Yalnız mı bırakılıyorum (özellikle öğretmen arkadaşlarım)

Purpplee

Dünya kaç günlük deyip sarılmalı bugüne..
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2017
13.266
15.659
Merhabalar,ben sınıf öğretmeniyim.İkinci sınıf okutuyorum.Bu yıl bir kaynaştırma öğrencisi geldi bana, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu var,öfke kontrol problemi var.Ders yapmama izin vermiyor,arkamı döndüğüm an yerinden kalkıp arkadaşlarının üzerine saldırıyor,dil cikariyor el hareketi çekiyor vs.Teneffuslerde de sürekli olarak çelme takma,itme,yumruk atma,vs vs,sürekli ama günde iki üç kez fln değil sürekli.Sen niye bana bakıyorsun deyip koşarak atlıyor çocukların üzerlerine.İlac kullanıyor fakat hiçbir faydası yok.Veliler tepkili.Rehber öğretmenden vaka izleme formu istedim hükmü yok dedi,baba da zaten ben bir yere imza atmam dedi,ben elde her vukuati mesaj ile yazıyorum buna çok bozuluyorlar.

23 Nisan için bir gosteri hazırladım.Provalar sırasında hareket göstermek için arkami döndüğüm an arkada tekme attığı çocuklar ağlıyorlardi şarkıyı durdurup konuşup anlatıp başa aliyordum fakat yine aynı,on kez arkamı dönüyorsam on kez olay oluyor düşünün.Defalarca uyardım kendini annesine de söyledim çıkaragim dedim annesi çıkarın dedi çıkardım artık.Cikarmadan önce rehberlikciye danıştım sıkıntı olur mu diye hayır dedi oyunumu sabote ediyor de ailesine hakkın var dedi.

23 Nisan oldu bitti gösterimiz en çok beğenilen gosteriydi,sınıf wp grubunda foto ve videolar atılınca çocuğun babası çıktı gruptan.Ozelden yazdım,mecbur kaldığımı, yıl sonu gösterisnde aynısını tekrar yapacaklarını, orada çocuğun olacağını söyledim çünkü artık arkamı dönüp hareket göstermeme gerek yok öğrendiler.
İki gün sonra durduk yere anne de gruptan çıktı çocuğu da okuldan ben yokken götürmüşler.Anneye mesaj yazdım cevap yazmayıp beni engelledi.O gün meğer okula gelip önce rehberlik ile sonra mud yardımcısi.ile görüşmüsler.Cocugu okuldan alıp beni de şikayet edeceklermis.

Bunu bana rehberlikci söyledi.O kaynaştırma öğrencisi çıkarman iyi olmadı dedi,oysaki ben ona danışmistim.

Bu arada veli okul bulamamış olacak ki mesaj ile hocam kusura bakmayın anı hareket ettik bayram dönüşü konusuruz vs yazdı,geri gelecek çocuk anladığım kadarıyla.

Sizce burada idare ve rehberliğin bir ihmali mi söz konusu ? Yapmaları gereken bir şey var da yapmıyorlar mi kendi cümlesinin bile arkasında durmuyor resmen çok canım sıkkın aklım karışık.

Böyle bir durum çok normal. Yani idare ve rehberlik servisinin tavrı.Bu dan sonra çocuğun ders ve tenefüste yaptıklarına tutanak tutun.Tenefuste oluyorsa nöbetçi öğretmen de tutanağa eklensin.Idare ve rehberlik servisinin yazılı belgesi olmadan sözlü ifadeleriydi hareket etmeyin.ogrencinizin ram raporu ne yo de artı bıraka testi isteyebilir siniz.Rehberlik servisi idare aile acil bir toplantı yapıp toplantı so taşını belgeleyin. Meslektaş olarak size tavsiyem asla idare ye güvenmeyin.Ogretmenler böyle durumlarda yalnız birakilabiliyor

ozel egitim ogretmeni ilgilenmeli diye dusunuyorum sizin uzerinize yuku atmış okul resmen sizin yapabileceginiz bir sey yok malesef cocugada yazık diger ogrencilerede sizede
Özel eğitim değil de rehber öğretmenin biseyleri eksik yaptığını düşünüyorum.
Aynen bütün yükü bana atmışlar yapicak bisry yok deyip duruyorlar.İdareye söyledim sınıf değişikliği yapamayız her sınıfta vsr dedi,veliyi sınıfta bekletme diye bir şey varmış onu soracağım,gerçi onu da rehberlik onermeliymis

