- 20 Mayıs 2024
- 979
- 1.169
- 28
- 27
- Konu Sahibi annelik yolunda
-
Çok teşekkür ederim gerçekten şu durumda ilaç gibi geldi yorumunuzÖnceki konunuzu biliyorum, kız kardeşiniz 38. haftanıza yani tam doğum zamanınıza düğün ayarlamıştı daha önce lütfen doğum zamanıma denk getirmeyin diye ricada bulunmanıza rağmen. O konuda 24 yaşındaki aklı bir karış havada bencil kız kardeşinize sinir olmuştum. Konuda kız kardeşe hak veren üyeler olmuştu baharda salon fiyatları artacak diye ancak kız kardeşlik demek bu değil. Ben olsam hamile ablam mağdur olmasın diye 2 hafta önceye çekerdim tarihi atla deve değil.
Doğumu tek başınıza yapacak olmanıza(yanınızda yardımcı bir kadın olmadan vs) üzüldüm. Eşiniz size olabildiğince destek olsun, yardımcı konusunu da bilmiyorum, çocuk sahibi olmuş tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa iyi olur. Sağlıkla gelsin inşallah bebişinizDoğuma çok az var bu yüzden lütfen stres olmayın hiçbir konuda
Öncelikle sakin kalmaya çalışın, kimse olmasa bile yakında siz anne olacaksınız ve bebeğinize en güzel şekilde bakacaksınız, ama eğer imkanınız varsa bir yardımcı tutmakta kesinlikle fayda var. Doğum şekliniz ne olacak bilmiyorum ama özellikle sezeryan olacaksanız daha çok ihtiyaç var çünkü siz de ameliyat olacaksınız eşiniz sizinle ilgilenirken yardımcı da bebekle ilgilenebilir, yardımcı mutlaka ebe olmalı bu arada ki yenidogan bebekle ilgili herseyi mutlaka bilsin. Normal doğum yapacaksanız da yine de sizin yukunuzu hafifletecek bilmediğiniz şeyleri öğretecek biri olsa bu süreci çok daha kolay atlatirsiniz. Hemde bebeğiniz çok daha güvenli bir şekilde gelişimini tamamlamaya başlar. Ne zaman tutulması gerektiğine gelince de bence siz hastaneye yattığınız zaman gelebilir, normal doğumsa doğumdan sonra 3 gün sezeryansa da 1 hafta yanınızda kalsa yeterli olur gibi. Sonrasında zaten eşinizle birlikte herşeyi halledersin.Önceki konulardan belki bilen vardır özet geçiyim. Doğumumu yurtdışında sadece yabancı uyruklu eşimin desteğiyle yapmaya karar verdim. Belirtiyorum çünkü olduğumuz ülkede de ailesi yok olsa bile annesi hayatta değil babası yaşlı ve psikolojik rahatsızlığı olan bir kızı var onunla ilgilenmek zorunda. Benim ailemse bu süreçte beni tam anlamıyla yüz üstü bıraktı. Sizce ücretli bir yardımcı elzem midir eşim 40 gün yanımda olacak inşallah. Eğer evetse doğum öncesinde mi ya da ne kadar önce yardımcı bulunmalı. Tecrübe ve fikirlerinizi bekliyorum.
(Negatif yorum konudan ban sebebidir.)
Eski konunuzu okumuştum ama bir yorumda bulunmadim yalniz çok üzüldüm...Önceki konulardan belki bilen vardır özet geçiyim. Doğumumu yurtdışında sadece yabancı uyruklu eşimin desteğiyle yapmaya karar verdim. Belirtiyorum çünkü olduğumuz ülkede de ailesi yok olsa bile annesi hayatta değil babası yaşlı ve psikolojik rahatsızlığı olan bir kızı var onunla ilgilenmek zorunda. Benim ailemse bu süreçte beni tam anlamıyla yüz üstü bıraktı. Sizce ücretli bir yardımcı elzem midir eşim 40 gün yanımda olacak inşallah. Eğer evetse doğum öncesinde mi ya da ne kadar önce yardımcı bulunmalı. Tecrübe ve fikirlerinizi bekliyorum.
