- 20 Mayıs 2024
- 979
- 1.169
- 28
- 27
- Konu Sahibi annelik yolunda
-
Amin amin mübarek ramazan gününde Rabbim sizin de karşınıza kalbiniz ve duanız kadar güzel günler çıkarsınEbeveynlerin bir çocuğu rahat ettirmek için diğerini harcaması, aralarında adaleti sağlamak yerine hep bir çocuğu kayırıp diğerine değersiz hissettirmesi durumunu ben tüm hayatım boyunca o kadar yaşadım ki şimdi sizin hamile halinizle yaşadığınız kalp kırıklığını çok iyi anlıyorum. Allah size öyle güzellikler versin ki kalp kırıklıklarınız geçsin ve eskisinden de fazla sevilmiş, değer görmüş ve mutlu hissedin. Ve tabii ki bebeğinizle işinizi kolaylaştırsın
Akışa bırakın.Önceki konulardan belki bilen vardır özet geçiyim. Doğumumu yurtdışında sadece yabancı uyruklu eşimin desteğiyle yapmaya karar verdim. Belirtiyorum çünkü olduğumuz ülkede de ailesi yok olsa bile annesi hayatta değil babası yaşlı ve psikolojik rahatsızlığı olan bir kızı var onunla ilgilenmek zorunda. Benim ailemse bu süreçte beni tam anlamıyla yüz üstü bıraktı. Sizce ücretli bir yardımcı elzem midir eşim 40 gün yanımda olacak inşallah. Eğer evetse doğum öncesinde mi ya da ne kadar önce yardımcı bulunmalı. Tecrübe ve fikirlerinizi bekliyorum.
(Negatif yorum konudan ban sebebidir.)
Bu konuda iki fikrim var biri doğumdan sonra Türk gruplarında ilan verip bir teyze almak ev işleri için ya da yenidoğan ebe gece yardımcıları oluyor o tarz bir şey deneyebilirim. Artık duruma göre karar veririz. Her şey hallolur.Akışa bırakın.
Yardımcı bulmak zorsa yani bir şirket filan yoksa bu konu üzerine önceden bir iki görüşün, içinize sinenleri not edin.
Doğumdan sonra zorlandığınızı hissettiğiniz an başlayın. Belki düşündüğünüz kadar zor geçmeyecek, üstesinden geleceksiniz.
Umarım canım eşimin kıymetini bir kere daha anladım bu süreçte gerçekten daha önce hamileliğimin başında uzun hastane süreçlerim olmuştu bir an olsun yanımdan ayrılmadı çok merhametli bir adamdır o konuda güvenim sonsuz. Beraber hallederiz.Çok üzüldüm böyle bir şey yaşamanıza. Biz ablamla kimin özel durumu varsa o konuda tek yürek oluruz sırayla. Yani bi de düğün, doğum gibi belirli bir tarihte olmak zorunda olan bir şey de değil..
Ben doğum yapmadım ama ablam yaptığında yanında olduğum için tecrübeliyim. Doğum süreci kişiye göre çok değişiyor, ablam çok ağır geçirdi sezeryanı ve annemle ben 3 gün tuvalete gitmesine bile yardımcı olduk. İlk 1 hafta hiç kuvveti yoktu ne çocuğa ne kendine. Eşi de vardı ama hantal bir adam olduğu için ablamı rahat ettiremedi. Eşinizin elinden her iş geliyorsa erkek kuvvetiyle yeterli olabilir diye düşünüyorum. Doğumu daha rahat geçiren arkadaşım aynı gün kalkıp saçına maşa yaptı makyajını yaptı vs.. yani çok değişken bir mevzu umarım çok rahat bir doğum geçirirsiniz ve kimseye ihtiyacınız kalmaz
canim kesinlikle imkanin varsa ev isleri icin yardimci tut.eşler okadar yoruluyoki yani adamin ev isi yapmaya mecali kalmiyor senin iateklerin bebegin istekleri adam ha bire disariya gidip geliyo felan.yemek yapacak camasir makineye atacak adam lazim .kesinlikle ev icin bir yardimci tutÖnceki konulardan belki bilen vardır özet geçiyim. Doğumumu yurtdışında sadece yabancı uyruklu eşimin desteğiyle yapmaya karar verdim. Belirtiyorum çünkü olduğumuz ülkede de ailesi yok olsa bile annesi hayatta değil babası yaşlı ve psikolojik rahatsızlığı olan bir kızı var onunla ilgilenmek zorunda. Benim ailemse bu süreçte beni tam anlamıyla yüz üstü bıraktı. Sizce ücretli bir yardımcı elzem midir eşim 40 gün yanımda olacak inşallah. Eğer evetse doğum öncesinde mi ya da ne kadar önce yardımcı bulunmalı. Tecrübe ve fikirlerinizi bekliyorum.
