Yakın okul, uzak okul ?

Led_BiR_Vele_DisTiri

Amaaaan Zırt !
Pro Üye
Anneler Kulübü
30 Aralık 2009
22.483
86.977
40
Merhaba hanımlar.
Lgs süreci sonunda malum tercihlerimi yaptık ve onaylatma işimiz kaldı sadece.
Sormak istediğim size yakın okul mu, yoksa uzak mı ?
Otobüsle gidecek, servis düşünmüyorum.
Uzak okul hakkında çok iyi yorumlar duydum, okul müdürüyle de görüştük gayet iyiydi. Bu okul yeni açıldı 2 sene olmuş ve 2 senedir de lgs puanı ile ögrenci alan bir proje okulu.
Otobüsle 2 aktarma yapacak ve 15 dakika da yürüme mesafesi ile birlikte 1 saati buluyor.
Diger yakın lise içinse servise verebilirim otobüsle gitmesi ise yarım saat tutacak yürüme mesafesi de olacak o da 15 dakika ama servis tutmak orası için daha mantıklı fiyat olarak daha uygun olacağı için otobüsü eleyecegim.
Yakın olan yer için egitim konusunda bazı sıkıntıları duydum ve kız lisesi olmasından dolayı çocugum istemiyor pek
İstedigi okul ise kış ayları ve yagmurlu havalarda gidip gelmesi büyük bir eziyet olabilir korkusu yaşıyorum ama orasını da çok istiyor.
Aşırı kararsız kaldım.
Uzak okulun saatleri 09:00 16:00 eve anca otobüsle gelirse 17:45 gibi evde olacak hadi dinlemesiydi, yemesiydi, içmesiydi derken derslerinin başına 19:00 da anca geçebilir ve 9. sınıf çok muhim bir sene ve servisin fiyatı 1350 tl civarındaymış bu sene, tabi egitim yılında ne olur bilemiyorum.
Yakın olan 08:30 15:30 servise verecegim için eve en geç 16:30 da gelir. Servis fiyatı 750 tl denildi, tabi onun da fiyatını bilemiyorum ama en azından ödenebilir bir miktar.
Servisle gidip geleceği parayla en azından eksik ya da yetersiz kaldıgı dersleri için ders aldırabilirim mantıgında düşünüyorum.
Yardım edebilirseniz sevinirim.

Son düzenleme:
Merhaba hanımlar.
Uzak okul hakkında çok iyi yorumlar duydum, okul müdürüyle de görüştük gayet iyiydi.
Otobüsle 2 aktarma yapacak ve 15 dakika da yürüme mesafesi ile birlikte 1 saati buluyor.
Diger yakın lise içinse servise verebilirim otobüsle gitmesi ise yarım saat tutacak yürüme mesafesi de olacak o da 15 dakika ama servis tutmak orası için daha mantıklı fiyat olarak daha uygun olacağı için otobüsü eleyecegim.
Yakın olan yer için egitim konusunda bazı sıkıntıları duydum ve kız lisesi olmasından dolayı çocugum istemiyor pek
İstedigi okul ise kış ayları ve yagmurlu havalarda gidip gelmesi büyük bir eziyet olabilir korkusu yaşıyorum ama orasını da çok istiyor.
Aşırı kararsız kaldım.
Uzak okulun saatleri 09:00 16:00 eve anca otobüsle gelirse 17:45 gibi evde olacak hadi dinlemesiydi, yemesiydi, içmesiydi derken derslerinin başına 19:00 da anca geçebilir ve 9. sınıf çok muhim bir sene ve servisin fiyatı 1350 tl civarındaymış bu sene, tabi egitim yılında ne olur bilemiyorum.
Yakın olan 08:30 15:30 servise verecegim için eve en geç 16:30 da gelir. Servis fiyatı 750 tl denildi, tabi onun da fiyatını bilemiyorum ama en azından ödenebilir bir miktar.
Servisle gidip geleceği parayla en azından eksik ya da yetersiz kaldıgı dersleri için ders aldırabilirim mantıgında düşünüyorum.
Okulların niteliği önemli. Biri isim yapmış bir okul, diğeri çevresindekiler dışında kimsenin bilmediği bir okulsa tabi ki isim yapmış olan, mesafe umursanmadan. Aynı nitelikte okullarsa düşünülebilir.

Kız lisesi bence iyi bir tercih değil. Bu yaşta çocukları karşı cinsten soyutlamanın çok mantıklı olduğunu düşünmüyorum.

Uzak okul tercih ederseniz sadece kış aylarında servise vermeyi düşünebilirsiniz. 3-4 ayla kurtarırsınız, hava güzelken otobüsle gider.

Şimdi ve özellikle 11 ve 12. Sınıfları okurken akşam ders çalışamam yoruldum falan demeyecekse (bunu şimdi söylerim açıkça) uzak okula gönderebilirsiniz. Mezunlar nereleri kazanmış, öğretmenleri nasılmış, okul disiplinli mi bunları da araştırmanızı tavsiye ederim.

Uzak okul madem iyi ona gönderin ama üçün beşin hesabını yapıp otobüsle göndermeyin bence servis tutun. Her gün 2 saat sırtında çanta yolda sürünecek çocuk :110:Kış ayları buz gibi yolda üşümesi var, durakta kalabalıkta beklemesi var, kalabalıkta virüs kapması var ... bence otobüs işini toptan geçin.

Okulların niteliği önemli. Biri isim yapmış bir okul, diğeri çevresindekiler dışında kimsenin bilmediği bir okulsa tabi ki isim yapmış olan, mesafe umursanmadan. Aynı nitelikte okullarsa düşünülebilir.

