Yalnız doğum

Bu bebeği ne kadar istediğini ve ne kadar zor sahip olduğunu bilen biri olarak yazıyorum. Hiçbirşey senden ve bebeğinden kıymetli değil. Eşinle sen çokta güzel bakarsınız, halledersiniz. Endişelenmen çok normal ama stres yapma hiç.
Şuan hamileliğin keyfini çıkar.

İlk dogumumda annem hastanede yanımda kalmak için geldi sezeryanla doğum yaptım ve çok zor geçti annem değil bana yardımcı olmak yan tarafimda ki yatakta gün boyunca horul horul uyudu uyumadigi zaman da da sürekli sigara içmeye gidiyordu gece bebegim ağlıyor kucağıma alamıyorum sesleniyorum anneme hatta bağırıyorum bebek aglamaktan çatlayacak yine de uyanmadı neredeyse dikislerim patlayacak gibiydi zar zor kalkıp yataktan aldım bebeği ve o sabah ilk isim annemi eve göndermek oldu sen eve git hazırlık yap dedim ve eşim 3 gün kaldı benimle hayatında hiç bebek görmemiş adam bana da bebeğe de öyle güzel baktı ki anlatamam bu yüzden ikinci doğumum da hic kimseyi istemedim eşim kaldı yanımda hatta birilerinin olması insanı geriyor annem bir yandan bir şey söylüyor kayınvalidem diğer yandan arada kalıyor insan lohusalık yetmiyor bir de bunlar strese neden oluyor

Kayınvalidem ile aynı şehirdeyim, çok akrabam da var; arasam kendi ailem de koşarak gelir ama ben doğumumda eşimle yalnız olmaya karar verdim. Pandemi döneminde de herkes böyle doğurdu :) bence olması gereken bu, anne ve baba bebeğin ilk anlarına birlikte şahit olmalı ve her şeyi birlikte yaşamalılar; dışardan müdahale olmadan. Hazır imkan varken keyfini çıkarın.

Canım yurt dışında doğurdum hiçbir aile yok kimsemiz yok kocam da bir hafta somra işe döndü şu an 10 aylık olmak üzere. Çok şükür Allah gücünü veriyor. O kız kardeşi de Allah ıslah etsin.

Önceki konuda evine dönüp yardımcı tutarak dogurmani tavsiye etmiştim ve şu an senin adına sevindim. Hatta 40 gün eşin de yanında kalacakmış madem bence evde 3.bi kişiye ihtiyaç var mı, evde fazla kişiden rahatsız mı olursun yoksa hosuna mı gider buna göre karar verebilirsin. Ben mesela yardımcı bile olsa evde 3.bi kişinin varlığından nefret ederim ama çok seven de vardır. Yaşadığın ülkede, emzirme desteği, ilk yıkama vs gibi konularda bi ebe yardımın var mı? Eğer yoksa belki sadece 1 hafta bi destek alabilirsiniz yeterli gelecektir. Corona dönemi doğum yapan herkes böyleydi mesela yaşadığım yerde. Çok arkadaşıma market alışverişine gittim, yemek götürdüm, hepsi de karı koca cok iyi idare ettiler.

Sadece eşinizle olun inanın bu sizi ilişkinizi baglarinizi o kadar güçlendirecek ki
Kolay bir doğum ile ve sağlıklı yavrunuz kucağınızda evinize dönmek nasip etsin Rabbim amin

Bir kere sakin ol konu sahibi . Anneniz de gelse o gidince ben nasıl yapacağım stresi alıyor . Eşin varsa toparlarsınız birlikte. Ben Almanya’da yalnız doğum yaptım eşimin ailesini de benim ailemi de istemedik. İlk günler eve ebe geldi bebekle sütle ilgilendi nasıl besliyoruz kaç kaka yapıyor vs baktı sütümün daha iyi gelmesi için önerilerde bulundu . Böyle bir hizmet varsa değerlendirin. Ilk dünler giydirmek bile stresli bir işti ama insan alışıyor .

Size diyeceğim şu yemek konusu önemli sizin beslenmeniz sütün gelmesi kaliteli olması için çok önemli. Tek tek tek önerim bebek doğmadan yapabildiğiniz kadar buzluga yiyecek atın . Gerekirse küçük bir ekstra dondurucu alın. Instagramda bir sürü sayfa var . Köfteler , börekler, haşlanmış bakliyatlar vs. Nasıl yapılıyor depolanıyor bakarsınız Yemek işini dogmadan düzene oturtursanız gerisi temizliği vs kolay . Şimdiki aklım olsa ben de öyle yapardım. Kızım da aralık sonu oldu . Kendinizi iyi hissettiğiniz anda çıkın onu da alın günlük yürüyüşler yapın. Çok iyi gelecek. Şimdiden sağlıklı büyütmeler

Benim hem kayinailem hem kendi ailem şehrimde. Kimseyle de bir sorunum yok (en azından belirgin bir sorun yok.)
Yine de yanımda sadece eşimi istiyorum. Muhtemelen yardıma gelecekler ama gelmeseler de yardımcı alsam keşke inanın daha mutlu olurdum.
Sizin durumunuzda olsam aklımdaki tek seçenek bile orada kalmak olmazdı zaten.

Annenizle, ailenizle ilk çatışmanız değildir diye düşünüyorum.
Benim ailem de bu deyip kabullenip yoluna bakmak lazım. Dövünmeye, daha fazla incinmeye gerek yok. Kabul et, kendi ailene sarıl. Hepsinin ustesinden gelirsin.
Sokakta doğum yapan kedi bile nasıl seviyor,temizliyor,koruyor yavrusunu.
Merak etme içgüdüsel hepsini halledeceksin

Bence 1 hafta yardımcı tutun. Şart mı? Değil tabii. Ama daha rahat olursunuz. Yemek pişirse, ortalığı toparlasa yeter. 1 haftadan sonra çok rahat bakarsınız zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…