Merhabalar,ben sınıf öğretmeniyim.İkinci sınıf okutuyorum.Bu yıl bir kaynaştırma öğrencisi geldi bana, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu var,öfke kontrol problemi var.Ders yapmama izin vermiyor,arkamı döndüğüm an yerinden kalkıp arkadaşlarının üzerine saldırıyor,dil cikariyor el hareketi çekiyor vs.Teneffuslerde de sürekli olarak çelme takma,itme,yumruk atma,vs vs,sürekli ama günde iki üç kez fln değil sürekli.Sen niye bana bakıyorsun deyip koşarak atlıyor çocukların üzerlerine.İlac kullanıyor fakat hiçbir faydası yok.Veliler tepkili.Rehber öğretmenden vaka izleme formu istedim hükmü yok dedi,baba da zaten ben bir yere imza atmam dedi,ben elde her vukuati mesaj ile yazıyorum buna çok bozuluyorlar.

23 Nisan için bir gosteri hazırladım.Provalar sırasında hareket göstermek için arkami döndüğüm an arkada tekme attığı çocuklar ağlıyorlardi şarkıyı durdurup konuşup anlatıp başa aliyordum fakat yine aynı,on kez arkamı dönüyorsam on kez olay oluyor düşünün.Defalarca uyardım kendini annesine de söyledim çıkaragim dedim annesi çıkarın dedi çıkardım artık.Cikarmadan önce rehberlikciye danıştım sıkıntı olur mu diye hayır dedi oyunumu sabote ediyor de ailesine hakkın var dedi.

23 Nisan oldu bitti gösterimiz en çok beğenilen gosteriydi,sınıf wp grubunda foto ve videolar atılınca çocuğun babası çıktı gruptan.Ozelden yazdım,mecbur kaldığımı, yıl sonu gösterisnde aynısını tekrar yapacaklarını, orada çocuğun olacağını söyledim çünkü artık arkamı dönüp hareket göstermeme gerek yok öğrendiler.
İki gün sonra durduk yere anne de gruptan çıktı çocuğu da okuldan ben yokken götürmüşler.Anneye mesaj yazdım cevap yazmayıp beni engelledi.O gün meğer okula gelip önce rehberlik ile sonra mud yardımcısi.ile görüşmüsler.Cocugu okuldan alıp beni de şikayet edeceklermis.

Bunu bana rehberlikci söyledi.O kaynaştırma öğrencisi çıkarman iyi olmadı dedi,oysaki ben ona danışmistim.

Bu arada veli okul bulamamış olacak ki mesaj ile hocam kusura bakmayın anı hareket ettik bayram dönüşü konusuruz vs yazdı,geri gelecek çocuk anladığım kadarıyla.

Sizce burada idare ve rehberliğin bir ihmali mi söz konusu ? Yapmaları gereken bir şey var da yapmıyorlar mi kendi cümlesinin bile arkasında durmuyor resmen çok canım sıkkın aklım karışık.
Hocam konu ile alakasız olacak ama izin verirseniz bir soru sormak istiyorum size. Yeğenim kız kardeşim ve eşini ne gibi sıkıntılar bekliyor, belki bir yararınız olur dua ederim. Maalesef ki yeğenim de de dikkat eksikliği ve hiperaktivite var. Doktoru var sürekli gittiği, ama özel eğitim almıyor, kreşe gidiyor. Yani sizin örnekte ki gibi sürekli şiddet uygulama gibi bir durum olmuyor ama ara ara oluyor onda da inanın kız kardeşim ve eşi çok mahcup ve rica minnet özürlerle karşılık veriyorlar. Kim ister çocuğunun şiddet görmesini, şiddeti gösteren de bir çocuk olsa bile. İnanın çok zor durumda kalıyor mahcup oluyorlar, çok zor bir durum. Haziran gibi yeğenimde ilaç kullanmaya başlayacakmış, umarım onda işe yarar ilaç. Çünkü çok aşırı hareketli, hiç yerinde durmaz, dinlemez, anlamaz. Bu yıl 1.sınıfa başlama yaşı aslında ama doktoru 1 yıl daha kreşe gitsin demiş. Kurumsal özel bir okulun anasınıfına kayıt ettirecekler bu yılda. Ne gibi zorluklar bekliyor kız kardeşimi. Ne yapması, ne yapmaması gerekiyor sizce? Kendileri zaten uzman görüşü alıyorlar ama birebir bende sizin yada bu sorunu yaşamış, yaşayan arkadaşların da fikirlerini duymak isterim. Teşekkürler.

