- 27 Şubat 2012
- 16.356
- 27.560
- 798
- Konu Sahibi annelik yolunda
-
Çok teşekkür ederim canım benimBu bebeği ne kadar istediğini ve ne kadar zor sahip olduğunu bilen biri olarak yazıyorum. Hiçbirşey senden ve bebeğinden kıymetli değil. Eşinle sen çokta güzel bakarsınız, halledersiniz. Endişelenmen çok normal ama stres yapma hiç.
Şuan hamileliğin keyfini çıkar.
Bende yurtdisinda dogum yaptim. Esimin ailesi var kendi ailem yoktu. Onlardan bir tek yardim bile almadim her seyi esimle hallettik. Zaten hastanede refekatci birakmiyolardi tek basima kaldım. 40 gün bence cok iyi bir süreç. Baya yardimci olur sana. Tek basina bakmak gercekten cok zor ama en zor kisimlarinda zaten destekcin varmis. Onun disinda gerekli gorurseniz bence bakici tutabilirsiniz. Her cocuk farklidir. Mama ve anne sutu emen cocukta cok farklıdır. Belki hic ihtiyac bile duymayacaksiniz.Önceki konulardan belki bilen vardır özet geçiyim. Doğumumu yurtdışında sadece yabancı uyruklu eşimin desteğiyle yapmaya karar verdim. Belirtiyorum çünkü olduğumuz ülkede de ailesi yok olsa bile annesi hayatta değil babası yaşlı ve psikolojik rahatsızlığı olan bir kızı var onunla ilgilenmek zorunda. Benim ailemse bu süreçte beni tam anlamıyla yüz üstü bıraktı. Sizce ücretli bir yardımcı elzem midir eşim 40 gün yanımda olacak inşallah. Eğer evetse doğum öncesinde mi ya da ne kadar önce yardımcı bulunmalı. Tecrübe ve fikirlerinizi bekliyorum.
(Negatif yorum konudan ban sebebidir.)
Dön evine kardeşim, ne kadar ilgileniriz deseler de düğün telaşı, gelen giden. Düğünden bir hafta önce doğursan başka bir hafta sonra doğursan başka dert. İki telaş bir arada kimseye olmaz. Ben seni döndün sanmıştım, daha ne bekliyorsun ki, iyice ağırlaşmayı mı, çık git evine, isteyen doğumdan sonra gelsin. Orada doğurursan kendi evinde doğurmadığına çok pişman olacaksın, her kafadan ses çıkacak, sütüne laf edecekler, bebeğin gazına laf edecekler. Huzurun olmayacak. İş açma başınaKızlar en son evi terk etmiştim akşam annemler konuşmaya geldi dayımlarda biraz emri vaki yaptılar konuştuk tartıştık 3 4 gündür dayımda kaldığım için daha fazla yük olmamak ve şımarık görünmemek için eve dönmeyi kabul ettim ama hala geri gitmeyi düşünüyorum. Annem dükkandan bir poşet kıyafet çıkarmış bebeğe diye ama ben bu kadar kırılıp üzüldükten sonra yapılması hiç bir anlam ifade etmedi valla. Seni yalnız bırakmıycam diyor ama eminim şimdi 2 gün bu tavırları sonra yine beni unutup düğün telaşına dalacaklar ve ben de burda rahat edemiycem. Kocam vizeye başvuracak yanıma gelmek için 1 aylık bebekle yollarda dönmeye uğraşacağım. O kadar önemsiyorsanız düğünden sonra siz gelin o zaman dedim vizeye ihtiyaçları yok bilet alıp gelecekler bahaneleri sıraladılar. İnandırıcı gelmedi bana. Ben yapmam gerekenden fazla fedakarlık yaptığımı düşünüyorum. Siz ne diyorsunuz?
Oturup konuşamadık ailemle tartışmalar oldu eşyalarımı topladım yarın doğum paketimi iptal edip haftasonuna biletimi alacağım. Akrabalar pişman olursun minvalinde yorumlar yapıyor o yüzden ani karar vermek istemedim. Zaten geleli 2 hafta oldu. Dediğiniz gibi torun sevmek isteyen düğünden sonra gelsin o halde tamamen silmiyorum kimseyi ama bu duruma koyulduğum için fazlasıyla kırgınım kolay kolay da unutmayacağım.Dön evine kardeşim, ne kadar ilgileniriz deseler de düğün telaşı, gelen giden. Düğünden bir hafta önce doğursan başka bir hafta sonra doğursan başka dert. İki telaş bir arada kimseye olmaz. Ben seni döndün sanmıştım, daha ne bekliyorsun ki, iyice ağırlaşmayı mı, çık git evine, isteyen doğumdan sonra gelsin. Orada doğurursan kendi evinde doğurmadığına çok pişman olacaksın, her kafadan ses çıkacak, sütüne laf edecekler, bebeğin gazına laf edecekler. Huzurun olmayacak. İş açma başına
Pişman olmayacağının garantisini veriyorum sana. Asıl kalırsan çok pişman olacaksın çünkü gelengiden ve hareket hiç bitmeyeceğinden ihtiyacın olan huzur ortamına erişmen mümkün olmayacak.Oturup konuşamadık ailemle tartışmalar oldu eşyalarımı topladım yarın doğum paketimi iptal edip haftasonuna biletimi alacağım. Akrabalar pişman olursun minvalinde yorumlar yapıyor o yüzden ani karar vermek istemedim. Zaten geleli 2 hafta oldu. Dediğiniz gibi torun sevmek isteyen düğünden sonra gelsin o halde tamamen silmiyorum kimseyi ama bu duruma koyulduğum için fazlasıyla kırgınım kolay kolay da unutmayacağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?