinifin sonunda karar veriliyor,yüzde 20 nin üzerinde bir rapor verilirse özel eğitim sınıfına geçiyor fakat kolay kolay 20 nin üstünü vermiyorlar.Bu çocuk annesinin dediğine göre ana sınıfında sakınmis, raporu da dil konuşma güçlüğunden dolayı aldı hiperaktivite bozukluğu tanısı benim psikolog ile görüşün dediğimden sonra konuldu.İlaci aslında düzgün kullanmıyorlar tatil günleri ve okula gitmediği günler bir tane eksik veriyormuş bunu da yeni söyledi doğru ilaç doğru kullanılırsa etkili olur bence.Bir öğrencim vardı dönem ortasında aldigim bir sınıfın öğrencisi,o da çok hareketli imiş ama ilaçla çok sakindi,zamanla o ilacı bıraktı.Psikolog desteği şart.Bir de niye yine kreş ?
Teşekkür ederim hocam, haklarında hayırlısı inşallah. Uzun yıllardır gittikleri doktorları 1 sene daha kreşe gitmesini uygun görmüş, tam anlamıyla derslere adapte olamaz, ilaca başlayalım seneye de 1. Sınıfa başlar daha az sorun yaşanır demiş.

kızımın sınıfında 2 tane var kaynaştırma.kimseye bir zararları yok ama öyle oturup oturup gidiyorlar bir şey öğrenmeden.bu bile üzücü .biri dışlanıyor hatta sadece sıra arkadaşıyla konuşabiliyor.ayrı sınıflarda uzman öğretmenlerle çok iyi eğitim almalılar birebir.şiddet göstereni de vardı ilkokulda .o çocuktan ve ailesinden bıkmıştık.bunlar olmamalı.çocuk dışlanmamalı ama maalesef bizim çocuklarımızın ders işlemesine engel oluyorsa şiddet gösteriyorsa dışlıyoruz istemeden kızıyoruz.herkes önce benim çocuğum der çünkü haksız mıyım?
Sizde öğretmensiniz sanırım. İlkokul annesi olarak bu sıkıntıyı bende yaşadım ve kızım çocuktan çok sıkıntı çekiyordu. Şiddet eğilimleri vardı. Öğretmeni hiçbirşey yapmadı. Hatta yanına oturttu kızımın. Kavga ettim artık adamla. Yok mu bunun bir çaresi. Madem okullarda dediğiniz gibi dışlanıyor ve boş geçiriyorsa saatlerini…

Sizde öğretmensiniz sanırım. İlkokul annesi olarak bu sıkıntıyı bende yaşadım ve kızım çocuktan çok sıkıntı çekiyordu. Şiddet eğilimleri vardı. Öğretmeni hiçbirşey yapmadı. Hatta yanına oturttu kızımın. Kavga ettim artık adamla. Yok mu bunun bir çaresi. Madem okullarda dediğiniz gibi dışlanıyor ve boş geçiriyorsa saatlerini…
bir kaç sene öğretmenlik yaptım öğretmen değilim veli olarak yazıyorum gözlemlerimi.ilkokulda büyük sıkıntılar yaşadık .çocuk öğretmene bile hakaret ediyordu.her istediğini söyleyebileceğini düşünüyordu.ailesi ve 1 veli de çocuğu özgüvenli akıllı olarak niteliyordu oysa ki ağır davranış problemliydi ilaç da kullanıyordu.sakatladığı çocuk bile oldu.çocuğun psikolojisi önce aileye sonra psikolog psikiyatr sonra da rehber öğretmenlerin sorumluluğundadır.biz velilerin ve diğer çocukların derdi olmamalı.çekmek zorunda değiliz

Son düzenleme:
bir kaç sene öğretmenlik yaptım öğretmen değilim veli olarak yazıyorum gözlemlerimi.ilkokulda büyük sıkıntılar yaşadık .çocuk öğretmene bile hakaret ediyordu.her istediğini söyleyebileceğini düşünüyordu.ailesi ve 1 veli de çocuğu özgüvenli akıllı olarak niteliyordu oysa ki ağır davranış problemliydi ilaç da kullanıyordu.sakatladığı çocuk bile oldu.çocuğun psikolojisi önce aileye sonra psikolog psikiyatr sonra da rehber öğretmlerin sorumlulundadır.biz velilerin ve diğer çocukların derdi olmamalı.çekmek zorunda değiliz
Kesinlikle katılıyorum. Kızım sakatlanır diye korkuyla yaşamak nedir çok iyi biliyorum. Cimere yazdım ben. Sonra disipline verdiler. Kızıma kaç kez kıyafet aldım boyuyordu birde üstünü. Aldım okuldan sonra. Ama illa ki çıkıyor böyle çocuklar umarım bir yaptırımı olur şikayetlerin.