İdare, idare etmekle rehber öğretmen doğru davranışı sergilemek mükellef.
Böyle durumları tutanak ile raporlamak gerekiyor. Çocukta böyle bir problem var ama bununla baş etme yöntemleri de var.
Yıllar önce bir yaz okulunda DEHB'li bir öğrencim vardı. İlk zamanlar çok zorlandık veliye paylaştık durumu ilaçların da doz değişimine gitti hekimleri. Zaten yaz okuluna göndermeleri de ilaçla birlikte uyum sürecini tatilde çözebilmekti. Doğru bir öğretmen-veli iletişimi çerçevesinde bu şekilde yönlendirmeler yapılabilir.
Elbette kolay değil ama olayda idare ve rehberlikçinin tavrını düşünmeyin ilk etapta.
Bayramdan sonra veli gelecek ne alttan alın ne de ters davranın. Hekime ve terapiye yönlendirilmesi gerektiğini ifade edin. Böyle durumlarda uyum sorunu sadece rahatsızlıkla bağlantılı değil yaşantının yansıması da var bundan dolayı oyun terapileri çok iyi geliyor. Maddiyat öne sürerlerse oyun portalının seans ücretleri 150 TL gibi. Sağlık için en azından 5-10 seans dişini sıkmak durumunda aileler. Yoksa davranışlar daha da yerleşik hale gelir kemikleşir çözmesi daha da zorlaşır.

Rehber hocaya bi daha guvenmeyin

Hocam konu ile alakasız olacak ama izin verirseniz bir soru sormak istiyorum size. Yeğenim kız kardeşim ve eşini ne gibi sıkıntılar bekliyor, belki bir yararınız olur dua ederim. Maalesef ki yeğenim de de dikkat eksikliği ve hiperaktivite var. Doktoru var sürekli gittiği, ama özel eğitim almıyor, kreşe gidiyor. Yani sizin örnekte ki gibi sürekli şiddet uygulama gibi bir durum olmuyor ama ara ara oluyor onda da inanın kız kardeşim ve eşi çok mahcup ve rica minnet özürlerle karşılık veriyorlar. Kim ister çocuğunun şiddet görmesini, şiddeti gösteren de bir çocuk olsa bile. İnanın çok zor durumda kalıyor mahcup oluyorlar, çok zor bir durum. Haziran gibi yeğenimde ilaç kullanmaya başlayacakmış, umarım onda işe yarar ilaç. Çünkü çok aşırı hareketli, hiç yerinde durmaz, dinlemez, anlamaz. Bu yıl 1.sınıfa başlama yaşı aslında ama doktoru 1 yıl daha kreşe gitsin demiş. Kurumsal özel bir okulun anasınıfına kayıt ettirecekler bu yılda. Ne gibi zorluklar bekliyor kız kardeşimi. Ne yapması, ne yapmaması gerekiyor sizce? Kendileri zaten uzman görüşü alıyorlar ama birebir bende sizin yada bu sorunu yaşamış, yaşayan arkadaşların da fikirlerini duymak isterim. Teşekkürler.
Bir çocuğun kaynaştırma olup olmadığına 1.sinifin sonunda karar veriliyor,yüzde 20 nin üzerinde bir rapor verilirse özel eğitim sınıfına geçiyor fakat kolay kolay 20 nin üstünü vermiyorlar.Bu çocuk annesinin dediğine göre ana sınıfında sakınmis, raporu da dil konuşma güçlüğunden dolayı aldı hiperaktivite bozukluğu tanısı benim psikolog ile görüşün dediğimden sonra konuldu.İlaci aslında düzgün kullanmıyorlar tatil günleri ve okula gitmediği günler bir tane eksik veriyormuş bunu da yeni söyledi doğru ilaç doğru kullanılırsa etkili olur bence.Bir öğrencim vardı dönem ortasında aldigim bir sınıfın öğrencisi,o da çok hareketli imiş ama ilaçla çok sakindi,zamanla o ilacı bıraktı.Psikolog desteği şart.Bir de niye yine kreş ?

Velilere niye mesaj attinizki. Hakliyken haksiz gibi davranmisiniz. O rehber ogretmene diyecek laflarim var da demeyeyim simdi.
Babaya atmıştım üzüntünüzü anlıyorum ama yıl sonu gösterisi de olacak orada oynar dedim iyi niyetli olarak ama anlayana tabi,anlamadi

Bu ne ya böyle bişey mi olur. Kaynaştırma öğrencisi dediğin kaynaşabilecek öğrenci değil mi bu resmen deli avutmak ve özel eğitim öğretmenine ihtiyaç var. Her gün dövdüğü çocukların aileleri hiç ses çıkarmıyolar mı ben anlamadım.
Tepki gösteriyorlar,çocuklarının mor çizik yerlerinin fotolarını atıyorlar fakat bana onları oyalama görevi verildi.Kaynastirms bu çocuk diyemiyorum ilaç kullanıyor diyemiyorum sadece çocuklarınız kendilerini korusun diyorum 🙄 Dinlediğimde onlari da haklı buldugum oluyo bazı konularda yetki olmuyor

