- 1 Aralık 2011
- 3.356
- 4.323
- 36
Kızlar merhaba. İçinden cikamadigim bir konuda fikir almaya geldim. 2 olay olduğu için biraz uzun olabilir. Benim,oğluma tabiri caizse aşık,45 yaşında,hiç evlenmemiş ve evlenmeyi de düşünmeyen bir görümcem var. Oğlum doğana kadar eşime saplantı derecesinde düşkündü şimdi oğluma öyle, eşime biraz azaldı. Çalıştığı için ikisini de çok sık göremiyor. 2 hafta önce cumartesi denize gidelim paşamla denize girmek istiyorum diye yırttı kendini. Gittiğimizde de bebek gören ufak çocuklar gibi davrandı durdu. Sürekli "bana verin,ben tutayım,benim kucağımda dursun" diye saçmaladı. Eşim de guvenemeyip çok vermedi diye aşırı bozuldu hatta. Oğlum bu olaydan 2 gün sonra ateşlendi ve sonucunda korona teşhisi kondu. Pazar günü de gorumcenin hasta olduğunu öğrenmiştik. Plajdaki duşun suyundan üşüttüm dedi. Gelin görün ki hafta içi görümce sayesinde tanıdığım bir arkadaşım geçmiş olsun demek için aradı. Kız gorumcenin iş arkadaşı. Kız bana dedi ki "senin görümce cumadan hastaydı siz niye onla denize gittiniz ki" . Ben tabi şok oldum. Yok dedim o pazar hastalanmis. Ben öyle diyince kız da şaşırdı "hayır cuma hastaydı ilaç alıyordu hatta"dedi. Hatta kız benim kaynanayla da konuşmuş. Kaynanada görümcenin cumadan hasta olduğunu biliyormuş. Alerjidir belki diye düşündüm demiş. Bunu eşimle paylasmayi düşündüm ama inkar edeceklerinden çok eminim. Çok kizacagini bildikleri için mümkün değil kabul etmezler. "Kız cuma dışarı çıkalım dedi görüşmemek için öyle dedim" falan gibi bişey uyduracaktir. Ben tam bu olayı sindirmeye çalışırken bu cumartesi yeni bir bomba patladı. Görümce kaynanayla beraber cuma akşam iş çıkışı bize geldi. Paşamızı hastalandığından beri göremiyoruz çok özledik haftasonu sizde kalcaz diyerek Cumartesi sabah bi kalktım görümce yok. Kaynana "iş yerinden mesaiye çağırdılar ağlaya ağlaya gitti" dedi. Bir sürü de detay verdi hatta. Ve gün içinde şansa az önce dediğim kız yazdı yine nasıl oldunuz diye . Bende "seninkini mesaiye çağırmışlar seni de çağırdılar mi" dedim. Bugün mesai yok ki dedi ben tabi yine şok. Öyle diyince kız da ortada bir yalan olduğunu anladı ve benim görümceyi aradı. O da demiş ki "kardeşimin evindeydim ama sabah uyandım bir de baktım ki hasta oluyorum gibi o yüzden apar topar eve döndüm ama bi tek annem biliyor diğerlerine işi çıktı dedik" Görümce sabah kalktığında direk oğlumu alıp sen biraz daha yat biz oynarız demişti bu arada. Ben yatarken gitmiş. Pazar sabahı yine geldi görümce ve akşam üzerine kadar durup gitti. Baya ağzını aradım iş nasıldı vs diye aptallasarak kısa kısa cevaplar verdi,zaten yalan söylerken kendini çok ele verir. Hemen annesi atladı lafı değiştirmeye çalıştı. Şimdi bildiğimi patlatsam belli ki bu iş arkadaşı daha çok işime yarayacak ondan bana bilgi akışı olduğunu bilsinler istemiyorum. Kızla onların bildiğinden daha samimiyiz. Bilmemeleri de işime geliyor. Ama o kadar sinirlendim ki içim içime sığmıyor. Fikirlerinizi almak istiyorum ne yapmalıyım? Muhtemelen korona da gorumceden bulaştı. Hadi oğlan kolay atlattı cok şükür ama biz eşimle baya süründük. Üstelik eşimde alerjik astım var. Allah korusun ya ciddi bişey olsaydı. Düşündükçe çok sinirleniyorum