Yazılanları okudum ve duruma bakılırsa evlilik süreci herkes için ayrı stres
Ben de iki üç ay içerisinde evleneceğim kısmetse ve sana ve tüm evlenmiş arkadaşlara hayırlı ve sağlıklı uzun bir ömür dilerim sevdikleriyle. Biz de eşyalarımızı alma aşamasındayız. İzmir'de yaşıyorum ve bilinenin aksine, burası mobilya vs yönünden İstanbul'dan çok daha pahalı. Yalnız gezdikçe şunu anladım ki, tek tek yerine paket alışveriş yapmak çok daha mantıklı.
Kısıkköy diye bir yer var şehire yarım saat uzaklıkta. Orada 10.000TL'ye neredeyse tüm evi döşeyen bir dükkan vardı örneğin. Çoğu beyaz eşya da içindeydi. Ha şu var, ilk etapta metal renkli buzdolabın olmaz örneğin, beyaz olur. Aşırı büyük olmaz da orta boy olur vs. Ancak, önemli olan borçsuz evlenebilmek bence. O borç sizi evlendikten sonra sıkıntıya sokacağına, ilk etapta bence daha ufak eşyalar edinmek daha mantıklı. En elzem olanları ilk almalı. Örneğin, buzdolabı, oturma takımı ve yatak odası ilk alınır.
Bilindik markalardan alışveriş yaparak buzdolabımı, çamaşır ve bulaşık makinemi, ufak mutfak eşyalarımı ve yatak odamı tamamladım. Oturma takımını yaptırdım mecburen istediğim gibi mobilya bulamadığımdan. Gel gelelim daha halı, perde ve başka giderler de var. 35bini bulacak kanımca. O kadar ki, evlenirken takılacak yüzüğü bile kafamdan attım şu anda. Düğün müğün zaten umrumda değil an itibariyle. Akdeniz turu yapan bir gemide evleneceğim her şeyden ve tüm erkek kız tarafı sıkıntılarından uzakta. Tamamen kendinizi düşünmelisiniz bu aşamada. Sevgi dolu ailelerimizin pek bir şey yapamadığı zamanlar olabiliyor ama o evde siz yaşayacaksınız. Bence ufak bir ev tutulup içine temiz ama uygun eşyalar alınmalı. Çok doluyor kafamız tüketim çılgınlığıyla ve çok renkli düşlerimiz oluyor elbette ve bence her kadının hakkı güzeller güzeli evlerde oturmak; ancak gel gelelim devir de tasarruf devri. Eşinin o eşyaların borcunu öderken kendini kötü hissedip sana yansıtmamak için göstereceği çabayı düşün derim eşya seçerken. Ben tüm seçimlerimi öyle yaptım. Çünkü borç yiğidin kamçısı...
Her şeye rağmen kendini sıkma, daha ev hediyeleriniz olur, hayırlı yerden hayırlı paralar olur. Önemli olan iyi niyetli düşünüp iyi yaşamak. Mal, mülk vs bunlarda değil mutluluk. Elini tuttuğunuz kişinin bir huzurlu gülümsemesinde.
Bol bol huzurlu mutlu günler dilerim.
(Ay çok konuştum) *-*