Ayy doktor ucusa izin vermedi gelemiyorum kendiniz calin kendiniz oynayin diyin yardımcı tutun bence bi nebze olsa iyi gelir bebege degil eve mesela yemege vs de olabilir alisana kadar destek gormeniz iyi olur dogumunuz normal se hemen ayaga kalkarsiniz sezeryanse biraz toparlanmasi sürer diye biliyorum ben normal doğurdum hemen dogumdan sonra yürüyerek çıktım bazen ailesi olmasina ragmen insan kimsesiz gibi oluyor size ne kadar deger veriliyorsa sizde o kadar deger verirsiniz umursamayin bebeginize odaklaninÇok teşekkür ederim gerçekten şu durumda ilaç gibi geldi yorumunuzAilemin tepkisi tam da beklediğim gibi oldu açıkçası sorun çıkaran benmişim ortada hiçbir problem yokmuş gibi davrandılar ve beni suçladılar. Eşim çok büyük destekçim gel dedi biz ikimiz bir takımız her şeyin üstesinden geliriz.
Bu arada cok guzel karar almissin Türkiye ye gelmeyerek millet salgindan kiriliyor dugun zamani dogum olsa o hengamede napacaksiniz huzurla dogumunuz olur evinizde huzurla bebeginizle vakit geçirirsiniz dogumunuz kolay geçer inşallahÖnceki konulardan belki bilen vardır özet geçiyim. Doğumumu yurtdışında sadece yabancı uyruklu eşimin desteğiyle yapmaya karar verdim. Belirtiyorum çünkü olduğumuz ülkede de ailesi yok olsa bile annesi hayatta değil babası yaşlı ve psikolojik rahatsızlığı olan bir kızı var onunla ilgilenmek zorunda. Benim ailemse bu süreçte beni tam anlamıyla yüz üstü bıraktı. Sizce ücretli bir yardımcı elzem midir eşim 40 gün yanımda olacak inşallah. Eğer evetse doğum öncesinde mi ya da ne kadar önce yardımcı bulunmalı. Tecrübe ve fikirlerinizi bekliyorum.
Biz öyle yaptık, hastaneden bebeği alıp üçümüz eve gittik. Eşim yettiği kadar yaptı yetemeyince dışarıdan aldı getirdi. Yani sakin ve huzurlu geçti. Önceki konunuzda karışmak istemedim ama düğüne gitmekten vazgeçmeniz çok isabetli bir karar olmuş. Hamileliğin son haftaları yerinizden bile kalkmak istemeyeceksiniz. Sadece kendinizle meşgul olmanız dinlenmeniz gereken yerde düğün dernek telaşı yaşayacaktınız. Hele şehirden şehire gidileceğini duyunca acımıştım size. Üstüne milletin bıktıran, saç baş yolduran sorularına yorumlarına maruz kalacaktınız.Çok teşekkür ederim gerçekten şu durumda ilaç gibi geldi yorumunuzAilemin tepkisi tam da beklediğim gibi oldu açıkçası sorun çıkaran benmişim ortada hiçbir problem yokmuş gibi davrandılar ve beni suçladılar. Eşim çok büyük destekçim gel dedi biz ikimiz bir takımız her şeyin üstesinden geliriz.
Muhtemelen önceki konuyu bilmediğiniz için ailem başta gel biz destek olacağız dedi ben güvendim aralık ayında doğum paketi satın aldım burda yaparım diye kız kardeşim 38.haftama düğün günü aldı 1 ay önce. Doğuma yakın seçmemelerini özellikle belirttiğim halde beni 2.plana attılar. Ve buna annemin tepkisi bana “gelmeseydin” oldu. Ben de sildim açıkçası hepsini şu dönemde yanımda olmuyorlarsa hiç olmasınlar. Geçen hafta gelmiştim bu hafta geri döneceğim. Neyse ki erkenden ne olduklarını belli ettiler yoksa doğum zamanı daha çok stres anksiyete yaşayacaktım.Ayy doktor ucusa izin vermedi gelemiyorum kendiniz calin kendiniz oynayin diyin yardımcı tutun bence bi nebze olsa iyi gelir bebege degil eve mesela yemege vs de olabilir alisana kadar destek gormeniz iyi olur dogumunuz normal se hemen ayaga kalkarsiniz sezeryanse biraz toparlanmasi sürer diye biliyorum ben normal doğurdum hemen dogumdan sonra yürüyerek çıktım bazen ailesi olmasina ragmen insan kimsesiz gibi oluyor size ne kadar deger veriliyorsa sizde o kadar deger verirsiniz umursamayin bebeginize odaklanin
Aaa siz geldiniz bir de ben sizi gelmediniz sanıyordum okumuştum önce ki Konunuzu da çok üzüldüm adınıza yerinizde olsam sert tavır alirdimMuhtemelen önceki konuyu bilmediğiniz için ailem başta gel biz destek olacağız dedi ben güvendim aralık ayında doğum paketi satın aldım burda yaparım diye kız kardeşim 38.haftama düğün günü aldı 1 ay önce. Doğuma yakın seçmemelerini özellikle belirttiğim halde beni 2.plana attılar. Ve buna annemin tepkisi bana “gelmeseydin” oldu. Ben de sildim açıkçası hepsini şu dönemde yanımda olmuyorlarsa hiç olmasınlar. Geçen hafta gelmiştim bu hafta geri döneceğim. Neyse ki erkenden ne olduklarını belli ettiler yoksa doğum zamanı daha çok stres anksiyete yaşayacaktım.
