• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yakın zamanda evlenmiş olan arkadaşlarım mobilyalarınıza ne kadar bütçe harcadınız???

benim liste henüz bitmedi ama şuana kadar aldıklarım kabaca

salon takımı avangard :7000 ( maskodan bir magaza)
yemek odası avangard:5000 ( modesa dan bir magaza içerisinde vitrin vs. yok sadece yemek masası ,sandalye ve aynalı büfe)

oturma odası: 5000 tl ( masko dan bir mağaza)

beyaz eşya : 7.500 ( arçelik, buzdolabı,ç.makinası, ankastre bulaşık mak, 3'lü ankastre set, ankastre mikrodalga )

yatak odası: 8000 tl (kendim tasarlayıp yaptırıyorum)

şuana kadar aldığım çeyizlerim :8200 ( 1.000 tl daha gitmesi muhtemel ufak tefek eksikler var)

toplam: 40.500

avize, halı, perde, vestiyer, banyo dolabı, zigon sehpalar, tv ünütesi, mutfak masası, ev aksessuarları eksik olanlar.

listeye bakıp da gözünüz korkmasın. avangard mobilyaların malesef rahamları uçuk, modern mobilya alarak çok daha uyguna evinizi döşeyebilirsiniz.
yatak odasını hazır alırsanız çok daha uyguna gelir. benim ölçülerim uymadığı için yüksekliği az ama geniş bir dolap yaptırdım maliyet arttı.
çeyiz eşyalarında da biraz fazla fazla ve sırf görüntüsü yüzünden aldığım çok şey var. daha uyguna da halledilebilir.

sadece ev eşyası için 30.000 tl lerden bahsedilmiş anlamıyorum bu tüketim çılgınlığını. eşimle düğünümüzü kendimiz yaptık aileleri hiç karştırmadık. işlerimiz iyi çok şükür. ama ev eşyası, düğün yeri dahil, gemi turu yunan adaları balayı dahil, gelinlik damatlık kuaför dahil 25.000 falan ancak tutmuştur.ilgilenenlere detaylı yazabilirim. tabi balayı ve düğün mekanı bunda en büyük kalem. eşyalarımda hep bilindik markalar;tepehome, doğtaş, bosch. düğün mekanımızda açık hava bi yerdi. ha tabi bi düğün albümüne 1500tl verilirse bence de evin yolu zor bulunur :) profesyonel makinalarla arkadaşlarımızın çektiği fotolardan oluşan panaromik düğün albümümü kendim tasarlayıp yaptırdım yaparken çok eğlendim maliyeti;150tl :) bi şeye elimizi uzatmadan fayda maliyet analizi yaparım mutlaka. amaçla aracı birbirine karıştırıpta ay nasıl olacak nasıl ödeyeceğiz diye uykularınız kaçmasın. tabi borcu siz ödeyecekseniz:)

Arkadaşım detayları yazarmısın merak ediyorum

Back