Kesinlikle katılıyorum. Kızım sakatlanır diye korkuyla yaşamak nedir çok iyi biliyorum. Cimere yazdım ben. Sonra disipline verdiler. Kızıma kaç kez kıyafet aldım boyuyordu birde üstünü. Aldım okuldan sonra. Ama illa ki çıkıyor böyle çocuklar umarım bir yaptırımı olur şikayetlerin.
Çocukların kafasını duvara çarpıyor korkuyorum valla

Evet bizde de aynı durum var. Kızıma inatlaşmamasını söyledim. Başka çarem yoktu. Birde öğretmeninin çevresinde dur diyordum. Neyse ki biz başka sebeplerden de sınıftan alacaktık okuldan aldık. Şimdilik kurtulduk. Böyle şeylere sessiz kalma gibi bir durumum olmuyor benim birde ya. Daha çok sorun yaşarım ben. Herkesin çocuğu gibi o da benim dünyam, başına birşey getirmemem lazım. Bunun için savaş halindeyim.

Ortaokul kademesindeyim ben de. Böyle bir öğrencim var. Arkamı döndüğüm an birilerine vuruyor bir şeyler yapıyor, hiç kimseye bir şey yapmazsa bile kendine zarar verecek hareketler yapıyor. İşin iyi tarafı öğretmenden çekinme duygusu var. Ben hafif kızınca tamam öğretmenim diyor, duruluyor. Ama ben de bütün ders ona dur demek zorunda kalıyorum. Yaptığı haraketler ile diğer öğrencilerin dikkatini dağıtıyor maalesef. Sınıf öğretmenlerine danıştığımda ise hocam sınıftan atın cevabını verdi ama şeyden haberi yok sanırım öğrenci ders sırasında derste olmak zorunda 🤦🏻‍♀️

Kaynaştırma öğrencileri ile uğraşan tüm öğretmenlere sabırlar diliyorum. Allah yardımcımız olsun.

herkes haklı maalesef 😏

Ortaokul kademesindeyim ben de. Böyle bir öğrencim var. Arkamı döndüğüm an birilerine vuruyor bir şeyler yapıyor, hiç kimseye bir şey yapmazsa bile kendine zarar verecek hareketler yapıyor. İşin iyi tarafı öğretmenden çekinme duygusu var. Ben hafif kızınca tamam öğretmenim diyor, duruluyor. Ama ben de bütün ders ona dur demek zorunda kalıyorum. Yaptığı haraketler ile diğer öğrencilerin dikkatini dağıtıyor maalesef. Sınıf öğretmenlerine danıştığımda ise hocam sınıftan atın cevabını verdi ama şeyden haberi yok sanırım öğrenci ders sırasında derste olmak zorunda 🤦🏻‍♀️

Kaynaştırma öğrencileri ile uğraşan tüm öğretmenlere sabırlar diliyorum. Allah yardımcımız olsun.
Amin.Birebir aynı durumdayım,ek olarak her ders başında karşılıklı şikayetleri dinleyip doğru söyleyeni yalan söyleyeni ayırt etmeye çalışıyorum,sınıf sınıf değil mahkeme salonu.Dinlersem dersin yarısi gidiyor,dinlemezsem dinlemiyor oluyorum.
Sınıftan atmak ne kelime ovvv

Merhabalar,ben sınıf öğretmeniyim.İkinci sınıf okutuyorum.Bu yıl bir kaynaştırma öğrencisi geldi bana, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu var,öfke kontrol problemi var.Ders yapmama izin vermiyor,arkamı döndüğüm an yerinden kalkıp arkadaşlarının üzerine saldırıyor,dil cikariyor el hareketi çekiyor vs.Teneffuslerde de sürekli olarak çelme takma,itme,yumruk atma,vs vs,sürekli ama günde iki üç kez fln değil sürekli.Sen niye bana bakıyorsun deyip koşarak atlıyor çocukların üzerlerine.İlac kullanıyor fakat hiçbir faydası yok.Veliler tepkili.Rehber öğretmenden vaka izleme formu istedim hükmü yok dedi,baba da zaten ben bir yere imza atmam dedi,ben elde her vukuati mesaj ile yazıyorum buna çok bozuluyorlar.

