Yalnız mı bırakılıyorum (özellikle öğretmen arkadaşlarım)

İlaç kullanıyor çocuk ama kafalarına göre veriyorlar 3 de 2 ye düşürüyorlar kafalarına göre

İlaç kullanıyor çocuk ama kafalarına göre veriyorlar 3 de 2 ye düşürüyorlar kafalarına göre

Doz meselesini bilmiyor gibi davranıp tekrar doktorunuzla görüşün belki ilaç değiştirir yada doz ayarlaması yapar ama şu anki tedavi şekli fayda sağlamıyor deyin. Manipüle etmezseniz böyle velileri alt ederler sizi.

Kesinlikle idarenin de rehberliğin de ihmali söz konusu. Benim de sizinki gibi 2 tane öğrencim var benimkiler simarikligindan yapıyor, arkamı döndügüm anda birine yumruk tekme ağlatma küfür. İdareye söyledim çözüm yok. Rehber öğretmen de ücretli müdürün tanıdığı hiçbir iş yapmıyor. Böyle durumlarda okul rehberlik komisyonu tüm yükü ve suçu sınıf öğretmeninin üzerine atarak üç maymunu oynar.

İlacı üç kere değiştiler,ona faydası olani piyasadan kaldırılmış.Doktor 10 günlük ilaç yazıyorsa randevu 15 gün sonraya oluyormuş,yetsin diye arada bir tane eksik veriyormuş,daha fazlasını isteyin,demekki ondan sonuç alamıyoruz demiştim en son.uygulamaya kalmadan bu olaylar oldu

Aynen öyle yapıyorlar,ve de dün başka bugün başka konuşuyor rehberlik.

Ailenin ihmali söz konusu bu şekilde düzenli kullanılan ilaçlarda hekimler doz ayarlaması o ve randevuyu çok net konuşurlar hastaları ile. En azından benim çevremde gördüğüm o şekilde. Ki devlette bahsettiğim uygulama.

İdare hep böyle onlar veliyi çok güzel idare edebilirler bunun önünü kesebilirlerdi fakat yapmamışlar.

23 nisan gosterisinde çok azda olsa çocuk olmalıydı. Sahada koşarak elinde sepetin içinde çiçekler bile etrafa alabilirdi dansa katılmasıda gösteriye yedirmeliydiniz.

Fakat hepimiz muhteşem öğretmen olarak başlamadık öğretmenlerde insan bizde hata yapabiliriz. Bu hata demiyorum ama olmasaymış sizin için daha iyi olurdu.

Bunlar tecrube

Saymakla bitmeyecek etkinlik yaptım fakat hiç öğrenci çıkarma ihtiyacı hissetmedim daha önce.O çocuğun umrunda bile değildi gösteri,annesi de çıkarın deyince üstünde düşünmedim.Hem gösteri sırasında öyle çiçek dağıtmak fln dikkat dağıtırdı onca kişiye nasıl çiçek dagitsun.Babasi demiş ki kenarda bayrak tutabilirdi,bu onu tatmin edecek miydi cidden meraktayim

Bir öneriydi evet bayrakta olabilirdi. Ama annesi çıkarın demiş zaten izin verilmiş. Zaten ne yaparsanız yapın idare sizi korumadigi için suçlu olurdunuz. Bosverin takmayin bisi çıkmaz..

Bendede kaynastirma ogrencisi var cok nadir kizlara kufur ediyor yada cocuklara laf atiyor.ben kizdigim zaman duruyor sozumu dinliyor.sizinki kaynastirma degil bu kadar siddet gosteren birinin ozel egitim sinifinda olmasi lazim

okul rehber öğretmenlerinden çok bir şey beklemeyin. görevini hakkıyla yapan binde birini tenzih ederek söylüyorum ki yüzde 98 i odasında film izleyip boş dersleri olan öğretmenlerle çene çalıyorlar.
Bizdede 2 kisi var.bi tanesi cozum bulmaya calisiyor digeri vasat otesi vasat.daha konusmayi bile beceremeyen asosyal biri cocuklara nasil fayda saglayacak bilmiyorum.simdiye kadar hicbiri sorunh cozdugunu gormedim.