İdare, idare etmekle rehber öğretmen doğru davranışı sergilemek mükellef.
Böyle durumları tutanak ile raporlamak gerekiyor. Çocukta böyle bir problem var ama bununla baş etme yöntemleri de var.
Yıllar önce bir yaz okulunda DEHB'li bir öğrencim vardı. İlk zamanlar çok zorlandık veliye paylaştık durumu ilaçların da doz değişimine gitti hekimleri. Zaten yaz okuluna göndermeleri de ilaçla birlikte uyum sürecini tatilde çözebilmekti. Doğru bir öğretmen-veli iletişimi çerçevesinde bu şekilde yönlendirmeler yapılabilir.
Elbette kolay değil ama olayda idare ve rehberlikçinin tavrını düşünmeyin ilk etapta.
Bayramdan sonra veli gelecek ne alttan alın ne de ters davranın. Hekime ve terapiye yönlendirilmesi gerektiğini ifade edin. Böyle durumlarda uyum sorunu sadece rahatsızlıkla bağlantılı değil yaşantının yansıması da var bundan dolayı oyun terapileri çok iyi geliyor. Maddiyat öne sürerlerse oyun portalının seans ücretleri 150 TL gibi. Sağlık için en azından 5-10 seans dişini sıkmak durumunda aileler. Yoksa davranışlar daha da yerleşik hale gelir kemikleşir çözmesi daha da zorlaşır.
Ben pedagog önerdim anneye,rehber Öğrt hayır o bu sorunu çözemez bu çocuk sevgi görüyor zateh dedi

Evet yalnız bırakılmışsınız.Rehberlikten cocugun evraklarını görün, sorun ne? Zihinsel engel mi? Otizm mi? vs vs Teşhis ne ?Ne kadar süre özel öğretim sınıfında eğitim görmüş ne zamandan beri kaynaştırma öğrencisi? Önce bir bilgi edinin sonra ben sizin yerinizde olsam veli ile iletişim kurarım arkamı döndüğümde yok olan meslektaşlarımla değil.Çok kolay birşey olmasa gerek o coşkulu kutlamaların içinde çocuğunun olmadığını görmek.Evet bilgisi vardı ama sonradan belli ki kötü hissetmiş, özel çocukların anneleri çok hassas oluyor. Veli ile iletişiminizi düzeltip ona anlatın şu an sınıfa uyum sağlamada sorun yasadığını bir süreliğine bireysel ilgilenmenin onun yararına olacağını vs vs

Benim kendi sınıfım olmasa da bu yıl ing ağırlıklı bir sınıfta vardı otizmli öğrencim konuşmada da güçlük çekiyor. Haftada 13 saat dersim var ve çocuk benim dersten muaf. Uyum sorunu yok ama benim ona katkım sıfır. Bu sene kaynastırma olmuş raporu yenilenmiş özel eğitim imiş geçen yıl.Ben annesini çağardım konuştum .Yazık bizim okulun tüm beşleri hazırlık.Çocuk muaf olduğu derse maruz kalıyor.Her sabah kalkıp gelip üç ders bomboş oturuyor.Kıyamadım.Anne tekrar raporunu yenilemiş,özel eğitim sınıfına geçti.Orda hiç olmasa okumasını ilerletir bir şey öğrenir.Zaten toplumla uyumlu yaşayabiliyor .

Belki sizin öğrenciniz de henüz hazır değil.Uyum sorunu yaşıyor.Bence çocuğun açısından bakılmalı,ona ne yararlı olacaksa o.Henüz sosyal yönü gelişmemişken onu topluma karıştırmak çocukların ondan kaçması,dalga geçmesi ve aralarına almamalarına neden olabilir ki bu çocuğu çok olumsuz yönde etkiler

ortaokul fen bilimleri öğretmeniyim. sınıf öğretmeni olduğum sınıfta böyle bir öğrencim vardı. yapacak bir şey kalmayınca velilerini ikna edip tamamen özel eğitime gönderilmesini sağladım. hem çocuk hem biz rahat ettik

Ben pedagog önerdim anneye,rehber Öğrt hayır o bu sorunu çözemez bu çocuk sevgi görüyor zateh dedi
okul rehber öğretmenlerinden çok bir şey beklemeyin. görevini hakkıyla yapan binde birini tenzih ederek söylüyorum ki yüzde 98 i odasında film izleyip boş dersleri olan öğretmenlerle çene çalıyorlar.

X