- 16 Mart 2018
- 452
- 375
- 33
- Konu Sahibi mindfulness05
-
Aynen öyle. Bu saçma davranınışının karşılığında bi yaptırımı olmadıgı sürece bunu artırarak devam ettirir. Zaten vicdan ve merhamet olan insanlar öyle davranmazlar, e olmayana da bi ceza uygulamak gerekirTabiki daha beter olur. Bakıyor eş laf etmiyor sineye çekiyor bu benden vazgeçemiyor diyerek daha çok taviz bekliyor. Taviz tavizi doğurur, bunun aksini hiç görmedim ben.
Kesinlikle ben de öyle düşünüyorum. Sustukça sanıyor ki ben ona mecburumTabiki daha beter olur. Bakıyor eş laf etmiyor sineye çekiyor bu benden vazgeçemiyor diyerek daha çok taviz bekliyor. Taviz tavizi doğurur, bunun aksini hiç görmedim ben.
Olmazmş yalnız gidemezmiş e ben nie yalnız gidiyorum yook kendine asla laf söyletmez hep kendini haklı görür. Anlatıyorum ince ine sanki karşımda duvar var dediğim dedik.Seven insan en azından eşini teselli eder. Biletini alır , izin işlemlerinde yardımcı olur. Kadın ölmüş gitmiş kin tutmanın mantığı yok da zaten yapacağı herhangi bir şeyi ailen için değil senin için yapmış olacaktı. Onu da yapmamış. Normal şartlarda illa gelmesi de gerekmiyor bak belki çok kötü şeyler oldu da e zaman seni niye ailesiyle görüşmeye zorluyor?
Amin. Vicdan merhametin olmadığı yerde buna önem veren biri için kalmak çok zorAilenizle sorunlu, onlara kızgın veya kırgın olabilir ama eş olarak gerçekten sevip saygı duyuyorsa size böyle davranamaz bence.
Boşanın yada boşanmayım demek gibi bir lüksüm yok ama eşinizin gözünde sizin değerinizi tekrar bir ölçüp tartın ondan sonra sağlıklı bir karar verirsiniz.
Allah herkesi merhametli insanlarla karşılaştırsın ne diyeyim.
Babaannemi hiç görmedi bile...Eşiniz çok kötü kalpli. Babaanneniz belki karışmadı bile olanlara. Küslük, hastalık ya da cenaze durumunda sürdürülmez biter. Kırk kat yabancı olsa böyle yapılmaz sizin hiç mi hatrınız yokmuş?
Acınız var, başınız sağolsun o yüzden konuyu çok değiştirmek istemiyorum ama siz en başında eşiniz hatalı olduğu halde annenizden babanızdan kızınızı üzdüğüm için sizden özür dilerim dedirtmeden dönmeyecektiniz eşinize. Yapmasaymış o zaman ailenize anlatacağınız boyutta büyük bir hata. Hem suçlu, hem güçlü. Laf anlatmaya çalışmayın. Böyleleri laftan anlamaz. Ama ben sizin yerinizde olsam beni sevmiyor mu bu adam diye bir düşünürdüm ve küserdim. Ki küsmek hiç huyum değildir. (Yani gerekmedikçe muhatap olasım gelmezdi)Babaannemi hiç görmedi bile...
İki haftadır tek kelime etmiyorm başka odada takılıyorm mümkün oldugunca karşılaşmıyorum. Evlilik çok yeniydi dönmek durumunda kaldımAcınız var, başınız sağolsun o yüzden konuyu çok değiştirmek istemiyorum ama siz en başında eşiniz hatalı olduğu halde annenizden babanızdan kızınızı üzdüğüm için sizden özür dilerim dedirtmeden dönmeyecektiniz eşinize. Yapmasaymış o zaman ailenize anlatacağınız boyutta büyük bir hata. Hem suçlu, hem güçlü. Laf anlatmaya çalışmayın. Böyleleri laftan anlamaz. Ama ben sizin yerinizde olsam beni sevmiyor mu bu adam diye bir düşünürdüm ve küserdim. Ki küsmek hiç huyum değildir. (Yani gerekmedikçe muhatap olasım gelmezdi)
Ama kesinlikle özür dilemeden dönmemeliydimİki haftadır tek kelime etmiyorm başka odada takılıyorm mümkün oldugunca karşılaşmıyorum. Evlilik çok yeniydi dönmek durumunda kaldım
O zaman hakkınızda en hayırlısı en sağlıklı neyse o olsun. Ne karar verirseniz verin sadece KEŞKE demezsiniz inşallahAmin. Vicdan merhametin olmadığı yerde buna önem veren biri için kalmak çok zor
Aynen bu düşüncedeyim. Haklı olduğumu düşünüyorum.Babaanne neyse de Allah korusun anne babana bir şey olsa yine seni teselli bile etmeyecek mi ? Evliliğin mantığı ne ki o zaman? İnsan kendine can yoldaşı hayat arkadaşı olsun diye evleniyor. "Üzülme" deyip sırtını bile sıvazlamayacaksa niye evli kalıyor?
Evet kendi yaptıgına karsılık ailemle sorun yaşadı ve evet kendi haksızdı
Ölene kadar kini devam edecek evliliğiniz zehir olacak yol yakınken çocuk yokken dönün.Merhaba,
Bir yıllık evliyim. Çok sorun yaşadık eşimle ama hep bi yolunu bulup devam ettik. Bizim ilk yaşadığımız sorunda ben evet hata ettim belki ama yeni evli olduğum için tecrübesizlikle aileme anlattım.Tabi onlar karışınca işler büyüdü eşim, ailem ve onun ailesi resmen kanlı bıçaklı oldu.
Bu olaydan sonra da biraz ara vererek yine devam ettik. Ama ailemin adını andırtmıyo evde. En son iki hafta kadar önce babaannem vefat etti. Duydugum an o kadar kötü oldum ki. Ağlarken sordu noldu die söledim hiç bişe demeden kalktı gitti yanımdan. Oyun oynuo kendi keyfine bakıo.
Benim yanımda olmak yerine nasıl bunu yaparsın deyince senin ailen için üzülecek deiğilm bişey söyleme kalbini kırarım oldu cevabı. Farklı şehirde yaşıyoruz. O hafta da sokağa çıkma yasagı ve seyehat yasagı var ailemin oldugu yerde. İzin nasıl alacaksın izin alırken yanında olayım bile demedi.Herşeyle yalnız uğraştım yalnız kalkıp gittim. Ama o kadar dokundu ki. O an aramız da bozuk değildi ama içini öyle kin nefret kaplamş ki inanamadım yaşadıklarıma. Hep diyordum aman zamanla kolay şeyler yaşanmadı zamanla olur gelir aileme ama bu olay tüm umudumu tüketti.
Tek korkum ileride pişman olmak. Hep bu yüzden elimden gelen herşeyi yapabilmiş olmak adına devam etmştim ama sanki boşa uğraşmış gibi hissediyorum. Kötü günde beni yalnız bıraka adamın iyi günde yanında olmak istemiyorum. Konuştum da yine ben asla gelmem size diyor.
örneğini yaşamış olan var mı? Zamana bırakarak düzelecek bişey mi? Az çok kararımı verdim ben devam edemeyeceğim ama son kez sizlere sormak istedim.
Ben de pek yumuşayacağını düşünmüyorumÖlene kadar kini devam edecek evliliğiniz zehir olacak yol yakınken çocuk yokken dönün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?