Hic sikmayin caninizi ilk dogumsa endiseniz normal ama dogum oyle degisik bir sey ki sanki daha once bebek bakmissiniz gibi oluyorsunuz dogum olunca bilgiler yukleniyor gibi tabi ki zorlandiginiz anlar olur ama esiniz 40 gun yaninizda olacakmis ozamana kadar iyice alisirsiniz evinize temizlik yemek gibi seyler icin yardimci almak isterseniz onu yaparsiniz benim ilk dogumda yanimda sozde birileri vardi ama yardimci olmak bir yana birde benden beklendi hersey dahada zor oldu 2. Dogumda tek olmak istedim inanin daha kolay daha guzel atlattimÇok teşekkür ederim gerçekten şu durumda ilaç gibi geldi yorumunuzAilemin tepkisi tam da beklediğim gibi oldu açıkçası sorun çıkaran benmişim ortada hiçbir problem yokmuş gibi davrandılar ve beni suçladılar. Eşim çok büyük destekçim gel dedi biz ikimiz bir takımız her şeyin üstesinden geliriz.
Bebeğiniz hayırlı olsunÖnceki konulardan belki bilen vardır özet geçiyim. Doğumumu yurtdışında sadece yabancı uyruklu eşimin desteğiyle yapmaya karar verdim. Belirtiyorum çünkü olduğumuz ülkede de ailesi yok olsa bile annesi hayatta değil babası yaşlı ve psikolojik rahatsızlığı olan bir kızı var onunla ilgilenmek zorunda. Benim ailemse bu süreçte beni tam anlamıyla yüz üstü bıraktı. Sizce ücretli bir yardımcı elzem midir eşim 40 gün yanımda olacak inşallah. Eğer evetse doğum öncesinde mi ya da ne kadar önce yardımcı bulunmalı. Tecrübe ve fikirlerinizi bekliyorum.
Çok teşekkürler BAE yaşadığım ülke o platformlar genelde avrupa bölgelerinde aktif bakmıştım. Yerel gruplara üyeyim arada yardımcı ilanları paylaşılıyor Türk düşünürsem değerlendireceğim zaten bakıcı-yardımcı kültürü çok yaygın daha önce de ilanlara denk gelmiştim çeşitli yabancı firmaların. Teklif alıp ona göre değerlendiririz.Sağlıklı ve huzurlu doğum diliyorum.
Hangi ülke olduğunu yazarsanız belki orada yaşayan hanımlar ne gibi alternatif çözümler var diye paylaşabilir. Ayrıca Facebook'ta Göçmen Kadınlar grubuna da mutlaka danışın.
Çok teşekkürler BAE yaşadığım ülke o platformlar genelde avrupa bölgelerinde aktif bakmıştım. Yerel gruplara üyeyim arada yardımcı ilanları paylaşılıyor Türk düşünürsem değerlendireceğim zaten bakıcı-yardımcı kültürü çok yaygın daha önce de ilanlara denk gelmiştim çeşitli yabancı firmaların. Teklif alıp ona göre değerlendiririz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?