Kız lisesi bence iyi bir tercih değil. Bu yaşta çocukları karşı cinsten soyutlamanın çok mantıklı olduğunu düşünmüyorum.

Uzak okul tercih ederseniz sadece kış aylarında servise vermeyi düşünebilirsiniz. 3-4 ayla kurtarırsınız, hava güzelken otobüsle gider.
Kudra maalesef okul servisi kış aylarında alamayacagını beyan etti.
senelik sözleşme imzalıyorlar.
Uzak olan okul 3 senedir lgs puanı ile öğrenci almaya başlamış, egitim kadrosu ve müdürü hem öğrenciler hem de velileri tararfından takdir görüyor.
Kız lisesi ise zaten İstanbul'da herkesçe bilinen sanırım 3 ya da 4 senedir lgs puanına göre öğrenci almaya başlamış.
Öyle karma karışığım ki :KK43:
Lgs yüzdeliğimiz çok sınırda maalesef.

Şimdi ve özellikle 11 ve 12. Sınıfları okurken akşam ders çalışamam yoruldum falan demeyecekse (bunu şimdi söylerim açıkça) uzak okula gönderebilirsiniz. Mezunlar nereleri kazanmış, öğretmenleri nasılmış, okul disiplinli mi bunları da araştırmanızı tavsiye ederim.
Henüz mezunu olmayan bir okul.
2020 de yeni açılan ve öğrenci almaya başlayan bir okul.

Merhaba hanımlar.
Uzak okul hakkında çok iyi yorumlar duydum, okul müdürüyle de görüştük gayet iyiydi.
Aşırı kararsız kaldım.
Tercihim iyi okuldan yana. Her zaman faydasını görürsünüz. Karma okul tercih etmenizi öneririm. Ben kız meslek lisesinde görev yapıyorum ama sadece tek cinsiyet okullarını tavsiye etmiyorum kesinlikle. Tabi bu benim gözlemlerim sonucu yorumum.

Tercihim iyi okuldan yana. Her zaman faydasını görürsünüz. Karma okul tercih etmenizi öneririm. Ben kız meslek lisesinde görev yapıyorum ama sadece tek cinsiyet okullarını tavsiye etmiyorum kesinlikle. Tabi bu benim gözlemlerim sonucu yorumum.
Bu arada bahsettigim kız lisesi çamlıca.
Duymuşsunuzdur.

Uzak olan 10,42 yakın olan ise 9,88 ama kız lisesi işte.
Kızım da istemiyor kız lisesini ama mecburen de tercih etmek durumunda kalıyorum
İstemediği okula bence göndermeyin, kendi sorumluluğunu kendisi alabilir bu yaşta. Oturup iki okulun da artılarını eksilerini listeleyin. İstediği okulun eksilerini göğüsleyebilecekse oraya gitsin

İstemediği okula bence göndermeyin, kendi sorumluluğunu kendisi alabilir bu yaşta. Oturup iki okulun da artılarını eksilerini listeleyin. İstediği okulun eksilerini göğüsleyebilecekse oraya gitsin
o kadar karışık ki oda.
Kız lisesini yakınlıgından ötürü tercih etmemiz gerek dedigimde yüzü düşüyor.
Tamam yapacak bir şey yok diyor ama digerini de düşünüyor sürekli.
Anlıyorum yani konuşmalarından.

Kudra maalesef okul servisi kış aylarında alamayacagını beyan etti.
senelik sözleşme imzalıyorlar.
Uzak olan okul 3 senedir lgs puanı ile öğrenci almaya başlamış, egitim kadrosu ve müdürü hem öğrenciler hem de velileri tararfından takdir görüyor.
Kız lisesi ise zaten İstanbul'da herkesçe bilinen sanırım 3 ya da 4 senedir lgs puanına göre öğrenci almaya başlamış.
Öyle karma karışığım ki :KK43:
Lgs yüzdeliğimiz çok sınırda maalesef.
Servisçiler öyle der, inanmayın. Aralık ayında fazladan gelecek öğrenciyi havada kaparlar. Şu an sadece korkup bütün yıl yazdırın diye ayak yapıyorlar. Ben lise öğrencisiyken bile böyleydi durum.

Kulağınıza gelenler iyiyse okul iyidir. Kötü okula iyi demezler merak etme. Hatta iyi okulları kötülerler genelde.

Mesafeyi tam kestiremedim ben ama anladığım kadarıyla mesafe olarak çok uzak değil ancak toplu ulaşımla ulaşması zor. İn bin çok yorar insanı.

Bu sene lgs öğrencim yoktu benim o yüzden pek takip etmedim ne oldu ne bitti, puanlar yüzdelikler nasıl falan. İki seçenek dışında yok mu başka seçeneğiniz?

Merhaba hanımlar.
Uzak okul hakkında çok iyi yorumlar duydum, okul müdürüyle de görüştük gayet iyiydi. Bu okul yeni açıldı 2 sene olmuş ve 2 senedir de lgs puanı ile ögrenci alan bir proje okulu.
Aşırı kararsız kaldım.
Uzak okula yakın taşınma imkanınız yok mu? İyi okula gitmesini tercih ederim bende. Şartları zorlardım. O kadar servise vereceğime taşınma masrafına harcardım. Kız lisesi tercih etmezdim.

Henüz mezunu olmayan bir okul.
2020 de yeni açılan ve öğrenci almaya başlayan bir okul.
Ah bak bu biraz sıkıntı olabilir işte. Biz yeğenimde yaptık o hatayı, yeni açılan bir okula gönderdik. Öğretmen kadrosu vs herşey dört dörtlüktü. Üç senede o kadro 15 kez değişti şu an ilk haliyle alakası yok. Sınav senesi diye açık liseye aldık çocuğu çünkü cidden boşu boşuna gidiyordu okula.

X