• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yalnız kalmamak için ne yapmam gerek?

xBerfinakcay

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2018
5
0
1
25
Merhabalar. Ben 9.sinif öğrencisiyim ve bir Anadolu Lisesi'nde okuyorum. Neredeyse 2. Dönemine gireceğiz . Başta bir arkadaşım varken onunla 4 kişilik bir gruba girdik ve 6 kişi takılıyorduk. Dün bir arkadaşımla kavga ettim. Ve o arkadaşım da benim okulda ilk tanıştığım en yakın arkadaşım ve diğer arkadaşlarımla takılıyor. Ve biz bu büyük kavgadan sonra tüm arkadaşlarım o kızın yanında olacak ve ben yalnız kalacağım. Ne yapmam gerek?

Tek takıl. Çıkar ilişkileri hiçbir yaşta fayda getirmez. O “elini ayağını öpeyim yanımda dur”culrdan olma lütfen.

derdin cok tatli :) keske benim derdim olsa:) eger tartistigin arkadasin cok samimi arkadasinsa tartismayi tekrar degerlendir kim hakliydi. eger haksız oldugunu dusunuyorsan gonlunu alarak arayi yumusat. hem arkadaşını kaybetmemis olursun hemde dgerleri gruplasmaz. ama o haksizsa onuda ona soyle ve yine atkadasliginiz bozulmasın. yuz yuze konusamam diyosan whatsaptan yaz. ama eger arkadaşın olmasa da olursa diyorsan yeni bi grup kurmaya bak. kurana kadarda derslerine odaklan ki zaman kaybi olmasn

kendine benzediğini düşündüğün ortak noktanın çok olduğu kızlara ya da kız gruplarına yavaş yavaş yaklaşmaya çalış, kendi sınıfından da olmak zorunda değil

derdin cok tatli :) keske benim derdim olsa:) eger tartistigin arkadasin cok samimi arkadasinsa tartismayi tekrar degerlendir kim hakliydi. eger haksız oldugunu dusunuyorsan gonlunu alarak arayi yumusat. hem arkadaşını kaybetmemis olursun hemde dgerleri gruplasmaz. ama o haksizsa onuda ona soyle ve yine atkadasliginiz bozulmasın. yuz yuze konusamam diyosan whatsaptan yaz. ama eger arkadaşın olmasa da olursa diyorsan yeni bi grup kurmaya bak. kurana kadarda derslerine odaklan ki zaman kaybi olmasn
Çok samimi bir arkadaşım değil. Ama kaybetmek istemediğim arkadaşlarım hem benimle hem onunla takiliyor. Bir de annem özür dilemenin haklı da olsan erdemlik olduğunu söyledi. Beni haklı buluyor annem ama onlar da kendini haklı buldukları için seni anlamazlar dedi. Bu yüzden kavga büyümeden özür dile ki vakit geçtikçe unutulur dedi

Çok samimi bir arkadaşım değil. Ama kaybetmek istemediğim arkadaşlarım hem benimle hem onunla takiliyor. Bir de annem özür dilemenin haklı da olsan erdemlik olduğunu söyledi. Beni haklı buluyor annem ama onlar da kendini haklı buldukları için seni anlamazlar dedi. Bu yüzden kavga büyümeden özür dile ki vakit geçtikçe unutulur dedi
imm bence hakliysan ozur dileme. belki bir seferligine görmezden gelebilirsin ama hakliyken ozur dileme. insallah bi an once çözersiniz

Yanımıza gelen Azra diye bir kız var. Onu benim arkadaşlarım sürekli yanımıza geldiğinden dolayı pek hoşlanmıyorlardı. Onunla takılsam olur mu ki?

Olmaz, grup içinden bir kişiyle kavga ettin diye grubun tamamıyla bağlarını koparacak şekilde hareket edersen gerçekten de grubun tamamıyla aran açılır. Senin şuan gruptaki diğer kızlara yakın olman gerek. Gruptaki diğer kızlarla mesajlaş olanlar hakkında. Kavga ettiğin kızın yüzüne söyleyemeyeceğin hiçbir şeyi diğer kızlara anlatma ama biraz dertleş özellikle en samimi olduklarınla. İşlerin bu noktaya gelmesine çok kızdığını, ikinizin kavgası yüzünden arkadaş grubunuzun dağılmasından korktuğunu, çünkü kızların herbiriyle arkadaşlığının senin için önemli olduğunu, birlikte iyi vakit geçirdiğinizi filan söyle. Haklıyken gidip kavga ettiğin kızdan özür dileme, ama diğer kızlar sizi barıştırmayı teklif ederse kabul et.

Tüm arkadaşların seni bırakıp diğer arkadaşın yanında olacaklarsa eğer onlar gerçek arkadaşın değildir, hiçbir zaman da olmamıştır bunun için üzülmene değmez. Umarım sonuç beklediğin gibi olmaz ki olmayabilir. Kendini illa bir gruba ait olmam lazım diye hissetme sen artık özgür bir bireysin kimle arkadaş olup olmayacağını yalnızca kendin karar verebilirsin. Karar verdiklerinlede tartışabilir, küsebilir barışabilir veya istemediğin şeyler yaşayabilirsin bunlar gayet doğal hepimizin başına geliyor. ama hayat bir şekilde devam ediyor o olmazsa, başkası olur... hiç takmaya değmez. Kendini sev, kendi kendinin arkadaşı ol önce. Seni sevenler zaten yanında olacaktır. Sevgiler...

Back