İlaç kullanıyor demişsiniz ama bir davranış değişikliği gozlenmemis.
Tekrar bir çocuk psikiyatristinden randevu alinmasi lazım.Doktor duruma göre ilaç değişikliği veya doz artışı verebilir.
Siz tek başınıza mücadele etmek zorunda değilsiniz.
Tamam çocuğu gösteriden çıkarmak vs doğru değil kendini dışlanmış hissedebilir bunların hepsi teorik olarak doğru.
Ama pratikte size kim destek oluyor ?
Ebeveynlerin tutumu pek yapıcı değil zaten belli ki.
Rehberlik birimi de eksik yapıyor bir şeyleri.
Rehabilitasyon merkezine de gidebilir ayrıca çocuk ücretsiz eğitim alma hakkı var oraya gidiyor mu?

Her türlu iftirayı atabilirler hocam ama içiniz rahat olsun ben bir şey olan öğretmen hiç görmedim.Ailenin de şikayet edeceğini zannetmiyorum gözünüzü korkutmuslar çocuklarının ne olduğunu biliyorlardır zaten kabul edecek bir şey bulamamışlar siz İdareyle konuşun başka sınıfa alabiliyorlar da alsinlar

Tabiki siz özel eğitime gitsin diyemezsiniz rehber öğretmen de diyemez. Siz yönlendirirsiniz RAM raporunu gözden geçirir ihtiyacı varsa yeniler.Ama sorun hiperaktiviteymiş bütün mesajlarınızı okumamıştım ilk mesajdan başka türlü düşünmüştüm

Bir de kendilerini diğer öğretmenlerinden daha üstün görüyorlar Elbette işini hakkıyla yapan da çoktur, ama devlette 10.yılım kaç rehber öğretmen gördüm, sadece birinin mesai saatlerinde öğrencilerle çalışmalar yaptığına şahit oldum. Hele bir tanesi teneffüse yakın ortalardan kayboluyordu öğrenci onu görmesin diye

Benzer bir görevde çalışmış biri olarak gözlemlediğim bir geröek var, Özel eğitim gerektiren çoxukların aileleri öpretmenler için, daha zorlayıcı olabiliyorlar malesef. Rehber öğretmen eve sizi yalnız bırkamış bundan sonrasınsa her durum in tutanak tumalısınız sanırım. Size kolaylıklar diliyorum

Bu çocuk mutlaka özel eğitim alıyordur artı madem başta çocuğu gösteriye seçtiniz o zaman çıkarmamalıydınız.

Sonuçta sizin kaynaştırmaya ihtiyaç duyan bir öğrenciniz..

Mümkün mertebe anneden destek almalıydınız, almalısınız.. Anneyi bütün çalışmalar için size destek olması ve çocuğun rahatlaması için okulda bulundurun gerekirse kapıda beklesin yerine göre sınıfa alın. Yok olmuyorsa Anneden çocuğuna destek için Gölge Abla tutabileceğini söyleyin.

O sınıfın Öğretmeni sizsiniz. Öğrencinizi kimsenin görmezden gelmesine ve vebalıymış gibi muamele edilmesine müsade etmemelisiniz. Belli ki Onun size ve iyi bir eğitime ihtiyacı var..

Değerli hocam, mümkün olduğunca Öğrenci ile ilgili bütün gözlemlerinizi raporlaştırın rehber öğretmenin desteği ile Rama yönlendirin. Sadece dil terapisi ile olacak iş değil.

Hocam ben de Türkçe öğretmeniyim. Sınıfımda down sendromlu bir öğrencimiz vardı. Bep raporunda farklı tanı aldıkları için kaynaştırma olmuştu ama şunu derim ki bizim öğretmen camiamız büyük çoğunluk ile veliden korkar yanımızda olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…