Evet yapılması gerekeni yaptım içimden geleni söyledim kırdım döktüm açıkçası ben bu kadar üzülürken onlar gülüp eğlenmeye devam ediyordu. Rahatladım şimdi de onlar üzülsün açıkçası. İlk torunu asla göremeyecekler asla yanında olamayacaklar. Bu zamana kadar bana yükledikleri mental ağırlıktan çocuğumu korumuş olurum en azından.Aaa siz geldiniz bir de ben sizi gelmediniz sanıyordum okumuştum önce ki Konunuzu da çok üzüldüm adınıza yerinizde olsam sert tavır alirdim
Muhtemelen önceki konuyu bilmediğiniz için ailem başta gel biz destek olacağız dedi ben güvendim aralık ayında doğum paketi satın aldım burda yaparım diye kız kardeşim 38.haftama düğün günü aldı 1 ay önce. Doğuma yakın seçmemelerini özellikle belirttiğim halde beni 2.plana attılar. Ve buna annemin tepkisi bana “gelmeseydin” oldu. Ben de sildim açıkçası hepsini şu dönemde yanımda olmuyorlarsa hiç olmasınlar. Geçen hafta gelmiştim bu hafta geri döneceğim. Neyse ki erkenden ne olduklarını belli ettiler yoksa doğum zamanı daha çok stres anksiyete yaşayacaktım.
Iyi yapmışsınız size değer vermeyen cocugunuza da vermez anne babalar en çok sevdikleri çocuğundan olan çocukları seviyorlar eşler dr öyle özellikle erkekler hanimini sevip sayiyorsa çocuğu seviyorEvet yapılması gerekeni yaptım içimden geleni söyledim kırdım döktüm açıkçası ben bu kadar üzülürken onlar gülüp eğlenmeye devam ediyordu. Rahatladım şimdi de onlar üzülsün açıkçası. İlk torunu asla göremeyecekler asla yanında olamayacaklar. Bu zamana kadar bana yükledikleri mental ağırlıktan çocuğumu korumuş olurum en azından.
Yani bana söylediklerini yazsam şuaraya inanın şaşırıp kalırsınız. Anne demeye dilim varmıyor bana dediği kelime her istediğini yapıyoruz 5 çeşit peynir alıyoruz (sanki ben istedim ki evde olan sadece beyaz ve kaşar ben onu yiyordum) senden temizlik beklemiyoruz (çamaşır bulaşık günlük robot kendi kendine oluyor evde). Kısacası yediğim lokma bile gözlerine batmış. Oysaki benim istediğim ne yemek ne içmek sadece “kızım nasılsın bugün ağrın sızın var mı? Bebeğe alınacaklara karar verdin mi? Beraber bakalım hangisi daha lazım olur” vs yani düşünceydi. Bir gün olsun nasılsın bile demedi evde bir köşede saksı gibi duruyordum her gün kız kardeşime nikah elbisesi kuaför bakıyordu. Anladım bana sıra gelmeyecek. Kendi başımın çaresine bakarım.Karma diye bir şey var yalnız. Kim kimi ne kadar üzdüyse o şekilde onu da bulur üzülmeyin. Allah'a havale edin ve dua edin bebişiniz sağlıkla gelsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?