23 Nisan için bir gosteri hazırladım.Provalar sırasında hareket göstermek için arkami döndüğüm an arkada tekme attığı çocuklar ağlıyorlardi şarkıyı durdurup konuşup anlatıp başa aliyordum fakat yine aynı,on kez arkamı dönüyorsam on kez olay oluyor düşünün.Defalarca uyardım kendini annesine de söyledim çıkaragim dedim annesi çıkarın dedi çıkardım artık.Cikarmadan önce rehberlikciye danıştım sıkıntı olur mu diye hayır dedi oyunumu sabote ediyor de ailesine hakkın var dedi.

23 Nisan oldu bitti gösterimiz en çok beğenilen gosteriydi,sınıf wp grubunda foto ve videolar atılınca çocuğun babası çıktı gruptan.Ozelden yazdım,mecbur kaldığımı, yıl sonu gösterisnde aynısını tekrar yapacaklarını, orada çocuğun olacağını söyledim çünkü artık arkamı dönüp hareket göstermeme gerek yok öğrendiler.
İki gün sonra durduk yere anne de gruptan çıktı çocuğu da okuldan ben yokken götürmüşler.Anneye mesaj yazdım cevap yazmayıp beni engelledi.O gün meğer okula gelip önce rehberlik ile sonra mud yardımcısi.ile görüşmüsler.Cocugu okuldan alıp beni de şikayet edeceklermis.

Bunu bana rehberlikci söyledi.O kaynaştırma öğrencisi çıkarman iyi olmadı dedi,oysaki ben ona danışmistim.

Bu arada veli okul bulamamış olacak ki mesaj ile hocam kusura bakmayın anı hareket ettik bayram dönüşü konusuruz vs yazdı,geri gelecek çocuk anladığım kadarıyla.

Sizce burada idare ve rehberliğin bir ihmali mi söz konusu ? Yapmaları gereken bir şey var da yapmıyorlar mi kendi cümlesinin bile arkasında durmuyor resmen çok canım sıkkın aklım karışık.
Hocam daha yeni şikayet yemiş bir öğretmen olarak diyorum ki: İdareyle aranız ne kadar iyi olursan olsun güvenmeyin yalnizsiniz.Atacaginiz adımlari da sadece kendinize güvenerek atın.Yazik bir öğretmen şikayetten MEB'den bu kadar korkutuldugu için Veli'nin idarenin peşinde koşuyor.Meslegi bu kadar itibarsizlastiran içini bosaltanlar utansın.

Bu işte ilaçla terapiyle çözülür. Neye taş koyuyor rehber öğretmen. Hele baba imza atmam hiç bir şey modunda... Baştan göz korkutmaya kalkışmış ama çocuğunu tedavi ettirmek zorunda olan o.

Başka çocuğa ruhsal ve fiziksel verdiği zararın karşılığı yok ki.
Hem kendi evladı hem başka çocuklar için yapmak zorunda olduğu şeylerden kaçılmaz ki.

Hocam daha yeni şikayet yemiş bir öğretmen olarak diyorum ki: İdareyle aranız ne kadar iyi olursan olsun güvenmeyin yalnizsiniz.Atacaginiz adımlari da sadece kendinize güvenerek atın.Yazik bir öğretmen şikayetten MEB'den bu kadar korkutuldugu için Veli'nin idarenin peşinde koşuyor.Meslegi bu kadar itibarsizlastiran içini bosaltanlar utansın.
Bir de ben 17 yıldır bu işin içindeyim hiç şikayet edilmedim,süreç nasıl işliyor hiç bilmiyorum da.İşe bak ya çocuğu çekiyorum üstüne bunları yaşıyorum.
Daha geçen bu konu konuşulurken dedim ki neyimi şikayet edecekmis,onlar bulurlar bisryler merak etme dediler,y arkadasa sahte darp raporu çıkarmış çocuğumu darp etti diye dediler,ben şok.İste böyle yalandan şeyler ürkütüyor beni

X